0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хламидия
« -: Януари 20, 2010, 15:02:49 pm »
  Здравейте на всички! Бих искала да се обърна към вас по по-хубав повод, но да се надяваме, че след лечението, ще имам такъв. Ето я и моята история:
  Имах смущения в иначе изключително редовният ми цикъл, изразяващи се в кръвотечение след цикъл и реших да отида на преглед. След като обясних всички симптоми, лекарката ми взе секрет за проверка. Оказа се, че нивото на левкоцитите ми е доста завишено. Тогава тя ми предписа 6 вагинални таблетки Полижинакс и каза, след като ги взема, да отида отново при нея, защото има съмнения за хламидия. Открито заявявам, че нямах представа за това заболяване и я помолих да бъде малко по-подробна. Тя ми обясни, че може да доведе до стерелитет и че се предава по полов път. Това страшно много ме изненада, защото винаги до сега съм използвала презерватив и нямаше как да ми е предадено по полов път. Като чух хламидия и като разбрах до какво може да доведе тя, откровено ви казвам, пречерня ми. Предполагам всяка една от вас, на която и е поставена подобна диагноза, знае как съм се почувствала.
  Отидох втори път. Направихме теста за хламидия и за мое най-голямо съжаление се оказа положителен  :BangHead: Попитах я може ли да се установи от кога я имам, а тя отвърна не. Когато влязох при нея с изследването в ръка, тя го погледна, каза, че е положителен и ми каза, че трябва да изследваме и приятелят ми. След като изследваме приятелят ми, тогава щяла да ми назначи лечение. Тъй като аз съм студентка и си правих изследването при лекарка в града, в който уча, и казах, че приятелят ми ще се изследва в родния ми град. Явно си личеше желанието на лекарката да ме разкара по-бързо  osi_7, за да влезне при нея нейн познат и ми отвърна да съм и се обадила, след като той се изследва и по тел. щяла да назначи  лечението.
  Още на другият ден приятелят ми отиде да се изследва. Лекарката му е останала изключително учудена, че на мен не са ми назначили лечение веднага. Другото, което му е казала е, че трябва да минат поне 20 дни от последният ни полов контакт, за да е достоверно изследването. Също така му е обяснила, че съобразно отчененият резултат от изследването, се налага лечение с оглед на стойностите, в които е отчетена хламидията. Това мен ме шокира, защото моето изследване представлява един обикновен лист хартия от тетрадка, на който пише само името ми, вида на изследването и че тестът е положителен. Няма никакви стойности посочени.
  Страшно много съм притеснена. Оказва се, че лекарката при която бях или не е достатъчно компетентна, или си върши работата през пръсти. Реших да се прибера в София и в други ден, когато приятелят ми отиде да се изследва, да отида заедно с него при лекарката, да и покажа предишното си изследване и ако е необходимо да направя ново там. Междувременно се обадих на лекарката, при  която ходих за първи път, за да ми назначи лечение и аз, отивайки на преглед при въпросната лекарка, при която ще ходим с приятелят ми, да го съгласувам с нея. Лечението, което ми изписаха по тел. се изразява във вземане на таблетки Сумамед и контролен преглед чаааааааааааааааак след 6 месеца.
  Пиша ви, защото наистина съм ужасно притеснена, не само заради откритото заболяване, но и по повод некомпетентната лекарка, при която бях, както и по повод на изтичащото време. Всяка минута ми е ценна. Какво бихте ме посъветвали да предприема? Нека, ако някой е боледувал от хламидия да сподели как е протекло лечението му, дали вече си има бебче  :bori_002: Ще бъда благодарна, дори и да ми посочите координати на лекар в София, от който сте доволни.  Благодаря на всички за търпението  :thankyousign: , което имахте, за да изчетете историята ми! Дано успеем да надмогнем тази отвратителна болест.
Re: Хламидия
« Отговор #1 -: Януари 20, 2010, 16:51:31 pm »
Здравей iskam_zdrave, и на мен да ти кажа ми е писнало от некадърни доктори, но няма как, ще си патим от тях. Аз ти давам само един съвет - направи си повторно изследване, по възможност при д-р Елена Петрова, Кожния диспансер в София. Прави ДНК тест. Аз при 3 отрицателни теста за хламидия, и един положителен, моят доктор твърдеше, че докторката при която той ме е изпратил ми е дала най - достоверен резултат. А при нея теста ми беше положителен. Въпреки, че направих други два теста на различни места, които показаха категорично отрицателен резултат, той си вярваше на нея. Накрая се ядосах, и одидох до София, при д-р Елена Петрова, при която и на мен и на съпруга ми излезнаха отрицателни. На всичкото отгоре, единственият ми мъж в живота (сексуално) е съпруга ми, с който сме от 8 години.
