0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

        Здравейте, момичета!
    Виждам, че отдавна не е писано по темата - надявам се да я подновим. Трудно е, но въпросите са много, а сме длъжни да продължим напред!
   Току-що приключи вторият ми неуспешен опит с донорска Я. Бях на 44 г. когато се реших на тази стъпка, трудно е с осигуряването на  донорска Я. А вече навърших 45 и времето е безмилостно!
    Първият ми опит беше трансфер на 3-ти ден на 3 Е . На 10-ти и 14-ти ден ЧХГ <0.100 и няколко отрицателни УТ. Назначиха ми Медрол, за подтискане на НК клетките, направиха ми вливания на Интралипид преди самия втори трансфер, които беше на 5-ти ден отново 3 Е. Имах перфектна , според док. лигавица и всички други необходими изследвания в норма. Направих кръвен тест на 14 ден ЧХГ 0.300 и отрицателен уринен.
     Впечатлих се от мнението по-горе, че може към 20-я ден да се пусне кръвен тест, моята док винаги ми ги назначава от 10ти ден, въпреки че изчаквам 14-тия за да ги направя. Този път ще продължа с лекарствата, няма да ги спирам и ще изчакам за  да ги повторя. Толкова вярвах , че ще се получи!
      Имам замразени 2 ембриона от 5-ти ден, посоката ще е да ги върнем, стига да устоят при размразяването. Утре ще се видя с док да обсъдим процедурата.
      Няма обяснение защо не се получава, какъв ще е този късмет, който не ме спохожда, допускам че има някакъв проблем и ще искам да направим допълнителни необходими изследвания.
     Желая успех и късмет на всички! Ще се радвам да намерите сили да пишете тук!
Здравейте,

от регистрацията си съм писала само веднъж, защото избягвам и да чета, и да пиша, защото се случва да прочета неща, които ме разстройват и може би без да искам повлияват на преценката ми...
Но сега, след толкова опити, някак искам да споделя - имам три опита със собствени яйцеклетки (съответно 3, 2 и 1 ембрион), завършили и трите само до биохимична бременност (май така се казваше...) - завишено ЧХГ на тест на 14-ти ден и след това спадащо. Вторият трансфер беше труден и се наложи дилатиране преди следващия опит. Също един трансфер на ЗЕ от мои яйцеклетки - пълен провал - ЧХГ 0! Това в рамките на две години и куп изследвания.
След последния провал докторите решиха, че яйцеклетките не са качествени и да опитам с донорска. Не го мислихме много - направихме го - 2 ембриона от донорски яйцеклетки и отново първо ЧХГ положително и следващо спадащо - същия сценарий, а уж лигавицата била перфектна... В момента съм на 5-ти ден след трансфер на естествен цикъл на 3 донорски ЗЕ и не знам защо очаквам картинката да се повтори - нямам ама никаква вяра... Може би и затова пиша...
« Последна редакция: Юли 25, 2014, 15:45:42 pm от fiona_l »
    Здравейте, момичета!
    От скоро съм тук, и прибирайки се от посещението си днес в клиниката и срещата с док поглеждам за нови мнения по темата. Въпросите са много, а отговорите оскъдни! А искрено се надявам тук взаимно да търсим решение на проблемите, и да си даваме кураж стремейки се към успеха!
    Аз съм с втори неуспешен опит с ДЯ - трансфер на 3 Е на 5-ти ден. Направих 2 кръвни теста: първия на 14-ти ден 0.300 и втори на 16-ти ден < 0.100 рано сутринта преди тръгване за Сф. Имах остри моментни болки ниско долу. В клиниката направих трети - с надеждата, в провинцията да са неточни, колкото и глупаво да прозвучи - надявах се на някаква късна имплантация...но уви < 145.     
    Попитах док изобщо имало ли е имплантация? Тя каза: "Не, никаква. Нямам, казва, обяснение защо не се получи при теб, перфектна лигавица, изследвания в норма, след първия неуспех ти назначих Медрол 2х1, направихме ти вливания на Интралипид (за подтискане на имунната система, при полож. че НК са 13 % при норма 8 - 21,  но за всеки случай, не вредяло), коментирах с колеги, казва, случая - всичко необходимо е направено - не знам какво да те правя и какви изследвания други да назначим. Дай да те пратя на консултация при доц Щерев, да чуем и неговото мнение по въпроса".   
     Но трябва да има, казвам аз, някакъв проблем. Ако лигавицата е страхотна, в очакване за имплантация, ако имунната система не ги унищожава и при перфектни ембриони защо отново не се получава? Страхувам се да продължим и да употребим 2-та замразени ембриона. Тя каза: "И аз се страхувам"! Е че е сложен процес, знам, но пък така да няма обяснение?! Сякаш прилича на някакво вълшебство, ако се получи!
     Първите 4 дни след трансфера не се отлепях от леглото, след това не правех почти нищо, движех се бавно, внимавах, бях убедена че трябва да направя всичко което зависи от мен, за да успея - никакво кафе, цигари, алкохол и пр. Ровех се в нета и търсех информация и мнения...
     Сега гледам в една точка... и ще чакам срещата с доцента. Трябва да намерим причината, надявам се!
      Така че, мили момичета, не се упреквайте когато не се получава - трябва да продължим напред и да се борим, да вярваме в успеха. Доста други "фактори", допускам,  влияят на положителния резултат. Просто мисля, че споделеният опит би помогнал да ги откриваме по-лесно, когато сме в този лабиринт.
      Кураж, здраве и успех желая на всички!
      Fiona_I , горе брадичката, ще се получи - вярвай в това! Отпусни се, мисли позитивно, колкото и да ти е трудно, сподели!
      До скоро!
*
Danali, коментирахте ли с твоята лекарка евентуална хистероскопия, за да се огледа матката отвътре? Ако има полип не винаги се вижда на УЗ, не казвам че при теб задължително има, но е редно да се провери. Също има различни варианти на изменения на лигавицата, която на УЗ може да изглежда нормално като дебелина, но като структура да не е добре и това може да се установи чрез непосредствен оглед. Всички тези варианти на изменения на ендометриума, пречат на имплантацията и обикновено при повтарящи се неуспехи, хистероскопията е едно от задължителните изследвания, евентуално и цветна снимка на тръбите.

