0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пускам тази тема ,тъй като самата аз съм пред тази дилема.Нека всички бъдещи ,настоящи и били булки да споделят инфо.За или против рокли под наем и още подобни въпросчета,които ни вълнуват!Незнам обаче дали пускам темата на правилното място и ако  не е моля за извинение! :oops: То е ясно ,де че с оскъден бюджет не е нужно да се терзаеш ,защото такава дилема няма :?,но поне да се "вземем" може и по-скромно да е :D
« Последна редакция: Април 27, 2010, 14:20:09 pm от moniks_s »

*
Всичко зависи от финансовите ви възможности, от желанието ви, от много неща. Примерно нашата сватба беше изцяло по наш вкус. Не дадохме на баби, дядовци и прочее да се бъркат (дори като се замисля от 100 човека повечето бяха млади, имаше само 3 баби и 1 дядо... :lol:). Организацията си беше изцяло наша, мамите само помагаха когато опирахме до тях. Нито ние имахме неограничени финансови възможности, нито кумовете ни, които честно казано бяха доста зле тогава. За това не сме спазвали традиции и глупости с размяна на подаръци и прочее. Ние държахме да бъдат те, защото ни бяха най-близкото приятелско семейство, разчитахме на тях за много неща. Беше им неудобно именно заради финансовата част, но ние не дадохме дума да се каже за избор на други кумове. Роклята си я купих. Не исках под наем, защото тогава навсякъде роклите бяха пълна скръб, за тези под наем да не говорим. Мъжът ми беше с костюма си от бала, не искаше да дава пари за нов, който няма да облече повече  :oops:. Въпреки, че се разведохме, още си казвам, че сватбата ни беше страхотна и определено едно от най-хубавите събития в живота ни.
*
Благодаря Мимка!Дано се включат и други момичета да си полафим и на тази тема

Определено всичко зависи от финансите.И нашата сватба беше по наш вкус и желание.Не позволихме на никой да ни се бърка.Бяхме решили всичко да си поемем ние ,за да няма изречения от сорта"Ние даваме парите ще се съобразявате с нас",но в последствие родителите поеха кувертите в ресторанта по тяхно настояване.Ползвахме услугите на сватбена къща ,ползвахме пълния пакет от услуги ,за което украсата на ресторанта и  украсата за колата ни бяха като подарък от тях.Аз бях с рокля под наем, на съпруга купихме костюм.Гостите бяха малко над 100 ,но 90% бяха наши приятели,по-никъкъв начин не сме натоварвали финансово кръстниците.Стана много хубава и весела сватба ,поне така казват всички защото на мен всичко ми мина като миг.


И аз ще ти кажа като Мимка, че всичко зависи от финансовите възможности, но и от разбиранията :) Аз лично не исках голяма сватба, мъжа ми също Гостите ни бяха 30 човека, аз бях с рокля, която купих, защото от роклите под наем нямаше избор, а и аз бях 43 кг нямаше как нещо да ми стане :) костюма на мъжа ми също беше купен От традициите де що имаше, всички ги нарушихме :oops: Нямахме дори покани, защото взехме решението и се оженихме за две седмици! Роднини не поканихме, защото и двамата имаме доста, а те като поканиш един, а друг не, ще се обидят и така! Затова пък заминахме след три дни за Париж на меден месец и беше наистина повече от месец, а не просто пътуване за седмица!
Ако имате подкрепа от родителите, го направете така, както вие искате, това е вашият ден! На нас ни беше трудно да убедим свекито, че няма нужда от голяма сватба, но успяхме :wink:
Успех и на вас!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Наистина всичко зависи от вашите желания и финансови възможности.Нашата сватба беше със 70 човека, повечето приятели, имаше и роднини, но само най-близките.Без такива дето не съм ги виждала от дете.Роклята си я купих като бях решила, че много пари за нея няма да давам.Същото важеше и за костюма.Имахме всякакви дреболийки на сватбата покани, подаръци за гостите и т.н., но много от тях си ги направих сама.Използвахме водеща на сватбата, която украси и ресторанта :) Общо взето беше весело.А кумовете въобще не искахме да ги товарим.Подаръци не сме си разменяли, просто отидохме един уикенд заедно двете семейства :)

*
Ето това много наподобява нашата сватба  :D Около 70-80 човека, защото в последния момент 10 не дойдоха и това бяха най-близките ни, сега сме решили на 5-тата годишнина живот и здраве да правим църковен брак и да се съберем само младите и най-вече нашите приятели, които неможаха да дойдат по една или друга причина  :D
Та сватбата ни излезе около 5000 лв, като всичко си купувахме и ние си избирахме. Моята рокля беше по поръчка и струваше 420 лв., на мъжо костюма с обувки, бельо беше 200 лв., в ресторанта куверта беше салата, основно, мезета, в това число и ядки, по 2 безалкохолни и на 3-ма по 1,5л. мин.вода по 25 лв. на човек.
Може да попитате дали може сами да си внесете алкохола-определено ще е по-евтино, може да сключите брак през седмицата- по-евтино е от колкото в почивни дни и в събота или там, когато искате да вдигате купона :D Може сами да си направите украсата-аз си купих на едро балони в 3 цвята-надух си ги и имаше страхотна украса, направих и едни кошнички-на всяка маса имаше, бяха от изкуствени цветя- подаръци с кумовете не сме си разменяли , след една година отидохме и си купихме по един уред  :D
« Последна редакция: Април 27, 2010, 17:47:31 pm от Женя »
Мони,когато искахме да се оженим с моя мъж поради липса на финанси бяхме решили да подпишем с кумовете да си излезем с тях и така..... но "грешката" която направихме беше да кажем на моята мама ( тя е мн власна жена ,обожавам я) и тя като чу каза "ееееееее как ще чакам аз толкова години и накрая няма да имам булка",елелеелеле стана голяма патардия докато се разберем че ще има сватба само в тесен кръг и съвсем скромно  :wink:
 Имаше 60 човека,взехме малки подаръчета за гостите,имаше си и покани ,традицийте на самата сватба се спазиха,без размята на подаръци с кумовете  :D ,вместо агенция която взимамн пари купихме мн бели балони окрасихме ресторанта с тях и пак стана приказно и бяло,роклята ми я взех от Асенов град тогава ми излезна 250 лв. със чантата,воала,обувките който са от няйния плат,цветенца и ръкавели  :wink: по добре си купи това е спомен.Мъжа същи си взе облеклото ново за 120 лв + 70 лв обувките.Букета за колата беше от Естествени цветя излезна 70 лв.Като цяло сватбата нямаше 5 000 лв.
 Успех сватба може да се направи и с не толкова мн пари,но лично аз не приемам взимате на рокля поднаем.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Здравейте и от мен!Тази темичка ми е близко до сърцето  :wink: ,работя в сватбена агенция  :D!Наистина,в днешно време човек може да направи сватба и с много и  с малко пари.Избор има достатъчно голям,както и на по-опростени аксесоари,така и на доста "по-богати".Някои се придържат към по-традиционни неща,други наблягат на "актуалното".Сватбата е сбор от традиция и съвременност.Всичко се прави по желанието и възможностите на младоженците.По въпроса с роклите...това е тоалет за един ден и много хора смятат,че не е нужно да се купува,а да се ползва под наем.Аз лично не харесвам тази практика.Наема на хубава рокля често съвпада с цената на нова,просто без "камъни Сваровски" и т.н. Сватбата е една неописуема емоция,която е хубаво всеки да я изпита-стига да пожелае! :D


Има три неща, които възрастните могат да научат от децата:
~ да бъдат радостни без повод;
~ винаги да са заети с нещо;
~ да се стремят с всички сили към това, което желаят;
(Паулу Коелю)

‎"Случва се нещото, в което наистина вярвате.
А вярата е нещото, което го кара да се случи."
Здравейте :)
МимижоркА, наистина работиш на много хубаво място :)Ти си ми и един вид колежка :)

Сега, нашата сватба я организирах сама. Беше за над 100 човека, впоследствие дойдоха точно 100. За да не се оскъпява цената от куверта се договорихме следното:
-вместо куверти и на всеки да има салата, първо, второ и трето, направихме тип шведска маса, като поръчахме 3 плата домати+краставици, нарязани на едро, не овкусени, още някаква салата - май картофена беше. Салатите останаха :(
Поръчахме 15 порции задушени зеленчуци, които седяха в бен мари (наема му е 20 лв.) и бяха все топли, месата бяха три вида -пилешко, кебаче+свинско, като пилешкото договорихме да нарежат на хапки, кебапчето също, свинското на жулиени.
Поръчахме три плата мезета - само меса+5 порции панирани кашкавалчета, вместо синьо сирене към платата.
Минералната вода и безалкохолните бяха :100 мин.води, 20 соди, 20 фанти, 50 коли. Абсолютно не стигна водата, фантите бяха излишни, колите също :(
Алкохола се договорихме да е от борса и беше 800 лв. - 15 бутилки Джони+15 бутилки водка+ракия + 2 кега бира и вино от дядо ми.
Това беше менюто в основни линии, от което остана много храна, адски много. Салатите почти никой не ги яде, за сметка на задушените зеленчуци.
За тортата семействата ни щяха да ни удушат, но аз исках наистина добра торта, а не сметаната да се разтече и затова излезе по-скъпа. Но всички признаха, че си заслужава.
Украсата на заведението и масите+ръчно направени покани-170 лв. Ние купихме хартия, нарязахме я на А5 формат, отпечатахме поканите, навихме ги на руло и завързахме всяка със сатенена панделка, на която надписахме със златен маркер имената на гостите. Та за навиването и надписането платихме по 3 стотинки на покана.
Обаче ние направихме църковен и граждански на едно място - в самото заведение, затова избегнахме разкарването наляво-надясно.
Роклята си я взех под наем (120 лв. може да я видите на снимките колко е свежа), на мъжа купихме костюма. Украсата беше подарък от кумовете.
Чашите и свещите - 30 лв.
Ди Джея ни води всички ритуали (много е важно да наемете добър DJ и то сватбен, че те разбират и водят сватбите.Иначе може да се провали сватбата.)
На фотографа и видеооператора платихме общо 300 лв. и от видеооператора сме адски доволни просто.
Цялата сватба излезе 5000 лв. със всички плащания (само за граждански брак-200 лв.), от които повече от 50% се върнаха във вид на пари (роднините предпочетоха да дадат в плик подаръците) и по този начин сложихме голяма част на депозит, платихме разноските за видео и фото и отидоххме в Турция на почивка. Все още седят на депозит, който ще бъде оползотворен в скоро време.

Цаката е да решиш какво искаш от сватбата - купон или да бъде стария тип - със седящо меню, куверти и т.н. От там нататък все може да се сваля от цената със хитрости. От там нататък вижте колко ви е бюджета и всички ще помагаме за една незабравима сватба :)
[/url][/url]
*
Охааааа колко много сте писали...браво и благодаря

*
С мъжа ми се познаваме вече 21 години, заедно сме 16, женени 11. Сватба не сме правили. Бяхме бедни незаконни имигранти, а парите стигаха колкото да се храним. Подписахме в овехтели дънки, с двама приятели за свидетели, а после ударихме по една бира в бар. И до ден днешен нямам халка.

В крайна сметка, извадихме голям късмет един с друг и сме много щастливи.

С това искам да кажа, че колкото и да са ви малко парите, и по-зле може да е. :D  И че сватба семейство не прави.

Но сватбата е много хубаво преживяване, особено когато му е времето. Така че гледайте да се повеселите и не му мислете много.

А, и ако не са ти достатъчни коментарите тук, прегледай архива на bTV за епизоди на "Такъв е животът: Сватбата". Хем е забавно за гледане, хем ще си извадиш поуки.
*
И най-важното според мен направи я така както ти искаш.Без да ти се месят разни роднини, без да се налага мнение.Стигне ли се до там вече не е забавно, а досадно, започваш да се ядосваш  и т.н.Аз съм благодарна и на моите родители и на майката на съпруга ми, че не ни се месиха в абсолютно нищо.

*
Ммммммм, сватба! Аз с носталгия си спомням за нашата... Тя беше преди 2 години и нещо и сами си я направихме. Родителите ни просто бяха гости. Тогава на мен ми отказаха кредит, но получих 1500 лв. бонус и с това издрапахме. Аз съм от Пловдив, съпруга от  Чирпан и решихме там да е купона. Наехме заведение, където не ни правиха проблем за музика(слушаме хеви метъл), поканихме 30 роднини и 50 приятели. Роклята я шихме - 200 лв, за съпруга купихме костюм - пак толкова. Ритуали - около 200 и в кръчмата около 1300. Всички се забавляваха, а ние събрахме приятелите си - купона си стана. Не са важни парите, а изживяването. Пожелавам ти често и с усмивка да си спомняш красивия миг!
*
Благодаря-много ми помагате пък и си бъбрим за хубави неща :married:

*
Ние се оженихме на морето, ако и да сме софиянци и двамата.Сватба на 07 юли 2007.  Подписахме в Обзор, там беше и църквата, купона - в с.Баня над Иркали :) Цялостна калкулация - сватба общо 2 000 лв; ожениха ни безплатно, защото много ни се зарадваха в кметството. Гости - над 80 човека. В тези 2 бона влиза и спането на гостите в селото - средно по 2 дни на човек. Изядохме 3-4 агнета, изпиха се към 50 литра домашнярка в селската кръчма,  мъжо ми ме накисна в морето за здраве и берекет и айдееее - готово. По принцип в Обзор женят без пари, да знаете.
Моя съвет - не хвърляй грешни пари за едната сватба- отдели ги за нещо по-стойностно - за бъдещите дечица, инвестирайте ги в нещо разумно... Успех и не се съмнявам, че каквото и да решите, ще бъде една прекрасна сватба!!
*
хихихи представяш ли си от Дупница в Обзор да се вдигнем,щеше да бъде прекрасно ,но...е невъзможно на този етап и аз мисля ,че може и по-скромно да минем като чета ..браво момичета ,че ми давате  идейки и споделяте :D

*
такааа първата стъпка е направена,имаме си дата за през юли,засега сме решили дае в тесен кръг без много,много ритуали кумовете,родители и наша милост пък ще видим

*
вече избрахме и поръчахме халките и другата седмица ще са готови,мотаем се с избора на кумуве,което ако зависеше от мен нямаше да стане ,но...

