0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #40 -: Септември 29, 2009, 13:02:36 pm »
Да, Маги- Стефи е добре, пие си лекарствата и се оправя, благодаря ти за загрижеността.
Цвети- застраховката беше включена в цената, общо за 4мата беше малко над 4 хиляди евро, като мисля застрахователната сума беше около 25 лева, не съм много сигурна обаче. За това плащахме и за двете деца- за да имат застраховка и място в автобуса. За Стефания имаше легло в хотела, а за Преслава дървена кошара.
Цялата почивка със все харчовете- 10 дена в Кушадасъ ол инклузив ни легна 1500 грубо, аз съм доволна
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #41 -: Септември 29, 2009, 13:50:11 pm »
Nadyn за какъв гел става въпрос че нашия разбойник сега се сети от 1 месец да си търси бибата и не я дава а до преди това даже си заспиваше без нея изобщо не я потърсваше  8O но сега ме очудва но май може да се дължи и на зъбите май ще имаме нови попълнения  :?

Виктория, гела ми го препоръча една мама от тук, ако добре помня е via :)
Казва се Daum Exol Nagel-Schutzlack(Dentinox)
Рая разбра, че бибата е гадна и не иска да я докосне даже. Действа за сега :D
Друг в върпоса, че не спи на обяд и става мама мия, но няма начин  :D

Благодаря ти мила ще пробваме !
Здравейте,

Давате ли Витамин Д на бебетата си? Моето е почти на 3 месеца и педиатърката ни каза да не взимаме. Моля за съвет?
Мойто е на три и половина и продължавам с по 1 капка на ден.
И ни е като свършихме първото шишенце док.каза да вземем още едно и като започнаха големите жеги каза да не давам повече докто отминат летните жеги!  :wink:

Мини можем май само да мечтаем това да се случи у нас някога ,и да го видя няма да повярвам сигурно  :wink: ...Радвам се че малкта е добре  :D
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #42 -: Септември 29, 2009, 14:36:42 pm »
Здравейте,

Давате ли Витамин Д на бебетата си? Моето е почти на 3 месеца и педиатърката ни каза да не взимаме. Моля за съвет?

аз никога не съм давала.А живеехме в Белгия,където слънцето беше рядкост.Но бяхме на АМ.

Мини,страхотно отношение наистина,впечатлена съм.

Мише,много се радвам,че още си с беба в коремчето,да почака още месец !
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 15:38:21 pm от z22 »
<br />
*
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #43 -: Септември 29, 2009, 15:05:37 pm »
Радвам се, че Стефи е добре и още повече, че този път мисля е получила адекватно лечение.
Това отношение и поведение съм го гледала само по TV за огромно мое съжаление.

Ето ние, тоест Тони след уж гнойна ангина началото на юни, та до сега борим гъбички, които периодично се появяват.Като ви казвам нула внимание, значи нула.
Чак като Бърди ме посъветва да пусна изсл. на имунно клетъчно ниво, реших и се амбицирах, да се опитам да разбера причината и то този път да изисквам, да ми покрият разходите по касата. Вярвайте ми голяма борба водя и на двата фронта /медицинска и семейна/

Вит.Д аз на моето дете започнах да давам по съвет на педиатърката, но след като ни консултира Бърди, преустанових. Така или иначе бяхме изцяло на АМ, а там този витамин е в достатъчните количества за дребните.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #44 -: Септември 29, 2009, 17:36:34 pm »
Здравейте,

Давате ли Витамин Д на бебетата си? Моето е почти на 3 месеца и педиатърката ни каза да не взимаме. Моля за съвет?

Аз в началото давах, сигурно към 2-3 месеца. После ходихме на гастроентеролог заради рефлукса, която му направи и по-общ преглед и каза да не даваме повече, защото фонтанелата му почти се била затворила. Спрях да давам, питах личната за фонтанелата, добре си била, един частен педиатър по друг повод посетихме питах и него - според него също трябвало да си давам. Така или иначе не съм давала повече. Според д-р Бърди в 550мл АМ се съдържа необходимото количество, дано цитирам точно. Марти е с дохранване почти отначало (въпреки че още се кърмим :wink:) - така че поне част е поемал с АМ. В Лондон знам, че не препоръчват на бебоците, а както казва Зори, там слънцето не е толкова.

При всички положения, трябва да зависи от затварянето на фонтанелата, на нас ни каза гастрото, че по-добре да хванел рахит, отколкото да му се затвори преждевременно.
Благодаря ти, Бени!







Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #45 -: Септември 29, 2009, 19:49:05 pm »
Ясно. Ние сме изцяло на кърма (това трябваше да го уточня по-рано).

Все пак ми се изясни, че има общо със затварянето на фонтанелата и щом педката така е преценила, няма да давам. Незнам дали да вярваме изцяло на педиатрите си. Ето това е нещо рутинно например, за което не би трябвало да се търси второ мнение, но като разговарям с други майки и чета по форумите - почти всички дават вит. Д и се притесних... Както и да е, тя ми каза от октомври да го почвам така че ще изчакам още 2-3 дни  :D

Благодаря за споделените мнения!
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #46 -: Септември 29, 2009, 21:44:25 pm »
Здравейте,

Давате ли Витамин Д на бебетата си? Моето е почти на 3 месеца и педиатърката ни каза да не взимаме. Моля за съвет?

Да, все още давам.  Бях спряла след първото свършено шишенце (по свое усмотрение), но през лятото, след като педиатърката продължи да ме пита дали все още давам - започнах отново.  Зависи от това колко бързо се затваря фонтанелата - нашата все още не е затворена.  Същевременно има деца, с които се разхождаме, на по 5-8 месеца, с по-затворени от нашите фонтанели, на които съответно е казано да не дават повече.  За протокола - кърмила съм я до 8 месец, след това АМ, но въпреки всичко се наложи и додаване на витамин Д заедно с АМ.
*
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #47 -: Септември 29, 2009, 23:14:31 pm »
Момичета, спомням си преди време, че някоя мама беше водила детето си при професионален фотограф. Може ли да кажете някое студио. Искам да направа на Алекс няколко професионални снимки, нещо като фотосесия.
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #48 -: Септември 30, 2009, 09:29:45 am »
Мери,
Аничка беше водила нейната Вероника на фотосесия за първия и рожден ден.
Може и други да е имало.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #49 -: Септември 30, 2009, 09:57:05 am »
Както и да е, тя ми каза от октомври да го почвам така че ще изчакам още 2-3 дни  :D



Ами да, през летните месеци повечко слънчице близва нашите дечица и те набавят вит.Д сами :D
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #50 -: Септември 30, 2009, 10:04:24 am »
Привет и от нас в средата на седмицата... Нека всички дечица са здрави, а тия които тепърва ще се раждат да си седят по местата докато не им дойде термина ;)!(извинявам се за неформатирания пост, но не ми работи "ентъра"...) :oops:                     Мини, благодаря за инфото. Не е хубаво да ти е болно детето, но ако се случи само можем да се надяваме че ще получи такива грижи. Дано Стефи вече е здрава!                                  Маги, за карането сама си е постижение. Мен ме скъсаха за 5 път на изпита по кормуване и тази година се разминах с книжката. Оказа се, че листовките имат давност една година а моя изпит го взех на 6 октомври миналата. И така, сега се налага пак да ги държа, но прецених че нямам време и нерви и напролет ще се пробвам пак...                       И тъкмо щях да кажа, че и Ели е добричка в яслата и вчера ми я "похвалиха", че бие децата и не слуша, а миналата година каква добра била... и сега съм в чуденка как да я отуча... Иначе намерих решение за изява на таланта и като "художничка", арестувам я в стола за хранене (който отдавана не го ползва) и го позиционирам достатъчно далеч от всякакви мебели и там и давам да рисува.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #51 -: Септември 30, 2009, 11:01:53 am »
Гери,
успех на пролет с изпитите! :) Дано станеш добър шофьор, щото аз за сега все още не съм. :lol:
При мен стана така. Изкарах си курса още през 2004-та във Варна. Взех си изпитите без проблем, но от тогава не съм карала. Едва това лято се организирах и взех няколко (6) часа по кормуване. Та така, ето, вчера пак се престраших и ходих с детето до свекърва ми, която живее в кварталите. Засега се справям, защото си подбирам часовете към 19, когато трафикът е по-слаб или в събота и неделя. :) Обаче пък с каква голяма кола се движаааа! :lol: Цял Ситроен Ксантия комби! Голямо нещо си е това. :lol: Хайде, спирам да се хваля вече. :oops: Скоро, като задобрея, няма да се впечатлявам, че съм зад волана. :)

Успех на всички в яслата! :D

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #52 -: Септември 30, 2009, 13:49:53 pm »
Mary ,

аз водих Вероника на професионален фотограф за рождения и ден, с баща и бяхме решили това да ни е подаръкът. Много сме доволни от момчето, живот и здраве, и следващото дете ще оборудваме с такъв спомен   :lol:
Ето това е линк към сайта, където ще намериш повече инфо:
http://valkanov-photoart.com/ . Струваше ни 100 или 150 лв, не помня точно. Около час беше фото сесията, получихме всички снимки на диск (около 200 бр), а най-хубавите по преценкана фотографа - обработени на фотошоп.

синьо кокиче ,
и аз така си избирах слабо натоварни дни и часове за курса по шофиране, но като ми се наложи да се впусна в приключението "шофиране по софийските улици" съжалих, че не съм се възползвала от опита и уменията на инструктора в натоварените часове и съответно - по-сложни и критични ситуации...
« Последна редакция: Септември 30, 2009, 13:54:50 pm от ani4ka »
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #53 -: Септември 30, 2009, 15:52:49 pm »
Аничка,
ти не си ме разбрала, мила.
Аз часовете по кормуване си ги карах в сериозния трафик във Варна през деня, както и в Русе около 17ч. Казах, че сега, когато се впуснах от скоро сама, си подбирам часовете след 18:30 за ходене някъде с колата.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #54 -: Септември 30, 2009, 16:35:13 pm »
Ааааа....извини ме!  :oops: Сигурно е от състоянието в което се намирам ;)
*
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #55 -: Септември 30, 2009, 16:55:23 pm »
Аничка, мерси много. Ще му се обадя задължително.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #56 -: Септември 30, 2009, 22:52:50 pm »
Успешна и слънчева седмичка и от нас! :D :D :D
Ние вече правим по 4-5 крачки ,и аз съм много щастлива !!!!! :D :D :D
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #57 -: Октомври 01, 2009, 10:00:19 am »
Здравехте за днес и от нас вчера нямах време да пиша нашия разбойник е с разстройство от вчера сутрин обадих се на док водих го изписа Хидрасек,Ентерол,Хидратин алфа  обаче от това дрискане имаме идруг проблем дупето му е зачервено и това стана за отрицателно време  :( дайте съвет с какво да мажем сега пудря с пудра и мажа с Судокрем посменно но май няма промяна
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #58 -: Октомври 01, 2009, 10:07:28 am »
Ами, Вики,
това е спасението - Судокрем. Може и да редуваш с пудра. Ти си си го казала. Но не очаквай мигновен резултат. И Михаела се е подреждала така на няколко пъти. Веднъж си беше и сериозно подсечена. По някой път, ако не и усетя миризмата навреме и я оставя така в количката, веднага и се зачервява дупето. Дано по-бързо се оправи Момчил.

Ади, :D
много е хубаво това. :D И аз бях много щастлива, когато Михаела започна да прави по 4-5 крачки. Но при нея това стана на година и 3 месеца. Сега се стягай, че ще започне да шета навсякъде. :wink:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Седмицата 28.09 - 04.10.09
« Отговор #59 -: Октомври 01, 2009, 10:31:26 am »
Здравехте за днес и от нас вчера нямах време да пиша нашия разбойник е с разстройство от вчера сутрин обадих се на док водих го изписа Хидрасек,Ентерол,Хидратин алфа  обаче от това дрискане имаме идруг проблем дупето му е зачервено и това стана за отрицателно време  :( дайте съвет с какво да мажем сега пудря с пудра и мажа с Судокрем посменно но май няма промяна

Крем Здраве. Идеален е за такива случаи.