0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А ти ,мила,какво предлагаш???? :bonk: Това ли??? И го остави Бойко настрана! Не виждам какво общо има той? И 100 млн. да е фонда,пак ще стигнем до чакане-ако не за заповеди,то пред клиниките.Сигурен съм,че след една, две години ,нещата ще се регулират,за жалост ФАР си е съвсем"пресен" и е нормално наплива ни да е голям.Освен това,като се нервиш,помагаш ли си???
/www.mamaibebe.com][/url]
*
И докато си седим и всеки си чака смирено неговото си номерче...ще сме цифрички.И оттук нататък ще става все по-зле...много скоро най вероятно още през септември ще  има вече двойки, които ще навършат една година чакане...Предлагам  по тоя повод да издадем официален некролог "Навърши се една година от..." и всяка двойка чакаща повече от година  да залепи по един такъв на стената пред Министерския съвет....Дано тогава забележът колко сме много и разберът ,че няма да си мълчим примирено и чакаме смирено, както ни съветват някои умници тука из форума!
:goodluck: Лично мен не ме касае проблема, но напълно подкрепям подобна проактивност! Трябва да се огласяват не само добрите постижения, но да се говорин открито и за проблемите!  :goodluck:
Не вярвам нито аз нито другите пишещи в тоя форум вярват ,че инвитро клиниките са препълнени и заради това се изчаква със заповедите....това го разправяй на наивниците, не на мен...а иначе разбира се че нещата зависят от правителството..а то се оглавява от Бойко Борисов....И е факт  че по него време.....когато той е министър председетел се стигна до ситуацията да се чака от жените тук  по една пълна година и всички изследвания и резултатите от тях да отиват по дяволите...а те освен всичко струват пари които държавата не иска и не иска да поеме...въпреки че си плащаме здравните вноски и имаме някакви си здравноосигурителни права който са такива само на хартия очевидно..
*
Ееее,няма ФАР-мън,мън! Има -ФАР,пак мън,мън! Така,ако имаш конкретни предложения,без да ги политезираш/защото на този принцип мога да се върна 20-30 години назад,където се корени проблема/, дай ги или ги изпрати където трябва!Но само с критикарство,няма да подобриш нещата.Апропо и сега в някои клиники се чака с месеци,ако не си разбрала.Или искаш ,всяка заповед да я разпределят на жребиен принцип-която клиника се падне.Я,се позаинтерисувай,в кой клиника колко двойки чакат и тогава ще си приказваме пак! Това е от мен,но обичам факти,не само празни приказки!  :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Какъв е смисъла да намесваме политиците?
Мен лично в случая ме интересува кога фонда ще започне да одобрява, а не кой е на власт и за какво харчи държавни средства.Фонда е хубаво нещо и всички тук разчитаме да имаме деца благодарение на него, но и там си има проблеми. Когато си органичен финансово, нямаш много варианти. Но това не значи, че трябва да мълчим и свеждаме глави.Напротив!
Все пак ние искаме само да бъдем майки....

Отпуснаха пари за 3000 двойки ( по 5 хил максимум) в началото на годината. Номерът беше 7100. Така че пари до 10 100 номер най-малко трябва да има, до края на годината ще се обадят на тези номера. Заповедите дори и по-бавно от колкото ни се иска, но се дават. Не е приятно чакането, но изнервянето не помага също.
Относно политиката и кой е на власт - ФАР го има от април 2009. Същите тези бяха на власт, които сега хулите.
Четейки и пресмятайки по мои сметки номерата в началото след 12 000-те ще си получат заповедта най-рано май-юни другата година, което означава 13-14 месеца чакане.

Относно политиката и кой е на власт - ФАР го има от април 2009. Същите тези бяха на власт, които сега хулите.
Били са друг път.

