0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #80 -: Юни 09, 2010, 09:43:51 am »
Здравейте всички, много отдавна не съм писала /особено в тази тема/, но откакто ми свърши майчинството и тръгнах на работа нямам време за нищо.
Ето какъв е моя проблем. Този месец ми закъсня с една седмица и снощи направих тест - положителен излезе, което много ме учуди. На деня, в който трябваше да ми дойде получих съвсем леко зацапване. Знам точната дата на зачеването - 29 май. Наистина ме учуди тази бременност, защото след 5 дни реално трбваше да ми дойде и затова си мислех, че не е възможно на 25 ден от цикъла да съм в овулация.
Тази нощ обаче получих кървене, около обяд също. Отделно от това от около седмица имам червено гърло,кашлица, хрема и ми е паднал гласа. При всичко това след прегледа при лекаря, той ми каза, че е вътрематочна бременност, малка е на 2-3 седмици /реално няма и 2/ и заради инфекцията ми препоръчва да го махна  8O.
От там отивам при личната - тя ми казва, че има риск. От там отивам на уши , нос, гърло - там ми казват "ако сега не ти е запритупало за второ .... по-добре не рискувай". Било трахеит+хроничен фарингит+евентуална алергия.
Според личната лекарка кървенето е от инфекцията.
Тази инфекция на гърлото била опасна сега за органогенезата, тези инфекции биели в сърдечно-съдовата система.
Сега пия чай, сиропчета, правя инхалации и съм значително по-добре, гласа ми се връща.


Фиа, честита бременност.
Ти направо ме разби с изказвания на лекари :D.
Аз също бях със стрептококова инфекция на гърлото точно когато съм забременяла /пиех АБ вече 3ти ден когато си направих теста/. Не само ми каза лекаря, че няма опасност, но си и продължих АБ. Пеницелин може да се пие по време на бременност.
Ще ме извинят твоите лекари, ама каква органогенеза, 3-4 седмица, те клетките оше се делят :D :D
Не се притеснвай изобщо и не махай бебето.

С Дара също бях на Бисептол, също с инфекция на гърлото, точно когато разбрах че съм бременна.
Е, роди се здрава, нормална и дива. А за акъл - вече си пише името на компа :D :D

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #81 -: Юни 09, 2010, 09:53:03 am »
Fia , първо честито  :) и живо и здраво бебче на финал ти желая.
А кой е този лекар ако не е тайна дето ти е казал да махнеш бебчето, това е  :x :x :x? Има си достатъчно начини за диагностика като ФМ и т.н където може да се установи и то на време увреждане от 11-13седмица.То ако всяка една от маха бебе след като се е разболяла по време на бременноста незнам в България колко деца ще има. Оле ядосвам се само като чувам такива глупости.Незнам какво си решила но ако питаш мен отивай при специалист.Успех ти желая.

Шани ,браво за бебчето нека расте а за кръвното и ти внимавай мери го най малко по 2 пъри и ако забележиш че се надуваш някъде веднага го мери. Аз се надувам първо на десния крак и после дясната ръка и тогава и левия крак,но като кажа надувам имам предвид че става чак болезнено и като го натиснеш не се връща.А надуя ли се това значи че съм качила кръвното или до няколко часа го качвам.

Лек ден че стана много дълго :)
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #82 -: Юни 09, 2010, 11:31:05 am »
Здравейте момичета!
Фиа първо да ти честитя и да ти пожелая красиво здраво бебче, обаче и аз се втрещих от изказването на докторите ти  8O....даже не искам да коментирам.
Шани, радвам се за бебето, а ти се пази и внимавай с това кръвно спирай солта и соленото по принцип, както и бели доматите и краставиците и дано всичко да е наред.
Смайли нещо ми се изгуби, ха дано да е гушнала вече своето щастие.
Стерче  :bighug: киселините Жаска казваше, че ги лекувала с газирана вода (аз  :secret: нямах да не чуе рогатия)
Буба, Боби как сте? Стискайте още малко.... :bighug:
Хубав и усмихнат ден (въпреки че при мен не спря да вали  :( )
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #83 -: Юни 09, 2010, 11:38:06 am »
Аз съм ОК :)за сега  :bighug:
Надявам се и Смайлчето е добре и скоро да получим хубава новина :)
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #84 -: Юни 09, 2010, 11:46:20 am »
Ух, и аз чакам да видим Смайлче какво ще каже и кога :)

Аниз, ти как си бре душичко? :)

Фиа, честито мила! Недей да се паникьосваш. И аз мисля, че са те наплашили излишно.

