0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #180 -: Май 18, 2010, 11:03:19 am »
Здравейте момичета, наскоро и при мен се случи чудото - бременна съм в началото на трети месец след втори опит ин витро. Постоянно се чувствам изморена, спи ми се, много съм раздразнителна. Исках да ви питам дали и при вас е така, кога отминават тези оплаквания, дали отминават изобщо? Благодаря ви предварително. Леко бременеене на всички дами.   Хубав ден  :wink:
Живей за мига!


*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #181 -: Май 18, 2010, 11:47:23 am »
Добре дошла и на Деси10-успокой се ще отминат и умората и сънливостта, после пък ще се чудиш понякога как да заспиш :lol:
Анизка, ти ме наведе на мисълта че изобщо не се сещам за разни работи-и аз като тебе хич и не знаех, че има такива комплекти за количка. Мислех, че се пригодява нещо там от наличните работи дето ги има
Жаси, би ли споделила мила какво не достига и в какви количества, че и аз съм купила някой неща, но определено всичко ми малее и се чудя права ли съм, крива ли съм защото нямам реална представа.
Желая на всички хубав ден и по-малко болежки.
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #182 -: Май 18, 2010, 11:49:07 am »
Едва като влязох в 10 г.с. започнах да се чувствам човек. Преди това ми беше много лошо, гадене, умора и т.н. Сега вече съм малко по-добре и само от време на време ми става лошичко. Обикновенно сутрин рано и късния следобед. Ще отмине и при теб!
Лека бременност на всички!
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #183 -: Май 18, 2010, 12:31:30 pm »
Здравейте на всички в този хубав ден!
Добре дошли на Plams и desi10.Ще имате  в началото малко болежки и притеснения, но това е нормално.Всичко хубаво до края, до термин.
И в къщи сме разхвърляни, всичко се боядисва, а аз скоро ще отивам към болницата да си полежа малко преди раждането, дано се оправят без мен, че няма да мога да давам инструкции  :D.
За покупките, горе- долу съм накупила всичко, сещам се само за някои неща, като повивалник и подложки за кошарката.Шише имам едно стъклено и доста пласмасови на Томи Типи, заедно със стерилизатор за микровълнова.Събраха ми се доста, защото имаше шишета, които си вървят със стерилизатора и с  помпата за кърма и отделно си бях купила.Дано не ми трябват, защото искам да си кърмя.На първо време мисля и аз да ползвам стъкленото, евентуално за водичка, но не знам те как се изваряват, сигурно в тенджерка за няколко минути.Кошче за кола и аз взех, но защо ми се виждат, така сякаш бебчо ще е много свит, като с вирнати крачета.Нещо ъгъла при дупето ми се струва много голям.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #184 -: Май 18, 2010, 12:37:27 pm »
Боби,
твоята количка ми прилича на тази която аз харесах :

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.nurseryworldonline.co.uk/images/VIBE%2520red%2520%2520BLACK.jpg&imgrefurl=http://www.nurseryworldonline.co.uk/phil-and-teds-vibe-buggy-black-and-red-p-9342.html&usg=__WUM8w8lnCvmOGKj4b3hShymRH9w=&h=500&w=500&sz=25&hl=bg&start=15&sig2=kmhskDvF8XRI0CGUAB-iog&um=1&itbs=1&tbnid=UoFj7LF1eVj4QM:&tbnh=130&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dphil%2Band%2Bteds%2Bvibe%26um%3D1%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dwzy%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26tbs%3Disch:1&ei=31zyS8uRO8OC-gbF3enaDQ

но се отказах от нея...първо, много познати с триколки ми казаха, че четириколките са по-стабилни и второ, ходих в един магазин и търчах с различни колички наляво надясно, та тази ми се стори много голяма...дълга една такава. Малко не ми се вижда компактна и маневрена...