fiona_l, дано това да е успешният ти опит! yahoo_17
« Последна редакция: Юли 26, 2014, 12:38:35 pm от marsi »

Danali, разбирам че си в клиниката на Щерев. Мога да ти кажа при мен как се получиха нещата. Аз съм пациентка на клиника Надежда. Имам 5 неуспешни опита, но шестият ми е успешен :D
Марси е абсолютно права, направи си хистероскопия, ще се види матката най-добре. В клиника Надежда прилагат РВМС, на мен това ми помогна много. Благодарение на това лекарство, успях да забременея и задържа децата си.
Съветвам те преди да си изчерпала вариянтите за изследвания и операции, да не слагаш ембрионите.
Дано това е последният ти опит и имаш късмет с ембриончетата  :D
Здравейте,

Danali, от моите опити и прочетени материали, стигнах до заключението, че освен различните кръвни изследвания и хормони, ХСГ, хистероскопията и лапароскопията са задължителни, особено при повтарящи се неуспехи, независимо че опитите са с донорски яйцеклетки. Аз имам една ХСГ и две хистероскопии между опитите (и с мои, и с донорски), като при първата се отстрани много малка лейомиома, която не беше установена с УЗИ; втората по-скоро беше във връзка с дилатиране на ЦК (имах труден трасфер) и за стимулиране на лигавицата. При нея не бяха изолирани миоми или полипи. Ако и този опит не успее, доктора каза, че вече е задължително да се прави лапароскопия, а аз се питам защо чак сега...? Но както и да е... затова избягвам да чета по форуми и други - после умувам!  :ask:
И аз мисля, че трябва да направиш хистероскопия.
Желая ти успех!!!

Благодаря на всички с позитивно мислене!  :)
« Последна редакция: Юли 26, 2014, 16:18:21 pm от fiona_l »
   Здравейте, мили момичета!
   Надявах се на вашата активност , и ви благодаря! Ето: и Marsi, Felindra, Fiona_I и Алекс 77 сте на едно и също мнение, че трябва да се направи ХИСТЕРОСКОПИЯ и ЛАПАРОСКОПИЯ. Аз като добра ученичка си извадих с тиренца всички ваши мнения. Изчаках докторката, да чуя нейното мнение за поредният ми неуспех, и тогава започнах с моите въпроси. Нали разбирате, че ми беше неловко да питам защо не сме направили и не направим ...това, и онова изследване, и ЛАПАРОСКОПИЯ ? Извиних се, просто искам да знам... На този въпрос тя бавно и натъртено каза: "Ти нямаш полипи!". Но ме е гледала само с УЗ, специално изследване не ми е правено! Аз в понеделник преди обяд имам консултация с доц. Щерев, но пък си записах и първия час  при моята док след обяд, и след вашите мнения направо ще го искам това изследване! Що за практика е, или тяхна преценка, не проумявам аз, да пропуснат нещо по посока успеваемост, уж за да ти спестят това изследване като пари, а това да доведе или причини неуспех на самия опит?! Нима не е ясно какво означава това за нас! Или са наясно, че ще се наредим отново... Нима ще  му мислим дали ще извадим още 200 лв, примерно, а да загуби хиляди и посърнем в отчаяност , и песимизъм. И ще ви разкажа защо пиша това: когато нямаше бременност след първия опит, и когато прочетох за  влиянието на имунната с-ма в/у ембриона като външно тяло, направо се изплаших! Не го знаех. И питам тогава "Защо не сме правили изследване на НК клетки? А тя ми каза: "Защото е скъпо изследване и не е задължително"! Е, направих си го 162 лв, а опитът струваше 6 300 ! Не ме разбирате погрешно, нали, тук не става въпрос за пари, а за сринатата надежда, сълзите, унинието, безсилието... и пр. 
     Благодаря ви искрено, че се включихте със съветите си! Прегръщам ви! Ще пиша скоро.
Danali, хистероскопията и лапароскопията са операции. Хистерото е по-щадяща операция. Аз съм от Варна, направиха ми я сутринта, и ранния след обяд си тръгнах и се прибрах без проблем. Мога само да ти кажа за моя случай. На цветна снимка се видя, че имам малък септум, който не се налагаше да се отстранява. Само, че бях решила да отстраня и най-малката пречка. Също бях и със седловидна матка. Когато са започнали операцията, се е оказало че е трябвало да режат повече от колкото се вижда на цветната снимка.
Ако чакаш някой да ти предложи нещо не се надявай. Просто си искаш да ти направят това и онова.
Хистероскопията когато аз я правих през 2010 год. беше 700 лв. Сега бях чела някъде, че минава по здравна каса, но и цената се е вдигнала. Просто трябва да проучиш ако се решиш на тази стъпка.
« Последна редакция: Юли 27, 2014, 16:31:54 pm от Felindra »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Danali, мисля си за още две посоки на търсене.
1. Евентуален изместен имплантационен прозорец
2. Проблем с мъжкия фактор
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

           Здравейте, момичета!
           В търсене на причината за 2-та неуспешни опита с ДЯ, след консултация с доц. Щерев, разглеждайки внимателно цялата документация от моето досие, и последвал преглед, каза следното:
           "Вие сте един от най-тежките ни случай! Затова, защото няма за какво да се хванем! Причина за забременяване няма, а ИМПЛАНТАЦИЯ НЯМА!  НЯМА ДИАЛОГ М/У ЕМБРИОНИТЕ И ЛИГАВИЦАТА" . ИМУНОЛОГИЯТА - много сложна, фина и неизчерпана материя...
           Тъй като по препоръка на док не бях спряла поддържащите лекарства, беше 19-ти ден след трансфера на Е , доцента каза, да ги спра , да продължа приема само на фолиевата киселина и аспирина, да направя почивка и след 2 месеца да отида отново на преглед при него. Искал да види състоянието на матката, тъй като сега е с увеличени размери, предвид стимулациите.
           Препоръча, за евентуалния следващ опит:
           - Ко Култивиране
           - LEI - локална лезия на ендометриума /щрих-абразио/.
           - до тогава да направя курс физиотерапия на малък таз - за по-добро кръвоснабдяване....
           - поне един час дневно активен спорт. За по-добро кръвообращение...

           Попитах след това моята док, защо не сме приложили това след първия неуспешен опит, а тя каза, че няма как да натоварваме организма още в началото с всички възможни процедури.
           Надявам се тази информация да е полезна за някой от вас. Прочетох, че успеваемостта значително се увеличавала. И дано !!! Продължаваме напред!
           Успех и късмет на всички!
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI с донорска яйцеклетка
« Отговор #90 -: Август 20, 2014, 13:22:12 pm »
Здравейте,

много исках да стана част от отбелязалите се в анкетата, но за съжаление няма да е сега...
Моят опит завърши с abortus incipiens, obs.missed abortion в 6 г.с., установено след УЗИ (вижда се плодния сак) и контролно ЧХГ (катастрофално спадащо). 

Желая късмет на всички, тръгнали по този път!  osi_9
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI с донорска яйцеклетка
« Отговор #91 -: Април 29, 2015, 11:08:13 am »
Здравейте, най-после се престраших да пиша и аз, дано все още някой да поглежда тази тема.
Първо да споделя - имам един неуспешен опит с донорска яйцеклетка в Щерев, утре ще ходя да си задам въпросите на моя лекар и ако можем да разберем защо не се получи.
Може ли някой да сподели за донорската програма в Надежда? Колко се чака, колко струва процедурата? И вярно ли е, че там делят яйцеклетките от един донор на две жени?
Иначе доколкото видях анкетата показва, че там е най-голяма успеваемостта, много ми се иска да разбера нещо повече, пишете ми моля, може и на лично ако не ви се пише в темата.
*

    sianie1

  • **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI с донорска яйцеклетка
« Отговор #92 -: Април 30, 2015, 17:01:22 pm »
Привет! Да споделя и тук малко горчивина от поредния неуспешен трансфер. Скоро приключи първият ми опит с донорски ембрион. ЧХГ на 14 ден от ЗЕТ- 21.87 и на 16 ден-0.765.....Болката е голяма, въпросите много. Иначе, за статистиката, съм дългогодишен пациент на "Надежда". Порастнах в тази клиника, така се чуствам.
Кажете ми, ако са проходими тръбите,може ли да се направи лапароскопия, защото само това не съм правила още и след последния трансфер имам леки болки ниско долу, мисля в матката. Решила съм да питам за вливки на Интралипид или друго лекарство, преди следващ опит.
Късмет на всички борещи се момичета!
Нема начин да нема начин!
*
Привет! Да споделя и тук малко горчивина от поредния неуспешен трансфер. Скоро приключи първият ми опит с донорски ембрион. ЧХГ на 14 ден от ЗЕТ- 21.87 и на 16 ден-0.765.....Болката е голяма, въпросите много. Иначе, за статистиката, съм дългогодишен пациент на "Надежда". Порастнах в тази клиника, така се чуствам.
Кажете ми, ако са проходими тръбите,може ли да се направи лапароскопия, защото само това не съм правила още и след последния трансфер имам леки болки ниско долу, мисля в матката. Решила съм да питам за вливки на Интралипид или друго лекарство, преди следващ опит.
Късмет на всички борещи се момичета!
:) <3
*
sianie1, сега виждам въпроса ти.
След първия ми донорски трансфер, при който аналогично имах положителен тест за кратко, коментирахме с д-р Персенска и направих следните допълнителни изследвания:
- имунологични, кръвно изследване + биопсия за имунологични показатели;
- цветна снимка за проходимост на тръбите (въпреки, че бях правила три години преди това);
- хистероскопия, за да се огледа матката отвътре евентуално за полип, миома, друг проблем с лигавицата (при мен тук се оказа проблемът - хиперплазия на лигавицата, вариант който не се виждаше на УЗ прегледите, установи се по време на хистероскопията).

По преценка на лекаря може и лапароскопия да направиш или пък комбинирана процедура лапаро плюс хистеро.
Желая ти успех!