Бубе, това дето като се надуеш не се връща не е добре - не искам да те плаша. Гледахте ли албумина?

Аз днес бях на ЖК и казах на лекарката, че ми се надуват краката и веднага ми пуснаха албумин. Слава богу оакза се, че нямам висок такъв т.е. надуването е от жегите и бременността.

Иначе съм качила 1,5 кг, което е супер и кръвното ми беше добре - абе изобщо пушка съм :) Бебо му слушаха тоновете - ми то като пумпал мойто - не спря да се върти, хехе :)


*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #85 -: Юни 09, 2010, 12:07:17 pm »
Рашка  :bighug: добре съм (колкото може да е добре мечка глътнала гърнето с меда  :lol: :lol: :lol: :lol: ) Малко трудно се завъртам нощем, ама денем съм като кон - няма проблем и търча напред назад по разходки, по магазини......Пък и милото пъшка, охка след операцията и аз смея ли да се оплаквам (ама то щом се отнася до болка мъжете са такива бебета..... :wink: ) Иначе кръвното не съм си го мърдала от началото 100-110/65-70 пушка, не се надувам, киселини нямам....... а бе с две думи ако (дай Боже) така изкарам ще съм мнооого благодарна и даже ще ми липсва. Вчера трябваше да ми боднат за кръв, урина да дам, секрет...ама познайте дали доки се беше сетил да ми издаде бележки и така вече трети път ходя до поликлиниката и се връщам без да има смисъл.... ама това да е - няма пък да им се нервирам вече!!! Хайде за сега изчезвам, че много се разлях в приказки  :oops:  :lol:
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #86 -: Юни 09, 2010, 12:10:56 pm »
Анизка ,радвам се че си добре пупупу дано така да е до края :).

Раши , нямам албумин и аз не знам защо е така. А иначе следобяд отивам на преглед да ме видят и дано всичко е ОК.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #87 -: Юни 09, 2010, 13:02:42 pm »
Анизка, аз по принцип съм с много ниско кръвно и дори като стане с нормални стойности за мене е проблем-все едно съм го качила, та затова се налага повече следене, че тия дни имах едни неразположения дето са притеснителни. Дано не се повтаря и всичко да е наред до края. За киселините да се изкажа и аз, забелязвам че при мен се получават от определени неща и като ги избягвам е по-добре. Освен това единственото вълшебно средство за тях е Квамател. Най-напред Цвети ми писа за него, а после и доктора ми го изписа. От тогава се родих, като видя на зор пийвам 1 и веднага минава, Талцита изобщо не ми действа-сигурно е доста по слаб, а е и гадничък. Все едно дъвчеш сладък тебешир. Кваматела не се дъвче-още едно преимущество.
Раши, писах много ама се сетих, че ти обещах да се отчета за крема за стрии-взех го, той е на Лавена и е комбиниран за стрии и целулит-в състава няма кофеин, специално проверих. Струва 6 лв. и стотинки. Засега отзиви не мога да дам.
« Последна редакция: Юни 09, 2010, 13:04:19 pm от shanoar »
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #88 -: Юни 09, 2010, 13:44:26 pm »
Здравейте,
както писах вчера за мазането в болницата, имах предвид, че лекарките наистина правят забележка и казват да се забрави мазането, поне докато си в болницата (ако си влязъл и заради контракции). Аз гледам да мажа само по бедрата и дупето, поне засега там виждам проблем.

От вчера много ме придърпва корема, явно матката се качва нагоре сега и гледам максимално да лежа и да почивам. А и да ви кажа от 4 месеца лежане нямам усещане от двете страни на бедрата, все едно кожата е мъртва  :(. Но това да е проблема.

