0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #40 -: Септември 13, 2010, 17:55:46 pm »
За контракциите Маймуната е права! Много често не се усещат а се виждат с ехографа. Аз и не предполагах че имам такива но на прегледа доктора видя и веднага ми метна една рецепта.

Раши аз работя с Пигис Хаус и имам вътрешна информация че при тях цените са надути! що се отнася до Вис Виталис лично мое мнение е че там продават боклуци  :?
Доволна съм от това което съм виждала в Бейби мола като цени и асортимент.
А в Комсед повече няма и да стъпя! Харесахме едни матраци за кошарките на бебките които във всички детски магазини струват 129лв, но незнайно защо в Комсед струваха 149  8O

Ние също се спряхме на кошарки, които си имат повивалник и разни джобджета отстрани. Познавам хора които до 4 годишна възраст си отгледаха децата с кошари. Харесахме матраците на Магнифлекс които са двулицеви.

Кремче честити сини гащи  :D Така като гледам моите принцески ще има голяяям избор  :lol:  
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #41 -: Септември 13, 2010, 18:09:03 pm »
tanj74 да не си изстинала и да имаш цистит, иначе може и контракции да са.
Tais не съм настинала, нито цистит имам.Точно това се притеснявах, че може да са контракции.Но се опитвах да мисля, че не са.В темите на бремените четох, че контракциите ги усещат като стягания и като мен.болки, а моето е друго, но явно не е.Реших, че от днес до прегледа пак ще пия ношпа 3*2 и да се надявам да ми помогне.
krem2003 честити сини гащи!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #42 -: Септември 13, 2010, 18:16:57 pm »
Крем, честито сини гащи :), дано в петък успеем да се видим и ние  :balk_56:
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #43 -: Септември 13, 2010, 18:18:18 pm »
krem2003 не зная дали става въпрос за това, но се надявам да ти свърши работа  :D
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=12669.0
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #44 -: Септември 13, 2010, 19:32:13 pm »
Предписаха ми го 3х2. Но аз още не съм го започвала, защото днес ми го предписаха. Аз за сега нямам оплаквания и се справям с но-шпа 3х1. Но за всеки случай да знам ако усетя нещо какво да пия. Иначе единият ми док каза да спра но-шпато и да пия магне-то, а от ЖК ми каза да си ги пия и двете 8O, ама аз се чудя дали е нужно да ги пия и двете. И сега съм в дилема. Да спра но-шпа и да започна Магне-то или да си остана само на но-шпа и евентуално ако усетя контракции да започна да пия Магне?

Аз като теб се чудих за ношпа, дали да продължавам да го пия и доктора ми каза, че за контракциите е Магне, а ношпа е само при болка (ако усетя такава) и на практика не са равносилни. На мен Магне В6 ми го предписаха 3х1 и по тази схема вече 2 седмици нямам оплаквания (странични ефекти) и тези стягания на корема, които имах преди и усещах предимно вечер -сега не се проявяват (дори да усетя нещо е доста по-кратко и на рядко) :)
Но няма пречка да се пият заедно, ако се налага  :)

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #45 -: Септември 13, 2010, 19:41:04 pm »
Хайде и аз да се запиша в новата тема.
Леле момичета много сте писали :D. Бая време ви четох. Е разбира се още не мога да ви запомня всички за което се извинявам и ви поздравявам на куп всичките.
Като ви четох започнах да си мисля как и аз ще обикалям и ще си купувам разни работи. Даже вече нямам търпение да дойде момента в който ще разбера какво ще е бебчо, да му измисля име и т.н. Е още ми е много рано де, но се замечтах :D
Креми честити сини гащи.
Момичета все още не мога да изчета всички теми затова питам направо - може ли съвет как да се справя с гаденето. Направо е приключение с моето ядене. Дояде ми се нещо и като го вкуся и край дотук приключват нещата. Единствено таратора не ми влияе зле, зрънчо, а и плодовете, ама то не може само тези неща да ям. Направо ужас.
Ох много се разписах. Поздрави на всички  :bighug: 