Та сега пък се спрях на тази :

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.mybabystrollers.com/images/Urban%2520Rider.jpg&imgrefurl=http://www.mybabystrollers.com/Baby-Strollers-Mutsy-Urban-Rider.html&usg=__qAQHcB2c4KqPRsLLK5CmiHYHXDI=&h=280&w=280&sz=18&hl=bg&start=6&sig2=_QaMIQhoEmdj3vahJIFUuA&um=1&itbs=1&tbnid=lkUmhkLKmcRqzM:&tbnh=114&tbnw=114&prev=/images%3Fq%3Dmutsy%2Burban%2Brider%26um%3D1%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26tbs%3Disch:1&ei=KV7yS5SLFZHf-QbIqunnDQ

Но пък нито една от двете, при столчетата за кола няма база ( като тази на твоето столче...) не знам вече...
Така и така количката ще ми е подарък, да им кажа да се спасяват и каквото вземат  :lol:


Добре дошли на новите момичета !
Аз имах всички изброени симптоми + още няколко до към 12 седмица. От 12 нататък се появяват нови...с всеки изминал ден-все повече!  :lol:
Преди се чудех кога ще спра да заспивам права, а сега се чудя тази вечер дали ще се събудя 10 или 15 пъти  :lol:

Молим по-напредналите дами да разкажат къде и как боцкат по тумбаците, за да размърдат бебко ? На мен ми е рано, но да знам занапред.

Оп ! Забравих !
Относно списъците - на мен в един магазин ми дадоха пълен списък какво трябва да купя. Започва се с какво трябва да си взема в болницата... Много подходящ ми се струва особено за мен, дето нищичко не знам.
Ако някой иска - мога да го сканирам и пусна тук.  :D
« Последна редакция: Май 18, 2010, 12:40:24 pm от Raissa777 »
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #185 -: Май 18, 2010, 12:40:11 pm »
Добре дошли на новоизлюпените мами :)

Аз пък вече съм се развихрила с пазаруването, доста неща накупих, по малко, по малко, пазарувам от разни чужди сайтове и, като гледам, ми излиза значително по-евтино, отколкото ако бях тръгнала по магазините. Проблемът е, че за някои неща доста се чака - поръчах едни работи от pumpkin patch, които дойдоха след почти месец. Но пък примерно цените излизат горе-долу така: дънки 12 лв., якенце (плюшено, мекичко) - 14 лв., бодита 3 за 15 лева... Вярно е, че повечето неща ги купих от разпродажбата. Гледах да взема основните работи - примерно, бодита с къс ръкав за 0-3 месеца 3 броя, с дълъг - 2 броя, бодита за 3-6 месеца пак с къс и дълъг ръкав, гащеризончета... Сега допълвам с хавлийки, чорапки и други аксесоари по един списък, който си направих мнооого отдавна :) Купих чувалче за спане, от вчера виси в стаята и си го гледам от време на време.

По съвет на приятелки, взимам само най-основното, защото все пак чакаме и подаръци (знам, че свеки е накупила разни неща вече). Освен това в списъка съм си отбелязала нещата, които мога да си поискам като подаръци - може да ви изглежда гадно, но пък нямам място вкъщи да побирам излишни неща и предпочитам да си кажа какво искам да получа. Особено що се отнася до подаръците от "групи хора" - като например колегите на мъжа ми и моите колежки. Знам горе-долу какви пари се събират и за там съм отделила екстри като активната гимнастика, шезлонг / люлка и други подобни.

Разпрострях се нещо. Айде, приятен ви ден и весело пазаруване ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #186 -: Май 18, 2010, 12:44:31 pm »
 :lol: О да, съгласна с Камбозола .

И аз на всички, които знаят ( най-близките...) съм разтръбила, че живот и здраве, като дойде време за подаръци - да ме питат! Да не купуват каквото им хрумне, а да питат какво ми трябва.

Вече съм била на няколко питки ( така ли се казваше  :lol:, на 40тия ден )
където майките събират по 3-4 фитнеса!
Няма нужда. А и на самите хора им олеква...
Аз питах и ми казаха - събираме пари за количка. Ок, отидох с плик.
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #187 -: Май 18, 2010, 13:27:56 pm »
Е да си призная за комплект за количка и аз не се бях сетила :lol: да но аз и количка не съм избрала още тъй че има време.Като ги гледам по сайтовете ми харесват и като ги видя в действителност все нещо не ми харесва или ми липсва.Тия дни имам за задача да набележа всичко което ще се купува за да няма изненади.

