0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Писе

  • *
  • 29
  • Винаги има надежда
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #40 -: Юни 07, 2010, 17:18:51 pm »
Честита нова темичка. Нека се напълни с много сладки бебета.
Леко раждане на тези, които скоро им предстои
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #41 -: Юни 07, 2010, 17:29:26 pm »
Леле колко сте изписали за няколко часа... Мерси на всички за отговорите, няма да изреждам, че ще взема да изпусна някой :-).

cambozzola , тук лед няма, че да се метна, ама аз упорито се опитвам да правя неща, които да помогнат - кося трева, подреждам, мъкна из къщи ... ама за сега нищо. А така ми се подуват вече краката, че не мога и дълго да сотя на тях вече.


Браво Цвети, много се радвам. Прекрасни са, страхотни сладурчета. А устичките им са като моята ( не се майтапя) - на 4Д снимката видяхме, че и на моята бебка е подобна. :wink:

Smile_baby, ми то вече със сигурност не е останало. Сряда е след 2 дена. Почивай сега и чакаме новини ( и снимки естествено), когато имаш възможност. Стискам палци да мине възможно най-леко.

Leila , тези подути ръце ги кажи на лекаря. Как ти е кръвното? ДОбре е да го премериш, че понякога подутите ръце са признак на прееклампсия.

Shanoar,съжалявам, че не мога да дам идея, но не ми се е случвало, нито съм чувала за подобно нещо. Аз си имах запушен нос почти непрекъснато и си го търпях, но кръв не съм имала.

Бубе, на мен води не ми текат. Ако ми течаха да съм вдигнала егати паниката като се знам каква съм.

елина–93 - добре дошла. Лека и безпроблемна бременнност до финала ти пожелавам.

« Последна редакция: Юни 07, 2010, 17:32:30 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #42 -: Юни 07, 2010, 17:39:27 pm »
Ааааа Боби без паника :lol: аз даже и гладя дрешки днес а бе помагам на детето да слезне по надоло :lol: и довечера изчезвам на гости че знае ли се :lol:
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #43 -: Юни 07, 2010, 19:06:09 pm »
Момичета,
прави сте някакъв вид контракции са за съжаление. 1 седмица съм на но-шпа 3 по 1. Дано отминат, че нещо доста се притесних.
И за тези, които са в по-ранна бременност като мен да спят на една страна предимно на ляво, другите предполагам си знаят!

Знаете ли, че вече не се внасят кремове на Мустела, по аптеките има всякакви други ... от всички, които разглеждах днес като, че ли ми допадна на Ойсерин, някой ползвал ли го е и какво му е мнението?

Bobbie,
като му дойде времето, бебчето само ще те напъни, не се преуморявай много и спокойно!

shanoar,
моя позната много повръщаше и имаше киселини. От повдигането и покачващите се в хранопровода киселини, той беше раздразнен и разранен и затова повръщаше и кръв. Възможно е и при теб да е имало някакво моментно дразнение и спукани капилярчета, но най-добре ще ти каже доктора.
« Последна редакция: Юни 07, 2010, 19:13:33 pm от Lucky »
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #44 -: Юни 07, 2010, 19:15:14 pm »
Лъки ,не се притеснявай много момичета са с контракции.Като си пиеш хапчетата нещата се наредят а ако не спрат те ще ти включат и други лекарства.
Лека вечер момичета :)
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #45 -: Юни 07, 2010, 19:31:03 pm »
И за тези, които са в по-ранна бременност като мен да спят на една страна предимно на ляво, другите предполагам си знаят!


Лъки би ли обяснила това защо?
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #46 -: Юни 07, 2010, 19:54:59 pm »
Здравейте, и аз реших да се запиша във вашата темичка. Бременна съм с близнаци след икси и съм много, много щастлива. Миналата седмица чух и пулса на бебетата, сега нямам търпение до следващия преглед.
Лъки, защо наистина трябва да се спи на лявата страна, аз така или иначе спя на нея, но ми стана интересно. А за Мустелата и аз днес ходих в две аптеки, понеже исках да си купя, но ми казаха, че временно е спрян вноса и ми препоръчаха крем на Виши, казаха ми, че бил по-хубав и лесно попивал, а Мустелата била по-тежка. Взех си го и сега започвам да се мажа.
Пожелавам лека бременност на всички!
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #47 -: Юни 07, 2010, 20:06:02 pm »
Cherry,
добре дошла и лека бременност!