*
вече халките са у дома,кумувете са налице...ще бъде моя приятелка от детсвото..."дрес кода" за подписа ще бъде спортно елегантен така решихме с милото без костюми и рокли и така...с Бога напред ...благодаря на всички ,които си казаха мненията и споделихте преживяванията си с мен  :balk_5:

Ние се оженихме "на инат" точно седмица след спонтанния ми аборт. Имахме си дата за сватба, кумове и пратени покани, така че спретнахме як купон. Първо, ритуалът бе извършен не в ОБредния дом, а в двора на етнографския музей в нашия град. Старинни дувари, чардаци, асми ... красота. Второ, бяхме постлали масата с едни стари тъкани платове от чеиза на баба ми, а етнографката ни подготви специален старинен български сватбарски обряд, който носи на младоженците любов ... и много деца. От което силно се нуждаем. Ще ви пусна отделна публикация със снимки от самия ритуал, за да го приложите и вие на вашите сватби и да имате много деца :lol:
Освен това, имахме цели 6 шаферки. Всички момиченца на наши близки бяха поканени за шаферки, като им бяхме поръчали венчета за главичките. Впрочем, украсата и за моята глава, и за главите на шаферките бяха изработени в един цветарски магазин от много стилни естествени материали.
И най-смешното е, че бяхме приготвили нещо като коктейл в двора на Етнографския музей (уж за след подписването). Но тъй като служителите на обредния дом позакъсняха, ние наляхме на гостите по едно бяло вино и се женихме вече леко почерпени и развеселени.
*

    Sharky43

  • **
  • 71
  • Не се предавам.
вече халките са у дома,кумувете са налице...ще бъде моя приятелка от детсвото..."дрес кода" за подписа ще бъде спортно елегантен така решихме с милото без костюми и рокли и така...с Бога напред ...благодаря на всички ,които си казаха мненията и споделихте преживяванията си с мен  :balk_5:

Moniks_s, браво. Моята (втора) сватба беше на 17.04.2010 и беше точно такава (първата беше по традиционния начин със 140 гости, от която хубави спомени нямам...то и от брака де...). А сегашната сватба бяхме само ние и кумовете, аз бях със светло сива рокля до коленете, дето по нищо бе прилича на булченска, и след подписването си направихме "официална" вечеря в Панорамния ресторант на Кемпински (където пък преди това не бяхме ходили). И беше страхотно прекарване, много весело.

Голямо забавление падна в ритуалния дом, където след тържествената част ни оставиха сами с кумовете "да приемаме поздравления", та щуряхме почти по детски, със сядане на трона и слагане на корони....
Моя съвет - не хвърляй грешни пари за едната сватба- отдели ги за нещо по-стойностно - за бъдещите дечица, инвестирайте ги в нещо разумно...
:good_post: :good_post: :good_post:

В крайна сметка, извадихме голям късмет един с друг и сме много щастливи.
С това искам да кажа, че колкото и да са ви малко парите, и по-зле може да е. :D  И че сватба семейство не прави.
Но сватбата е много хубаво преживяване, особено когато му е времето. Така че гледайте да се повеселите и не му мислете много.

 :good_post: :good_post: :good_post:
*
Такаааааа мой ред е да кажа  :thankyousign: :thankyousign: :good_post:напълно съвпада с моите виждания :D

*

    ioly

  • ****
  • 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
Е, ето да се запиша и аз в тази твоя прекрасна темичка Монич Хубаво е сред всички тези терзания по графики, ЦС, БТ и доктори да имаме и нещо такова вълнуващо и трепетно като изживяване.

С моето мило бяхме решили, през Юли само да се венчаем в църква, но... шило в торба не стои и пустия мерак да бъда булка надделя пред безпаричието и ето вече си имаме дата- 29 Август. Бъдещите свекър и свекърва/които мноого обичам/, квото са събрали- всичко ще похарчим хихихихиих.

Е, от 10 човека по наше настояване/ние, кумовете, неговите родители, сестра му и гаджето й и семейството на сестра ми/ вече "ръководството" хихихихих , ги удвои.Както казах на милото- щом са преценили, че могат да си го позволят ок.
Сега в събота ще отидем да проверяваме за халките, ако си харесаме нещичко може и да ги поръчаме. Вече имам идея за роклята/много изчистена и семпла/
Ще се постараем, а и така искаме всичко да е много скромно и в същото време да си е НАШИЯ ден, за който и двамата си мечтаеме.Систърчето съм я назначила за фотограф и й казах минимум 2000 снимки хихахахахахахахахахаха. Само дето организацията ще ни е по-трудна, защото сме решили да е в Стара Загора/от където е милото/ а пък ние сме далече, но... Мама Мими ще съдейства - златна е

Не мога да скрия, че се вълнувам / наистина имах нужда от такава емоция /.
И така бавно, славно и със сравнително малко парички ще си спретнем нашето сватбено тържество. Еххххх...размечтах се ...
« Последна редакция: Юни 08, 2010, 20:20:20 pm от ioly »


*
хопаааааа браво Йолич, радвам се мила бравооооо после ще гледаме снимки :bighug:

*
Браво момичета, това е страхотна емоция и всяка заслужава да я преживее :)

*
Ех, как ви се радвам, и каква носталгия изпитвам по този прекрасен ден... Няма значение с колко пари, с колко гости, важното е да се отдадете на емоциите и да пренебрегнете малките проблемчета, които неизменно присъстват на всяка сватба. Не обръщайте внимание на никой и на нищо, което може да ви ядоса, но не забравяйте и медения месец - всички имаме нужда след поредната графика, след поредния месец от 1 месец разтоварване и любов без план (пък и стават много хубави медени бебета  :wink: ) Желая ви го от сърце!
*

    ioly

  • ****
  • 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
Здравейте, хайде да дам отчет  :P Вчера голямо обикаляне, ама... вече си избрахме халките, капарирахме роклята/много е хубава/  :lol: запазихме чашите, бокала, възглавничката за халките, и следващата събота отиваме да ги вземем.Леле то вече ми се струва по-реално... и е хубаво  :lol: :lol: :lol:


*
Йоли, ето една идея как да направите церемонията в ритуалната зала! Уникално и незабравимо! :)

http://mnogozle.com/video239_zabavno-vlizane-na-svatba.html
*
благодаря и аз Мими :D

*
ето и малко снимки от подписа
http://www.facebook.com/niki.monika#!/photo.php?pid=499744&id=1680309640&ref=fbx_album
празнувахме в хотел в Сап.баня,само ние и кумувете,кумата ни беше направила изненада,легло отрупано с рози,джакузито също беше в рози и свещи,прекарахме си незабравим празник
отново ВИ благодаря ,че ми дадохте толкова хубави идеи момичета :bighug:
« Последна редакция: Август 11, 2010, 10:48:20 am от moniks_s »

Здравейте и от мен вече в тази тема.
Тъй като милото си правел планове да ми предлага края на лятото, а аз го изненадах преди месец с  :bfp:, се наложи неговия план да се измени ;).
По принцип нямам против една нормална сватба с всички наши приятели и само най-близки роднини, но предпочитам това да се спести за бебо. Много се чудя дали просто да се подпишем с родителите и кумовете и после да се почерпим някъде. А тържество можем и догодина като сме повече. Освен това един ден бебчо да не пита "мен защо ме няма на снимките"  :lol:. Аз съм от Варна и ако някой може да ми даде идеи , ще съм изключително благодарна.
Мони, много сте хубави. Честито отново. Целувки
*
Ами Тони тук момичетата са писали ,даже има и линкове към някои сайтове-както и да го направите важното е вие да сте си решили и много да не се бъркат роднини и т.нНие не сме се венчали в черква,но сме го планували за по-нататък а защо не и като се роди бебо.Успех,това е много хубаво ,че сте се решили

Благодаря, Мони.
Родителите ще се бъркат, но само за финанси, и двете страни казаха каквото искам аз и само да им кажем колко и кога  :oops:. Ние също ще пропуснем църквата, поне засега. Що се отнася до сайтове, харесах си няколко рокли  :(, но кой знае колко струват. Много ми се искаше да е скромно тържество, в някое заведение до плажа. Мисля, че ще бъде романтично. Пак ще говорим с милото довечера и ще видим. Просто хем искам да сме с приятели, хем предпочитам да не харчи много. Тъй като брат му ще има бебе след 2 месеца, а и нашето се очаква началото на март. Много труден избор  :(
*
Здравейте и от мен. Страхотна тема.
Мони, честито. Пожелавам ви много сечмейно щастие.
В последно време и ние с моето мило разискваме въпроса за сватбата. Бяхме я планирали да бъде 2009г., но по стечение на обстоятелства плановете ни се промениха и я изместихме за догодина, тъй като трябваше да си направим апартамента. Е важното е че е за хубаво.  :wink: И тъй като по ремонта отидоха повечко пари, затова и в последно време се замисляме да направим по скромна сватба. Бяхме на няколко сватби с по над 100 човека и все имаше недоволни. На едни родителите определяха музиката, на други двете роди не се погаждат, на други нещо друго стане.
Затова с милото обмсляме варианта за сватба от рода на аз, той, родителите, кумувете и съвсем най-близките роднини. Една моя братовчедка и един приятел правиха точно такива сватби и са много доволни от избора си. Все пак остана нещо и за бебоците. :D
Да ви кажа и аз предпочитам вместо да дам много пари за много гости, тези пари да отидат за нещо по-хубаво. Примерно живот и здраве да си обзаведем детската стая, че сега е празна. Пък и купон може да се направи и с по-малко хора.  :wink:

*
Тони, няма смисъл да гледаш сайтовете за рокли, около ритуалната зала има доста магазини, отиди там на място. Мойта я взимах от търговския център до Образцов дом ("Ванина" мисля че се казваше, мога да потърся телефон на собственичката), но мисля, че се премести до ритуалната зала. На модна къща "Аз и ти" е. Отделно се бях уговорила - направиха ми отстъпка на всичко друго, което купих от там - аксесоари, чаши, обувки. А за това да правите тържества като се роди бебето, повярвай ми въобще няма да ти е до това. Нито ще имаш време, нито средства  :wink:
Мими, харесах страхотна семпла рокля в нет-а, която смятам лесно може да се ушие. В крайна сметка днес 10 пъти си смених идеите  :oops:. Наистина ми се иска да сме с приятели, все пак не се жениш всеки ден. Вчера минах покрай някои от магазините до ритуалната, направо ме застреляха с цени - 650 лв. за една рокля, която не беше и кой знае какво, а и плата не беше от най-хубавия. Все пак ще потърся този магазин, за който говориш. Може и да попадна на нещо интересно и не толкова скъпо.  Все пак ако не те затруднява, може да ми дадеш тел-а на собственичката. Благодаря ти :)
*
Момичета,много ви се радвам!! Прекрасно нещо е това, да подготвяш сватба!
Бих искала да се включа със съвет относно роклята - ако имате финансова възможност, винаги може да вземете готова. Ако не - могат да ви ушият по ваше желание каквото искате. Моята струваше общо 180лв - 90лв за материалите - плат - 7м, тюл - към 5-6м, ципове, кант и т.н. и още 90лв ми взеха за работата. Изключително доволна съм!! ето и снимки:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=1804036&l=998e63daee&id=589826798 (отпред)
http://www.facebook.com/photo.php?pid=1562315&l=79e6595e70&id=589826798 (отзад)

Чакам с нетърпение да споделите как върви подготовката и ако има и снимки, още по-добре :)
*
Тони, забутала съм визитката, но намерих в нета това http://www.goldenpages.bg/bg/b/E2FC6014-10EF-DB11-B6C5-00145E9525E4
Има и телефон, дано да е същия.
Благодаря Мими,
Все още обмислям вариант за нещо скромно, само с родители и кумове, и да си намеря сладурска рокличка (не булчинска). Но все пак ще отида до този магазин да видя какви модели имат  :oops:. Немога да пропусна. Благодаря ви  :bighug: Искам само да ви покажа роклята, която харесах, супер семпла е и точно затова ми грабна окото веднага :)
Дианка, твоята рокля е страхотна :), но ако ще се обличам тази година неможе да е тесничка в кръста  :wink:. И все пак ти си била като принцеса. Много е красива
*
Дианка страхотна рокля.  :D

*
Ехххх как искам пак да съм булка, много весело си изкарах  :lol: А и до сега много обичам да ходя на сватби, това ми е любимия вид тържества, ама пусто все по-рядко ми се случва - почти всички приятели се изпожениха вече.
Иначе за самото тържество, дали ще е пищно и скъпо, или с по-малко хора и по-малко разходи - не е най-важното наистина. Според мен най-същественото е нещата да се случват както ги искат младоженците, без да се месят роднини и да си налагат мнението и вижданията. Присъствала съм и на много луксозни сватби, на които по-тъжни хора от младоженците нямаше, точно заради налагането на майки и свекърви и тропане с крак "кой плащал, кой поръчвал музиката и кой карал влака"...жалко е да се допусне това  :?
За роклите, каквато си хареса булката - такава трябва да е, без значение от вида на тържеството, важното е тя да се чувства неотразима и специална в този ден. Аз например исках, непременно да е с голяма пола моята, другото бяха детайли  :lol: В моята година бяха актуални "златните" работи...
http://jbrul.snimka.bg/daily/jbrul.459400.18333223
http://jbrul.snimka.bg/daily/jbrul.459400.18333227

Абе...ако ще и по бански да си кажете ДА, важното е този ден да си го спомняте като наистина един от най-хубавите в живота си, а не като "деня в който щях да припадна от умора и едвам изтърпях разни роднини и познати".  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Jbrul много сте готини-роклята ти е уникална-златна :D Нашата сватба беше много голяма-само приятелите са ни супер много,пък за роднините да не говоря-просто нямаше как да не поканим хората :DБеше адско-с мъжа ми не седнахме-влязохме с него в ресторанта-и оттам ди-джеят като каза "И сега младоженците да дойдат при мен и така цяла вечер...какво ли не беше,всички ритуали-мъжа ми си изяде само част от салатата,аз само едно парченце от тортата...Сценарият на тържеството си го бяхме направили ние с мъжа ми,не са ни се бъркали маики ,баби и прочие.Теглихме си заем и чиста работа.Роклята ми беше от "Аз и ти"-булчинска къща гр.Смолян.Jbrul къде сте се женили-ритуалната зала много ми прилича на тази в Ст.Загора? :D
*
delfinche прилича ти на ритуалната зала в Ст. Загора, защо е ритуалната зала в Ст. Загора... :lol: Ние също си направихме цялата организация сами, т.е. аз направих каквото искам, не обичам да ми се бърка някой, а мъжа ми и не налита за такива дейности. Гостите ги ораязах наполовина /предимно разни роднини/ и наблегнахме на присъствието на приятели, за да стане купон - не пенсионерска седянка на непознати, а и така бройката падна на приличните 160 човека, че иначе минаваха 300 и то...къде такова заведение?! Ритуали - само неизбежните, държах да е парти, не елате, седнете, станете и някой постоянно да ме размъква насам - натам, че да не разбера нищо от веселбата и така се заформи яко парти от 19 ч. в ресторанта, та до 5 сутринта, а после с "оцелелите" продължихме и у нас. Еххх пак ми се доомъжва цъ цъ, много готино нещо е сватбата  :lol:
Най-големия куриоз беше обаче, като пътувах към нас после с такси и с 2 приятелки, а мъжа ми с приятели нещо оправяха сметки в ресторанта и тръгнаха след нас. И аз с все роклята сядам до шофьора, събирам 3 обръча, дантелки и мрежички, че да може поне да си включва скоростите и потегляме. Стигаме на адреса, ама аз ни чанта, ни пари и се хиля и казвам на едната дружка: "Я дай на булката 5 лв., че няма пари горката". Мацката ми подава парите, а в този момент шофьора със съвсем сериозен тон ме пита: "Ама вие да не би да сте били булка?"  8O Решавам, че все пак човека се шегува нещо, че съм булка е очеизвадно някак, а дори не съм с някаква семпла рокля да реши, че съм била на някакво друго официално събитие. И за това му си ухилвам и казвам: "Аааа не, аз просто така си ходя" - очкавам, че схваща закачката. Онзи тип обаче, учтиво отговаря: "О, извинете тогава"...и аз вече смях, смях. Гледам го човека - нито е пиян, нито има вид на идиот нещо, просто ми повярва, че не съм булка ами съм била на диско сигурно в този вид...знам ли. После като гледахме снимки с приятели и това беше лафа: "Оооо ама ти да не би да си била булка?"
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Ние се оженинихме в същата ритуална зала 2007 май,ресторанта беше Лешника,защото се оказа ,че в Ст.Загора той побира най-много хора :D-нали бяхме сумаляк народ :lol: ,а и ритуалната се оказа тясна-защо всички решиха да се изсипят вътре не знам ,но нейсе,какво да се прави :)И моята рокля беше с обръчи,аз исках такава-да е тип принцеса-сега булка ли съм или какво :lol:Като е гарга да е рошава.И ние завършихме към 6 сутринта-бях гладна като вълк на сутринта,кума така ме бъзика след това-изглежда съм извадила кръвожаден поглед(булка) :lol:-да си докопам пържолата,която по случайност още ми стоеше в чинията.
*
С моят съпруг се оженихме в един мноого горещ августовски четвъртък, облечени в ежедневни летни дрехи, с личните карти и халките в джоба. Присъстваха само двамата свидетели.

Когато пристигнахме в уречения час пред общината, вратата на офиса, където трябваше да влезем само да подпишем документите (не знам как се казва), беше заключена и аз в типично мой стил казах : "Ами явно не ни е писано да се оженим, хайде да си ходим"  :lol:

Моят съпруг обаче се притесни доста и явно твърдо решен да се ожени за мен, тръгна да издирва служителката (живеем в малък град, не е трудно да откриеш някого), която пък беше тотално забравила за нас и си пиеше кафето в близко заведение.

И така, в една прашна стая в общината, сред безброй документи и подканяни от служителката да бързаме (едва сварихме да си сложим халките и да се целунем), се оженихме за има-няма 2 минути  :D

Сключихме брак по този начин, за да избегем данданиите и напрежението по организирането на една сватба. Но пък с огромно удоволствие ходим на чужди сватби  :lol:
И така, вече я докарахме до някъде. Поръчахмев халките, запазихме дата, поканихме кумове. Вчера си поръчах роклята. Първата проба е на 17.09. Сега мислим за ресторанта, там е дилемата. Кумата е доста въодушевена и иска да помага за всичко. Не че има кой знае какво. Ако някой е от Варна и може да ми каже къде да намеря подходящи обувки, ще съм му много благодарна  :bighug:
*
Тони, напредвате значи  :D За обувките - можеш да купиш от всеки магазин, стига да ти харесват и да се вързват на роклята, не е необходимо да са от сватбен салон. Вашата сватба ще е по хладното вече и мисля, че ще имаш голям избор за обувки. Ако още не са изкарали есенните колекции по магазините, скоро ще го направят - просто излизаш с едно парче плат от роклята, проверяваш дали се вързва цвета, мериш обувките и готово. ;) Бих те посъветвала обаче, да не правиш компромис с удобството за сметка на дизайна. Ако имаш подобна дилема - избери по-удобните, пред по-красивите, за да не се наложи в един момент да нахлузваш някои стари, но все пак удобни обувчици като ти изтръпнат краката.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Привет и от мен!Тони вълнуващо е нали-съгласна съм с Jbrul- купи си удобни обувки и без това цяла вечер няма да те оставят да седнеш :D
момичета, да си призная, знам точно какви обувки искам , но дали ще намеря такива незнам. иначе за стоене прав е лесно, ние ще се подпишем, ще се снимаме някъде, ще обядваме с родители и кумове и после най-вероятно ще отидем на планина за 2-3 дни с кумовете ;)мисля да не слагам булото, тъй като мислим след година и половина пак да се обличам за църковен брак  :oops: и тогава ще направим и сеира  :lol: поне така съм го планувала хем и бебо ще ходи вече и ще е по-интересно
*
Тони, на мен обувките ми ги направиха по поръчка в сватбения магазин - с ток и вид каквито аз искам  :wink:
*
Аз понеже се омъжвах на 30.06. имах доста ядове с обувките, за това сега припявам на Тони по въпроса  :oops: :lol:
Понеже за мен е неприемливо на официално събитие да се ходи с чехли, на бос крак, с обувка с отворена пета /ако ще да е 50 градуса/ и пр. - трябваха ми обувки със затворена пета и пръсти. ОК, ама роклята с цвят шампанско за основа, цялата в тежки златни апликации, задава се горещото лято, по магазините само чехли и сандалки...тотален кошмар! Обувки от сатен в цвят шампанско не намерих, за щастие намирам каквото ми трябва в "златно". Просто идеален дизайн, все едно бяха поръчкова ръчна изработка към роклята - текстил с лъскави апликации, абсолютно същия нюанс, красотаааа. До тук с "екстрите" обаче. Обувчетата красиви, ама някаква китайска дървена изработка, нямаха и 50 лв. като цена и съответно безумно неудобни. От свода на крака ми до подметката имаше 3 см. разстояние поне, ейййй след 4 часа с тях имах чувството, че ми забиват пирони в краката.  :? Мислех си аз, че все ще изкарам сватбата, боли не боли, на инат бе....булка ли съм, или какво  :lol: Е, 6 часа по-късно ми беше все тая за визуалния ефект, то болки, мускулни спазми и разцъквах по чорапки накрая. Добре, че ми беше безумно дълга роклята, че никой не разбра.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Жбрул, ти си била цяла героиня :) Аз искам да са затворени, с пета. Ток около 5-6 см. Роклята е цвят шампанско, но неискам обувките да са крещящи. Бих пуснала снимка на роклята, но понеже не беше мой размер, а и ми беше леко късичка (за по-дребна булка е правена ;)), ще стане после. Имам едни бежовки, с 10 см ток, но ще иглеждат грубички за тази рокля. Затова сега ще ходя като луда по магазините, за да открия каквото трябва
Re: Сватбеният ден- скромно тържество или пищен празник?
« Отговор #56 -: Септември 07, 2010, 09:53:15 am »
Моля за помощ :(  osi_1Немога да намеря обувки за сватбата, ако модела е хубав няма мой номер. Ако някой може да ме посъветва за магазин във Варна, откъдето мога да намеря 
*
Re: Сватбеният ден- скромно тържество или пищен празник?
« Отговор #57 -: Септември 07, 2010, 10:19:34 am »
Попитай там, където взимаш роклята, дали няма да ти направят по поръчка.
Re: Сватбеният ден- скромно тържество или пищен празник?
« Отговор #58 -: Септември 07, 2010, 10:30:44 am »
[bВ булчинските магазини тук имат ужасни модели :(. Азси харесах едни, но са в софийски сватбен център. Пуснах им запитване дали могат да ми ги изпратят с куриер, иначе трябва да търся някой в София да ги купи[/b]
Re: Сватбеният ден- скромно тържество или пищен празник?
« Отговор #59 -: Септември 23, 2010, 12:02:56 pm »
И така , вече сме почти готови - в събота вземам роклята, намерих обувки, вчера избрах прическа и грим, резервирали сме ресторант, милото е стегнат, днес ще заверя медицинските при личната и май това е :)
*
Re: Сватбеният ден- скромно тържество или пищен празник?
« Отговор #60 -: Септември 23, 2010, 18:17:46 pm »
Тони ,ще чакам снимки ,т.е линк де да видя каква "невеста си била..."Всичко ще мина ок,въпреки притесненията ти сега :bighug:

*
Re: Сватбеният ден- скромно тържество или пищен празник?
« Отговор #61 -: Септември 23, 2010, 21:41:30 pm »
Тони, то не останало мила.
Аз също да ви се похваля, че в събота ние с моя любим ще ходим да си запазим дата и час за подписване. Е няма да е сватбата, която по принцип исках да имам. Но да ви кажа не съжалявам. Важното е че другото ми най-голямо желание се сбъдна. Дано всичко е наред, пу-пу.
И така нашата сватба ще се състой само в подписване и после събиране с най-близките да хапнем и да пийнем. Съвсем скромно и надявам се весело. :D

Re: Сватбеният ден- скромно тържество или пищен празник?
« Отговор #62 -: Септември 24, 2010, 11:54:25 am »
Туци, ние също само ще се подписваме, но аз ще съм с рокля и т.н. В ритуална зала ще дойдат всички приятели и колеги, а после ще обядваме само с родителите и кумовете. В събота ще отидем за 4-5 дни на планина и това ще е. След година и половина живот и най-вече здраве, искам да правим кръщене и църковен и тогава да си направим тържество с приятелите ;) Е, дано има и парички де  :lol:
*
Re: Сватбеният ден- скромно тържество или пищен празник?
« Отговор #63 -: Септември 24, 2010, 21:23:17 pm »
Е Тони, супер. То и ние сме така. Аз също ще се облека в бяла рокля и т.н. Просто няма да имаме всички тези ритуали в ресторанта. Отиваме на една кръчма както се казва и така.
Пожелавам ти много хубав ден да си изкараш и каквото си си запланувала занапред да се осъществи. :D

*
Re: Сватбеният ден- скромно тържество или пищен празник?
« Отговор #64 -: Февруари 15, 2011, 21:41:06 pm »
Аз никога не съм харесвала големите ,пищни сватби и за това реших че моята също няма да е такава.Много се радвам че успях да приготвя всичко за нея самичка и стана такава каквато я искам.Щастливото ни събитие беше преди 4м и беше прекрасно.