desi10 :)честито и добре дошла.Лека бременност ти желая.
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #188 -: Май 18, 2010, 15:12:05 pm »
Момичета, спокойно! Тия списъци дето ги раздават по магазините съдържат около 70% ненужни неща. Купете си само най-необходимото, после в първите дни ще оставите бебока за няколко часа и ще си напазарувате това, от което наистина имате нужда. Много пъти съм казвала, ще кажа и пак- помпата си я купете след раждането, гледайте, избирайте преди това, но предварително няма смисъл- вижте кога и от каква ще имате нужда. Аз не успях да ползвам никаква- купих си механична, дадоха ми електрическа- нъц!Мога да се цедя само на ръка! Шишета- ако ще кърмите за какво са ви в началото? Аз до 5м. изкарах с 2 шишета- за изцедената кърма. Вода не е пил.
Пишат за ританки, жилетчици, камизолки- ами такива чудеса моят син не е носил!
Комплект да изписване- абсолютно ненужна придобивка- можете да си облечете бебока с каквото си искате, ако щете и с рокличка за новородено!Така или иначе ще го позавиете, дори и да е топло.
Anizi, за какво ти е тоя комплект за количка?Всички свестни колички са с меко покритие, под което има стиропор за изолация и топло.Така и така бебето го увиваш на разходка, пък и вашите ще са летни-няма нужда от кой знае какво- за да могат да дишат-постилаш една пелена в количката и готово! Възглавница до 1 годинка НЕ се ползва- опасно е!Не си давайте парите за излишни неща, ще ви трябват за много наистина необходими.
« Последна редакция: Май 18, 2010, 15:14:05 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #189 -: Май 18, 2010, 15:17:16 pm »
Раиса, аз лично си скъсах нервите докато избрах количка. Обиколила съм един куп магазини и всяка една количка съм я возила из магазина и сгъвала и разгъвала, за да видя дали е лесно и дали тежи много, защото тябва да мога да си  прибера сама в багажника, когато ми се наложи. Отне ми повече от месец обикаляне и пробване, та май няма количка на пазара, която да не съм изпробвала  :). В допълнение, за евентуалните кандидати ходих и четох по интернета мнения на хората. Избрах тази триколка, защото е много по-маневрена и лесна за бутане. Обаче открих, че при триколките е важно предното колело да има свободно въртене( и да може да се застопори при желание), защото иначе я няма тази маневреност. Сега, моята е значително по-евтина от това, което пращаш,така че не е същата, но по принцип ми прави впечатение, че в Европа явно количките са с пъти по-скъпи. Гледах разни доста скъпи триколки направени с цел да тичаш с тях ( мъжо ходи да тича от време на време, та заради него), но много трудно се сгъваха и ми бяха тежки. Единственият съвет, който мога да ти дам, е да не купуваш количка по снимка и описание или по това, че някой бил доволен. На теб може съвсем друго да ти хареса и да ти е удобно. Например аз на твоята количка не виждам къде ще си слагам багажа, ако тръгна по магазините, а на седналата няма стойка за моята чаша безалкохолно :wink: ( пък на мен това ми харесва да го има). Освен това като я гледам тук при нас е с ненормално висока цена, а не предлага нищо повече. Опитай я, подвижи я напред назад и виж как се прибира в кола, ако това ще ти е важно,виж дали има екстри от които ТИ имаш нужда и така реши.
За столчето - ние дори взехме допълнителна база. Една за моята кола и една за мъжа ми, защото столчето само се щраква на нея. И като е в нея седи под 45 градуса, така че става за новородени. Иначе тези, които не седят под такъв градус, не са за най-малките.

А моето столче го има също в комплект с количка, така че да можеш да го извадиш от колата и да го сложиш върху количката и така да го возиш докато е малко. Повечето хора именно такива комплекти  купуват.

