0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #20 -: Октомври 23, 2010, 19:22:32 pm »
ivette, и ние сме абсолютно в същата ситуация. Д-р Стаменов предложи същата седемдневна схема на мъжа ми за повторен СДИ. Предстои в края на месеца. Би ли споделила на вас какво каза - има ли шанс за успех при ИКСИ? На нас определено заяви, че трябва да работим за подобряване на резултатите, но как точно не стана ясно. Вяра ми дава фактът, че не каза категорично, че сме за доно. За сега иска да види новите показатели. В тази тема бременността на Чери ми вдъхна доста надежда ...
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #21 -: Октомври 24, 2010, 15:04:19 pm »
Здравейте,
Ние сме със същата диагноза + хиповолемия.Предстои ни ИКСИ за първи път, но до тогава искам да проуча въпроса.
*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #22 -: Октомври 28, 2010, 10:16:48 am »
Здравейте момичета, искам да ви разкажа за нашия проблем с надеждата някой, който е минал през това, да сподели своя опит.
    На 25.10.10. бяхме в София, пуснахме нова спермограма в Малинов. Първата (преди 3 месеца) не беше никак добра: маьор олигоастенотератозооспермия, с концентрация 3.33 млн., общ брой 17 млн., активно подвижни 8%. А сега... ужас в шок сме: севере олигоастенотератозооспермия, концентрация 0.22 мнл., общ брой 0.88 мнл., активно подвижни 23%, по Крюгер - 6%.
     Веднага посетихне д-р Кацаров. След прегледа каза, че проблема не е болестен, няма варикоцеле и др. видима на ехографа причина, просто за негото това е генетично заложено т.е. съпруга ми неможе да отделя повече от примерно 5 мнл. сперматозоида и ако след 2 дни пуснем нова СП, тя може да е пак 3 или 4 мнл. При такива мъже с генетичен проблем бройката постоянно се мени, но поне каза че не изчезват напълно. С една дума спасението е ИКСИ. Назначи му микробиология и тест за хламидия. Пуснахме изследванията в Кандиларов, за сега видяхме че не е хламидия, микробиологията ще е готова в петък. Изписа му Клостилбегит, Тристен и Вит.Е, а бърканицата мъжът ми си я хапва от лятото.
     Много е тежко...аз се държа пред него, но снощи вече не издържах и се разплаках. Той е отчаян :(
     Сега само си чакаме реда за фонда, подали сме документи още юли месец. Искаше ни се да ис имаме дете по естествен път и до края се надявахме, ама с тия резултати, надеждата ни умря. Много ме притеснява, когато прочета за други двойки със същия проблем, които са правили и по два-три опита инвитро - НЕУСПЕШНИ. Страх ме е ... незнам какво да правим.. това е положението. С лекарствата се надяваме малко да вдигнем бройката, поне за инвитрото. Преди това три месеца взимаше Фертилайд, след това още три Пермен- нищо, малко само се е вдигнала подвижността, но тази бройка....това е погром.
   Извинявм се дългия пост, ако можете някакъв съвет да ни дадете, ще ви бъдем благодарни. На вас пожелавам повече усмивки и сълзи от радост :)
     
