0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #40 -: Декември 21, 2010, 17:19:38 pm »
Здравейте и от нас!
Пожелавам бързо оздравяване на всички малки и големи до Коледа! Вики  се оправя, дано за празниците да е здрава! Не отиде на тържеството в градината, но ... ще си го навакса в къщи! :( /Само ние с баща и да не се тръшнем, щото май и нас успя да зарази! :(/

Мини, аз давам Саменто на Вики от 10.09. - ми пак се разболява, :( за 2 дни в градината лепва вирусите! Хубавото е, че втори път се разминаваме  с АБ като се разболее, което за нас е постижение!

Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #41 -: Декември 21, 2010, 19:45:33 pm »
Да, работното време, поне на софийските ЦДГ е до 19.00 часа. Мешко, в коя градина записа Мия, не е ли вече във Вила Вилекула?
Стефи, за съжаление така се стекоха обстоятелствата, че в 1 момент не можехме вече да си позволим Вила Вилекула, но пък за късмет точно в този момент ни класираха в държавната градина -151 (тази, която е на Мърфи, обаче). Така притиснати до стената, я записахме без да се замислям. Казаха ми, че работното им време било от 7.30 до 18.30. Това също ми се вижда някаква тяхна приумица, защото би следвало да са поне до 19. Не може вашата градина да е до 19, а нашата до 18.30, при положение, че едната е филиал на другата...Далеч съм от мисълта, че някой ще се занимава персонално с Мия, но поне да й дадат нещо да си се занимава сама или поне телевизор да й пуснат. Те дори в 5 часа, когато има далеч повече деца им пускат телевизор и ги оставят да си гледат. Просто съм изумена как нищо не се е променило от 20 години насам. Майка ми ми е обяснявала същите проблеми, когато е водила малката ми сестра на градина. Сякаш времето си е спряло. Цари абсоютно безхаберие за някои неща. Аз ги разбирам, че не им се прави нищо и искат да си отидат вкъщи, но тази работа трябва да се върши и със сърце, в края на краищата.
<br />[link=http:
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #42 -: Декември 21, 2010, 20:36:21 pm »
Здравейте момичета. Имам въпрос -някой знае ли до колко часа е официалното работно време на градините? Правят ми страхотни проблеми в детската градина на Мия затова, че отивам да я взема след 18.30. Не знам дали аз съм единствената работеща майка, но аз работя до 6 и не бих могла да стигна до градината по-рано от 18.30. А Мия горкичката в 6 вече е последна и я държат като наказана -няколко пъти я намирам седнала точно като наказана на 1 столче и не мърда, гледа в 1 точка в една подтискаща тишина, а учителката си седи на бюрото и ми се мръщи на мен. Трябва ли да се чувствам виновна, че се налага да работя, за да си гледам детето?! Трябва ли да унижават детето ми по този начин? Кой знае и какви забележки по мой адрес говорят. Направо побеснявам и ми е адски мъчно като я видя седнала така безнадежно. На последните ми 3 работи все съм имала раб. време до 6, на всички интервюта, на които съм ходила, винаги са ми обявявали раб.време до 6, така че нямам вариант за друго работно време. Разбира се, когато има кой да я вземе по-рано, го организираме, но това е рядкост. Наистина ми е интересно как другите майки успяват да си взимат децата в 5 -нали все пак 1 от условията за държавната детска градина, е родителите да са работещи?!...