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #46 -: Септември 13, 2010, 20:39:27 pm »
tucy, аз бях същата през първите месеци и още съм претенциозна към храната.
В началото карах на овесени ядки с кисело мляко, стафиди и орехи, таратор, пресни салати, препечен хляб, плодове и компоти. Месото още ми е гадно. Пия Омега 3.
До сега изследванията ми са в норма. Не се насилвай да ядеш неща, от които ти се гади. Според мен организмът сам си иска храните, от които има нужда.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #47 -: Септември 13, 2010, 20:48:36 pm »
Крем, ето още един списък http://www.pakostnik.com/bg/motherbabylist.php
аз по него се водих и преди и сега  :oops:
Тъци, положението винаги може да е по-зле! Аз повръщах до 16.с., в много случаи до кръв, по цял ден...ама минава. Все ще се намери нещо, което да ти понася стомаха - кисело мляко, солети, зрънчо, както казваш. Не се притеснявай в началните седмици бебето се изхранва от запасите на организма няма да го лишиш от нищо. Важното е да не се обезводняваш.
За леглата и кошарките - ние имаме и двете. Първо бяхме с кошара, после, като се научи да я преобръща (луди мъже  :lol: ), взехме дървено легълце с 2 решетки. При нас така се получи, че аз къремех до годинка и нещо и през нощта, та залепихме дървеното легло до моята страна на спалнята и господинът щом пожелаеше ми се :изсипваше" отгоре, за да яде. Поне ми спестяваше вдигането, което е голямо облекчение!! Та според мен е хубаво да имате и двете, на различни етапи от растежа на детето де, че ако ги вземете наведнъж, си е финансов колапс  8O

А, още нещо се сетих - ако сгъваемата кошарка няма повивалник към нея, не се засилвайте да купувате - съвсем спокойно можете да преобличате детето и в/у скрина му, с мека подложка отдолу. Ние имахме повивалник, но след 4-ия месец му стана къс и го прибрах. А скрина все още ми е супер удобен  :)
« Последна редакция: Септември 13, 2010, 20:50:08 pm от dianka »
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #48 -: Септември 13, 2010, 20:50:49 pm »
Момичета все още не мога да изчета всички теми затова питам направо - може ли съвет как да се справя с гаденето. Направо е приключение с моето ядене. Дояде ми се нещо и като го вкуся и край дотук приключват нещата. Единствено таратора не ми влияе зле, зрънчо, а и плодовете, ама то не може само тези неща да ям. Направо ужас.
Ох много се разписах. Поздрави на всички  :bighug: 

И аз бях така в началото. Нищо не можех да хапна, стомаха ми се свиваще дори при мисълта за каквато и да е храна. Едно пакетче солети едва го изяждах. :? Всичко изчезна когато влязох в 11г.с. започнах да хапвам и апетита ми се върна леко. И сега ми се гади от време на време, но вече много по-рядко. Дори в началото отслабнах 5кг.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #49 -: Септември 13, 2010, 21:27:08 pm »
Ех ама много сте изписали момичета - браво на вас :lol: сега ви изчетох. Раиска - стискам ти палци за леко раждане и скорошна среща с малката кукла. Въобще за всички, на които им предстои тази тема да е последната, защото идва най-хубавата среща  :lol:  Аз също се замислям вече над това каква кошарка ще купя...и започвам с обзавеждането на стаята на бебка :lol: Нама по-сладко нещо от пазаруването и радостта, която носи.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #50 -: Септември 13, 2010, 21:56:21 pm »
Благодарим за новата тема !
 :cheerleader:

Викс , честити ви първи придобивки за бебо! Аз още не мога да се наканя , ама мисля скоро и аз да се пусна по магазините
  :D




" И от цялото това бързане, не забелязвах как нещата се случваха около мен, тъй като гледах само в бъдещето " .
 :) Та, старая се да се радвам на всичките си моменти без да гледам напред...знам че моя пети месец никога няма да се повтори. Един ден ще се върна в спомените си и не искам да се окаже, че съм го "притичала" в бързане за 6ти месец.  :bighug:
Raissa777 много добре казано от твоя свекър... и аз съм от "бързите" , вместо да се наслаждавам , все мисля кога ще мине този месец , кога ще дойде следващият...

rossy ние сме за 31.12.10г.Неможах да ти отговоря веднага,защото предната тема беше заключена!