Трябва да се спи настрани, защото като легнем по гръб тежестта от бебетата притискала някаква голяма вена, така се намалява къръвоснабдяването и орусяването и можело да ни стане лошо или дори да загубим съзнание. Така ми го обясниха набързо. Аз също съм чела някъде, но мислех, че важи за напреднало бременните, а то било за всички.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #48 -: Юни 07, 2010, 20:14:18 pm »
На мен също ми ставаше лошо при лежане по гръб,но това вече беше към 9 месец.Когато ми слушаха тоновете винаги молех да съм на една страна,защото се задушавах и почваше да ми става зле.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #49 -: Юни 07, 2010, 21:32:02 pm »
В напреднала бременност се спи на ляво,т.к. матката растяла повече надясно и с лежане и спане на ляво се компенсирало и горе-долу оставала в средата,но мен още в 6 месец ме караха само на ляво да спя заради камък в десния бъбрек.Само че аз по принцип се въртя по 100 пъти и незнам накрая как заспивам понеже и докато спя се въртя,дори и сега се случва по гръб да заспя и нищо ми няма!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #50 -: Юни 07, 2010, 22:42:27 pm »
Не расте на дясно матката. Кръвта, която се връща от  краката, се събира евентуално в една вена ( вена кава) и тази вена се намира от дясно.  Затова препоръчват леженето на ляво, защото махаш тежестта от тази вена. Така се подобрява циркулацията на кръвта и съответно и в плацентата. Освен това помага и за отичането на долната половина на тялото т.е. и за подутите крака.  


Боби


  
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #51 -: Юни 07, 2010, 23:01:42 pm »
Не расте на дясно матката. Кръвта, която се връща от  краката, се събира евентуално в една вена ( вена кава) и тази вена се намира от дясно.  Затова препоръчват леженето на ляво, защото махаш тежестта от тази вена. Така се подобрява циркулацията на кръвта и съответно и в плацентата. Освен това помага и за отичането на долната половина на тялото т.е. и за подутите крака.  
Боби
нямам какво да добавя, Боби си е казала всичко  :D иначе по някакви смътни спомени мисля, е на мен док ми беше казал, че до към 15-16 г.с. мога  да спя и по гръб, защото до този срок плодът (ако е един де)не е чак толкоз тежък.
Лъки, ето че имало и други като мен, да повръщат до кръв - я кажи, твоята позната момиче ли чака? Че мъжът ми извади една безумна теория - само една жена можела да изтормози човек така, че да повръща до кръв  :lol: мъжка му работа  :lol:
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #52 -: Юни 07, 2010, 23:18:10 pm »
Аз четох още, че спането на ляво помага на бебчо за по-добро усвояване на хранителните вещества. Нещо такова, а доколко е вярно - не знам .
Аз до скоро спах полу по корем полу настрани. Вече изобщо не мога, обаче.

Раши слънце - честити ти ритничета! Аз вече свикнах да знам кога спи и кога не. Даже си имаме и игра  :lol: аз я бода с показалци - тя ме рита  :lol: Но в началото не ставаше ( около твоята седмица ) - в смисъл не ми отговаряше на тормоза.
Даже леко ми подскача корема.
( личи си че сега само уча и лежа вкъщи, наблюдавайки се  :lol: )

Боби, Бубе  :D успех момичета!

Смайли
- четох, че помагало раздрусване. Т.е. не знам от кой град си, но ако има някоя по-дълга автобусна линия и улиците да са с повечко дупки - идеална работа!
А за тези от Сф имам предложение - ако се бави бебко - един офроуд около Бистрица и Плана  :D от там направо в родилното  :lol:

Шани и аз нищо не мога да кажа за кръв в носа :(

А относно запушването на носа - аз малко се наиграх с това...слагах си постоянно и то силни - Муконазал. По едно време се стигна до там, че без капки носа ми е тапа нон стоп! А ако си слагам - трябва през 2 часа. През нощта се будех по 100 пъти да си слагам капки. Прочетох, че ще стигна до операция и се спрях. Първата седмица ми се разказа играта, но сега съм по-добре. През деня не си слагам капки, ходя си със запушен нос половината ден. Само вечер си слагам Олинт, по-леки са, и спя цяла нощ.

