0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #20 -: Март 23, 2010, 12:58:14 pm »
Перде, ще ти разкажа нещо, което аз съм направила като малка. Много напомня на сина ти. Аз съм се "задавила" с пилешки кокъл и съм го изиграла до такава степен убедително, че горката ми майка е хукнала по пантофи по снега да ме носи на ръце в болницата. Доктора е казал, че ако мина покрай Сатиричния театър веднага ще ме вземат. Мисля си че това е период, който всички деца изживяват, но по-будните в по-голяма степен.Хубав ден.
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #21 -: Март 23, 2010, 13:32:09 pm »
Момичета,
благодаря ви за окуражителните думи. Тя, че ще се оправи, ясно. По-скоро исках да знам дали и на някоя от вас и се е случвало нещо подобно и до колко лечението на тукашния доктор е адекватно. Знаете, че сме предубедени към лекарите извън София.
Явно, не ви се е случвало подобно нещо, за щастие. :wink:


Моят хубостник наскоро беше докопал една такава клечка и си я тикнал в ухото, но май не успя да я натика много дълбоко, защото нямаше кръв. Аз реагирах доста бързо и му я извадих, но той вече ревеше. За една бройка да стане белята. Понеже е доста палав и прави всякакви такива щуротии от този род гледам да не оставям да достъпно място такива остри предмети и го наблюдавам непрекъснато. Това се случи, защото си мислех, че таткото го наблюдава. Естествено пак аз излязох виновна..
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #22 -: Март 23, 2010, 13:55:33 pm »
Естествено пак аз излязох виновна..

Дааа, естествено. :wink: И аз съм виновна. :oops: Мъжът ми и друг път ми е казвал да внимавам с тези клечки и да не и ги давам. Но аз... :oops:
Той вчера беше в командировка в столицата и снощи като се прибра, не бързах да му казвам, а започнах с други текущи проблеми.
По едно време ме пита: "А къде сте ходили с колата днес? :)" И аз хъката - мъката, признах си, "ми до спешното, щото така и така..." :oops:
Е, този път не ми мърмори, но мълчанието му и погледът му бяха достатъчни в следващия един час.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #23 -: Март 23, 2010, 13:56:48 pm »

Въпросче към тези, които вземат детски
В кой месец подавате докумнети - в този, в който детето навършва година, две, три и т.н., нали така? Т.е. сега през март детето навършва 2г. и трябва да ида до социалните да подам наново документи? От работодателя от кой до кой месец трябва да искам бележка за дохода? От март м.г. до февруари т.г., нали така?

Кокиче, засича се 1 година от момента, в който си подала документите, а не е по възрастта на детето. При мен е така де. Мия е родена през май, а аз ходя да подавам документи юли, защото явно първата година съм ги подала през юли и така си върви. Работодателят издава справка за 1 година назад при мен. Ако ти си ги подала веднага щом се е родило детето, то тогава ще съвпада с рождения му ден. Социалните пращат някакво уведомително писмо месец преди да ти изтече срока, ако не се лъжа. И да го изпуснеш обаче, не е страшно. Спират ти ги за момента и после ти ги дават накуп.
Дано се въстанови бързо детенцето.
<br />[link=http:
*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #24 -: Март 23, 2010, 14:04:32 pm »
На нас УНГ специалиста ми е казвал, че при болка в ухото, Нурофен е най подходящ, тъй като освен болокоуспокояващ ефект има и протъвовъзпалитено действие. В това второто обаче не съм много сигурна като действие. По принцип един отит може да мине от само себе си за една седмица, стига обаче да не се усложни и обостри. За регенерация на тъпанчева мембрана не знам обаче.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #25 -: Март 23, 2010, 14:06:02 pm »
Мешко, благодаря ти много, мила. :)
Нашите русенски гадове нито ти напомнят, нито ти изплащат пропуснатото.
Когато се роди детето, беше дълго в болница и аз имах време да се занимая със социалните. И да, подадох документи почти веднага. Но миналата година съм забравила и пропуснах три месеца. Т.е. подадох по-късно документи, но за тия 3 месеца, не ми ги изплатиха на куп, а си останах без въпросните 105лв. просто.
Та, утре ще взема да ида до тях.

Благодаря ти, Перденце! :)
« Последна редакция: Март 23, 2010, 14:08:34 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #26 -: Март 23, 2010, 14:08:57 pm »
Я си потърси правата, в Русе да не работят по други закони...
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #27 -: Март 23, 2010, 14:23:16 pm »
Гледам вече пролет при вас :)
Ние сме още в ледниковата епоха (в Естония). Вчера Симеон си навехнал крака в детската градина и трябваще да го носим, че много го болеше. Извиках баща му, че аз не трябва да вдигам тежко заради очите. Тръгнахме и Румен се подхлъзна на леда. Сега той е с подута капачка, Симеон с цицина на главата, освен навехнатото краче, а аз съм с кръвоизлив в едното око, щото все пак се наложи да го нося. Идилия :)
Относно лъгането - Симеон почти всеки ден ме лъже за детската градина. Все твърди, че децата не му давали да си играе, а всъщност той е любимецът на всички. На родителската среща психоложката каза, че имал положително внимание върху групата, защото децата се стремяли да му помагат с яденето, обличането и езика, понеже той е с година по-малък от повечето.
Тук проблем са агресивните и недисциплинирани деца. Имат проблем и със зачитането на авторитет. По принцип никой възрастен не повишава глас, не прави забележки, не налага забрани и не наказва. Мисля, че тактиката им не е много ползотворна, а може просто да не мога да възприема чуждоземния манталитет.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #28 -: Март 23, 2010, 14:24:24 pm »
По принцип документи за детски се подават в месеца, следващ месеца на раждане на детето, когато подаваш за първи път. То е и логично, защото ако детето е родено на 25 март примерно няма да ти изплатят само 5 дена за март, а от април нататък :) Ако обаче си пропуснала и подала по-късно, гледаш една година от датата на подаване на документите. Късмет!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #29 -: Март 23, 2010, 14:28:54 pm »
Успешна,  :sunshine:ва и здрава седмица от нас!

Ех Ани, никое зло не идва само!Бързо възстановаване на  всички ви!

Кокиче, много неприятно!Дано няма усложнения детенце!

За съжаление доста от вещите ни могат да бъдат опасни за тях,
без дори да подозираме за това!
Миналата седмица Митака бутайки един празен кош за пране като камион,
се спъна в краката на баща си, който беше гушнал Калина
и се прекатури вътре огънат на обратна дъга.
И докато аз изтичам от кухнята да го извадя от панера
от устата му вече течеше кръв, но за щастие само с това се оттърва.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #30 -: Март 23, 2010, 14:29:04 pm »
Анииии,
много неприятно е това. Оправяйте се бързо всички.

А за ДГ - аз приветствам техния манталитет - това, че не повишават тон е похвално според мен. Лошото е, че аз самата съм голям нервак и често повишавам тон на детето. После се упреквам за това. :oops:

благодаря ви за съветите за детските и за добрите думи. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #31 -: Март 23, 2010, 14:32:24 pm »
Здравейте!
Да се запиша и аз в новата тема. Дано в нея не се срещат болести и неприятности, а само весели детски истории :)
Искам да попитам нещо. На консултацията на 20-ти ден, педиатърката ни изписа вит.Д х 2 капки сутрин на гладно за един месец. После каза да направим почивка, но нали още главата ми е навряна ....незнам къде, не запомних колко дни 10 ли 20 ли :ask:
а в рецептата не е записано. После пак ги пием и така до юни. Ако може някой да ме осветли  :oops:
За детските и аз знам, че се подава молбата след като изтече една година откакто е подавана предния път. Не знам да дават пари на куп при неподаване на молба в срок. Това мисля, че беше само в началото като се роди бебето първите месеци, защото се предполага, че още може да няма акт за раждане издаден примерно. Може и да греша, ако някой е по-информиран да каже :)


*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #32 -: Март 23, 2010, 14:44:43 pm »
Здравейте,успешна седмица и от мен.
Ани лош късмет да се оправяте бързо.
На всички с проблеми пожелавам по ведри дни до края на седмицата.
При нас нещата се въртят между яслата,работата,къщата.През последните дни се стопли и до 19-20 часа немога да прибера Борето,още повече,че играе с приятелката си от яслата Ани и са толкова неразделни и щастливи,че като решим да ги прибираме с другата майка започвата да реват и се викат една друга.От както го има това приятелство Борето се промени,вече дава всичко,стана по самостоятелна,не ми виси на крака :wink:,приказва много,не се инати и така и аз съм по спокойна,комуникацията ни вече е на друго ниво.С баща и си купихме колелета тези дни ще монтираме седалка и за Борето на колелото на баща и и започваме обиколки на Пловдив  :lol: да влезем във форма след зимата.
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #33 -: Март 23, 2010, 14:50:22 pm »
За детските и аз знам, че се подава молбата след като изтече една година откакто е подавана предния път. Не знам да дават пари на куп при неподаване на молба в срок. Това мисля, че беше само в началото като се роди бебето първите месеци, защото се предполага, че още може да няма акт за раждане издаден примерно. Може и да греша, ако някой е по-информиран да каже :)

Ами едната година съвсем бях забравила за това, че трябва да подавам документи. Разбрах го като ми спряха детските, отидох съответно с месец закъснение -през август, вместо юли и септември ми изплатиха и детските за август, които ми бяха спрени. Впоследствие може и да се е сменил правилника, това не го знам, но преди 2 години беше така.
<br />[link=http:
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #34 -: Март 23, 2010, 14:55:40 pm »
За детските и аз знам, че се подава молбата след като изтече една година откакто е подавана предния път. Не знам да дават пари на куп при неподаване на молба в срок. Това мисля, че беше само в началото като се роди бебето първите месеци, защото се предполага, че още може да няма акт за раждане издаден примерно. Може и да греша, ако някой е по-информиран да каже :)

Ами едната година съвсем бях забравила за това, че трябва да подавам документи. Разбрах го като ми спряха детските, отидох съответно с месец закъснение -през август, вместо юли и септември ми изплатиха и детските за август, които ми бяха спрени. Впоследствие може и да се е сменил правилника, това не го знам, но преди 2 години беше така.

Не, аз просто си мисля, че за пореден път се доказва че всеки град си е отделна държава.... 8O


*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #35 -: Март 23, 2010, 17:48:49 pm »
Да се запиша и аз в новата темичка :)
Нещо не мога да се организирам и ми остава малко време за форума.
Доколкото разбрах,не изплащали детски със задна дата,нали сега и ние ще подаваме документи,та питах.
Иначе сме добре,но кърмата ми определено си спира и съвсем скоро ще сме изцяло на АМ :(
Желая успешна седмица на всички!

Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #36 -: Март 23, 2010, 19:35:15 pm »
Иначе сме добре,но кърмата ми определено си спира и съвсем скоро ще сме изцяло на АМ :(
Хриска, защо така бе? Много скоро. Няма ли как да се оправят нещата? Аз в началото имах проблеми с кърмата /не че сега всичко е съвсем прекрасно/ и lucrecia ми даде доста полезни съвети как да си я увелича. Мисля, че действително има начини, може да потърсиш и професионална помощ от представители на Ла Лече Лига. Разбира се трябва доста желание и упоритост най-вероятно.


*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #37 -: Март 23, 2010, 21:01:27 pm »
Привет на всички, завихри ни вихрушката на топлото време и не мога да се доредя да ви чета и пиша. Спорна седмица на всички!

Кокиче, много неприятно това! Аз преди време бях успяла да си уцеля ухото с една диадема, за щастие не успях да си докарам голямата беля, но в нета четох доста по въпроса и ми се върти нещо за лепене на тъпанчето. Може и да бъркам или да не се прилага вече.

Парси, в предната седмична питаш за кремче при проблем с брадичката от засилено слюноотделяне - при същия проблем мазах Ники с Гландол  ( http://www.naturpharmabg.com/Glandol_creme.html )по препоръка на педиатърката, 2-3 мазания проблемът изчезна. Много съм доволна.

Да питам за изследванията за ясли: имам си направление както следва: за кръв, урина и 2 бр ако  :lol: (паразити и микробиология). Интересува ме за какво точно се изследва в единия и другия случай акото  :oops: Едната лаборатория в СЗ не правила пълното изследване, но работи със ЗК, в другата се плащало, но правят пълен пакет. Та искам да разбера как да си подредя нещата и да не се мина с направленията  :D
Извинявам се за фекалните подробности...
« Последна редакция: Март 23, 2010, 21:03:05 pm от ani4ka »
*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #38 -: Март 23, 2010, 21:35:03 pm »
Аничке, :thankyousign:

*
Re: Седмицата 22.03 - 28.03. Пролет е! :)
« Отговор #39 -: Март 24, 2010, 12:46:00 pm »
1 бр. фекална маса трябва за паразити /глисти /и 1 бр. за салмонела, шигела и още нещо ама не помня какво беше.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!