0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ние се оженихме "на инат" точно седмица след спонтанния ми аборт. Имахме си дата за сватба, кумове и пратени покани, така че спретнахме як купон. Първо, ритуалът бе извършен не в ОБредния дом, а в двора на етнографския музей в нашия град. Старинни дувари, чардаци, асми ... красота. Второ, бяхме постлали масата с едни стари тъкани платове от чеиза на баба ми, а етнографката ни подготви специален старинен български сватбарски обряд, който носи на младоженците любов ... и много деца. От което силно се нуждаем. Ще ви пусна отделна публикация със снимки от самия ритуал, за да го приложите и вие на вашите сватби и да имате много деца :lol:
Освен това, имахме цели 6 шаферки. Всички момиченца на наши близки бяха поканени за шаферки, като им бяхме поръчали венчета за главичките. Впрочем, украсата и за моята глава, и за главите на шаферките бяха изработени в един цветарски магазин от много стилни естествени материали.
И най-смешното е, че бяхме приготвили нещо като коктейл в двора на Етнографския музей (уж за след подписването). Но тъй като служителите на обредния дом позакъсняха, ние наляхме на гостите по едно бяло вино и се женихме вече леко почерпени и развеселени.
*

    Sharky43

  • **
  • 71
  • Не се предавам.
вече халките са у дома,кумувете са налице...ще бъде моя приятелка от детсвото..."дрес кода" за подписа ще бъде спортно елегантен така решихме с милото без костюми и рокли и така...с Бога напред ...благодаря на всички ,които си казаха мненията и споделихте преживяванията си с мен  :balk_5:

Moniks_s, браво. Моята (втора) сватба беше на 17.04.2010 и беше точно такава (първата беше по традиционния начин със 140 гости, от която хубави спомени нямам...то и от брака де...). А сегашната сватба бяхме само ние и кумовете, аз бях със светло сива рокля до коленете, дето по нищо бе прилича на булченска, и след подписването си направихме "официална" вечеря в Панорамния ресторант на Кемпински (където пък преди това не бяхме ходили). И беше страхотно прекарване, много весело.

Голямо забавление падна в ритуалния дом, където след тържествената част ни оставиха сами с кумовете "да приемаме поздравления", та щуряхме почти по детски, със сядане на трона и слагане на корони....
Моя съвет - не хвърляй грешни пари за едната сватба- отдели ги за нещо по-стойностно - за бъдещите дечица, инвестирайте ги в нещо разумно...
:good_post: :good_post: :good_post:

В крайна сметка, извадихме голям късмет един с друг и сме много щастливи.
С това искам да кажа, че колкото и да са ви малко парите, и по-зле може да е. :D  И че сватба семейство не прави.
Но сватбата е много хубаво преживяване, особено когато му е времето. Така че гледайте да се повеселите и не му мислете много.

 :good_post: :good_post: :good_post:
*
Такаааааа мой ред е да кажа  :thankyousign: :thankyousign: :good_post:напълно съвпада с моите виждания :D

*

    ioly

  • ****
  • 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
Е, ето да се запиша и аз в тази твоя прекрасна темичка Монич Хубаво е сред всички тези терзания по графики, ЦС, БТ и доктори да имаме и нещо такова вълнуващо и трепетно като изживяване.

С моето мило бяхме решили, през Юли само да се венчаем в църква, но... шило в торба не стои и пустия мерак да бъда булка надделя пред безпаричието и ето вече си имаме дата- 29 Август. Бъдещите свекър и свекърва/които мноого обичам/, квото са събрали- всичко ще похарчим хихихихиих.

Е, от 10 човека по наше настояване/ние, кумовете, неговите родители, сестра му и гаджето й и семейството на сестра ми/ вече "ръководството" хихихихих , ги удвои.Както казах на милото- щом са преценили, че могат да си го позволят ок.
Сега в събота ще отидем да проверяваме за халките, ако си харесаме нещичко може и да ги поръчаме. Вече имам идея за роклята/много изчистена и семпла/
Ще се постараем, а и така искаме всичко да е много скромно и в същото време да си е НАШИЯ ден, за който и двамата си мечтаеме.Систърчето съм я назначила за фотограф и й казах минимум 2000 снимки хихахахахахахахахахаха. Само дето организацията ще ни е по-трудна, защото сме решили да е в Стара Загора/от където е милото/ а пък ние сме далече, но... Мама Мими ще съдейства - златна е

Не мога да скрия, че се вълнувам / наистина имах нужда от такава емоция /.
И така бавно, славно и със сравнително малко парички ще си спретнем нашето сватбено тържество. Еххххх...размечтах се ...
« Последна редакция: Юни 08, 2010, 20:20:20 pm от ioly »


*
хопаааааа браво Йолич, радвам се мила бравооооо после ще гледаме снимки :bighug:

*
Браво момичета, това е страхотна емоция и всяка заслужава да я преживее :)

*
Ех, как ви се радвам, и каква носталгия изпитвам по този прекрасен ден... Няма значение с колко пари, с колко гости, важното е да се отдадете на емоциите и да пренебрегнете малките проблемчета, които неизменно присъстват на всяка сватба. Не обръщайте внимание на никой и на нищо, което може да ви ядоса, но не забравяйте и медения месец - всички имаме нужда след поредната графика, след поредния месец от 1 месец разтоварване и любов без план (пък и стават много хубави медени бебета  :wink: ) Желая ви го от сърце!
*

    ioly

  • ****
  • 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
Здравейте, хайде да дам отчет  :P Вчера голямо обикаляне, ама... вече си избрахме халките, капарирахме роклята/много е хубава/  :lol: запазихме чашите, бокала, възглавничката за халките, и следващата събота отиваме да ги вземем.Леле то вече ми се струва по-реално... и е хубаво  :lol: :lol: :lol:


*
Йоли, ето една идея как да направите церемонията в ритуалната зала! Уникално и незабравимо! :)

http://mnogozle.com/video239_zabavno-vlizane-na-svatba.html
*
благодаря и аз Мими :D

*
ето и малко снимки от подписа
http://www.facebook.com/niki.monika#!/photo.php?pid=499744&id=1680309640&ref=fbx_album
празнувахме в хотел в Сап.баня,само ние и кумувете,кумата ни беше направила изненада,легло отрупано с рози,джакузито също беше в рози и свещи,прекарахме си незабравим празник
отново ВИ благодаря ,че ми дадохте толкова хубави идеи момичета :bighug:
« Последна редакция: Август 11, 2010, 10:48:20 am от moniks_s »

Здравейте и от мен вече в тази тема.
Тъй като милото си правел планове да ми предлага края на лятото, а аз го изненадах преди месец с  :bfp:, се наложи неговия план да се измени ;).
По принцип нямам против една нормална сватба с всички наши приятели и само най-близки роднини, но предпочитам това да се спести за бебо. Много се чудя дали просто да се подпишем с родителите и кумовете и после да се почерпим някъде. А тържество можем и догодина като сме повече. Освен това един ден бебчо да не пита "мен защо ме няма на снимките"  :lol:. Аз съм от Варна и ако някой може да ми даде идеи , ще съм изключително благодарна.
Мони, много сте хубави. Честито отново. Целувки
*
Ами Тони тук момичетата са писали ,даже има и линкове към някои сайтове-както и да го направите важното е вие да сте си решили и много да не се бъркат роднини и т.нНие не сме се венчали в черква,но сме го планували за по-нататък а защо не и като се роди бебо.Успех,това е много хубаво ,че сте се решили

Благодаря, Мони.
Родителите ще се бъркат, но само за финанси, и двете страни казаха каквото искам аз и само да им кажем колко и кога  :oops:. Ние също ще пропуснем църквата, поне засега. Що се отнася до сайтове, харесах си няколко рокли  :(, но кой знае колко струват. Много ми се искаше да е скромно тържество, в някое заведение до плажа. Мисля, че ще бъде романтично. Пак ще говорим с милото довечера и ще видим. Просто хем искам да сме с приятели, хем предпочитам да не харчи много. Тъй като брат му ще има бебе след 2 месеца, а и нашето се очаква началото на март. Много труден избор  :(
*
Здравейте и от мен. Страхотна тема.
Мони, честито. Пожелавам ви много сечмейно щастие.
В последно време и ние с моето мило разискваме въпроса за сватбата. Бяхме я планирали да бъде 2009г., но по стечение на обстоятелства плановете ни се промениха и я изместихме за догодина, тъй като трябваше да си направим апартамента. Е важното е че е за хубаво.  :wink: И тъй като по ремонта отидоха повечко пари, затова и в последно време се замисляме да направим по скромна сватба. Бяхме на няколко сватби с по над 100 човека и все имаше недоволни. На едни родителите определяха музиката, на други двете роди не се погаждат, на други нещо друго стане.
Затова с милото обмсляме варианта за сватба от рода на аз, той, родителите, кумувете и съвсем най-близките роднини. Една моя братовчедка и един приятел правиха точно такива сватби и са много доволни от избора си. Все пак остана нещо и за бебоците. :D
Да ви кажа и аз предпочитам вместо да дам много пари за много гости, тези пари да отидат за нещо по-хубаво. Примерно живот и здраве да си обзаведем детската стая, че сега е празна. Пък и купон може да се направи и с по-малко хора.  :wink:

*
Тони, няма смисъл да гледаш сайтовете за рокли, около ритуалната зала има доста магазини, отиди там на място. Мойта я взимах от търговския център до Образцов дом ("Ванина" мисля че се казваше, мога да потърся телефон на собственичката), но мисля, че се премести до ритуалната зала. На модна къща "Аз и ти" е. Отделно се бях уговорила - направиха ми отстъпка на всичко друго, което купих от там - аксесоари, чаши, обувки. А за това да правите тържества като се роди бебето, повярвай ми въобще няма да ти е до това. Нито ще имаш време, нито средства  :wink:
Мими, харесах страхотна семпла рокля в нет-а, която смятам лесно може да се ушие. В крайна сметка днес 10 пъти си смених идеите  :oops:. Наистина ми се иска да сме с приятели, все пак не се жениш всеки ден. Вчера минах покрай някои от магазините до ритуалната, направо ме застреляха с цени - 650 лв. за една рокля, която не беше и кой знае какво, а и плата не беше от най-хубавия. Все пак ще потърся този магазин, за който говориш. Може и да попадна на нещо интересно и не толкова скъпо.  Все пак ако не те затруднява, може да ми дадеш тел-а на собственичката. Благодаря ти :)
*
Момичета,много ви се радвам!! Прекрасно нещо е това, да подготвяш сватба!
Бих искала да се включа със съвет относно роклята - ако имате финансова възможност, винаги може да вземете готова. Ако не - могат да ви ушият по ваше желание каквото искате. Моята струваше общо 180лв - 90лв за материалите - плат - 7м, тюл - към 5-6м, ципове, кант и т.н. и още 90лв ми взеха за работата. Изключително доволна съм!! ето и снимки:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=1804036&l=998e63daee&id=589826798 (отпред)
http://www.facebook.com/photo.php?pid=1562315&l=79e6595e70&id=589826798 (отзад)

Чакам с нетърпение да споделите как върви подготовката и ако има и снимки, още по-добре :)