Цветииииииии  Толкова са красиви децата ! пупу, Да са ти много здравички  :D Страхотни са. Веселбичка е сега  :lol:

Дианка аз ти зяпах снимките  :oops:
Много се забавлявах, Момчил е страхотен  :D! Да сте все такова нахилено семейство  :lol:

Апропо - на мен матката ми се катери над пъпа, виждам и усещам, но бебка пак си ме рита предимно ниско долу.
« Последна редакция: Юни 07, 2010, 23:29:14 pm от Raissa777 »
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #53 -: Юни 08, 2010, 10:08:30 am »
Здравейте момичета!
Лъки и аз си почупих краката да обикалям аптеките за останал някой продукт на Мустела и се сдобих само с кремче с Цинк за бебо, за мен ще е Галеник направо редуктора за стрии, защото се отървах в началото и се понацепих тук там. Знам, че спасение няма ама съм длъжна да пробвам всичко  :oops: то след дъжд качулка ама.....
Боби, Буба как сте? Да не сте хукнали тази нощ към едно място дето влизаш сам и излизате двама  :lol:  :bighug:
Смайли, а ти още ли се моташ тук?  :lol:
Хайде усмихнат ден на всички!!!
« Последна редакция: Юни 08, 2010, 10:11:20 am от anizi »
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #54 -: Юни 08, 2010, 10:18:19 am »
Здравейте милички!

И аз съм чувала това за спането на ляво и вена кава. Ще спим само на ляво тогаз какво да се прави :)

Момичета, на мен разни приятелки ми казват, че за стриите най-доброто си било мазането с мас. Някой знае ли някаква рецепта с мас и изобщо какво мислите по въпроса?

Пусти крака, всеки ден се надуват откакто е горещо. Ама и аз съм си виновна щото си хапвам соленичко, хехе :)


*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #55 -: Юни 08, 2010, 10:29:53 am »
Cherry   :) Добре дошла и лека бременност ти желая.

anizi  :) Тук съм просто от снощното ходене днес не можах да стана рано :lol: и аз чакам вече с нетърпение ,но да видим момата какво ще реши :)
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #56 -: Юни 08, 2010, 10:32:15 am »
Добър ден, радвам се че сте в хубаво настроение. Снощи имах според мене контракции-много е неприятно, пийнах му 2 магнерота и се поуспокоих, обаче като си легнах и като ме започна един кръст, та ни наляво, ни надясно. Станах пих едно хапченце и ме отпусна. Аман с тия хапчета. Днес съм добре за сега.
Раши, бях писала за един крем за подути и уморени крака-не е скъп 5лв.-Арам с див конски кестен и червени лозови листа, помага, приятен е на мирис и има охлаждащ ефект, ако искаш пробвай.
Анизи и аз вчера опущих работата със стриите-долу ниско на корема се появиха 3-4-поръчала съм в аптеката нещо различно да ми доставят, да видим днес какво са измислили.
Хубав ден и дано Смайли да се похвали с бебе вече.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #57 -: Юни 08, 2010, 11:04:11 am »
Здрасти от морето, мацки!
Абе, по въпроса за стриите - аз имам доста, още от пубертета, нацепих се в ранна детска възраст, общо взето, засега с бременността удържам положението, но не се знае докога. Мажех в началото с VICHY, но ми се стори, че не е достатъчно мазен, затова си взех маслото на Икаров. Струва ми се, че ми влияе по-добре, честно казано. По този въпрос се чудех, как изглеждат новите стрии? Видях 1-2 пъти червеникави линии, като одрано, или по-скоро, като просмукано, които изчезват като ги понамажа по-обилно с маслото и след тях не виждам белези... Дали това са новите стрии?

По въпроса за спането - честно казано, аз спя, както ми е удобно. Включително, все още спя по корем - когато дребният не се бунтува, де. В повечето време съм полу- по корем. Не ми става лошо, когато легна по гръб, но не мога дълго време да издържа така. Смятам, че е ок да спим, както ни е удобно и не е необходимо да се втилясваме в различните пози. Питах д-р Сигридов мога ли да навредя на бебето, когато спя по корем и неговият категоричен отговор беше - не!

Желая ви приятен и слънчев ден!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #58 -: Юни 08, 2010, 11:24:51 am »
Точно така изглеждат новите стрии, като червени резки-вчера ги мазах с Икаров, днес и друго нещо ще ми донесат-после ще докладвам какво, че и аз не знам.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #59 -: Юни 08, 2010, 11:35:27 am »
Апропо - на мен матката ми се катери над пъпа, виждам и усещам, но бебка пак си ме рита предимно ниско долу.
[/quote]
Раиска точно това си мислехи аз тези дни, моята госпожица много ниско рита, пък шкембето се вдига нагоре, явно там им е удобно на бебоците!?
По въпроса за спането, аз от началото си спя по гръб и на лявата страна основно, за сега ми е добре по гръб, но скоро сигурно ще спим само на ляво, няма как.
Приятен ден на всички момичета и чакаме новини от Смайли. :D