0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: сок за бебе
« Отговор #60 -: Март 05, 2010, 15:09:51 pm »
Понеже се спомена по-нагоре, че даването на сок не било захранване - не е ли даването на каквото и да е различно от кърма/АМ - захранване? Поне това е моята логика...
*
Re: сок за бебе
« Отговор #61 -: Март 05, 2010, 15:12:14 pm »
Ма, лисо ма, нали ти казах и мед в сока да сложиш, че много кисел тоз лимон :lol:
*
Re: сок за бебе
« Отговор #62 -: Март 05, 2010, 15:28:18 pm »
Ох, спамаджийки такива, ще ме уморите от смях.  :lol: :lol: :lol:

сладко, моят син също не пие вода, а е дохранван от 3-седмична възраст и от четвъртия си месец остана само на ам. Понякога му давам чай от копър, но невинаги го пие. И на мен все ми обясняват разни познати, че щом яде пюре, трябва и вода да пие. Ама как да го накарам?! Оставила съм го за момента.

*
Re: сок за бебе
« Отговор #63 -: Март 05, 2010, 16:06:48 pm »
Ние пропихме вода на 9м и то с много зор. Сега вече сама си иска.

[/url]
Re: сок за бебе
« Отговор #64 -: Март 05, 2010, 16:09:48 pm »
Сладко, моите пропиха вода чак сега, на 11 месеца. Преди това съм предлагала, но не искаха. Захраних на 6 месеца и 5 дни със зеленчуково пюре, преди това са били само на кърма.
  09.11.2007
Re: сок за бебе
« Отговор #65 -: Март 05, 2010, 17:20:05 pm »
А, лоши форумджийки такива! Не дават на децата витамини и сокЧЕта, и водиЧка!
Майтапът на страна, като човек с инсулинова резистентност потвърждавам лошия ефект на сока и върху инсулина и захарта в организма- води до резки скокове, а на малко бебе това не му е никак нужно. При целия плод целулозата тушира ефекта.
За водата, моят син вода не желае. От четвъртия месец се дохранваме с АМ и попитах нашата педиатърка дали сега да го тикам да пие вода, а тя ме попита това АМ с какво го разбърквам...с вода, значи няма нужда от допълнително, особено щом детето не иска.Щом има достатъчно пълни памперси и сочни лигавици, значи вода не му липсва.
Свекърва ми непрекъснато мърмори как нямало живо същество, което да не пие вода,но мъжът ми я тушира като я пита виждала ли е животинче, което още суче да пие и вода!
Лошото, бих казала страшното е, че вън от форумите, масово се продължават старите практики със соковете, подсладената вода и пюрета на тримесечна възраст, винаги с аргумента, че нас като така са ни хранили какво ни е!
Моя приятелка си захрани детето с пюре на 3м., защото на пюрето пишело от 4м. и той сега, ведиш ли, започвал четвъртия месец 8O !
По градинките сме аз и още една мама(сериозно овикана и назидана от педиатъра им, че на 6м. детето й е изключително кърмено),  чиито деца не маат пюрета.
Трябва да се говори за това повече, дано има кой да чуе!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: сок за бебе
« Отговор #66 -: Март 05, 2010, 20:29:38 pm »
винаги ме е учудвал консерватизма на младите хора в някои отношения. собствената ми младичка братовчедка захрани бебето си на 3 месеца, въпреки, че положих доста усилия да я убедя да не го прави. нейният аргумент беше - ами мама има една позната акушерка, тя е с 40-годишен стаж и така посъветва. щом така са правели от край време, значи така е правилно.

да, ама едно време и мобилни телефони не са имали, и Интернет, и памперси... защо в някои области приемаме охотно новото и хвърляме старото, а именно в медицината, която като наука се е развила много, оставаме на ниво от преди десетилетия? схващанията се менят, излизат нови и нови проучвания, нормално е това.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: сок за бебе
« Отговор #67 -: Март 05, 2010, 20:47:36 pm »
Цитат
Моя приятелка си захрани детето с пюре на 3м., защото на пюрето пишело от 4м. и той сега, ведиш ли, започвал четвъртия месец Shocked !
По градинките сме аз и още една мама(сериозно овикана и назидана от педиатъра им, че на 6м. детето й е изключително кърмено),  чиито деца не маат пюрета.

В парка бяхме само 3 деца ( и трите след стерилитет) които не ги къпехме с яйца, сол или бакпулвер, да не казвам за извращенията с храненията. Не грамотни и нежелаещи да се ограмотят са повечето лични лекари. А оправданието "цели поколения са били захранвани на 40-я ден" отдавна не би трябвало да хващат декиш.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: сок за бебе
« Отговор #68 -: Март 05, 2010, 22:51:17 pm »
За водата ние винаги- сме пили много вода,особено лятото,но сме много кинетични и аз на това отдавам пиенето .Колкото до сокчета цеден сок давам само  от портокал и то след 1 година ,всичко друго го ядем на едро нарязани парчета и тя си гризе и чеше зъби.А купени сокове до сега не съм давала.Аз искам да отворя една друга тема за хигиенните навици и приучаването на гърне.Тея преди по се излъгваше исвършваше някои работи ,а сега сутрин рита гърнето или го връща обратно в банята.А си пиша сутрин като стане и след следобеден сън.До преди един месец ми пишаше в гърне
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: сок за бебе
« Отговор #69 -: Март 07, 2010, 00:12:40 am »
Сок пие,но  "Бушмилс" обожава.Такъв рев не съм чувала.
Вуйчо му  му подаде пръст ,ей тъй за здраве на рождени ден на вуйна,а той нашия откачи.
Види ли обаче днес оранжево шишееееееее,бягаааа.
Кайсиев компот е наред. :lol:


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: сок за бебе
« Отговор #70 -: Март 07, 2010, 13:02:30 pm »
ще ми се да ти пусна снимки с алергични реакции при малки бебета, но ще е прекалено брутално
ако смяташ, че имаш нервите, пусни си търсене в гугъл, ще излезе прекрасна картина, обещавам ти
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: сок за бебе
« Отговор #71 -: Март 07, 2010, 14:00:54 pm »
Аз искам да питам нещо, сори за офф топика.
Кивито като е алерген, това означава ли, че ако кърмачката го яде, бебето може да направи алергия към него? Нали всичко преминава в кърмата и затова питам. Че аз досега като бременна ям поне по килограм киви на седмица и ще ми е трудно да го откажа после :lol:
По въпроса за сокчетата, все тръгвах да пиша, но все се отказвах. Мен са ме захранили на месец и половина със сокче, по съвет на педиатъра и после в картона ми, в течение на три-четири седмици има отбелязани:
колики, повръщане, тежка форма на подсичане, и малко по-късно като голяма - тежка форма на гастрит, който и до днес си нося. Затова съм против тях за бебе.

Джам, права си, че хората не четат, независимо на каква възраст са и за какво иде реч. За жалост няма и как да ги накараш да четат щом не желаят да се образоват.
[/url][/url]
*
Re: сок за бебе
« Отговор #72 -: Март 07, 2010, 14:28:42 pm »
 jasmin_veni,според мен ще се наложи да го спреш.Така мисля аз поне :)

*
Re: сок за бебе
« Отговор #73 -: Март 07, 2010, 14:40:09 pm »
Bushmils вкъщи пие само мъжа ми ,но сега понеже е криза е доволен и на ракийка,аз съм любител и ценител на вина и пия във винена чаша.Тея като види иска и тя ,вадя още една чаша и наливам вода.Няма по шастлив човек от нея.Бях на упражнения по патофизиология  като студент и докараха едно детенце с алкохолно натравяне и ми е пред очите.
*
Re: сок за бебе
« Отговор #74 -: Март 07, 2010, 17:47:31 pm »
А аз помислих, че Бушмилс е някакво бебешко сокче.  :lol: Започнах да търся в нета, а то се оказа уиски.

[/url]
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: сок за бебе
« Отговор #75 -: Март 07, 2010, 18:45:40 pm »
И аз :oops:.
Току що ми разясниха какво е.
Re: сок за бебе
« Отговор #76 -: Март 08, 2010, 09:53:47 am »
А аз помислих, че Бушмилс е някакво бебешко сокче.  :lol: Започнах да търся в нета, а то се оказа уиски.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Голям майтап! Накара ме да се смея! Това е луксозно ирландско бебешко сокче! :lol: :lol: :lol:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: сок за бебе
« Отговор #77 -: Март 08, 2010, 10:41:10 am »
Хайде "Наздраве" тогава и честит празник. Извинавам се за спама.

[/url]
*
Re: сок за бебе
« Отговор #78 -: Март 08, 2010, 16:07:54 pm »
Вале, извинявай, ама ти къде беше вуйчо му като му подаде пръста? Ще му отрежа пръста барабар с ръката...
Сори, не се стърпях...
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: сок за бебе
« Отговор #79 -: Март 09, 2010, 01:13:52 am »
То вече разискването приключило, но да кажа и аз.Горе-долу по времето на захранването, при нас почти на 5 месеца, предложих сок от ябълка.Първо детето не искаше, второ появиха се колики а ние нямахме.Бързо-бързо спрях предлагането и до сега не пие сок, плодове яде сурови вече.Вода пропи след 6 месец, но кога точно не ми се рови сега.
Някои педиатри пък много се опитват да четат нови работи, но в грешна според мен посока.Нашата пък се ограмотява в хомеопатията.Сори за оф-а