Това е моя съвет. Направи повторно изследване. Успех !!! :D :D
*

    big_eyes

  • ***
  • 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
Re: Хламидия
« Отговор #2 -: Януари 20, 2010, 17:00:21 pm »
спокойно, мила! много от нас саминали по този път, по който ти вървиш, но с тази разлика, че при нас инфекцията я откриваме, чак, когато бебето не стане. не се притеснявай, нещата не се касаят за дни. с 1, или 2 дни, нищо няма да се промени. сега да ти обясня за хламидията. да, тя е ужасна гадина, инфекция, която наистина може да доведе до стерилитет, като образува сраствания в половата система на жената, както може и да запуши маточните тръби, което, от своя страна, би възпрепадствало срещата на яйцеклетката и сперматозоида. но за това, обикновено е необходимо повече време. не е възможно вчера да си се заразил и днес да имаш непоправими последствия.
от написаното от теб, ми става ясно, че при теб инфекцията е открита при изследване на вагинален секрет при директен тест, а при него е направен кръвен тест.
директния тест открива активната, остра, действаща в момента фирма на инфекция, докато при кръвния тест, също може да се открие тази форма, но трябва тялото да създаде антитела към нея и те тогава да се уловят. затова и кръвния тест, по принцип не е толкова точен. при приятеля ти, също може да се направи директен тест, който най-добре ще покаже положението при него, но при този вид тест няма стойности, която неговия док търси, стойности има при кръвния тест. също трябва да знаеш, че при кръвния тест могат да се видят антитела за стара /IgG/ , остра /IgA/ и нова /IgM/ инфекция.
ох, малко объркано стана, но дано ме разбереш. иначе се лекува със сумамед, но трябва да се определи точно дозата, че от малки дози не се повлиява. сега спирам, че трябва да стана от компа. ако имаш въпроси, можеш да ги зададеш свободно тук.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
Re: Хламидия
« Отговор #3 -: Януари 22, 2010, 12:07:13 pm »
Здравейте отново!
Много благодаря, че сте откликнали на темата ми. Думите ви ме поуспокоиха. Днес сутринта с приятелят ми заедно отидохме на лекар, за да може да му се направи изследване и на него, а аз да повторя моето. Това, което искренно ме изненада, беше, че лекарката каза, че хламидията може да се предаде и чрез слюнка. Доста неща изчетох по форумите, но това никъде не го бях срещнала.
Следобяд ще отида да взема резултатите и ако след това имам някакви въпроси, ще пиша отново.
Re: Хламидия
« Отговор #4 -: Януари 22, 2010, 17:14:25 pm »
Взех резултатите от кръвните проби и съм доста изненадана. При мен и при приятеля ми кръвните проби са отрицателни. IgG са под 16, но не пише колко точно. Не знам да се радвам ли или не, защото когато другата лекарка ми взе секрет преди 1 седмица, се оказа положителен. Не знам на кое да вярвам и какво да правя?
Re: Хламидия
« Отговор #5 -: Януари 22, 2010, 19:33:01 pm »
Спокойно мила, до стерилитет може да се стигне едва след продължителна, нелекувана хламидийна инфекция. При мен картината беше точно обратната. Отрицателен резултат от цитонамазката и положителен, при това с много високи стойности от кръвния тест?! След няколко цикъла антибиотично леяение в разстояние на няколко години се оказах с хронично рецидивираща хламидийна инфелция и постоянна субфибрилна температура /37.1 до 37.5/... ужас ... не смеех да забременея при това положение. След пет години ходене по мъките случайно прочетох брошура, в която се споменаваше "хламидия пнеумоника", направих си тест за нея и се оказа положителен. Тогава се обърнах за лечение към хомеопат и започнах да приемам хранителни добавки за стимулиране на имунната система. Възстановяването на здравето ми отне още 3 години. Забременях и днес се радвам на здраво осем месечно кърмаче. Не се колебай да се консултираш с повече лекари и да си направиш контролни изследвания, ако е нужно. И най-важно, не се отказвай. Късмет.
Re: Хламидия
« Отговор #6 -: Февруари 10, 2010, 13:19:22 pm »
Здравейте! Искам да ви попитам има ли разлика м/у изследване за хламидия чрез вагинален скерет и чрез днк и ако да каква е тя? Ако е различно, имате ли представа каква е цената на изследване на днк, защото вече 2 пъти се изследвам без направление при различни лекари и похарчих доста пари, а вероятно ще се наложи още веднъж да се изследвам. Питам ви, защото се двоумя какво да правя след като веднъж вагиналният секрет ми беше положителен, а направеният след това кръвен беше отрицателен. Възможно ли е кръвният да е бил сгрешен?
хламидия
« Отговор #7 -: Март 02, 2010, 20:10:43 pm »
здравейте, интересува ме при положение, че се лекувам от хламидия трахоматис след всяко проведено лечение стойностите ми се повишават. Какво би трябвало да означава това?
*
Re: хламидия
« Отговор #8 -: Март 02, 2010, 20:30:21 pm »
Кой титър изследваш? IgG пада много бавно и може да се задържи дълго време високо. Колко време след курса на лечение правиш изследването?
     
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: хламидия
« Отговор #9 -: Март 02, 2010, 22:11:28 pm »
Контролно изследване се прави поне 40 дни след приключване на лечението. Дай повече подробности. Кои титри си изследвала, какво лечение си приложила и т.н. Иначе както Дани е отбелязала, IgG падат много бавно, може да минат години, но това не значи, че не си се излекувала. Моите при последното изследване още бях над норма, а хламидия отдавна нямах.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: хламидия
« Отговор #10 -: Март 04, 2010, 12:29:12 pm »
Изследвах си хламидия трахоматис IgG Ab и IgA Ab и двете са + . IgG Ab се увеличава. Пих 20 дни Клацид последно и от 64 стана 128. Не ме притеснява това, че не спада, както казахте по-горе може да спадат бавно стойностите, но защо се увеличават?
Re: хламидия
« Отговор #11 -: Март 04, 2010, 12:38:23 pm »
забравих да отбележа, че 2 месеца след приема на антибиотика се изследвах.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: хламидия
« Отговор #12 -: Март 04, 2010, 12:58:30 pm »
IgG е титърът за стара инфекция, т.е. антителата, които се борят с хламидията. При положение, че и IgA ти е положителен, значи имаш остра инфекция, което значи, че организмът ти произвежда още антитела, за да се пребори с инфекцията. Според мен затова ти се повишава IgG - това са антителата. Нормално е при лечение да се увеличат. Но все пак, не съм лекар. Обади се на твоя и обсъдете ситуацията.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: хламидия
« Отговор #13 -: Март 04, 2010, 14:09:49 pm »
моят лекар каза, че няма нищо притеснително и да не пия повече лекарства
Re: хламидия
« Отговор #14 -: Март 04, 2010, 15:03:35 pm »
Въпреки, че се консултирах с лекаря ме притеснява това, че ми се повишават
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: хламидия
« Отговор #15 -: Март 04, 2010, 19:45:35 pm »
Ами аз ти обясних защо се повишават, в момента организмът ти се бори с инфекцията и произвежда антитела - IgG. Съветвам те след 40-тина дни отново да пуснеш изследване, би трябвало да започнат да падат. Имай предвид, че дълго време няма да са в норма, но това не значи, че не си ги излекувала. Ако IgA или IgM са в норма, всичко е наред. Ти някое от тях изследва ли? Там как са стойностите?
Моите IgG още са над норма, но хламидия нямам.
Слушай лекаря си, щом ти казва, че всичко е ок, недей да пиеш повече лекарства.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: хламидия
« Отговор #16 -: Март 04, 2010, 19:56:22 pm »
Аз иследвах IgG 1:128 IgA пише само +. Благодаря за обърнатото внимание. Да се надяваме, че съм се излекувала.Ще се изследвам пак след около 40 дни пък...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: хламидия
« Отговор #17 -: Март 04, 2010, 20:28:41 pm »
Аз иследвах IgG 1:128 IgA пише само +. Благодаря за обърнатото внимание. Да се надяваме, че съм се излекувала.Ще се изследвам пак след около 40 дни пък...
Е как само IgG си изследвала? Нали трябва да се види дали все още има инфекция? Това IgА, което е +, кога го изследва, преди или след лечението? Ако е след, значи все още имаш инфекция.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: хламидия
« Отговор #18 -: Март 05, 2010, 10:10:08 am »
IgA изследвах 2 месеца след приема на антибиотика. Изследвах и двете не само едното IgG и IgA, но на това IgA няма стойности пише само (+).
*
Re: хламидия
« Отговор #19 -: Март 05, 2010, 12:23:20 pm »
Възможно е да не стане с един курс лечение. И нещо много важно - партньорът ти лекува ли се?