0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #100 -: Септември 15, 2010, 07:19:51 am »
Добро утро.
Елле стискам палци за прегледа при доктора. Ама то какво може да разбере без ехограф. При доктора който ми констатира бременността също нямаше ехограф и я установи с най-обикновен преглед. В петък и събота (дето минаха) се появи едно кафяво зацапване и съответно аз веднага на доктор. То беше събота в най-близката до нас АГ болница в събота нямаше ехограф, та отидох при Щерев. Останаха много изненади че все още не съм минала ехографски преглед, като се има в предвид че вече бебето дори има и сърдечна дейност. Представям си на теб какво ти е. Аз докато не видяха малкото човече на екрана и докато не му чух сърчицето направо щях да се побъркам от притеснение.
Боже, а аз си мислех че там дори ще е още по-добре в това отношение.
Ох момичета много се разписах. Пожелавам ви хубав ден  :D

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #101 -: Септември 15, 2010, 09:10:40 am »
Добро утро,на всички.
Кървенето от носа и при мен се случва понякога, но е в много по-лека форма от това което описваш Илейни. Хем аз съм на фраксипарин всеки ден. И запушването на носа го има, до колкото знам и то се смята за нормално.
Момичета, направо се втрещих като прочетох за тези прегледи без ехограф 8O що за система в 21 век??? При всичката тая техника и възможности в днешно време... звучи налудничаво.
Успех на всички и се наслаждавайте на всеки един ден :wink:
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #102 -: Септември 15, 2010, 09:24:52 am »
Добро утро на всички бъдещи и настоящи мами :lol:Аз имам една питанка,че тези три дни ми се сториха много тежки :(.Имам пробождания ниско долу,но май не е контракция.Така се повтарят на ден по няколко.Имам чувството,че ще се покаже главичката.Той доки каза,че вече ми е узряла плацентата и бебка е 3 кила да чакам скоро,ама чак толкова скоро 8O.Някой ако е имал нещо подобно да пише, иначе ще ходя да ме види за всеки случай.Да не забравя-честит първи учебен ден!
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #103 -: Септември 15, 2010, 09:43:08 am »
didundri и аз имам такива болезнени пробождания досега не съм ги имала, тези са много ниско долу.Утре съм на преглед при лекаря, който ще ми прави секциото и ще го питам нормално ли е, да не иска вече да избиза беба, че ми се струва раничко да си постои още малко. :D
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #104 -: Септември 15, 2010, 09:44:00 am »
Добро утро и от мен!

За запушването на носа - нормално е !

След ин витро утрогестанът съвсем не е излишен :wink: Това е прогестерон, който е необходим за поддържане на лутеалната фаза по принцип. При естествено забременяване /без стимулации/, организмът регулира хормоните в нужните съотношения. Ти обаче си бременна след ИКСИ, ако не се лъжа, т.е. била си стимулирана. По моето скромно мнение и логика в случая е необходимо регулирането да стане чрез допълнителен прием на прогестерон. Аз така си го обяснявам, може и да греша, ако някой е запознат със сигурност, моля да сподели, че все се каня да питам доктора, но все забравям :oops: /Ако съм написала глупост, извинете :oops:/


И  аз мисля , че е точно така! Утрогестан вече изписват и при естествено забременяване ! Не е излишен и не би навредил !А спирането му на своя глава , особено след процедура е малко безотговорно...
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #105 -: Септември 15, 2010, 09:54:26 am »
Tais, на и мен ми се струва рано,но пък доки каза,че вече не е толкова рано,да не се притеснявам.От друга страна пък още не съм влязла в деветия месец :(,не знам.Ако до обяд всичко се повтори,след обяд отивам на лекар,после ще пиша(ако не ме приемат в болницата).
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #106 -: Септември 15, 2010, 10:54:54 am »
Ха Добър Ден и от мен !

Чакаме отчети от Лъки и Раши ! :D
Ние с половинката ще сглобяваме скрин днес, отделно имам повивалник, който ще прикача... довечера при добър резултат мога да снимам  :D
Мисля, че като резултат трябва да стане нещо като от снимката на Аблена.

За боцкането ниско долу - включвам се и аз. Даже снощи от това се събудих и се въртях 15 мин в размисли "тръгват ли нещата" но една патка мислела и ... в случая заспала. :lol:

Еленка и тук да те поздравя за успешната процедура !!!  :D
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #107 -: Септември 15, 2010, 10:58:08 am »
Нинка нещо се губи  :?
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #108 -: Септември 15, 2010, 11:04:54 am »
didundri, с напредването на седмиците дискомфортите се увеличават - като брой и като сила на усещанията. Не е задължително всяка болка да е контракция - бебчето става по-голямо, заема повече място, притиска повече неща. Много е възможно да натиска шийката на матката и затова да имаш тези усещания. Не е приятно, но... това е положението. Радвай се, че вече не е толкова горещо, така че поне едно неудобство ти се спестява ;) Нормални са тези неразположения, ти си следи за болки в кръста, предменструални болки, комбинирани със стягания - това са притеснителните неща.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #109 -: Септември 15, 2010, 11:14:47 am »
Нинка нещо се губи  :?

Да, и в Скайпа не се е появявала от 3 дни... Дано всичко да е наред!
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #110 -: Септември 15, 2010, 11:24:54 am »
Стиснати палци на Лъки и Раши и ги чакаме с добри новини!