*

    sianie1

  • **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
sianie1, сега виждам въпроса ти.
След първия ми донорски трансфер, при който аналогично имах положителен тест за кратко, коментирахме с д-р Персенска и направих следните допълнителни изследвания:
- имунологични, кръвно изследване + биопсия за имунологични показатели;
- цветна снимка за проходимост на тръбите (въпреки, че бях правила три години преди това);
- хистероскопия, за да се огледа матката отвътре евентуално за полип, миома, друг проблем с лигавицата (при мен тук се оказа проблемът - хиперплазия на лигавицата, вариант който не се виждаше на УЗ прегледите, установи се по време на хистероскопията).

По преценка на лекаря може и лапароскопия да направиш или пък комбинирана процедура лапаро плюс хистеро.
Желая ти успех!
 Марси, благодаря ти за съвета! Всички тези изследвания съм ги правила. Цв. снимка правих през септ. 2014 и резултатът беше проходими тръби. Хистеро- окт. 2014. Персенска каза, че няма проблеми, само изрязала малък септум. През ноември 2014 беше разш. биопсия. Според д-рката всичко беше наред и там. В началото на тази година правих опит по фонда, с отр. тест. След това инвитро с донорски ембрион, без да правим някакви доп. изследвания.Проследявахме и ТSH, с нива около 1.65-1.85. Сега , по мое настояване, повторихме биопсиата и се оказа, че имун.-та не е добра. Сложихме антибиотик,правих PBMC+лекарство и контр. б-я, и сега чакам резултат. По собствена инициатива си назначих и ген. за тромбофилии. Оказа се , че там имам проблем- вродено предразположение към тромбофилии (фактор  V- Leiden : мутация- R506Q: хетерозигот; и ген: MTHFR: мутация-C677T: хетерозигот). Дон. ми ембриони май не са с добро качество и това мн. ме притеснява. Не знам какво друго да изследвам. :dontknow:
 
Нема начин да нема начин!
*

    sianie1

  • **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
Марси, благодаря ти за съвета! Всички тези изследвания съм ги правила. Цв. снимка правих през септ. 2014 и резултатът беше проходими тръби. Хистеро- окт. 2014. Персенска каза, че няма проблеми, само изрязала малък септум. През ноември 2014 беше разш. биопсия. Според д-рката всичко беше наред и там. В началото на тази година правих опит по фонда, с отр. тест. След това инвитро с донорски ембрион, без да правим някакви доп. изследвания.Проследявахме и ТSH, с нива около 1.65-1.85. Сега , по мое настояване, повторихме биопсиата и се оказа, че имун.-та не е добра. Сложихме антибиотик,правих PBMC+лекарство и контр. б-я, и сега чакам резултат. По собствена инициатива си назначих и ген. за тромбофилии. Оказа се , че там имам проблем- вродено предразположение към тромбофилии (фактор  V- Leiden : мутация- R506Q: хетерозигот; и ген: MTHFR: мутация-C677T: хетерозигот). Дон. ми ембриони май не са с добро качество и това мн. ме притеснява. Не знам какво друго да изследвам. :dontknow:
Нема начин да нема начин!
Здравейте момичета, от около година чета тук, но за първи път пиша. В очакване на донорска яйцеклетка, търся информация за успеваемостта на процедурата. Изненадващо оскъдна е тя обаче, не знам точно поради какви причини. Ще се радвам да пищат подече жени, които в момента минават през процедура с ДЯ, както и тези с успешна бременност с ДЯ.
*
Момичета и аз чакам за ДЯ, и дано се включа после в анкетата :) Обаче имам проблем с тънка лигавица. Колко време преди трансфера се започва лечение за това - непосредствено преди или по-рано? Някой има ли опит да сподели? Фемостона би ли помогнал за увеличение на лигавицата?
Здравейте да се запиша и аз.Днес ми е 3 ден на 2 5дневни ембриона, блатостисти+клетки.Така пише в листа който ми дадаха.Притеснявам се за този резултат.Има ли някоя успяла с такива човечета,и как се чувствахте в този момент. Много ме е страх,това ми е 5 опит, първият с донорска яйцеклетка.