Работното време е мисля до 19. Мисля, че са на смени-първа и втора смяна. Имам 3 познати работещи в дг и включително аз съм работила навремето в 80 ОДЗ 3 месеца бях на стаж. Не съм убедена, че работното време е до 19 ч., защото аз май бях до 19,30 преди 24 г. Води се 6 часов работен ден.
Аз също така плачех като бях малка и чаках мама да дойде, а тя работеше много и до късно.. Оставах последна почти винаги и плачех до последно. Иначе съм дадена много малка на ясла- на няколко месеца. Плачела съм непрекъснато, а и в градината седях и ревях, защото бях винаги последна. Няма да го забравя това. Много рядко ме взимаха по нормално време, защото нямаше кой. А работното време си е работно време и си мисля, че учителката трябва да занимава детето, а не да се муси. Що за дивотия? Като се сетя колко ми беше мъчно, че не ме взимат по-рано си представям какво му е на детето, а поведението на учителката е непрофесионално в тази ситуация.
« Последна редакция: Декември 21, 2010, 20:58:20 pm от Tutto_bene »
*
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #43 -: Декември 21, 2010, 22:49:45 pm »
Еми кво да ви кажа - това с детските градини ние сами си го правим. Ето няколко пъти "закъснявам" и ходя да вземам Дара към 17,30 и са мах. 2 деца. Сега ходя на старата си работа и имам възможност да си тръгвам по-рано, макар че и моето работно време е до 6 по принцип... Само че имам идея да си сменям работата, не виждам как ще стане, като масово работното време, както казвате, е до 18 часа... :Хайде лятото добре - могат и навън да я изведат, няма да седи самотно пред телевизора горкото и да чака мама, но зимата....Тъжна история е БГ действителността :(
Иначе започнах да харесвам нашата ясла. Като изключим болестите, Дара ходи с голямо желание, явно там се забавлява с децата, харесва си лелите, научи много нови неща - вече се храни почти самостоятелно с лъжица, пее, танцува, опитва се да бъде по-самостоятелна. Абе промени се детето...Днес им е било Коледното тържество и тя много танцувала. А бях толкова резервирана в началото...
*
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #44 -: Декември 21, 2010, 23:44:01 pm »
Мешко, за съжаление отзивите за Мърфи не са много добри, имаше доста деца там от групата които искаха да се прехвърлят във филиала, защото нашите госпожи са повече от добри, голям късмет. Незнам, ако можеш да се пребориш да я прехвърлят във филиала, или поне да поговориш с директорката евентоално ако се освободи място ... Нашите не гледат телевизор, аз съм влизала 3-4 пъти в помешенията, няма такава техника, за което съм много щастлива.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #45 -: Декември 22, 2010, 07:39:57 am »
И на мен ми се струва странно - в групата на Вики децата почват да се взимат от 16.30 часа и до към 17.30 остават няколко деца. Нали почти всички са работещи, как тогава успяват да си вземат децата толкова рано? Иначе аз нямам оплаквания в това отношение- децата се занимават, докато чакат някой да ги вземе. Веднъж бях позакъсняла, извиних се, че отивам да си взема детето към 18.30 и учителката с любезен глас ми обясни, че няма проблем, защото това й е работата.
*
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #46 -: Декември 22, 2010, 09:47:40 am »
В нашата градина работното време е до 18.30 ч., но е същото като при всички останали. Няколко пъти съм го взимала към 17.30 ч. и вътре са само 2 деца, едно моето. Те си играят, обикновено се гонят или редят строители, а учителката си цъка на компа. Към 17 ч. пък гледат детски филмчета, но не всеки ден. Моето дете за сега не ми е реагирало, когато го взимам по късно, но определено се втурва с все сили и ми е буквално на врата, целувайки и прегръщайки. Видимо доволен и щастлив, че съм дошла да го взема. Ако го взема пък по рано, не иска да си тръгва и реве, защото искал още да си поиграел.
И аз замислям нова работа след нова година, като работното ми време ще е до 17.30 и докато отида и взема ще мине 18 ч.. Не знам как ще бъде положението, но определено мисля, че детето ми ще страда много. А според мен и не само е твърде чувствителен и емоционален.
Тъжна картинка са в детската и училищна система, но наистина сами си го правим. Излиза така, че винаги има кой да гледа и прибира децата...буквално се броим на пръсти тези които работят и си взимат децата след приключване на работния ден. Отделно се измъчват от това, че децата им са буквално оставени на паркинг и стенд бай, до като се появим за да си ги приберем. Ужасно е ...
 
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #47 -: Декември 22, 2010, 10:15:55 am »
Извинявам се, ако звуча наивно, но някой не говори ли с учителките в такъв случай - когато се мусят, защото идвате да си взимате децата "късно"? Лично аз бих направила забележка - работата на учителката е да ми гледа детето от 7:30 до 18:30 или 19. Ако аз не си стоя на работното място и се муся на шефа ми в 17:30, той няма да ми търпи поведението. Тя също трябва да си изпълнява задълженията през цялото работно време. Съвестно. А не да ми тормози детето. Ако това не помогне, ще последва разговор и с директорката. Не става въпрос за скандал, а за твърдо отстояване на позиция, която, според мен, е ясна на всички.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #48 -: Декември 22, 2010, 11:02:18 am »
За детските градини и аз не мога да се начудя какви са тези изпълнения до 17:30ч. да си си взел детето - иначе следва едно сумтене, едни подмятания и то пред самото дете от вида на: "ето и теб дойде да те вземе майка ти накрая..."  8O
На най-близката ми приятелка момченцето ходи на ДГ, която УЖ работи до 18:30ч. и като се виждаме с нея, първо взимаме малкия и после ходим някъде. Е, то е вечното бързане да сме там преди 17:30 ч., че да няма мусене и реплики от госпожата. Много са нагли значи!!! Та тази моя приятелка, първо опита разговор с госпожата - файда никаква. Запъна се и говори с директорката - ефектът беше още по-кофти, понеже директорката явно насмела служителката си и не пропуснала да каже на кое детенце майката се е оплакала и познайте - последва тънък тормоз върху самото дете от тази патица. В един момент, дребния като се прибира в къщи и взел да пита, защо госпожата казвала /когато с друго дете нещо спорят, или се припират за играчка/ и: "Дай я на Митко, че ще се оплаче на директорката"  8O А обяснете му де  :x
Момченцето е предучилищна група вече, не е бебе, че да не се усеща и да не схваща когато има някакво "по-така" отношение спрямо него...А и децата знаете, малко им трябва да подхванат и те каквото са чули от големите, без да влагат зла умисъл.
И айде пак разговори с госпожата. Госпожата естествено твърди, че той не бил разбрал, или че направо си измисля/лъже и става една "рекъл-казал" -  иди докажи, ако можеш, кой си измисля и кой - не. То е ясно кой де, ама става недоказуемо...
В крайна сметка - не го ли вземе в "удобното" за даскалицата време - почват се подмятанията наново. Веднъж дори онази заявила, какъв й бил проблема на моята дружка да си взима "навреме" детето, като не работела... Странно как й се е разминало физическото насилие в този случай вече  :lol:

Допускам, че номерът се прилага и спрямо всички други дечица и всеки родител в един момент, предпочита "да се примири със системата", вместо да му тормозят детето, като следствие на опити да си търси съвсем ОСНОВАТЕЛНО правата в тези случаи. От същата група, познавам няколко други майки, знам че работят поне до 19ч. и вечно я някоя баба, я приятелка, я друг роднина ходи да взима детето им "навреме", че да нямат ядове. И така драгите госпожи си осигуряват опразване на стаята, та наистина като идеш последен към 17:30 - изглежда, че си от най-закъснелите и "кофти" родители... Като последното, естествено се внушава на детето ти де.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #49 -: Декември 22, 2010, 11:36:37 am »
Добре де, работещите родители рядко могат да вземат детенце по-рано от 18:00. Сега какво, тия госпожи не разбират ли? Разбират, разбират, ама си мислят "Аз за тая заплата няма да стоя след 17:00". Мен ме взимаха последна и пак искаха да стоя като наказана. Само дето, като видех празни коридори и започвах да търча по тях. И никога не ми е било скучно.

Аз вчера щах да напиша, но имах много емоции...но Ники се изправи самичкък два пъти!Лелеее, докато се радвах и търчах да търся фотоапарат, той тупна по дупе. Обадих се на баща му и докато говорихме, пак се вдигна сам, та го снимах с телефона.

Вчера се събрахме майки на майски бебета от съседмия форум - ходихме на лекции заедно и сега имаме и общ чат и се виждаме по срещи. Е, Ники направо не му слезе усмивката. Закачаше се с момиченцата и опита да докопа храната на мама :D Та, взех слинг от една приятелка - слин-шал. Тя ми го върза и сложих Ники и....се родих...изобщо не се усеща тежеста на бебето, ама грам. Супер удобно! Сега ще търся плат да си купя.
[/url][/url]
*
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #50 -: Декември 22, 2010, 11:41:21 am »
Привет и от нас! Всички болни да оздравяват, че предстои един от най-хубавите празници за децата. Весело изкарване на Коледа и много положителни емоции! :)

Това с градините и вземането и на мен ми е болна тема, но за да не стават сцени съм наела бавачка да ги прибира към 17 часа. Работното време на нашето ОДЗ е до 19 часа, но миналата седмица Никола щеше да ходи по изследвания и съответно да свърши по рано и да вземе децата, е така се получи, че в 17.30 Стефан е бил последното дете в яслената група - добре че на смяна е била свястната сестра и дори му е казала да не се притеснява, че е закъснял. В градинските групи е по различно там децата май по късно ги вземат и не правят такъв проблем, освен ако не е 19 часа без 2 минути.

Гледам, че за имуностимулатори си говорите, моите от 2 седмици са на имунокинд и цитросепт джуниър, ще видим ще има ли ефект, но след 2 антибиотика за 1 месец, имунитета на Стефан вероятно е доста нисък. И да питам нещо, как може да се установи дали една хрема е на алергична основа? Стефан един месец му тече носа, както беше и на антибиотични капки и все още прохърква - обмислям ходене на УНГ, но не знам дали това е точния специалист.