Аз цяла нощ не спах от разни болки в корема, включително и боцкания много ниско долу... Влагалище ли е, шийка ли е незнам, но честно казано съм се претиснила  :?
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #111 -: Септември 15, 2010, 11:59:09 am »
Здравейте момичета :)
Токущо се връщам от болница,правихме запис на тонове.Така се притесних..понеже бебо се въртеше пулса стигаше до 190-180 и няколко минуте се задържа така 8O,но на самият запис(на хартията) чертата беше малко над 160.Ама то голямо въртене беше ,какво му стана,вече като свалихме колана се успокои  :)
Дежурният лекар каза ,че записът е добър.
Аз все пак се притесних ,какви са записите при вас,случвало ли се на вас така да е учестен пулса на бебо?
« Последна редакция: Септември 15, 2010, 12:06:22 pm от Leila »

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #112 -: Септември 15, 2010, 12:28:50 pm »
Здравейте!
Гледам че за болки си говорите, аз ако походя малко повече ме наболява корема, а по лошото е, че вече на 2 пъти имам кафеникаво зацапване. Док видя бебето, каза че му няма нищо и просто имам нужда от повече почивка. Та сега освен до магазина не ходя никъде.
А за да ми дадат болнични ще се наложи да лежа 3-4 дни в болница  osi_8 Хич ама хич не ми се искаше.
Поздрави на всички!
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #113 -: Септември 15, 2010, 13:28:33 pm »
Здравейте. Да се включа и аз. :D

Здравейте!
Гледам че за болки си говорите, аз ако походя малко повече ме наболява корема, а по лошото е, че вече на 2 пъти имам кафеникаво зацапване. Док видя бебето, каза че му няма нищо и просто имам нужда от повече почивка. Та сега освен до магазина не ходя никъде.
А за да ми дадат болнични ще се наложи да лежа 3-4 дни в болница  osi_8 Хич ама хич не ми се искаше.
Поздрави на всички!

Не се притеснявай за зацапването. И аз имах 2-3 пъти като първия си беше направо кървене. Утрогестан, но-шпа и само лежане и всичко отшумява за 2-3 дни.
а иначе за болничния е така. И аз полежах 5дни в МД за болничен. А сега си ми го удължават от ЖК направо.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #114 -: Септември 15, 2010, 14:04:24 pm »
и аз много си мисля за утрогестана, но докторката, която прави ин витрото специално каза да не го спирам да 10 тата седмица. на мен ми изглежда леко ненужен, но като са казали си го слагам
Ели-Ели! В никой случай не спирай Утрогестана, не преди доки да ти каже изрично! Много е важен, Сикс е повече от права, особено за нашите бременности. Аз имам и приятелка с "нормална" бременност ,след 2 аборта чак й го бяха предписали да подпомогне задържането на бебето; ако се бяха сетили по-рано, можеше и да не мине чак през толкова ад, но в Германия и в обикновен АГ кабинет явно не са бързали много с лечението.
Междудругото, на мен вече ми го разредиха на 2х2, та споко, скоро ще се отървеш поне частично (наистина е неприятничко, особено като имаме предвид, че си ходя на работа:-))
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #115 -: Септември 15, 2010, 14:52:42 pm »
Здравейте, момичета  :)
Аз най после успях да си запиша час за д-р Марков  :D
Приятен, слънчев ден от мен.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #116 -: Септември 15, 2010, 15:13:02 pm »
Натали, благодаря за успокоението! Каквото се налага ще правя. И на мен ми е гадно да си слагам този Утрогестан, все по-трудно ми става, нооо никакво спиране преди док да каже  :)
denisa, честит час  :)
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #117 -: Септември 15, 2010, 15:15:38 pm »
Здравейте :)

Дениска, после да докладваш какво е станало на ФМ :)

Ели, и аз не бих спряла утрогестана на твое място. Изчакай докторът да ти каже кога.

Дидундри, чакаме да кажеш и ти какво става с теб.

Раиска, още мъничко мила!

Ние с Меме вчера бяхме двете при Дяволов. :) Моите болки са си контракции. Увеличиха ми дозата на Но шпа и Магнето и от утре съм у дома да си почивам повече. Бебка расте добре - 2,5 кила е вече :)
Като си остана у дома почвам и аз с въпросите за кошари, шишета, пазар, изваряване и прочие :)

Стискам палци на всички ви да сте здрави и за безпроблемни бременности!

« Последна редакция: Септември 15, 2010, 15:17:14 pm от Раши »


*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #118 -: Септември 15, 2010, 16:24:14 pm »
Нинка нещо се губи  :?
Да, и в Скайпа не се е появявала от 3 дни... Дано всичко да е наред!

Нинка е добре, праща поздрави на всички!! Каза, че ще пише съвсем скоро!

Раиска, и аз като тебе се чудя дали не се започва, но за сега момата кротува...  :wink:
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #119 -: Септември 15, 2010, 17:44:25 pm »
чакайте бе, хора, не съм казала, че ще го спирам, аз така съм се панирала, а пък мъжа ми днеска спори с мен дали да отида до пазара, пък вие да спирам, но си питам дали вие знаете нещо, защото като четох за прогестерона не е съвсем безобиден за бебето.

стискам палци за ражданията да са съвсем навреме и колкото е възможно по-леки.

а между другото и в англия гледат много, много да не правят нищо. на мен ми направиха ехограф, само защото казах, че имам болки и мисля, че заради иксито. иначе чак на третия месец правят ехограф -ужасно е, а много скъпо да си платиш на частно. Така, че аз ако всичко е наред ще се гледам и в софия и тук, сигурно не е нужно, но пък е добре да имам доктор и на двете места. Но това ме накара да се замисля, ние ли сме твърде в изследванията и лекарствата или те са твърде големи скръндзи с парите по здравна каса?