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #51 -: Септември 13, 2010, 22:02:22 pm »
Blue angel видях аз в темата на дългоочаквани бебета за 2010  :D . нашият бебок както се движи някой път с няколко дни назад , та може да се оцелим с теб на една дата  :D
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #52 -: Септември 13, 2010, 22:48:21 pm »
Еййй, забравих и аз да се отчета.На 8.09 бях на преглед и се потвърдиха сините гащи и при нас :D
Rashi, във Вис Виталис има доста евтини неща, но пък не изглеждат много качествени..е не всички.Чувала съм от зълва ми, че в Пигис хаус и Малечко е по-скъпо, но пък нещата са по-качествени.Хубаво е да се мине и да се разгледа.Май маи е невъзможно да се купи всичко от един магазин.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #53 -: Септември 14, 2010, 08:56:23 am »
Чета, че за повръщане пишете... та да споделя и аз моята болка.
В началните седмици се разминах с тази "екстра", но от няколко дни е просто АД! Гади ми се ужасно от лекарствата! Повърнах ги няколко пъти, та се наложи да приемам втора доза. Спрях първо Омега 3, но май не е тя основния проблем. Подозирам Но-шпа - то. Него обаче ме е страх да го спра на своя глава. Не се виждам как ще изкарам така още 2 седмици до следващия преглед - да пия и да повръщам. Ако някой има идея как да ги "маскирам" лекарствата - нека сподели. (останалите неща които пия са ФК и Медрол, който сега намалявам и ще спра окончателно след около 2 седмици)
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #54 -: Септември 14, 2010, 09:19:56 am »
Подозирам Но-шпа - то. Него обаче ме е страх да го спра на своя глава.

сигурно е от но-шпа-то. на мен още ми става лошо и повръщам от него(ако го изпия на гладно или ако съм хапнала примерно плод само ), но ако непосредствено преди да го пиеш хапнеш нещо (обаче стабилно) имам в предвид тесто, нещо сухо - може кроасан ,  филийка с нещо и т.н. няма проблем. пробвай!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #55 -: Септември 14, 2010, 09:29:23 am »
Дианка благодаря и на теб! Точно това е списъка. Мисля, че е ОК, защото е изчистен от излишни нещица. Във връзка с кошарите, смятам че най-добрия вариант е дървено легло или нещо стабилно. Консултирах се и с лекар по темата. Меките кошари забавят прохождането на децата, защото не могат да се изправят в леглото и да се държат за решетката. А аз лично ще си поръчам да ми изработят, защото в къщи всичко е толкова малко и тясно, че стандартните  няма да мога да ги побера, пък и ще ми се наложи да махна чисто нови шкафове, които мога да ползвам за маймунчето. В тази връзка, ако някой има случайно стандарти за височината на която се разполага матрака при две или три нива, моля да ми пише.

Раиса, Дианка и всички останали в 9-ти, пожелавам ви много леко раждане и много хубави, здрави и усмихнати бебета!  :bighug:
Маймунче, с теб вървим определено успоредно по седмици и гащи!  :D
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #56 -: Септември 14, 2010, 09:29:37 am »
Аз почти не съм имала проблем с гадене и повръщане, но разбрах че сутрин първо трябва да измия зъбите и тогава да закусвам. Обратното беше равносилно на връщане на закуската. На мен обикновено ми ставаше лошо вечер, мопжеби от тежкия въздух. Но единствено съм повръщала вечер, когато вляза да се къпя. Тогава ми ставаше много кофти и 6-7 повръщах вечерята. За хапчетата започнах да ги пия със сок, за да не усещам вкуса им и така си ги пия без проблем.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #57 -: Септември 14, 2010, 09:39:47 am »
Виолет честити сини гащи ,малеее много мъже много нещооооо,девойките да се стягаттт  :lol: :lol: :lol: :lol:.
 Кремче ,ми супер  :D :D :D.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #58 -: Септември 14, 2010, 10:20:41 am »
Лилето, но-шпа можеш да замениш със Папаверин, имат еднакво действие, но жените които имат непоносимост към Но-шпа, обикновенно понасят добре папаверина. Това ми го каза д-р Сигридов, аз също много повръщах от но-шпа. Но принципно и медрола е много горчив и от него стават понякога тия бели. Опитай с мед, аз така си помагах понякога да се успокои стомаха, че то почнеш ли... трудно се спира.
Ето и още един списък, не знам дали е по-добър, но ми попадна http://moebebe.com/?id=4
Честити сини гащи и добре дошли в клуба на свекървите  :lol: както ме поздравиха мен преди време
Аз пак да си питам  :lol: мнения за шишитата на Нуби?
« Последна редакция: Септември 14, 2010, 10:30:42 am от Vickson »
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #59 -: Септември 14, 2010, 10:21:25 am »
Маймунче, в отбора на свекитата сме и това е :D Е, не се оплаквам де.....ние все жени в нашия род, та едно мъжленце ще ни дойде добре :wink:
Относно гаденето, аз хапвах обикновени бисквити или препечена филийка веднага щом ми се догадеше, за да избегна повръщането.Ако пропусна тестеното или хапна плод, просто ставаше ужасно.И така не съм повръщала, но пък качих повечко килца първите месеци.Нещата се поуспокоиха към 12 седмица и от тогава не съм качвала много, защото поспрях с хапването нон стоп :oops: