0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аля,
Моята приятелка е с тубарен стерилитет.Досега е правила 3 опита и при 3-те нямаше никаква имплантация,ЧХГ-то винаги и е било 0,00.Четвъртият и и успешен опит е започнат веднага след последната биопсия.
Благодаря, мече! :)
*
Меченце, супер новина е това!!!  :cheerleader:
И аз съм точно така - 3 опита и никаква имплантация. Дано и при мен това да е обяснението, и съответно решението!
Мноооого му вярвам на док - че ще ни помогне на всички нас с подобни проблеми!
Имате ли спомени, дали в показателите, които изследват при биопсия са включени следните:

TH-1 цитокини; 
THFa;
Interferon gamma;
K-562 таргетни клетки?
*
Такаааа,да приповдигна темата  :lol:
След 4 последователни биопсии,придружени с промивки и поставяне на лекарство,моята приятелка е бременна!!!!!
Така че ,момичета,няма да губим надежда,явно си има полза от тях!
Пожелашам и лека бременност!
тези промивки и биобсии за какъв период от време ги е правила? За колко месеца? И за всяка ли биобсич се плаща по 250 лв?
*
Роси,
Моята приятелка прави 4 поредни биопсии в 4 последователни месеца,това включва и промивките,но нейните показатели бяха много лоши.Аз например имам 1 биопсия с 1 промивка май месец.След това започнах от септември лекарство и биопсия,на следващият цикъл само лекарство и така редувахме 4 месеца.
След всяка биопсия се плаща по 250лв.В тези пари влизат и 2 хормона - Прогестерон и Е2.
Мечита,страхотна новина! :D Такива резултати ни дават толкова  надежда!Аз утре съм на промивка.


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
 Здравейте момичета!
И при мене се налагат промивки и ми казаха да си запиша час за 9,10 и 11-ти ден. Вълнува ме, дали ще имам контролна биопсия този месец, в който са и промивките, или ще се прави следващият месец тази биопсия? Налага се да знам, за да мога да планирам пътуванията, а нали знаете колко е трудно да се свърже човек по телефона  :)
« Последна редакция: Февруари 08, 2010, 23:36:58 pm от dadja »
*
dadja, в същия цикъл е контролната биопсия. Докато правят промивките следят и за овулация и назначават деня за биопсия.
*
 Благодаря Pop4o!
Желая успех на всички! И моля, момичета, споделяйте, ако има успели след биопсии, да си даваме кураж!!!
здравейте момичета :D аз съм поредната, която ви чете от доста време, но чак сега се престрашава да пише. пациентка съм на д-р Персенска, с едно "спонтанно" кухо яйце и едно неуспешно икси от декември. вчера бях на преглед и се предложи биопсия. но, доколкото чета, тя е добре да се прави във време, близко до започване на стимулацията. а аз чакам одобрение от фонда, а и при всички положения не мисля да почвам процедури в близките 6 месеца. има ли смисъл сега от биопсия??
мен също страшно ме притеснява болката. при мен "мястото" е много чувствително, болеше ме много дори при горене на раничка  8O и при сондажа преди трансфера  8O .ЦС я правих с пълна упойка  :oops:та сега съм в голяма драма. и какво е това "защипване", за което споменавате?
и още нещо: ние сме с мъжки фактор + се оказа, че генетичката е направила гаф и при мен има генетичен проблем  :x но това го разбрахме вчера  :x и тогава персенска каза "добре е да се направи биопсия, за да имаме повече инфо", но не настоява. и аз сега не знам какво да правя. да изчакам ли одобрение от фонда и тогава да действам?
извинете за дългия пост и многото въпроси, но знаете как е в омагьосания кръг :oops:
*
 localloop,
Да, хубаво е след като се направи последната биопсия да се премине веднага към стимулация.НО обикновено се правят повече биопсии,които отнемат 3,4,5 месеца.Аз си взех заповедта на 31.08. и до януари все правех биопсии или помпи,та сега хващам последният влак за използването на заповедта ми.Моят съвет е да направиш това,което ти препоръчва д-р Персенска,а не да чакаш последния момент.Добре е докато чакаш заповедта да направиш всички необходими изследвания и щом я получиш - да стартираш процедурата.
Успех!
Мечката,благодаря за разяснението. Все пак трябва да се доверим на специалистите  :lol: макар че аз след "генетичната" случка съм доста ядосана  :x.
мен по-скоро ме притеснява казаното от д-р Стаменов, че всичко е месец за месец, т.е. сега може всичко да е наред, а когато дойде време за процедурите да не е. но ще се оставя в техни ръце.
и последно....за самата процедура и болката  :oops:
странното е, че след трансфера имах проблеми с един мъдрец и ми рязаха плът  :wink: без упойка и издържах, но като стане дума за гинекологични манипулации и откачам  8O
успех на всички желая  :D
*
Принципно е така с биопсиите - месец за месец.Но нали ти казвам ,че отнема обикновено 3-4 месеца защото единия месец е биопсията,втория са помпи,промивки и пак контролна биопсия (зависи от резултата де).
Има си болка,ама е краткотрайна и се търпи.Ако много те притеснява това ,предварително си кажи,че искаш упойка.
Не е чак толкова страшна биопсията.На мен вчера ми сложиха лекарството, в неделя съм на поредната биопсия след 3 промивки ,а  май няма да е последна.


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
Чак сега виждам темата, а първата ми биопсия е от септември 2009. При първата не резултатите ми не бяха добри, при втората нямаше подобрение , а третата биопсия е най-лощата, която Стаменов е виждал/така ми каза/. Досега са ми сложили 6 помни и за първи път ще правя и промивки.
Не е приятно, но не мисля да се предавам, а и тук прочетох за доста положителни резултати. :D
*
днес с док коментирахме резултата от биобсията. Той каза че не е лоша , но иска да направим промивка и после контролна биобсия. АЗ чакам  одобрение и не мисля че скоро ще започнем процедура (ако правим ще е или юни или есента , според зависи от някои неща)
*
Сигурно голяма част от показателите се менят всеки месец. Но според мен ако има инфекция и тя не се лекува - всеки месец този проблем ще си е наличен!
А за момичетата по фонда - мисля, че е хубаво да започвате с биопсиите 2-3 месеца преди очаквания момент на получаване на заповедта. Обсъждайте и това с лекарите си, защото е наистина важно. Всички знаем, че е най-добре е да се започне процедура непосредствено след добри резултати от биопсията.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Но според мен ако има инфекция и тя не се лекува - всеки месец този проблем ще си е наличен!
Със сигурност! А наличието на такава може да доведе до сериозни последици.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Момичета,
случи ми се нещо странно. След промивки преди овулация, т.нар. "Помпа" на 2-ри ден след овулация (след която имах и все още имамдоста силни болки) и контролна биопсия (на 9 февруари) аз изкървих сутринта на 23 ден от цикъла (при цикъл през 26-27 дни).
Според вас нормално ли е да ми дойде толкова рано? То това даже и на цикъл не прилича - вече премина в кафяво течение. Въобще не знам какво става.  8O А трябва да следя поредната овулация.
При някоя от вас случвало ли се е такова нещо?
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."