Боби
« Последна редакция: Май 18, 2010, 15:36:56 pm от Bobbie »


  
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #190 -: Май 18, 2010, 17:20:39 pm »
Inke Tinke не знам дали ми трябва - аз до вчера не знаех, че има такова чудо, но като се замисля възглавничка трябва и то различна от тази на която ще спи в къщи, пелена или завивка също (и пак различна от тази за в къщи) пък и нямам представа количката какво има отдолу може и да не трябва подложка, но....не знам. Като отида за количката ще огледам и ще решавам в движение, както и за повечето неща така ще правя де  :wink:
Раиса, втората количка е уникална.... направо ми останаха очите.
Пък да ви се оплача каква съм шматка загубена. Заприказвахме се с приятелката ми за размерите на количката и аз твърдя, че няма проблем колкото и да е голяма, защото като сваля задната седалка колата ми става комби и ще събера количката дори да не е сгъната. Тя ми вика ами то за друго няма да имаш място.... Аз - как бе в комби - чанти, количка... всичко ще събирам....и по едно време зацепвам - АМИ АЗ ДЕТЕТО ЗАБРАВИХ БЕ къде ще го сложа като сваля седалката - на тавана сигурно  :( представяте ли си каква лоша майка ще съм да си забрави детето..... :?
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #191 -: Май 18, 2010, 17:23:06 pm »
Inke Tinke, абсолютно нищо ли не се слага под главичката?
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #192 -: Май 18, 2010, 17:36:41 pm »
anizi  :lol: е ми може бебчето да е с теб а тати ??? някъде отзад :lol:
Ох и това е при комби ние сме с 4 местен Роувър купе :lol: с 2 врати и ужасно малък вход на багажника около 30см а иначе е дълбок ама за какво ми е като няма влезне нищо.Мъжо вика с колата пред магазина и започваме да мерим която количка влезне нея вземаме :lol:
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #193 -: Май 18, 2010, 17:42:50 pm »
Inke Tinke, аз нямах предвид тези списъци, които раздават по магазините (всъщност, не знаех, че някой раздава такива). Разгледах някакви списъци из бг-мамата и си адаптирах моя след консултация с приятелки, като "изхвърлих" повечето от нещата.
За помпата за кърма, категорично ще купувам след като изляза от родилния дом, ако преценя, че има нужда.

anizi, ох, как съм се смяла, ама така добре те разбирам! Не е лесно да свикнеш с мисълта, че в колата ще има още някой. Важното е количката къде ще поберем  :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #194 -: Май 18, 2010, 18:08:58 pm »
 :lol: Е не !  Дано стане някоя за багажника !  :lol:

Аз пък даже кола още нямам  :lol: Като взех служебната - продадох личната ми...
Ако има база за колело... :lol:


Ани
предложение - купувате багажник за таван и направо заступорявате количката на тавана! Даже няма да я сгъваш  :lol:

Сега сериозно.
След доста ровене и четене се спрях на двете колички по-горе. Мъжа ми също казва че са много скъпи, но аз държа да я харесвам и да ми е удобна.
Отидох в един магазин специално за да ги карам/бутам. Жената ми ги изкара навън, защото каза, че е съвсем различно да караш по естествен терен, а не на балатум...Аз бая повъртях и точно заради бутането харесах повече втората. Тя се движи и през средата - т.е. едните колела могат да ходят наляво, а другите надясно. Усуква се като правиш завой и може да за завърти на 360 градуса на място. Тази функция може да се спре - точно както казваш за предното колело на триколките.
Има пълна спирачка с един бутон. Има голяма кошница за багаж, която се слага отдолу, просто на снимката не е показана понеже се води за допълнителна екстра.
Т.е. тези дребните аксесоари, като стойка за чаша и т.н., ги има всичките, с доплащане разбира се...
А ! Стола за кола може да се разгъне до абсолютно легнала позиция.

На мен също ми е много важно да ми е красива. Втората ми харесва много, освен това имат страхотни наситени цветове...аз съм си харесала за единия кош синьо-зелено, а за другия пурпурно.
И друго, което ми е важно за тук - да е висока самата количка. Гумите да са големи.
Аз бая прочетох по темата.

Инке Тинке ти умно говориш  :D но за тези без опит - как да разбереш кое е най-нужното . Че в този списък, който ми го дадоха има неща, които дори не знам какво представляват със сигурност. А за помпите - как да разбера дали мога да ползвам, ако не опитам ? Аз лично няма от кого да взема за проба...
Дали няма някъде тук такъв списък? Какво да се купи, но най-необходимото ?
Ако няма - може да направим. Аз ще постна списъка, който ми дадоха и после кой каквото се сети - да се махне или добави...

