0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #60 -: Март 26, 2010, 16:41:05 pm »
Не пожала да пие АМ, та се наложи да се справим

При нас (сега с Антон) положението беше точно същото. Първитя месец, месец и половина бях в постоянно чудене - стига ли му, не му листига, защо издържа малко, защо суче по много - не издържах и купих АМ с надежда да решим "проблема". Да, ама Антон не пожела шишето и това е. И тъй както уж кърма достатъчно нямаше, вече повече от 5 месеца сме изключително на кърма, расте, наддава и всичко е ок. Е, да - нямаме режими и първите два месеца също ядеше на всеки час, хранехме се дълго време, но в един момент просто спрях да гледам часовника и да пресмятам кога и колко време точно е ял. След това от само себе си се урегулираха нещата и детето след третия месец увеличи паузите м/у храненията. Сега понякога се храним и през 4 часа, яденето приключва за 5-6 минутки  :)

На мен също много ми помага БЪЛГАРСКИЯ лактогонен чай (не на Хип!), както и задължително трябва да поемам повече течности и храна - намаля ли малко яденето (пиенето) - веднага се чувства.

« Последна редакция: Март 26, 2010, 16:43:28 pm от tzvetenze »
*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #61 -: Март 26, 2010, 17:43:44 pm »
Фуси, разбира се, че заприличват, средата и начина на отглеждане на едно дете са много важни за развитието му, ама ти си го знаеш това ;) А Никола е голям образ! :)

Маги, дано се оправи Мишка по скоро! А за пищенето, при прегледа е нормално, като си спомня Елена как се дра като и правиха рентгенова снимка, там със сигурност не боли, но я беше много страх...

А за кърменето и Ели беше така първия месец, ядеше на всеки час и в интерес на истината изобщо не се притеснявах дали и стига, май майка ми беше по притеснена и в края на първия месец беше наддала 1200гр. После разреди храненията на около 3 часа включително и през ноща и имаше нощно хранене до към година и нещо. Кърмила съм я до 10 месеца, когато се отказа от кърменето защото беше голяма жега и не искаше да се гушка. Със Стефан се провалих тотално с кърменето, но там имаше други утежняващи обстоятелства.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #62 -: Март 26, 2010, 20:58:10 pm »
Ние пък се въртим в някакъв кръг от който мисля че никога няма да излезем.Митачо от АБ,който приемаше получи страхотно разстройство.Наложи се да спрем АБ на 4 ден от приема(дано не го повтори).Така...единственото което пиеше беше АМ.Почнах лечебна Хумана успоредно с прахчета и пробиотици,но положението не се променя.Напротив вече почти нищо не иска да яде.За да не се обезводни давам вода на всеки 5 -10 минути.За капак на всичко от следобяд сме с кашлица и хрема.Утре сме на поредния преглед пък да видим.Душата ми се е свила на топка... :?

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #63 -: Март 26, 2010, 21:44:54 pm »
Хубава пролет и от нас  :lol:

не знам дали осиновените деца заприличват на родителите си, ама наш Никола ще го правим адвокат   Вчера в градинката 2 колелета - 6 деца... естествено яки скандали, ревове и сополи между джуджетата. Нашия не се натиска за колело, щото няма да се хаби я, ама ходи и води преговори от името на желаещите. Разпределя им времето, ти вече кара, сега си ти - хайде 5 минутки, после еди кой си... Добре че са готини родителите не им се месим - изпопадахме от смях   :jump12:

Айде, давай ми го за стаж Колето, че си търся стажант :D.
Фани, представата ми за теб и Колето още от първите му снимки е майка-син, а не осиновител-осиновен.
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #64 -: Март 26, 2010, 22:55:11 pm »
hriska,те в общи линии всичко са ти казали момичетата, но да се намеся и аз, че кърменето ми е болна тема.Не е необичайно на тази възраст детето да суче по един час и много начесто. Наистина е възможо да имате някакъв технически проблем и оттам тя  по-трудно да изсуква необходимото й количество, а може и просто да има нужда от гушкането и допира до теб. Ако има поне 1-2 изхождания по голяма нужда, 10-тина напишкани памперса без остра миризма или тъмен цвят и ако е наддала за първия месец над 500-600 гр., най-вероятно проблем нямате. Не бързай с добавката- пробвай да й даваш толкова често, колкото иска- някои деца бързо се отбиват като свикнат с биберона- на моя красавец му отне точно месец да разбере, че има и лесен начин за хранене и да започне да отказва малко по малко гърдата- вече едвам-едвам избутваме с 1-3 кърмения и цедене, та дано добутаме до заветните 6 месеца.
Ако се окаже, че действително кърмата ти е малко, ще въведеш добавка- докато може.Българският лактогонен чай, билка жабляк, орехи, варено жито, протеинова храна(особено месни супи), достатъчно-поне 2л. течности, сън- всичко помага. На мен ми помагаше и чаят на Хип. Но нещото, което наистина влияе е положителна нагласа, спокойствие, зобравяш за часовника и....сукане- най-добрият стимул. Действително изключително рядко е да има автентичен недостиг на кърма- само си помисли, че аз все още имам , а съм с Хашимото и инсулинова резистентност,за която не си пия лекарствата, потеже се отделят в кърмата.
И...кърменето е страхотно нещо, супер е за детето, но....не може, не бива да се превръща в самоцел и тормоз за майката или детето- ако става- страхотно, ако не- има вече доста добри алтернативи. Нашите деца тук са твърде изстрадани и дълго чакани, за да свеждаме отглеждането им само до кърменето или липсата му. Струва ми се ,че това е лукс за хора, чиито деца са им дошли просто така отгоре и няма за какво друго да се тормозят.
Дано да преодолеете кризата и да се чувствате добре и двете!
Поздрави на всички с пожелание за здрави деца и страхотни разходки в слънчевото време!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #65 -: Март 27, 2010, 00:06:24 am »
Здравейте, дами!
Записвам се в темичката вече като мама на 44-дневна дъщеричка :)
Искам да ви попитам какъв слънцезащитен крем използвате за вашите деца и удачно ли е да прилагам такъв при толкова малко бебе.
Сигурно сте писали по въпроса, но нали знаете как е в началото - няма време за нищо, даже и за форума :)
Благодаря ви!
Хубав уикенд!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #66 -: Март 27, 2010, 07:44:35 am »
Аз намазах навремето Стефания със слънцезащитния на Чико, тя се обрина цялата и спрях
Преслава не съм я мазала с нищо, тука се коментираше, че може би не е удачно да се мажат децата до към 6ти месец с такива продукти. Ползвам слънцезащитни продукти само за плаж, когато откривам голяма част от тялото им. И задължително им обличам бански, защото смятам, че кожата им все още е достатъчн нежна, за да бъде изложена цялата на слънчево въздействие.
Никола ще ме умори някой ден, страхотно дете е.  :lol: :lol: :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #67 -: Март 27, 2010, 08:15:58 am »
Парси бързо оздравяване и възсановяване на адаша.

 :?Три дни, само три дни му бяха нужни на Митака след месец у дома
и пак кашлица и лек секрет от носа.
За този сезон, мисля, приключихме с детските заведения!

Фусита, аз съм респектирана от размаха на Колето! :lol:
А последната реплика на Лейди подкрепям с две ръце!

Северинка от д-р Масларска знам до 6м не се маже с нищо,
просто детето не се излага пряко на слънце!
След това в зависимост от кожата и "личния" тен се преценява.
Митака е с матова кожа ползвала съм 25-30 фактор по нейна препоръка.
Калината обаче е с бяла кожа и когато дойде време ще взема 50 ти.  

Цветенце, това което описваш за Антоан, АМ и кърмене на 100% важи за девойката у дома.
5 вида АМ смених докато русата ми глава разбере, че тя просто не желае шише!
Сега, ако е много гладна и няма кърма първо давам шишето и имам някакъв успех!
За щастие се случва рядко и само вечер.

 :sunshine: и усмихнат Лазаров ден на всички!
« Последна редакция: Март 27, 2010, 09:50:10 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #68 -: Март 27, 2010, 08:24:23 am »
Ох, ами освен 5 вида АМ като смените и 5 вида шишета и диването пак не иска да пие мляко :lol: :lol:
За щастие при нас това стана на 1г., като спрях да я кърмя, но въпреки всичко аз много държа да се пие мляко, та сега пием с най-обикновена сламка и имаме лек успех :lol: За разлика от нея пък, Деси пие като кърмаче... деца.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #69 -: Март 27, 2010, 09:59:13 am »
Ох, ами освен 5 вида АМ като смените и 5 вида шишета и диването пак не иска да пие мляко :lol: :lol:
За щастие при нас това стана на 1г., като спрях да я кърмя, но въпреки всичко аз много държа да се пие мляко, та сега пием с най-обикновена сламка и имаме лек успех :lol: За разлика от нея пък, Деси пие като кърмаче... деца.