begemot_73 , много си права мила, за всичко, ама футбола сега е по-важен от децата на България! Жалък факт.
« Последна редакция: Август 02, 2011, 19:45:55 pm от Valima »
*
Момичета,ако някой знае причината за този застой при обажданията за заповедите нека да сподели.
Вече взех сериозно  да се притеснявам-11 мес.чакане и оставащи 50 номера до моя си е причина.
И все пак да се надяваме ,че са в летен отпуск,което е по -добрия вариант.
Спокоен ден! :D :) :D
Здравей мила, до моя номер остават също около 50 номера и аз чакам с нетърпение. През пет минути съм тук да проверявам има ли раздвижване, а тази неизвестност направо ме довършва.Всичките ми изследвания отидоха по дяволите.
Здравейте момичета , в сайта на ФАР прочетох, че до 15 юли са похарчени 7 633 165,47 лв, а от форумите знам че са стигнали до номер 9562. По мои сметки има още 8 000 000 лв които ще стигнат за още 1400 номера. Така или иначе до моя номер няма да се стигне :(, но не спирам да си водя някаква статистика, за да знам кога да планирам предварителните изследвания. И се моля да отпуснат пари и за другата година  :wink:
Аз ви казвам вие пак си правите сметки без кръчмар...с тия 7 и кусур милиона са разплатени една голяма част от извършените през миналата година процедури....нали си спомняте че по едно време мисля през октомври бяха спрели плащанията към клиниките...освен това вероятно има и неразплатени още процедури които са извършени тази година , а като добавим и че трябва да се разплащат процедури които не са стартирали, а само са връчени заповедите...По всичко личи че парите и тази година са на привършване...Но никой няма да си го признае,при това точно преди изборите!...
*
Нямах намерение да се записвам в тези спорове тук, но потребител begemot_73 с всичко на всичко 13 поста само плюе без да е проверила нещата. Това дразни.
Като ти е такъв проблем този фонд, ми да поискаме да го спрат, какво ще си хабим нервите тука....Има ФАР - има проблем, няма ФАР - няма проблем.... Явно си фен на Станишев, ходи да поискаш от него лично финансиране. Ако не се лъжа 10 млн от обещаните от него пари изобщо не съществуваха. Но да не го обръщаме на политика все пак.
Който има проблем с фонда - да търси алтернативни начини за финансиране. Не си ли давате сметка, че подобни квалификации и обиди по форумите допълнително утежняват ситуацията и се четат не само от пациенти. Всичко негативно изписано тук си е в наша лична вреда. Колкото повече напрежение се създава около фонда, толкова по-голяма е вероятността да го няма изобщо. Тогава ще си мечтаем да чакаме 10 месеца за финансиране, което в крайна сметка ЩЕ получим! Другия вариант е добре познатия - заеми, които после изплащаме повече от 10 месеца.....
*
Абсолютно съм съгласна с Мимка, не мога да ви разбера.Издействаха фонда, има го, реалност е!А вие какво вместо да се радвате, че имате възможност за финансиране от държавата плюете.Май много бързо забравихте периода когато го нямаше и ЗК поемаше много малка част от лечението!И доколкото ми е известно на жените в напреднала възраст молбите се разглеждат приоритетно.Стига плюхте по ФАР.Аз не мисля, че ако утре одобрят всички, клиниките ще смогнат те и без това в момента се задъхват.Проблема е голям в държавата и в момент на финансова криза да се гъбаркаме на гърба на Фонда ние, който имаме нужда от него е още една причина обществото да застане срещу нас и да каже, че тези пари не ни трябват.
Честно казано ужасни сте!

Вас търпеливите бих ви посъветвала да си търпите смирено и да си чакате реда...две три четири години...като сте търпеливи си трайкайте и си чакайте кротко....не всички ще чакаме обаче като вас....да гледаме безобразията на бивши мутри  как задоволяват собствено си спортно и магистрално его хвърляйки милиони ,а на нас  да се подиграват и да ни казват да сме търпеливи и кротки....
Вас търпеливите бих ви посъветвала да си търпите смирено и да си чакате реда...две три четири години...като сте търпеливи си трайкайте и си чакайте кротко....не всички ще чакаме обаче като вас....да гледаме безобразията на бивши мутри  как задоволяват собствено си спортно и магистрално его хвърляйки милиони ,а на нас  да се подиграват и да ни казват да сме търпеливи и кротки....
Честно казано се чудя от къде ти се взимат нерви. Не разбирам поведението ти. И не разбирам ТИ г-н Нетърпеливия какво всъщност правиш???? Или в това да дразниш хората ти минава по - бързо времето. Ако е така просто кажи  :D ще те изтърпим  :lol:
а в случай че в момента си пред парламента и се бориш за нещо - то моля за моите извинения  :wink:
*
Begemot, ако имаш проблем с правителството си е твой, не го пренасяй тук.Ако имаш конструктивна идея как да се подобри работата на ФАР, моля дай я!Иначе само вредиш!

*
Явно определено имаш проблем с ФАР. Същия този фонд, благодарение на който има 1013 родени деца до сега (според данните от сайта им). Затова айде сега си вземи негативните емоции и ходи да се самофинансираш. Няма нужда да си хабиш нервите заради този изключително безполезен и дразнещ фонд.

(понеже явно имаш проблем с IQ-то, държа да подчертая, че 'безполезен и дразнещ' е ироничен изказ! Има хора, с които не си струва да се дискутира.)
Нямям никакви проблеми с ФАР....и въобще проблема не е във ФАРа...ако досега не си го разбрала няма и да го разбереш....проблема е с мизерните пари които са като подаяние от държавата и които и за тази година вече са почти привършили...за разлика от парите за други неща които никога не свършват..
Абе в крайна сметка, защо не кажеш за какво си се регистрирал - така като гледам всичките ти публикации са на една и съща тема. Да не си сбъркал форума  :D
изобщо имаш ли номер от ФАР? Чакаш ли за нещо? Или си влязъл тук само да плюеш, уважаеми господине? 
« Последна редакция: Август 03, 2011, 11:22:05 am от ivkacom »
begemot, парите не стигат, ама за кое ли изобщо стигат.
И на мен ми е гадно като отида при джипито и като ми каже, че няма направления ама... си чакам следващия месец. По-добре малко от колкото нищо и не си мисли, че и на мен не ми се иска да са повече средствата и да става по-бързо, но досега съм прочела само оплаквания, а не смислени предложения за ефективни действия.

За всичко в нашето здравеопазване са нужни повече средства, на дали ще го отрече някой, но ако имаш идея как да се поискат повече, моля сподели!?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!