0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #60 -: Септември 02, 2014, 22:35:02 pm »
Ще споделя, че проблема е преодолим.
При мен се получи 3 пъти бременност, но втория път спря сърчицето в 7-8 седмица.
Мъжете трябва да са доста сериозни в приемането на изписаните им медикаменти. Алкохол и цигари също е добре да се ограничат до максимум, за предпочитане цигарите да се откажат.
Успех на всички момичета и половинките ви  :)


Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #61 -: Март 03, 2015, 12:23:16 pm »
Здравейте момичета,
Ние сме с олигооастенотератозооспермия - 3 степен с увеличен брой кръгли клетки с морфология по критериите на СЗО - 2%. След направена консултация с уролог се откри и едностранно варикоцеле. Назначи лечение само с Трибестан.
На 25.02 пуснахме втората спермограма, за съжаление със същите показатели на първата от 6.01.
Подадохме документите за фонда за инвитро с донорски материал :-(
Резултатът от СА на двете спермограми е:
Бързо подвижни - 0%
Бавно подвижни - 14.3%
Не прогресивно  подвижни - 14.3%
Неподвижни - 71.4%
Концентрация на фунц. сперматозоиди CFS <0.1 x 10^6 сп/ml (Норма >12 x 10^6 сп/ml)
Морфология - Добра 2%, Лоша 98%

Засега не сме правили SDI тест, при тези резултати се опасявам, че ще загубим излишно време без резултат.
Моля ви да споделите своя опит, защото се чувствам ужасно объркана.

Благодаря Ви!

Желая на всички нас успех към най-съкровенната мечта, смисъла на нашия живот  :D
*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #62 -: Март 03, 2015, 15:30:16 pm »
Здравей Мира, моят съпруг е със същата диагноза, по Крюгер 4%.
Още преди първият опит, др. Владимиров искаше SDI тест. Направихме теста и от него показателите за оплодителна способности преживяемост бяха добри. После в клиника Щерев също го искаха. Няма варикоцеле. При 4 тия опит направо ни заявиха, че сме за донорски сперматозоиди, а предвид напредналата ми възраст е добре и донорски яйцекьетки. Тогава отидохме в Истанбул и резултата от петия опит спи в леглото до мен
Така, че не се отчайвай ще успеете! Има много семейства, в който мъжът е с подобна диагноза, а вече имат деца.
Направете всички необходими изследвания и ти пожелавам късмет.
Да ти кажа, мъжът ми освен бърканицата с мед, не пожела да пие нито едно от лекарствата предписани в България.
В Турция лекарите не  му предписаха нищо, казаха да спре или поне намали цигарите (не го направи), без алкохол (той не пие въобще).
*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #63 -: Март 03, 2015, 16:35:04 pm »
Моят мъж е със същата диагноза, а вече сме щастливи родители на две момченца със собствен материал. Първото ми забременяване стана от 2-ри опит, а второто от 6-ти, като при 4-тия опит имах пак бременност, но за кратко, както съм писала вече.
Всички опити сме правили в Надежда. Там също правихме SDI тест и показателите бяха добри. Всичките ни опити са ИКСИ и допълнително сме правили ИМСИ и МАКС. Нито един път не ни е предложено да ползваме донорски материал. Напротив, когато сме задавали въпроси на доктора дали да продължаваме с материал на мъжа, той винаги ни е уверявал, че ще преодолеем проблема.
Моят мъж поеше Андрозитол и Клостилбегит по препоръка на андролог. Не пие алкохол, много рядко по поводи и в умерено количество, но пуши по около кутия на ден. Резултата ни беше положителен, когато спря за 2.5-3 месеца цигарите.
Спортуването при мъжа също е от значение.
Желая ти успех и скоро да се похвалиш с положителен резултат!