Защото и аз се опасявам, че ще накупя неща, които няма да се ползват...а не са малко парите.
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #195 -: Май 18, 2010, 18:14:16 pm »
Привет,
и аз да попитам, наистина ли не се ползва възглавничка до 1 годинка? Че там с вратлето на бебчо ме е страх да не объркам нещо.
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #196 -: Май 18, 2010, 18:23:28 pm »
За списъците - аз направих един, съчетание от няколко.
По-скъпите неща ги оставих за подаръци на големи групи приятели - видео-бебефона е от тях.
Шишета взех едно, едно ми подариха и в последствие взехме още едно.
Помпа си купих - на Медела, верно от Продавалника и я взех в болницата, където ми помогна малко, но малко. Първите два дни се изцеждах с нея и ревях, защото изцеждах малко. Накрая една приятелка ми даде нейната на Томи Типи - родих се! Затова за помпата - вземете назаем ако можете за болницата, в случай, че гърдите ви бомбират и не може да се цедите на ръка (аз не мога) и после преценете дали да купувате същата или нещо друго.
Дрешките - на нас всички са ни големи. Много големи :( Вуйна му на Ники му купи малки дрешки - и те са големи. Най-много не ми достигат в момента бодита с предно и долно закопчаване - удобни са за малките бебета - разкопчаваш всичко и слагаш бебето върху бодито и закопчаваш. Аз купих много с къс ръкав, че чаках жеги - нъцкииии :lol:. Та имам около 15 бодита с дълъг ръкав и дълго крачолче и стигат като пускам пералня на два дни.
Купих само две хавлийки, без да преценя, че малкия се кефи след баня да направи я пиш, я нещо друго  :lol: Та сега ползвам и много бархетни пеленки като свършат хавлийките :)
Като цяло запасете се с бархетни и тензухени пелени.
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #197 -: Май 18, 2010, 18:31:06 pm »
Мерси за инфото Жаси, много е полезно :) А също и на Раиска количките :)
Аз ще пазарувам по-нататък, но нека да сме информирани :) И аз бих била благодарна ако направим един "полезен" списък, без излишните неща.

Хубава вечер! :) 


*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #198 -: Май 18, 2010, 18:37:38 pm »
Жаси, колко пъти на ден се преобличате?Памперсите не помагат ли?
И да питам още, купила съм и такива, как да ги обясня, не знам пижамка ли се казва , значи цяло е с дълъг ръкав и крачолче със стъпало, за по-хладно време или след къпане, но не знам под него пак ли се облича боди с късо ръкавче или не?
« Последна редакция: Май 18, 2010, 18:43:04 pm от ketti »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #199 -: Май 18, 2010, 19:24:30 pm »
anizi, наистина не се слагат възглавници на бебе.
Момичета, на курса за гледане на бебета ни казаха също да не се слагат тежки одеала. През нощта мъничките се увиват като пашкул в одеалцето и така спят. След 1-2 месеца вече трябва да се обличат добре и никакво одеало. Да знам, че не е прието, но по-добре така,от колкото да има поблем. Казаха, че в никакъв случай не трябва нищо, под което да може да се завре и да не може да си го махне самичко. Дори ни дадоха една листовка за закачане на вратата, че всеки който гледа бебето да се подсети за тези неща и да не му сложи одеало по погрешка. Не се слагат и тези меките панели от страни на леглото. Имам колежка, която ми каза, че бебето на нейна приятелка си завряло някакси главата там и починало. На курса също ни казаха да не слагаме. И в крайна сметка на мен от всичко, което бях направила сметка за леглото, ми останаха само чаршафите.

И както каза Inke Tinke, на бебе вода не му трябва - и на нас ни го казаха. То си пие кърма, в която си има достатъчно вода. Иначе имало риск да си напълни стомахчето с вода и да не яде достатъчно, макар че аз си мисля, че малко прекаляват с шашкането за водата. Аз накупих един куп шишета, защото ще тръгвам на работа и трябва да помпам и да оставям в къщи. Иначе предполагам, че не биха ми трябвали много. Посъветваха ме да купя електрическа помпа и по възможност двойна, защото като ще помпам всеки ден и щяла да ми спестява много време.

Б.