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #23 -: Октомври 28, 2010, 13:42:17 pm »
Горе главата! Ако искаш консултация за спермограмата пиши на Мели в раздела! Нашата с-ма също беше отчайваща, беше ни много тежко, да, но в крайна сметка, няма значение как, важното е да гушнеш накрая едно спящо вързопче. Щом трябва ИКСИ, значи трябва, събирате сили и действате - нищо страшно, пак казвам гледайте смело напред! Стискам ви палци!
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #24 -: Октомври 28, 2010, 16:34:40 pm »
Зравейте момиче,отново съм аз!Май в този раздел сме най-отчаяните...Недейте така,горе главите и смело напред :wink:!Ние имаме проблем и търсим причините,но хората които не са се сблъсквали с подобни проблеми,не знаят че примерно и тяхната спермограма не е добра.Според мен всичко е една велика случайност.Сега да ви кажа за нас-ами д-р Кацаров постави диагноза на съпруга ми "недоразвити тестиси",т.е генетично отклонение.Назначи спермокултура,микоплазми ,изписа ни фертилайд,тристен и клостилбегит.Просто ще се опитаме да подобрим показателите,които междувпрочем след 7-дневната схема бяха по-добри.
Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде!
*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #25 -: Октомври 28, 2010, 16:42:15 pm »
сиска, не се отчайвай! Все пак имате сперматозоиди. А и на всички ни се иска да забременеем по естествен път, но хубавото е, че ако не стане, има и други начини.  :wink:
И не чети за неуспешни процедури! Аз пък си мисля, че има изненадващо голям брой успешни от първи опит. Слушайте Кацаров и лекарите в "Малинов" и съм сигурна, че скоро ще имате хубави новини!

ivette, успех и на вас!

И не се отчайвайте! Има далеч по-тежки случаи, които пак имат щастлив финал.  :D

*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #26 -: Октомври 28, 2010, 17:05:46 pm »
Благодарим Ви за окуражителните думи момичета. В момента имаме нужда от тях. Наистина НЕ трябва да губим надежда.
ivette кажи ми нещо повече за тази схема: 7дни еякулация,3дни почивка и СДИ. Д-р Стаменов ли ви я препоръча и как точно се подобриха показателите???
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #27 -: Октомври 29, 2010, 14:25:04 pm »
Благодаря ви за подкрепата ,момичета!Тази борба стана вече много продължителна ,имаме нужда да споделяме и да се подкрепяме.А сега на въпроса на siska_d- схемата вече си я разбрала.Да,д-р Стаменов ми я препоръча за спадане % на фрагментация.Той наистина беше спаднал,но понеже в момента СДИ не е пред мен не мога да ти цитирам цифри,бяха се покачили и другите показатели,дори биолозите ми предложиха след такава схема да замразим материал.Но засега ще се въздържим защото провеждаме лечението на д-р Кацаров,което е за 3 месеца.Междувременно на мен също ми предстят някои процедури,след което най-после трябва да си започна процедурата.
Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде!
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #28 -: Октомври 31, 2010, 20:32:58 pm »
Ето и отговора ми в цифри-цифрите в ляво слагам от първото изследване,а тези в дясно от второто:
обем-4,00/4,80
конценр.-0,01/0,59
общ брой-0,03/2,36
клетки-0,10/0,90
акт.подв.-1%/5%
подвижни-4%/15%
бавно подв.-15%/10%
фрагментация-81%/42%...(тук искам само да поясня,че ми казаха че допустимите били 35%)
морфологияпо Крюгер-5%(нормална)
Общо взето това е,не е розово,но има разлика...
Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде!
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #29 -: Октомври 31, 2010, 21:00:17 pm »
ivette пак си има подобрение това е добре.Пожелавам ви КЪСМЕТ от сърце.Би ли ми споделила нещо повече за 7 дневната схема ако не те затруднявам пиши на лични :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bfp: :bfp: :bighug:

Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #30 -: Октомври 31, 2010, 21:42:22 pm »

При нас показателите са
обем-4,00
конценр.-0,74
общ брой-2,96
клетки-0,40
акт.подв.-2%
подвижни-10%
бавно подвижни14%
неподвижни74%
halosperm 59%
морфология по Крюгер 1%
заключение повишен индекс на фрагментация
Сега вече почти два месеца пие Фертилайд и Клостилбегит още не сме правили контрола.Д-р Персенска каза,че е добре да направим преди опита контролата и ако има подобрение дори можем да замразим. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:Дано имаме късмет с втория опит но с това забавяне от фонда е някакъв хаос голям




