0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #180 -: Юни 30, 2011, 01:27:30 am »
Ох, извинявай, сега видях, че беше постнала резултати :oops: Ами, не знам какво да ти кажа. При това положение не ми се вярва да си имала хламидия или сега да имаш. Някаква друга инфекция или възпаление да си имала? Какви са ти оплакванията и свързваш ли ги с някакъв дискомфорт преди да се появят.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Хламидия
« Отговор #181 -: Юни 30, 2011, 09:19:20 am »
И какви оплаквания имаш от една година и защо смяташ че са признаци на ТВБ .
Имала ли си в миналото аборти или някаква бактериална инфекция която евентуално би могла да наведе на някакво предположение че си имала възпалителен процес.

Относно лекарите,те немогат да те лекуват на база само на твои оплаквания искат тези оплаквания да се потвърдят с лабораторни резултати за да знаят с какъв АБ да те лекуват. Така без да се отчита бактериален агент или микроорганизъм не се знае с какъв АБ???

Пускала ли си стерилна урина,-микробиолигия дали там няма нещо!!!С уринарен материал също се иследва хламидия и други микроорганизми.
*
Re: Хламидия
« Отговор #182 -: Юни 30, 2011, 11:54:21 am »
Пускала ли си стерилна урина,-микробиолигия дали там няма нещо!!!
Да, пускам сама - засега няма нищо. Преди година ми се появиха болки в матката и тръбите - никога преди това не бях ги усещала. Сякаш нещо се появи и започна да се придвижва нагоре. Преди лапарото доктора имаше съмнения за ендометриоза, но не се потвърдиха.
*
Re: Хламидия
« Отговор #183 -: Юни 30, 2011, 19:36:31 pm »
Добре де ,значи и вурината няма. Тогава неможе нищо да не отчита а в същото време да ти казват че имаш.

Синдрома на раздразнено дебело черво,също води до болки долу ниско които имитират геникологична болка . Защо и от какво се обостря никой незнае. Най-често стрес прием на антибиотици ,някакви драстични диети.
Сигорна ли си дали не е това.

Такава болка може да се излъчва и към кръста и към еднот бедрата
« Последна редакция: Юни 30, 2011, 19:39:22 pm от zarina »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #184 -: Юли 01, 2011, 01:18:43 am »
Ехография коремни органи?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Хламидия
« Отговор #185 -: Юли 01, 2011, 09:39:41 am »
Ехография коремни органи?
Да, колит (от 2-3 години). Наистина може да е станало СРЧ. Притесненията ми бяха свързани с категоричността на доктора, правил лапароскопията за хламидия. Мислех да започнем лечение веднага след излизане от болницата, но в крайна сметка първо пуснах изследвания, които за пореден път се оказаха отрицателни. Приемам че е сбъркал и няма да се занимавам повече с това. Е, ще опитам да пуснем една микробиология на еякулат  :wink:.
*
Re: Хламидия
« Отговор #186 -: Юли 01, 2011, 21:44:23 pm »
Можеш да си сигорна че болките са ти от това. Лошото е че в случея няма точно ле чение за това и и не се знае защо и кога се обостря. Има разни диети чаийове и лекарства които помагат но е хубаво да се произне се гастроентеролог за да ти предпише някакво лечение и избягване на някои храни.

За всеки случей е хубаво и микробиологя на еякулата ще внесе доста яснота .
Re: Хламидия
« Отговор #187 -: Юли 17, 2011, 19:12:43 pm »
Искам да Ви попитам възможно ли е по време на лапароскопията да се разбере дали има хламидиална инфекция?Никога не съм правила това изследване, но след лапарото докторите не ми казаха дали имам хламидии..Благодаря!
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Хламидия
« Отговор #188 -: Юли 17, 2011, 19:42:47 pm »
Правят се изследвания конкретно за хламидии за да се установи наличието им. Не може да се разбере по време на лапароскопия.
Re: Хламидия
« Отговор #189 -: Септември 11, 2011, 11:04:58 am »
Привет!
Имам въпрос към вас момичета-на някоя от вас изписвали ли са антибиотик-Зитромакс за лечение на хламидии?Може да ми пишете и на ЛС.
*
Re: Хламидия
« Отговор #190 -: Септември 11, 2011, 17:30:30 pm »
Здравей, мерилин! На една приятелка й го изписали. В България се продава под името Сумамед. Последното не са й го споменали обаче. Аз го открих в уикипедия.  :x

http://en.wikipedia.org/wiki/Azithromycin

Виж отдолу Brand names
« Последна редакция: Септември 11, 2011, 17:35:27 pm от blue_sky »

Re: Хламидия
« Отговор #191 -: Септември 11, 2011, 17:42:36 pm »
Здравей, blue_sky!
Аз също намерих тази информация във Форума,но за съжаление аз вече съм минала курс на лечение със Сумамед,Клацид и Вибрамицин,но пак са ми положителни резултатите,така че според моя лекуващ лекар аз съм пила всичко,което се предлага в България. Пуснах още една контрола,която е  2 месеца след приема на антибиотиците и ако стойностите намаляват,макар и да са положителни означава,че организма се "чисти" от инфекцията,но ако стойностите растат каза,че като последен вариант трябва да правя вливания на Зитромакс,който ще трябва да си набавя от чужбина.Това много ме притесни и не знам какво да правя.Чакам резултат във вторник.Днес писах на Пфайзер клон България и се надявам да ми отговорят.Все се надявам да има вариант да ги взема от България.
*
Re: Хламидия
« Отговор #192 -: Септември 11, 2011, 22:07:31 pm »
Уж и на нея са й казали вливания. Тя е пила вибрамицин, но после не е проследявано дали инфекцията е останала. В Гърция го имало зитромакс-ът, но все пак не на всеки му е наблизо. А и съставките като са същите както при сумамед, защо смятат, че точно той ще ти помогне?

Успех ти желая!

*
Re: Хламидия
« Отговор #193 -: Септември 12, 2011, 01:36:41 am »
Здравейте и от мен!Действащата съставка на сумамед и зитромакс  е една и съща-азитромицин...Просто различните фирми имат различни имена.Както upsa и  upsarin.При мен инфикцията се изчисти след 20 дни вибромицин и 6 дни сумамед(азитромицин)..От тогава до ден днешен имам проблеми със стомаха,но това е друга тема,хламидиите поне ги изчистих!
Re: Хламидия
« Отговор #194 -: Март 25, 2016, 01:04:54 am »
Привет, правилно ли разбрах следното: кръвното изследване с 3те титъра показват дали сега или преди е имало инфекция, а изследването чрез цервикален секрет какво точно показва - сега или преди е имало инфекция с хламидия??? Имам съмнения за стара инфекция, със сигурност не е нова, но по-удобно ми е това изследване с цервикален секрет. Надеждно ли е в този случай? или може би днк тест?
« Последна редакция: Март 25, 2016, 01:08:43 am от tiberia_ »
Re: Хламидия
« Отговор #195 -: Октомври 20, 2016, 12:57:06 pm »
Здравейте, разгледах някои неща за хламидията, но честно казано съм още объркана и ще съм ви много благодарна, ако може да ми помогнете.
Миналото лято имах болки в коляното, като през цялото време си мислех, че е защото го претоварвам и с малка почивка ще ми мине, което и стана. Но тази година, април месец, болките се появиха отново, предстоеше ми пътуване в чужбина и реших все пак да отида на преглед, при което предвид оплакванията ми ортопеда реши да ми пусне изследвания за хламидия, като за мое нещастие се оказаха положителни. Изследването беше само на Igg, като резултатите бяха 50.6 при референтни граници <20.0 отрицателен; 20-25 граничен; >25.0 положителен. Предписа ми лечение със Сумамед 500 за хламидията и отделно други лекарства за болките в крака. След като се върнах в България повторих изследването и резултатите бяха по-високи, за Igg 72.0 при същите референтни стойности, като този път ми предписа лечение с друг антибиотик  (Авелокс).
Та въпроса ми е, не трябва ли да изследвам и другите титъри? До колкото разбрах от този само се вижда, че съм срещала с инфекцията, кой трябва да изследвам, за да видя дали е активна в момента и до колко време след лечението мога да повторя изследването?
*

    KRISKA79

  • *
  • 17
  • Понякога именно усилието ни е необходимо в живота.
Re: Хламидия
« Отговор #196 -: Юли 15, 2017, 09:15:08 am »
Момичета имам нужда от помощ,пуснах си изследвания за chlamydia trachomatis- IgG-8.1(-) и chlamydia trachomatis IgA-0.3(-),но след това, PCR резулата  е  U.parvum    (+) положителен,същевременно микробиологията ми показа :
Левкоцити и лактобацили не се откриват. Наблюдават се множество грам вариабилни BV асоциирани бактерии и над 80% "clue"cells.   с две думи силно изразена бактериална вагиноза.Говорих с докторката и ще започнем лечение с антибиотик,но се чуствам объркана,това значи че ще се забавим още,преди да се направи цветна снимка,ще се лекуваме...а  това значи ,че инсеминацията и тя
Понякога именно усилието ни е необходимо в живота. Ако ни беше позволено да живеем, без да срещаме трудности, щяхме да сме ощетени. Ние не бихме могли да станем толкова силни, колкото сме сега. И никога не бихме могли да полетим!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Хламидия
« Отговор #197 -: Юли 17, 2017, 12:01:00 pm »
Права си, че ще се наложи забавяне, но от друга страна пък всяко лечение е стъпка в правилната посока. Защото би било доста по-лошо, ако направиш процедура (снимка, инсеминация) на фона на бактериална инфакция или забременееш и не можеш да се лекуваш с всички налични лечебни средства заради риска да увредят плода. Така че не мисли за забавянето, а мисли, че провеждаш необходимото лечение и правиш в сичко, което зависи от тебе.

Поздрави! :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Хламидия
« Отговор #198 -: Август 31, 2017, 16:12:16 pm »
Момичета Помощ!
Преди седмица имах положителни хламидии в кръвта си. Направих веднага кръвно изследване и на партньора ми- той отрицателен. Пуснах ендоцервикален сух секрет- отрицателен е. Какво се случва? Имали ли сте такива ядове? Превъртях вече... Благодаря ви предварително...
*
Re: Хламидия
« Отговор #199 -: Ноември 09, 2017, 07:45:57 am »
Здравейте, чета ви за съжаление последните месеци (за съжаление, защото би било хубаво всички, искащи бебета, да ги имат по-лесно).  Аз мога да участвам в няколко теми "Липса на овулация", "Варикоцеле", "Хламидия". Но последното ме притеснява най-много. Накратко моите терзания с хламидията.
Преди съпруга си имах приятел, с когото бях 7 години. Че ми е изневерявал веднъж знам, моля се даже да е било по-често, та хламидията да не е от 7 години. Аз съм от изрядните на 6 месеца на гинеколог. И така преди година и половина след прекаран грип отивам на лекар, който установи възпаление на тръба. Възпалението на тръбата би следвало да датираше от месец максимум, защото преди един месец бях на преглед и всичко беше наред. Или е било от повече време, но чак сега дава проявления (течение, което според доктора ми е специфично за тръба). Пих антибиотик, след месец пак бях възпалена. Пак антибиотик. След 2 месеца пак. отново антибиотик. Тогава започнах да чета из интернет и се прокрадна "Хламидия" из резултатите. Е хламидия се оказа. Не че лекаря ми се сети да ми пусна на своя глава изследвания. След толкова антибиотици реших да я излекувам с хомеопатия. За хората, отричащи хомеопатията, не се опитвам да споря с тях, аз също не смятам, че тя се прилага за всичко. Хомеопатите имат едно чудо на чудесата, към което бях много скептична(биорезонанс). С него изследват организма за болести. Съответно каквото каза биорезонанса, след това лабораториите потвърдиха. Уреаплазма И Хламидия. За месец и половина лечение всички възпаления изчезнаха. А след още 2 месеца и помен от хламидията нямаше.
2ма гинеколога ми казаха, че при опипване не усещат удебеления по тръбата и отричат запушвания. Ще си правя цветна снимка при д-р Даскалов това е ясно. Просто ще минат два месеца поне дотогава и искам мнение от изпатили. Всички казват "При нелекуване на инфекция, стига до горния етаж и прави големи поражения". При мен е стигнала до горния етаж след като имах инфекция на тръбата. Но дали това, че хванахме възпалението на тръбата и го овладях ми дава надежда, че може би все пак не е запушена. Или то проявленията се появяват много след като инфекцията вече е виреела там :(
Благодаря, дори никой да не ми отговори. Благодарение на вас открих семейство Даскалови и общо взето направлението, по което да вървя. Адмирации за всички борещи се семейства. Има толкова страшни истории и толкова силни хора тук.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света