0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #200 -: Май 18, 2010, 19:38:10 pm »
Кой каквото да си казва, аз не мога да си представя живо същество без вода при 35 -40 градусови жеги.То горкото не може да си каже, ама нали от демокрацията насам казаха, че не бива да са дава.Чувала съм, че едно време децата са се гледали по руската школа, сега по американската.Наша школа си нямаме, трябва да се водим по другите  :D.

п.п.Само да допълня, че това си е мое мнение, да не вземе сега някакъв спор да се зароди. :D
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #201 -: Май 18, 2010, 20:02:36 pm »
ketti, за това не се бях сетила понеже ние сме непрекъснато на една температура заради климатиците и въобще не ми е минало през акъла. При нас е субтропичен климат и аз въобще не си и помислям да извеждам бебка през лятото навън през деня.  То аз едвам издържам от жега, пък камо ли тя. Навън ще е само от вратата до колата и от колата докъдето отиваме ( вътре). Само привечер може да излезне малко, ама август и привечер е 30 градуса, така че не знам.  

Б.
« Последна редакция: Май 18, 2010, 20:04:49 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #202 -: Май 18, 2010, 20:53:41 pm »
Най-напред честито и добре дошли на новите бъдещи мами :D Лека и спокойна бременност желая!

Ако на някой му се чете ето и темата в нашия форум по въпроса със списъците :D - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=12669.0 
Аз ползвах инфо от тази тема, като редуцирах списъка от първата страница, но пак се оказа че съм купила ненужни неща.

И аз да кажа, че е безмислено да се презапасявате предварително, защото в началото бебчетата почти не се цапат, преобличала съм Габи само от мерак да сложа нещо ново без да е имало нужда и пак останаха дрехи които изобщо не съм слагала. А и лятото всичко съхне за отрицателно време, отделно че те растат като гъбки първите месеци и много бързо минават на следващ размер. Имам 2 комплекта за кошарата, които изобщо не съм ползвала, а от другите 2 които въртя в началото ползвах само чаршафчето, към 6-тия месец някъде включих и калъфка, а юргана така си стои неупотребен /зимата спи в чувалче и е покрита само с одеало/. Комплект за количка не съм взимала, лятото слагах само една тънка пелена отдолу и ако е имало нужда съм я загръщала с нея, а зимата ползвах портбебе.
Моя съвет е ако имате от кой да вземете разни неща като стерилизатор, ваничка и т.н. да се възползвате, защото се ползват за кратко време и после само се чудите къде да им търсите място. Разбира се ако не държите да са нови  :D
Вода съм предлагала винаги, но тя пропи след годинката, дори и в жегите преди това не искаше, така че водете се по детето.

Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #203 -: Май 18, 2010, 21:10:26 pm »
Здравейте момичета! Първо добре дошли на новите бъдещи мами! Лека бременност им желая и здраво бебче накрая :D Първо да ви кажа, че днес бях на консултация, всичко си върви добре, бебчето е още високо, отговаря си на седмиците, така че явно ще си дочака термина. Аз се бях притеснила да не излезе по- рано, защото моя доктор е в отпуск до др. седмица, но явно ще си го чакаме ;) А сега да се включа и аз в темата: първо за водата- моят син първите месеци също беше само на кърма, но пиеше и много вода, допълнително съм давала и чайчета против колики, така че си мисля, че едно голямо и едно малко шише са напълно достатъчни в началото. Помпа за кърма можете да си вземете като за начало някаква съвсем обикновена за 3-4 лв. и после при нужда да си купите по- скъпа и добра. За дрешки наистина не купувайте много от един размер, толкова бързо ги израстват, че не можете да си представите:) Спирам, че много дълго стана :D Лека вечер на всички!!!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #204 -: Май 19, 2010, 02:55:17 am »
Не се ползва възглавница поради опасност от задушаване и изкривяване на вратлето.Аз слагам само калъфка от възглавница и отгоре тензухена пелена, за да попива ако повърне или ако се изпоти. Тензухените пелени са безценни- запасете се с количества- стават за всичко. На мен бархетните ми вършат по-малко работа, но пак са от полза- например за детската консултация- постилам една, върху която го разсъбличам и една върху кантара(при нас се мерят съвсем голички).На първо време ви трябват не толкова много дрешки- най-удобни за мен са бодита и пижамки с предно и долно закопчаване. Тези през главата стават за малко по-късно.
ketti, това, което описваш е точно пижамка. Аз я обличам на голо върху памперса, но  той моят спи с мен от доста време и аз го топля :oops: :oops: :oops:. Други мами слагат боди под него, например с къс ръкав. Има и летни пижамки с къси крачоли и ръкави- мисля, че думата беше "ромпър".
Най-трудно е с избора на помпата.Може би има шанс да настоявате да ви дадт да я пробвате поне като форма и размер- при мен от там дойде проблемът- не се събирам в нито една.
Боби, двойните електрически помпи са най-добри, пък и при теб има избор на размера на фунията, което в БГ не е така.
Утре ще прегледам списъка от линка и ще му направим разбор.(Те тия списъци са едни и същи навсякъде , в общи линии.)
А вода в жегите...не знам. Моят син просто не иска, не че съм го спирала. В родилния дом се опитвах да му давам, ама той предпочиташе да суче. Чайчетата против колики също запълват стомахчето. Ако кърмите нормално и на поискване, т.е. по-начесто в жегите, не мисля,че има шанс да се обезводни детето. То на кърмата това й е хубавото- че се регулира според нуждите- по-гъста, по-рядка.Пък и за това си има тест- брой,цвят и мирис на напишканите памперси-ако са 10-12, светложълти и почти без миризма- проблем няма.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #205 -: Май 19, 2010, 10:02:53 am »
 Добро утро.Наспахте ли се вече?
Inke Tinke, много  полезни съвети, благодаря.Значи малкия спинка при теб.Аз пък като че ли, като си помисля малко ме хваща страх, да не прехвърля я ръка, я завивка и да не се усетя.
Аз исках да кажа в предния си пост за водата, че ако детето иска ще му давам.Естествено не преди кърмене, за да му пълня стомахчето с вода.Но не мога  да приема категоричните изказвания, че докато се кърми, няма нужда от вода.В началота да, че често се хранят, но в по-големи месеци, когато паузата е по дълга?
« Последна редакция: Май 19, 2010, 10:07:19 am от ketti »
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #206 -: Май 19, 2010, 10:27:13 am »
Момичета, я кажете на неуката, от къде се купуват тензухени пелени?  :oops:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #207 -: Май 19, 2010, 10:40:40 am »
Момичета, я кажете на неуката, от къде се купуват тензухени пелени?  :oops:
В детските магазини трябва да има комплекти-2 тензухени + 2 бархетни.
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #208 -: Май 19, 2010, 10:56:35 am »
cambozzola, в Айко има комплекти по 10бр за 12-15лв (не помня точно цената)
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #209 -: Май 19, 2010, 11:16:38 am »
много благодаря :)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #210 -: Май 19, 2010, 11:22:24 am »
Момичета хайде да обменим цени за тези пелени защото аз се шашнах в Пигис хаус-имаше следните варианти:3 тензухени пелени за 14лв.-единия вариант, който ми се видя баснословен като цена, другия вариант 2 тензухени плюс 2 бархетни пелени за 7.50лв.
Момичето ми обясни, че това с цените било от различните фирми, които ги произвеждат.Затова искам да обменим инфо къде е най-изгодно да се купят защото явно фирмите си правят закачки на наш гръб.
Къде беше това Айко-към Божура ли някъде?
« Последна редакция: Май 19, 2010, 11:24:34 am от shanoar »
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #211 -: Май 19, 2010, 13:24:32 pm »
Аз си купих от комплектите / бархетни +2тензухени/само 2 пакета. Струваха 5,80  пакета, а фирмата ЕТ Хубчев. Незнам дали ще ми стигнат. Моите бодита с къс и дълъг ръкав са само с долно закопчаване :(Дали ще мога да ги ползвам след първия месец?
Inke Tinke благодаря за ценните съвети. Като се замисля наистина олекотената завивка в спалните комплекти си е излишна...Трябва да си купя две хубави памучни одеала, за легълцето и количката.
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #212 -: Май 19, 2010, 17:09:15 pm »
Здравейте и от мен  :) днес се отнесох с пазаренето май ама нали си бях наумила  :lol:
Понакупих доста от необходимите неща и сега съм по спокойна.
За пелените и днес купих на 5,70лв/2бархетни +2тензухени/взех само 1 к-т но след това ще накупя още някой.

А току що прегледах списъка  :)бих казала че е доста полезен и така като гледам 80%от него го имам вече.
« Последна редакция: Май 19, 2010, 17:21:32 pm от BUBA12 »
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #213 -: Май 19, 2010, 18:49:13 pm »
Относно бархетните и тензухените пелени - аз дълго се чудех откъде да купя комплекти, но в крайна сметка открих това и си поръчах от този магазин:

http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=175
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #214 -: Май 19, 2010, 19:59:50 pm »
Ей никой не иска да пише днеска, хайде активизирайте се малко!
Кристи, радвам се за твоите госпожици-кажи някоя новина, наддали ли са вече?
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #215 -: Май 19, 2010, 20:05:57 pm »
Ето ме и мен :) Да не си самичка Шани :)

Цял ден се мотам из къщи. Аз още не гледам пеленки, но информацията е полезна.
Имам леки киселини, които много ме тормозят. А не искам да пия сода и Талцид, понежене са толкова силни - дано престанат. И главата ме боли - но това е всяка вечер. Мерих кръвно - не е от него. Знам ли и аз.

Кристи, кажи наистина как са бебетата. :wink:






*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #216 -: Май 19, 2010, 20:18:40 pm »
На мен тензухените пелени ми ги уши майка, мисля че беше купила тензух на метър и просто нарязала и поръбила, който има машина и ентусиазъм може да пробва :D  Моите бяха 10, но оставих 4 на село и останалите ми бяха съвсем достатъчно, те съхнат мнооого бързо и са наистина много удобни.
От списъка не съм ползвала - нагревател за шишета, лепенки за пъпче /вече не се използват/, сапун, овлажнител, термос/темобокс/, обиколник за креватче, камизолки, ританки, буйки, сокоизтисквачка. Козметика ползвам на мустела, много съм доволна от продуктите им. Ваничка препоръчвам анатомична, безкрайно удобна се оказа, Габи скоро ще стане на 2 години, а все още си я ползваме. Комплекта за изписване може също да се пропусне, макар че аз си ползвах почти всичко от него след изписването :D Лигавниците които са с лепенки или се пъхат през глава са най-удобни, но гледайте отвора да е достатъчно голям за главичката. Бебефона се оказа също много полезна вещ, макар че спим в една стая с малката. През деня е много удобно, а и вечер обикновено си лягаме по-късно от детенце, затварям си вратата на спалнята и не се налага да пазя тишина в хола или където съм докато тя спи. Това се сещам за сега.

*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #217 -: Май 19, 2010, 21:17:15 pm »
Ей никой не иска да пише днеска, хайде активизирайте се малко!
Кристи, радвам се за твоите госпожици-кажи някоя новина, наддали ли са вече?

Shanoar, наддават всеки ден. С нетърпение очаквам часа за позвъняването, после предавам на таткото. От днес и тричките са в 1ва градска болница. Там ги пренасяли, когато само трябва да си направят килограмите.
За съжаление не разрешават да ги виждаме и общо взето за последно ги видях на 09.05., но и така съм се настроила - да се видим чак на изписване.... :wink:
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #218 -: Май 19, 2010, 21:55:52 pm »
Shanoar, наддават всеки ден. С нетърпение очаквам часа за позвъняването, после предавам на таткото. От днес и тричките са в 1ва градска болница. Там ги пренасяли, когато само трябва да си направят килограмите.

Това ме връща назад:) Когато ми казаха, че може да преместят децата в Първа градска се притесних и разбира се веднага при Дяволов да го питам какво мисли и дали има защо да се тревожа. А той ме гледа, слуша и накрая ухилен ми вика. Абе Петя, нека ги местят, то тук неонатологията да не е ресторант. Така или инъче само ги хранят и нищо друго не е необходимо да им правят:))))))))))
При нас не се наложи и останаха в МД.
Кристи желая ви час по скоро да сте си в къщи:) Казаха ли ти на колко кг. ще ги изпишат оттам?
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #219 -: Май 19, 2010, 22:12:43 pm »
Така или инъче само ги хранят и нищо друго не е необходимо да им правят:))))))))))
При нас не се наложи и останаха в МД.
Кристи желая ви час по скоро да сте си в къщи:) Казаха ли ти на колко кг. ще ги изпишат оттам?

Да си кажа и аз... :lol:
Аз съм по цял ден в Майчин дом - нали ги храня Камен и Стоя на 3 часа.  :D Мина вече е с тях - заела съм почти един цял бокс на 12 етаж. Акушерките ги редят количките в редица, аз ги размествам като отида под формата на буквата "П" - едно гушкам в мен, второ галя в количката, третото го гледам как суче от подпряното шише само... Абе цирк! Остава само да сложа един човек и да къса билетчетата пред вратата!  :lol: :lol: :lol:
Миничка е още със сонда, нали е по-мъничка. Днес ми казаха да си избера дата за изписване - 24 или 25 май за Стоя и Камен. След около седмица ще се върна да си взема и малката и да ги "окомплектовам" вече в къщи.
Хубавото е, че свикваме вече един с друг.
Целувки.


П.П. Върнах се да добавя: Ей, момичета, да не ме изхвърляте вече от бременната тема??? Аз не мога да ви оставя.
« Последна редакция: Май 19, 2010, 22:18:31 pm от Tsveti75 »