Мая, желая ти лека и безпроблемна бременност!
Ще споделя моя опит - Антон се роди, когато Мона беше на 2 години и 8 месеца.
Планът беше тя да тръгне на ясла септември - около 2 месеца преди моя термин, уж да не съвпаднат двете неща - старт на яслата и поява на ново бебе, да има тя възможност да се адаптира и т.н., а после аз да си гледам спокойно бебето през деня. Тези генерални планове обаче, напълно пропаднаха, след като яслата, за която я гласяхме, така и не я построиха в срок. Вариант за друга ясла нямахме.
И така се озовах в ситуация да ги гледам и двамата. В началото си мислех, че ще е мисия невъзможна, че няма да успявам с всичко и т.н. Доста се бях постреснала. Като разбрахме, че няма да ходим на ясла, започнах да търся човек, който да идва да ми помага с извеждането най-вече, спрях се на едно момиче, което да идва два - три пъти в седмицата за по 2-3 часа. Големият зор беше съвсем в началото, разбираемо - докато се наместят нещата около новороденото - кърмене, спане и т.н.
Но постепенно всичко се нормализира, влезе в някакъв ритъм, с мотивация и стриктна организация стават нещата - само да сме здрави ние и децата.
Сега продължавам да си ги гледам двамата, момичето, което наех да ми помага, идва рядко, от време на време - само когато ми се налага да изляза и свърша нещо важно. Извеждам си ги двамата, че дори ги качвам и на метрото, за да отидем някъде. От два месеца запонах пак да работя, от вкъщи. Т.е. това, което ми се струваше невъзможно, ако Симона не ходи на ясла, се оказа нещо постижимо.
За целия зимен сезон, тя се разболя от една ангина в края на зимата, която мина много бързо и леко в рамките на 3-4дни. Цяла зима си имах две здрави деца вкъщи (за съжаление само дето при мен явно рухна имунитета след второто раждане и зимата, пък и досега нон стоп се влача с някакви оплаквания, болежки, преди почти не боледувах, а сега да ме лъхне ветрец и вече съм настинала, но това е друг въпрос)
Така че моята равносметка е, че даже добре се получи, че си я гледах, а не ходи на ясла. Мисля, че ако ходеше - щях да имам повече главоболия.
На есен сме класирани и записани за градина, от сега се моля да не боледува много, живот и здраве - ще видим как ще е.