*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #31 -: Ноември 01, 2010, 09:50:20 am »
danielska_81,ivette  ама ние с вас направо сме си от един отбор :0 с тия показатели. За да не се цепя от групата ще ви напиша и нашите показатели:
обем-4,00
конценр.-0,22
общ брой-0,88
клетки-0,30
акт.подв.-23%
подвижни-19%
бавно подвижни-13%
неподвижни-45%
морфология по Крюгер-6%

Как мислите с тези показатели става ли за ИСКИ? Дано от клостила и тристена има подобрение, ама ако няма, те това е положението. ivette[/b като гледам Кацаров и на вас е изписъл клостил и тристен. Казахме му че мажът ми е пил Фертила три месеца без промяна и може би за това при нас го пропусна. Вие кога го започнахте? Кога ще правите нова спермограма?
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #32 -: Ноември 01, 2010, 21:29:42 pm »
siska_d при нас опита беше икси.Извадиха ми 11 яйцеклетки 9 се оплодиха икси а 1 са пробвали инвитро,но не се е оплодила въобще.Но ембрионите бяха много лоши върнаха ми 5 уж най-добрите от всички 9.Само да се молим да се подобрят показателите на половинките ни и да успеем при другия опит. :youwoman: :bfp:

*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #33 -: Ноември 02, 2010, 08:34:05 am »
Дано, дано да да бъде успешен  :crossfingers: Кога се очаква да бъде втория ви опит danielska_81, че като гледам как "напредват" от фонда  :balk_150:
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #34 -: Ноември 02, 2010, 16:57:46 pm »
danielska_81 за 7-дневната схема писах,че ни я препоръча д-р Стаменов.Тя е 7 дни еякулация,3дни почивка и нов СДИ.Практикували я в чужбина,ще я приложим дори и при пункцията/ако е възможно/.На мен ми удължиха заповедта,днес ми се обадиха...имам 3 месеца да подобрим спермограмата и да си оправям ендометриума :).Желая ви и на вас успех! :bfp: :bfp: :bfp: :bfp: :bfp:
Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде!
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #35 -: Ноември 03, 2010, 10:20:17 am »
Опита ни като виждам как вървят номерата сигурно ще е пак на пролет.Но какво да се прави.Дори съжалявам,че си изпуснах шанса да започна и работа.А през май месец когато ми беше първия опит ме изгониха от работа като споделих че ще правя инвитро :bighug:

Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #36 -: Ноември 08, 2010, 16:45:10 pm »
При нас интересно е, че не са ни искали от клиниката този СДИ тест. А на мен много ми се иска да го направим. Почти всичко съм пуснала за себе си,а при него само спермограми .....хм.
Моля Ви за информация къде може да го направим /в София, в Пловдив/, колко ще струва, колко време преди ин витрото е добре да се пусне.
Предварително Ви благодаря.
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #37 -: Ноември 08, 2010, 16:57:05 pm »
Питка-любопитка, в София в клиника Малинов правят този тест, ти в коя клиника си? Хубаво е да се пусне няколко месеца преди процедурата, понеже ако резултата е лош се пробва лечение с антиоксиданти 3 месеца. Друг е въпроса, че може и да няма подобрение, както беше в нашия случай. Цената преди няколко месеца беше 100 лв.
*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #38 -: Ноември 09, 2010, 11:32:16 am »
Цитат на: питка  - любопитка link=topic=43613.msg767191#msg767191
Моля Ви за информация къде може да го направим /в София, в Пловдив/, колко ще струва, колко време преди ин витрото е добре да се пусне.
Предварително Ви благодаря.
Ако си от Пловдив може да го направиш при д-р Даскалова .Струва 165 лв - оценка за спермалния хроматин. По-добре е веднага да се пусне ако има нужда от лечение и доуточняване.
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #39 -: Декември 01, 2010, 20:49:59 pm »
Яйцеклетките, 3 само на брой, са оплодени ИКСИ, ми ги върнаха на втори ден, и вече съм в 4-ти месец бременна. :D
Успех!

Благодаря ти че си го написала! Искам да чувам само добрите новини!