За подаръците - това беше от миналата седмица, но нали не можах да се класирам, ще се изкажа сега ;). За Стефан сме взели влакче с релси, а Ели си пожела креватче за кукли, така, че ще получи сгъваема кошарка за кукли. За детската бях взела кукла и книжка, но те остават там. Отделно на Никола от фирмата имаше детско парти и там Дядо Коледа им донесе, на Ели пъзел, а на Стефан телефон с копчета и слушалка, че му е голям мерак да натиска бутони. Бабите не знам какво са им измислили, аз уж подшушвах книжки да им вземат, или поне едната, но ще видим.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #51 -: Декември 22, 2010, 16:18:30 pm »
Гледам, че за имуностимулатори си говорите, моите от 2 седмици са на имунокинд и цитросепт джуниър, ще видим ще има ли ефект, но след 2 антибиотика за 1 месец, имунитета на Стефан вероятно е доста нисък. И да питам нещо, как може да се установи дали една хрема е на алергична основа? Стефан един месец му тече носа, както беше и на антибиотични капки и все още прохърква - обмислям ходене на УНГ, но не знам дали това е точния специалист.

Нас ни погледна УНГто - уши, гърло, нос - и заключи, че е алергична хремата. Бях разказала какво е приемал (лекарства, капки) и това е. Все си мисля, че трябва по-обстоен преглед, но при нас така се случи  :( И аз се чудя дали трябва алерголог или пулмолог (от хремата подкашля вече близо месец) да го види. Според УНГто не трябвало друг специалист за сега, че е малък още. Да си пие противоалергичното лекарство и така. Дано се включат и други патили от носове.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #52 -: Декември 22, 2010, 16:22:12 pm »
Мидж, Бърди какво препоръчва. Чувала съм за КС спрейчета, но не зная от каква възраст може, а и предполагам зависи и от други неща. При Стефания секрет има само при вирус, за това със съвет не мога да помогна. Аз бих послушала съветите на Бърди, до сега винаги адекватно и много разумно е подхождал към нашия случай.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #53 -: Декември 22, 2010, 16:25:26 pm »
Здравейте!
Всички болнички да оздравяват бързичко!
Нашата педи е хомеопат и изписа на малката един сироп Септилин за укрепване на имунната система.
Жаси честито изправяне на Ники!
Да ви се оплача,че моя мъж сутринта взел по погршка и неговите и моите ключове,та днес с малката сме арестанти :)
Момичета не знам тези дни дали ще имам време за форум,та искам да ви пожелая весело посрещане на Коледа!

*
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #54 -: Декември 22, 2010, 16:31:40 pm »
Мини, при нашите симптоми д-ра съветва следното:
*алергичен ринит- нужда от назален КС или тестуване.
*остатъчна кашлица след остро инфекциозно заболяване- нужда или от АБ, или от Фликсотайд.
*рентгенография на синуси? хроничен синузит? повлияването от АБ капки строго говори за това... .
*рентгенография на бял дроб? нужда от това?

но тук специалистите поглеждат само и заключват алергичен ринит, спрете го от ясла, капете капките за очи (макситрол примерно) и до седмица ще мине острата фаза. За назален КС било рано. Да изчакаме месец с антихистамин, в къщи, не на ясла и ще видим... Иначе секрети пуснах, снимка на бял дроб направихме. За тестуване попитах д-р Бърди, но не отговори, а на тази възраст, знам че се смята за не много показателно.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #55 -: Декември 22, 2010, 16:33:54 pm »
Кой каза, че е рано за назален КС, явно тук казват така, а не Бърди щом го има в опциите
и защо по дяволите антихистамини, от които не минава хремата, какъв е смисъла да ги пие, ако не подтискат  :o
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #56 -: Декември 22, 2010, 16:40:52 pm »
Момичета от антихистаминовите препарати пада имунитета, имайте го и това в пред вид. Въобще противоалергични перпарати само при нужда се дават, иначе за алергична хрема само КС препарат знам аз от Бърди
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #57 -: Декември 22, 2010, 16:56:41 pm »
Благодаря ви! Ще питам в педиатричните за конкретен препарат, но проблема ми е, че не съм убедена дали е алергично  :( Ще опитам да обясня на доктора по-подробно и дистанционно да ме посъветва. Вие по-добре от мен знаете какви са специалистите тук  :?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #58 -: Декември 22, 2010, 17:06:07 pm »
Мидж, точно защото зная, за това ти казвам да помолиш Бърди за конкретни предложения за лечение  :( втора година се пека на този огън, Стефания се повлия добре само от лечението предложено от него
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Коледна седмичка 20.12-26.12.2010г
« Отговор #59 -: Декември 22, 2010, 19:31:53 pm »
Мидж, Сти е с т.нар. "алергичен ринит", започва я октомври, кара целия ноември. Прегледи при педи, УНГ и пулмолог-педиатър, всички с това заключение. Пръскам Кузихром и давам Ксизал. Консултирай се ако трябва с още едно УНГ. Детето ходи от 1 септември на градина. Чат-пат си я държа в къщи защото и аз също тогава съм в къщи. Не сме имали разболявания, освен въпросния ринит. Дано така си останем!