Стефи съгласна и шишета сменях... :lol:
Митака пиеше каквото и откъдето му се даде -
кърма от извора, от приятелка и от шише тоже, АМ без проблем от три вида шишета!
Кипра Калина цък по всички параграфи... деца!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #70 -: Март 27, 2010, 11:48:30 am »
О, и Симона цоцаше от каквото й дадеш - гърда, шише на Авент, Нук, Чико - никакви претенции. После, като стана на година, откри сламката и буквално от днес за утре отказа да пие от шише с биберон, малко по-късно пиехме млякото от обикновена чаша.

Ще видим при Антон с големите претенции как ще се развият нещата.
Понеделник го захранвам!  :)
Обяснявам на Мончето, че ще започваме да му даваме пюре от ябълка с малки бебешки лъжички, а тя ми вика "що с лъжички мамо, пюрето няма ли да идва и то от цоцките"  :)

« Последна редакция: Март 27, 2010, 13:11:18 pm от tzvetenze »
*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #71 -: Март 27, 2010, 12:32:56 pm »
Честит Лазаров ден!
Фусиголям сладур е Никола! :D
Благодаря на всички за съветите.Още веднъж се обеждавам колко сте готини всички! :bighug:
Ще пробвам всичко за да мога да кърмя Сияна колкото се може по-дълго,но в крайна сметка най-важното е,че вече е при нас.Гладна няма да остане.Не е нещо което зависи изцяло от мен.
Започнах да я дохранвам,защото за 20-те дни само на кърма беше наддала само 300гр и беше доста изнервена.Сега вече е друга работа.Но аз я дохранвам само когато видя,че не и стига кърмата-обикновенно към обяд вече намалява,но на нощното и сутрешните хранения е добре.
Педиатърката ни каза вече да махаме едно хранене,но аз мисля да не си тормозя детето и да си прави тя режима.
Сега отиваме на разходка,че времето е страхотно.Желая ви приятен уикенд!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #72 -: Март 27, 2010, 12:39:12 pm »
Хриска още нещо, можеш да кърмиш през хранене.
Аз правех така с Митака, на едното хранене сучеше, на следващото АМ.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #73 -: Март 27, 2010, 14:13:55 pm »
Хриска още нещо, можеш да кърмиш през хранене.
Аз правех така с Митака, на едното хранене сучеше, на следващото АМ.

И аз правех така-беше по удобно :)

*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #74 -: Март 27, 2010, 18:17:53 pm »
Ох, ами освен 5 вида АМ като смените и 5 вида шишета и диването пак не иска да пие мляко :lol: :lol:
За щастие при нас това стана на 1г., като спрях да я кърмя, но въпреки всичко аз много държа да се пие мляко, та сега пием с най-обикновена сламка и имаме лек успех :lol: За разлика от нея пък, Деси пие като кърмаче... деца.
Ние сме от тези дето нямат проблем с шишетата...На мен ми се иска, обаче, вече да я уча да пие от чаша. Само че тия накрайници на Авент, които са за първо запознаване с чашата хич не ги доблюбваме...Та се чудя дали да не пробвам със сламка :ask:
Стефиз, ти ми даде идея :D
Относно кърменето и при мен беше така - докъм обяд стига и после вече нъц...
*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #75 -: Март 27, 2010, 21:17:51 pm »
Те тия шишета тип чаша на Авент много пускат.Леле детето на мойта дружка щеше да се удави :D

*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #76 -: Март 27, 2010, 22:04:33 pm »
Не знаех,че може да се кърми през хранене?!Мислех,че трябва постоянно.Ще пробвам и този вариант.
Днес като излязохме си взех бълг.чай за кърма.
Още веднъж ви благодаря :)

Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #77 -: Март 27, 2010, 22:43:25 pm »
Хриска, според мен, ако искаш да си увеличиш кърмата си я кърми на поискване. Дохранвай само , ако е изнервена и прецениш , че не й стига. Колкото повече суче, повече те стимулира. При мен също следобяда ми намаля кърмата, но тогава давам по често. Ние все още сме с незная колко на брой кърмения, въпреки че яде и твърда храна. Не премахвай хранене, не натоварваш стомахчето. Ние все още се кърмим и през нощта, понякога през два часа. В момента е 8 кг и нещо. Детето си показва само , поне аз така процедирам.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #78 -: Март 28, 2010, 01:02:32 am »
абе нямаше ли консултантска тема на Ла лече лига тук? искате ли да ви направя отделна тема само за кърмене?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #79 -: Март 28, 2010, 18:02:57 pm »
Честит празник на всички именници!
jam ако не те затруднява мисля,че ще ни е от полза.
Особено от такива заблудени като мен :D