Хубав ден

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #89 -: Юни 09, 2010, 13:44:35 pm »
Мерси Шани :) И да се оправяш! :)


*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #90 -: Юни 09, 2010, 14:25:12 pm »
Фиа честито! Лека и спокойна бременност ти желая!
И аз боледувах в самото начало на тази ми бременност, първо бронхит, който лекувах с АБ (лекоклар), след това фарингит - за него само смучех олипс и след седмица някъде гласа ми се върна. Бях много притеснена, че мина месец докато оздравея, но за щастие на феталната в 12гс док каза че бебенце е добре и всичко си му е ок.

На ЖК док каза че най-вероятно ще се радваме на малък мъж :)) Довечера съм на преглед и при д-р Даскалов, ще видим той дали ще потвърди :D

И да се оплача че много ме боли глава, почти всеки ден пия парацетамол, направо в чудо се виждам. По принцип съм с ниско кръвно, но и с предната бременност ми беше ниско и не съм имала такова главоболие, та се чудя на какв се дължи.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #91 -: Юни 09, 2010, 15:44:59 pm »
Майче, аз пак като някоя свекърва да попитам - а запушен нос имаш ли почти непрекъснато?

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #92 -: Юни 09, 2010, 16:22:12 pm »
Гласа ми започва да се връща и чувствам гърлото значително по-добре. Идеята на лекарите им беше, че всяка вирусна инфекция е опасна за плода и ми наведоха примери. Аз естествено няма да го махна, да не съм луда. От своя страна им казах, а каква е гаранцията, че при евентуална следваща бременност няма пак да пипна вирус или каквото й да било. Като гледам по календарите на бременността , органогенезата ще започне около 19 юни, дано до тогава ми мине инфекцията на гърлото.
А първата бременност нямах никакви проблеми, но накрая започнах да вдигам кръвно.
Следете кръвното редовно.
Това, което е най-притеснителното при мен е кървенето. Не е постоянно, но като отида в тоалетата и остава по тоалетната хартия - вчера беше ясна кръв, а днес е тъмна кръв, или само в светло кафяво зацапване. Изписаха ми утрогестан. Може би не е достатъчно. Да лежа нямам никаква възможност.

*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #93 -: Юни 09, 2010, 16:41:44 pm »
Момичета имам нужда от малко помощ!
На 23 май ми върнаха 3 емриона разделени на 8, на 1 юни теста ми показа чхг 68, а днес на прегледа в матката не се видя нищо  :? Докторката дълго се мъчи да види в лигавицата нещо и с много мъъки на няколко пъти като местеша видеозона се появи едно черно петънце, което евентуално можело да е сакче. Викат ме на преглед пак в събота. Днес се водя 4 седмица 6 дни.
Искам да ви попитам кога при вас се видя сакче?
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #94 -: Юни 09, 2010, 16:50:42 pm »
Криси, силно се моля и се надявам да е сакче! При мен се видя на 6 седм. и 4 дни. Може би ще е раничко да се види! Докато няма цикъл, има надежда, нали знаеш! Дано в събота се вижда по-ясно. Успех!


*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #95 -: Юни 09, 2010, 17:00:06 pm »
И аз мисля, че е раничко-междувременно защо не пуснеш още едно ЧХГ да се види стойността каква е вече на 17 мисля ден.
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #96 -: Юни 09, 2010, 17:06:23 pm »
Шаноар разбрахме се в събота ако пак не видим нищо тогава да пускаме контролно чхг.
Иначе си направих пиклив тест който е с две ясни черти които се повиха на 3тата секунда.
Забравих да спомена че лигавицата беше 11мм което незнам за бременност как е!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #97 -: Юни 09, 2010, 18:25:20 pm »
kriska мда не си с обърната матка? Моя приятелка я гледаха с коремен видеозон и в 11 г.с. не видяха нищо, а с вагинален се видя всичко. И мисля, че е рано да се види, към 5-6 г.с. вече да. Късмет

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #98 -: Юни 09, 2010, 18:30:21 pm »
Криска при мене сакчето се видя в 5 седмица и два дни. Беше 17 мм - като фоликул кръгло. Стискам палци всичко да е наред  :bighug: Момичета да ви питам кога се чува сърчицето? Моят лекар каза да отида чак в осма седмица.Вече нямам търпение.
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #99 -: Юни 09, 2010, 18:36:01 pm »
Николина-пиколина гледаха ме с вагинален и матката са ми казвали че е нормална  :?