0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: сок за бебе
« Отговор #80 -: Март 14, 2010, 12:14:06 pm »
Аз искам да питам нещо, сори за офф топика.
Кивито като е алерген, това означава ли, че ако кърмачката го яде, бебето може да направи алергия към него? Нали всичко преминава в кърмата и затова питам. Че аз досега като бременна ям поне по килограм киви на седмица и ще ми е трудно да го откажа после :lol:
Здравей, и аз не по темата , но да ти отговоря за кивито. От опита си на кърмачка съдя, че няма голямо значение какво ям , за това дали детето ми е алергично, с колики и т.н. Единственият проблем е да не стоя гладна и жадна. Затова мога да ти кажа, че съм яла и кивита, и портокали и бобови, дори прясно мляко пия. Прикачам ти един линк към статия, която може да ти е полезна. Важно е да се храним балансирано и здравословно. Желая ти успех с кърменето ,като се появи бебчо. http://missby.wordpress.com/2008/01/26/bf-food/
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: сок за бебе
« Отговор #81 -: Април 21, 2010, 00:04:30 am »
И аз сглупих със сока от рано, ама бързо го спрях, давала съм не повече от седмица-две, после предпочитах да си давам водица, не че много я пиеше :)
Пропи я чак сега (1г.и5м.) и то с голям кеф търси шишето. Явно преди не е имала нужда, но забелязвам, че откакто започна да пие повече през деня, престана да се буди нощно време :) иначе понякога ставаше - само за водица.
Иначе, ако имам второ дете ще започна максимално късно със захранването. Голям зор беше с Кате и аз нали четох четох, че се захранва с лъжица - щом с лъжица с нея, ама то като не ще :( чак към 10м. започна да се храни що годе добре.

И в кръга на шегата - освен лимоните що не метнем и по една люта чушка, по отношение на съдържание на вит. С, в лютите чушки е най-много - давайте на децата от родилното още :) Едно време свеки е захранила мъжо със бопррррр на 4месечна възраст, защото се прибрали от село и нямали мляко у дома :( що за майка се чудя от време на време, но и това е оффф топик :)
Re: сок за бебе
« Отговор #82 -: Април 21, 2010, 18:27:04 pm »
ето ме пак в темата която започнах.
И така започнах със сока от повече от месец и детето го прие даже много добре.
За сега и давам само прясно изцеден на сокоизтисквачка сок от ябълки и морков.
От самото начало детето не е имало колики, а и сока не и ги причини. Пие го с голямо удоволствие и изчезва за секунди. Не съжалявам че послушах педиатъра си.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: сок за бебе
« Отговор #83 -: Април 21, 2010, 18:34:49 pm »
супер, довечера му налей и малко водка  :D
 
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: сок за бебе
« Отговор #84 -: Април 21, 2010, 19:51:24 pm »
сега се моли след 15-на г. да не се обзаведе с гастрит  :wink:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: сок за бебе
« Отговор #85 -: Април 21, 2010, 20:09:02 pm »
да сме здрави, след 20-тина години ела пак да ни дадеш информация как е със здравето дъщеря ти.

не разбирам защо такива хора като теб изобщо пускат теми и ангажират времето и енергията на околните да ги съветват. ти започна като уж чудеща се майка, писаха сума хора, приведоха аргументи от къде ли не, но се оказва, че това е било безсмислено.
ти от самото начало си знаела много добре как ще постъпиш и че ще послушаш идиотския съвет на педиатъра си. защо тогава ни загуби времето?

аз мисля, че е редно да се извиниш.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: сок за бебе
« Отговор #86 -: Април 21, 2010, 20:10:04 pm »
сега се моли след 15-на г. да не се обзаведе с гастрит  :wink:
Ммм даа...

*
Re: сок за бебе
« Отговор #87 -: Април 21, 2010, 22:42:52 pm »
ами на тази възраст и аз се "обзаведох" с гастрит, от който и досега си страдам ... и поради тази причина сокчета не съм предлагала до годинката. после пък йонито не пожела да ги пие. и досега е само на вода (1г 8м). за съжаление и "истински" плодове не яде, нито зеленчуци, само обработени. не знам дали да го отдам на късното захранване или защото аз умишлено не съм й давала "сокчета", които уж са лесният преход. сокове аз самата не пия, доста агресивни за моя стомах са и после задължително си ги изстрадвам. но може и всичко да е индивидуално, знам ли ???
*
Re: сок за бебе
« Отговор #88 -: Април 21, 2010, 23:32:50 pm »
Вчера четох темата за ягодите, днес за сока /отново/. Не мога да разбера, защо се бърза толкова много. Нито ягодите ще свършат, нито сока. Щадете децата си, те са ваши.

[/url]
*
Re: сок за бебе
« Отговор #89 -: Април 22, 2010, 15:03:19 pm »
Не мога да разбера, защо се бърза толкова много.

и аз. цял живот имат пред себе си всякаква храна да ядат, и сокове да пият, а защо ние толкова бързаме да им атакуваме нежната и нодаразвита храносмилателна възраст седмици след като са се родили? недоумявам, за къде това бързане, за какво?
Re: сок за бебе
« Отговор #90 -: Април 22, 2010, 16:06:47 pm »
Eeх, момичета, на човек можеш да му вземеш насила, но не и да му дадеш, особено пък акъл :(.


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: сок за бебе
« Отговор #91 -: Април 23, 2010, 08:11:43 am »
Ама зор беше, чудо на чудесата!
Дядо ми, мъдър човек, казваше - На тая ливада, това Бог дал!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: сок за бебе
« Отговор #92 -: Април 24, 2010, 15:14:02 pm »
Ама зор беше, чудо на чудесата!
Дядо ми, мъдър човек, казваше - На тая ливада, това Бог дал!

Ехх, Мише, мъдър човек е дядо ти!

Викето, не се  притеснявай, Боян е захранен късно, сокове не е пил, но обожава плодове и зеленчуци.