П.П. Прочетох в друга тема, че си от Бургас. Къде сте правили всички изследвания и кой ви даде препоръка за донорски материал?
« Последна редакция: Март 03, 2015, 16:36:37 pm от mgstra »


Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #64 -: Март 03, 2015, 17:56:45 pm »
Здравейте Кате и mgstra,
Благодаря ви много за позитивните коментари! След споделения опит при вас се чувствам по-окуражена, изпълнена с надежда и силно вярвам, че ще имаме положителен резулат съвсем скоро!

Нашите изследвания ги правихме в Бургас при д-р Табакова и през последното ни посещение при нея ни препоръча инвитро само с донорски материал. Предпочитам да си спестя думите за целия екип ..... иска ми се да забравя този ден! 

Ще настоявам за ИКСИ със собствен материал, който със сигурност няма да бъде в МБАЛ Бургас.

Благодаря ви много, момичета за помощта!


*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #65 -: Март 03, 2015, 21:13:18 pm »
Mira75, щом имате живи сперматозоиди, може да се направи ИКСИ. Но при всички случаи този вид оплождане не е гаранция за успех.

Щом мъжът ти има варикоцеле, потърсете съвет от уролог дали да се оперира. Направете и хормонални изследвания на мъжа ти. Каквото и лечение да проведе той, също е от полза и подобрява шансовете ви за успешна процедура 6-12 месеца след операцията. Изглежда много време, но минава бързо.
*
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #66 -: Март 03, 2015, 21:14:58 pm »
Много късмет, Мира!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Важно е, че вече си начертала пътя и си с положителна настройка. Взела си правилно решение и смело напред!


Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #67 -: Март 04, 2015, 21:32:09 pm »
Благодаря Ви от сърце, момичета за съветите и подкрепата!
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #68 -: Декември 23, 2019, 16:26:48 pm »
Здравейте, включвам се в темата с молба за помощ- имена на специалисти в областта. Правим опити за бебе със съпруга ми от около 1 година, тази седмица на него му поставиха диагноза “много тежка олигоастенозооспермия. Наблюдават се 2 хипокенетични и 20 аконетични сперматозоида на цялото предметно поле. Изследването правихме в клиника “Щерев”. Записали сме час при д-р Бъчваров в същата клиника, но ми се иска да съм поне малко подготвена за това, което ще чуя. Съпругът ме не пуши от близо 10г (на 34 е), не пие (освен бира и не често), не е имал сериозни заболявания и води активен начин на живот. При мен за момента нещата са добре. Моля Ви посаветвайте ме какво да правя, не искам да се отчайвам напълно преди мнение на специалист, но истината е, че и двамата сме много притеснени от резултата, който беше изключителен шок. Ще съм благодарна ако споделите имена на специалисти уеолог-андролози. Живеем в София. Благодаря за съдействието и успех на всички.
Поздрави!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Олигоастенотератозооспермия и ин витро
« Отговор #69 -: Декември 30, 2019, 23:36:18 pm »
Здравей, Ивет! С тежка тема влизаш във форума, но ти пожелавам да намерите решение бързо. Първоначалният стрес е наистина голям и това е така при огромния процент от хората, защото иначе мъжете са млади и здрави и от нищо не се оплакват. Затова и си мислят, че всичко е наред със сперматогенезата, но понякога не е ...

В София имате голям избор от специалисти, аз няма да споменавам имена, а само ще му дам насоки. Първо е редно спермограмата да се повтори, за да се изключи лабораторна грешка или временен проблем. Ако и при повторния спермален анализ нещата са такива или подобни, трябва да се оценят рисковите му фактори от страна на професия и начин на живот, като го разпита лекар и да му се направят някои изследвания в опит да се открият причините за толкова силно влошената сперматогенеза.

Трябва да спре да пие бира. Ако има брат и той няма деца, аз обичайно съветвам пациентите да говорят по братски и да се види каква е спермограмата и при него. Ползите са двустранни, мисля, че това е ясно. При тебе е добре да се пусне един АМХ, за всеки случай, ако ще се кандидатства към ЦАР.

И после ще следва лечение, понякога е кратко и успешна, понякога иска повече време. Мислете позитивно, все пак има сперматозоиди.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу