0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #20 -: Март 22, 2006, 19:01:57 pm »
Здравейте и от мен! Аз живея половин година в САЩ и половин година в България. Лятото ще правим ИКСИ в България.
Идеята за този форум е много добра.
Успех на всички!
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #21 -: Март 23, 2006, 06:40:09 am »
Цитат на: Lila

И моите 3 инсеминации ги правиха малко "на сляпо"- явно това е широката практика тук. Дано в новата клиника да е по-добре положението. Ще чакам да споделиш опит след прегледа. Успех!

 Това ще е третата клиника в която ще ходим тук. От първата бях страшно доволна -www.rba-online.com- там и забременях , но уви не се получи за дълго.
След това за мой "късмет" смениха  осигуравката на работа и  имах само един избор- ето го и адреса на втората-  www. ivf.com.  Ето за това имам база на сравнение.Най- интересното че лекаря на във втората беше издал книга "Miracle babies" и след всяка инсеминация не спирах да мисля 4е ако стане ще бъде точно такова бебе. :lol:  Искрено се надявам да съм направила правилен избор  с третата- www.emoryhealthcare.com.
 Ще пиша пак. Целувки.
 П.П.Моля напиши ти къде ходи>
*
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #22 -: Март 23, 2006, 19:27:15 pm »
Мими, писах ти на лични да не разводняваме темата.  :)
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #23 -: Март 23, 2006, 19:31:57 pm »
Да се ра3пиша и а3 :lol:
3дравейте от  Германия.А3 пак не сьм видяла новия под форум :oops:
Много благодаря 3а уважението кьм нас,които сме и3вьн страната.
А3 сьм с четири ин вито опита и един сьс 3амрь3ени.Общо пет трансфера в ра3стояние на една година.
Следващият опит сме решили да е вьв Варна.Уговорила сьм се с др Чернева 3а септември.
*

    Anonymous

Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #24 -: Март 24, 2006, 09:37:14 am »
:P Здравейте,
пиша си като гостенка че ми е по лесно :wink: ,вчера ми направиха пункцията,24 яйцеклетки,утре ми е трансфера,
вчера бях като пребита след упойката,сега съм с вас!Първи опит ми е,вълнувам се много,цялото ми сърце е изпълнено с надежда!
ИКСИ то го правя в Лозана Швейцария,в частна клиника,така или иначе то не се покрива от здравната осигуровка тук ...
Питайте ,ще отговоря на всички които имат някакъв интерес ..
Чудесно е че има този форум на български език! :D
*
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #25 -: Март 24, 2006, 09:41:52 am »
Здравей, дори и да не се регистрираш можеш да пишеш някакъв псевдовним в полето за име за да можем да се обръщаме някак към теб :)
Полжелавам ти много късмет утре и в следващите седмици и месеци :) И не се притеснявай, колкото си по-спокойна са по-големи шансовете за успеха на процедурата :)
Колко струва IVF  в Швейцария? С какво те стимулираха и по какъв протокол? Цялата процедура ли заплащаш сама или нещо се поема от осигуровките ти?
Късмет и целувки!
*

    Anonymous

Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #26 -: Март 24, 2006, 10:40:04 am »
Значи сложих си име Данчето :lol:
Значи предварителните изследвания ги покрива здр.застраховка.
Личният ми гинеколог ни пусна изследвания,хормони,спермограми,проходимост на канали т.н.,после на тяхната база ни насочи в клиниката,после в кллиниката още веднъж същата работа,после минахме среща ,4 двойви бяхме да ни "ограмотят"за това какво ни чака,после минахме през психо кабинет.
После се започна,
първият ден от цикъла телефониране в клиникат,после на 23 ден тест за бременост,2 дни по късно бях 12 дни на декапептил 0,1мг,сутрин,отново цикъл,2дни по късно 300мг пурегон вечер,първите 3 дни беше 225,после го качиха до десетия ден на 300,на всеки 2дни правих видеозон,кръвните тестове не съм ги и броила...много.После една инжекцеия прегнил 10000мг,и готово,вчера прекарах 10 а часа в "Сесил",след упойката много ме боля

4500 франка,умножени х 1,25лв средно =
опаковка 900 мг пурегон 865 франка =
десапептил някъде около 300 франка=
утрожестан около 20:):) Ф
това за което се сещам в момента по големите цифри.Качеството е на много високо ниво,
Поздрави от Низоземско!
« Отговор #27 -: Март 24, 2006, 20:57:25 pm »
С някои от дамите във форума сме се засичали и на други места в Мрежата...
На кратко да се представя - живея в Холандия, по професия съм програмист, след една седмица ще бъда на 39 години.
Имам щерка на 7 години, която помежду си наричаме Чудото. Нея чакахме повече от 5 години и тя реши да се появи на белия свят точно, когато се бяхме отказали от всякакво лечение и обмисляхме сериозно варианта осиновяване.
Миналото лято решихме, че ни е време да си поразширим състава на фамилията. Само, че сегашният ни подход е малко по-различен от преди.
От 4-5 години в живота ни навлезе традиционната китайска медицина. Първоначално се възползвах от нея само като "морско свинче" (съпругът ми наскоро завърши обучението си за акупунктурист), а от тази година и аз започнах изучаването й (но амбициите ми са по-скоро към традиционната китайска хербалистика).
Можете вече да се досетите каква ще бъде отправната точка на повечето ми писания тук, но, в крайна сметка, вярвам, че едно различно мнение никога не вреди...
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Поздрави от Низоземско!
« Отговор #28 -: Март 24, 2006, 22:21:44 pm »
Цитат на: RoSelinI
От 4-5 години в живота ни навлезе традиционната китайска медицина. Първоначално се възползвах от нея само като "морско свинче" (съпругът ми наскоро завърши обучението си за акупунктурист), а от тази година и аз започнах изучаването й (но амбициите ми са по-скоро към традиционната китайска хербалистика).


Здравей Роселини  :D с интерес ще следя насоките в които ще пишеш. Интересно ми е точно тази част към която си се насочила ти, но за съжаление имам само желанието, без знанията. Надявам се да науча нещо ново и интересно от теб аз съм добра ученичка по принцип  :D . Успех с увеличаването на вашата фамилия, дано да не чакате така дълго като първият път.  :balk_21:  :grouphug2:  
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #29 -: Март 25, 2006, 05:49:11 am »
Здравейте и от мен.Нека като е трагнало и аз да се представя.Живеем в USA с мъжът ми от близо 7 години.Опитваме за бебе от 6.Ефект до сега никакав.Тай като застраховката не ни поема нищо по инфертилити вапроса,тук е направена само ХСГ,която ни струваше $1000.Други изследвания като хормони и спермограми сме правили в БГ. Тази година сме решили твърдо да се приберем в БГ и там да предприемем по-серизни мерки.Малко или много сам разочарована от системата тук :evil: .Повечето застраховки не поемат разходите по този проблем.На скоро в едно списание четох,че цената на инвитрото  е $22000 и  авторите на статията дори предлагаха решение на този въпрос...като на американците им се дава алтернатива,а именно инвитро в други страни-Израел,Англия,Гърция и т.н.Аз за себе си търся решение с алтернативна медицина-билки,акупунктура,рейки и позитивно мислене,но с последното хич не се справям лесно...добре че е половинката и винаги намирам подкрепа.Ами това е.Желая от сърце успех на всички !!!! :)
*

    Anonymous

Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #30 -: Март 26, 2006, 17:36:13 pm »
Здравйте и от мен!!!

Имам някакъв проблем с регистрацията и затова ще помоля Cygnus да ми публикува това писмо. Тя беше така добра да ми помогне да ме регистрира ръчно, но нещо не мога да изпращам мнения!Както и да е!  Благодаря много на cygnus - мило момиче! Чета материалите във форума на Зачатие вече от половин година и те ми помогнаха да се ориентирам в проблема си, за което благодаря безкрайно много на всички момичета.  На Jam също! Намирам,че форумът на Зачатие е едно доста култивирано място, в което има истинска съпричастност между момичетата. Иначе, по професия съм двоен филолог, преподавател в университет с вече 4 книги. След 5 дена ще бъда на 37. Дълги години инвестирах време и усилия в работата си и докато се усетя времето ми за възпроизвеждане май е вече на изтичане. Но кой знае... В момента съм в UK. Имам два спонтанни аборта. А след втория (беше на 12 април 2005 г.) вече почти 11 месеца от менструацията си имам само спомени. От септември месец се борим със съпруга ми с тромавата английска здравна система, но засега резултатът не е в наша полза. Две GP-та ме убеждаваха, че няма връзка между забременяване и менструация - вярно, че моите познания по някои медицински въпроси са направо отчайващи, но на това ще се
изсмее всяка тийнейджърка. Най-после през октомври се преборихме с третото по ред GP и той ни даде направление за специалист-гинеколог.  След дълга и тромава кореспонденция между различните институции (включително и губене на писма) получихме така мечтания час за гинеколог за 10 януари 20006 г., което според тях си било направо много скоро. Голям проблем е тук с чакането за специалист. Казват, че някои хора с  по-тежки случаи направо умират, просто не им стига времето да си изчакат реда. Положителното все пак е, че всички изследвания и прегледи са безплатни. Иначе при частен гинеколог един преглед само струва 130 паунда. Аз реших да чакам безплатното, защото си мислех, че междувременно цикълът може и да се регулира. През лятото, веднага след манипулацията в BG гинеколожката ми даде Примолут Нор 5, за да ускори идването му, но оттогава няма никой (а преди това имах предменструални признаци). На въпросната среща на 10 януари ни посрещна не докторката-гинеколожка, а студентка последен курс (пускат студенти, защото не им достигат лекари), която много чинно ме разпита за всичко, гледа ме с вагинален ехограф, взеха ми кръв за хормони и т. н. След месец получих писмо с известие, че всичко е в нормата и не се налага лечение. Преди месец обаче дойде още едно писмо за среща на 22 март, на която докторът много любезно ме попита дали съм се приготвила психически за операцията, нямало да отнеме много време, било с упойка. Бяхме като същисани - никой не ме беше известил, че ме канят толкова учтиво, за да ме....оперират, а и от какво. Оказа се, че досието ми го е видяла друга студентка и е преценила, че трябва да ми направят хистероскопия. Без въобще да се консултира с гинеколожката, към която се числя. Стана една дълга и широка. Освен това самият опериращ доктор каза, че той няма да извърши операцията (така я наричаше), защото липсва подписът на лекуващата ме гинеколожка, на която не съм видяла очите - била в момента в родината си Индия.
Междувременнно, като видяхме, че тези хора не влагат много-много усилия в това, което правят, се насочихме към нетрадиционната китайска медицина, която обаче си е много традиционна в Китай. Изчетох много неща за нея в Интернет, а и след вече петмесечното посещение при доктора китаец (професор по традиционна китайска медицина), съм повече от възхитена от тази медицина. Доктор Янг е от 10 години в UK, а иначе е от северен Китай. Известно е, че се поставя диагноза чрез пулсова диагностика, гледа се цвета на езика и разговори с пациента, но питат за симптомите, като апетит, кошмари на сън, световъртеж, топлина/студенина по тялото и много други.
Толкова специално отношение досега не съм получавала. Този доктор просто знае какво прави, а и самата медицина си има цялостна философия за тялото, където всичко е свързано. Те лекуват самите симптоми в зародиш, т. е. още преди болестта да се е появила; докато традиционната медицина лекува вече болестта конкретно. Мога много неща да разкажа от личен опит, но да не разводнявам нещата. Вече 5-ти месец пия индивидуална комбинация от билки (сутрин и вечер) - доста силни отвари, но това на практика си е лекарство. На всеки 2 седмици ме преглежда и съответно добавя или маха някоя от билките (общо название за различни семена, цветя, кора от дърво, смола, гъби и др.).   При мен проблемът е и, че от 16 години съм строга вегетарианка и тялото ми се е оказало слабо за двама души. Той ми каза, че с това тяло няма проблем да се забременее, но износването е проблем. Знам какво ще кажете - докторите, лекарствата, ама нали точно вегетарианците са най-здрави; е, явно при всички е индивидуално. Но помислете си само: на един куп жени се дава и Примолут Нор да предизвика цикълът, но не при всички действа универсално положително. Убедих се обаче, че в много от случаите лекарите просто не знат какво да правят (да не скачат способните доктори - има изключения, но аз не съм поподала досега на тях!!!). Аз лично така добре не помня откога не съм се чувствала. Все пак, всеки си избира методите на лечение, на никого не натрапвам опита си. Важното е човек да открие вярното и подходящото решение за себе си, няма значение откъде и под каква форма ще дойде то. Не отричам в никакъв случай традиционната медицина - ще си направя лятото в BG нужните изследвания в клиника Торакс в Пловдив (чета, че много ги хвалите).
Радвам се обаче, че има и други симпатизанти на китайската медицина - за RoSelinI става въпрос.
Успех на всички! И дано всеки открие подходящото за себе си лечение! Поздрави! Еmmona
*

    Anonymous

Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #31 -: Март 27, 2006, 13:07:07 pm »
От Данчето,

Розалин и Емонна,извинявайте че така реагирам,алтернативната медицина е хубаво нещо,но тоя форум е за зачатие,забременяване по методите на съвременната медицина, и съм сигурна че има други теми където бихте могли да предложите услугите си....
Защото четейки Ви останах с впечетлението че искате да ми внушите че само алтернативната медицина може да ни помогне,а аз писах че в четвъртък ми е пункцията,и в събота трансплантацията...отворих форума за да споделя и се сблъсках с рекламата на алтернативната китайска медицина,
благодаря,нямам нужда!
И до модераторите,чуствам се глупаво да споделям каквато и да било при положение че .....ако случайно разкажа за клиниката в Швейцария и надеждите си е прахосничество и разточителство при положение че съществува световно известната и безотказна  велика китайска медицина във форума зачатие и арт в чужбина!
*
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #32 -: Март 27, 2006, 14:12:59 pm »
До Данчето,
извинявам се  госпожо, но лично на мен ми беше много интересно и поучително да прочета историята на жената от Англия.
Всяка една от нас е открила или ще открие правилният за себе си път и начин, и не мисля че момичетата, които пишат за китайската медицина правят реклама или нещо подобно.
Напротив, аз намирам за много положително това, че чрез този форум успявам да науча за различни методи, подход към даден проблем и т.н. Смятам това за много полезно.
Аз използвах помоща на традиционната медицина, но това не означава, че не се интересувам от нетрадиционните идеи в лечението на безплодието.
Та, ако обичате, не заклеймявайте така хората и разширете кръгозора си.
В крайна сметка, всеки избира за себе си, и това, че на вас нещо не ви допада, не означава, че няма да е от полза за други хора.
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #33 -: Март 27, 2006, 18:14:44 pm »
Данче, съжалявам, че си се почувствала пренебрегната. Сигурно и аз бих отреагирала по подобен начин (или поне бих се почувствала по подобен начин) в подобна ситуация. Надявам се, всичко да е минало успешно и скоро да чуем добра новина! Може би в бъдеще (особено, ако, дай Боже, имаш и щастлива новинка!) е добре да си отвориш нова темичка. Вярвай, много хора ще са радостни да ти пишат и ще получиш по-адекватни реакции. Тази тема тук, останах с впечатление, че е си е за нещо като представяне на новоприсъединили се.  
Отадавам малко по-острата ти реакция на неимоверното напрежение, на което явно си подложена тези дни. В крайна сметка, всеки решава за себе си по какъв начин ще постигне заветната цел. Това е багатството на съвременния свят - имаме достъп до много информация и можем да избираме от многото предоставени ни възможности (е, това е и трудността на многото информация - да направим правилния избор).
Още веднаж - стискам палци! (И по-малко гневене, че сърдиш целия си организъм ;))
*
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #34 -: Март 30, 2006, 03:15:52 am »
Цитат на: Anonymous

.....после минахме през психо кабинет....

Та въпроса е към ДАНЧЕТО и към другите които са участвали в подобно нещо :-)
Какво представлява това минаване през психо-кабинета? Колко време продължава? Задължителен елемент от програмата ли е?
*
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #35 -: Март 30, 2006, 10:29:31 am »
:D Уж се регистрирах,нещо не се получава :wink:

Сеанса в кабинета на психоложката продължи час,тя ни задава въпроси за това,дали аз и мъжът ми сме подготвени за това което ни чака,евентуален неуспех,рисковете на бременност с износването на тризнаци и близнаци.Жената ни успокоява и дава съвети  и ни остави телефонен номер на който да звъним ако имаме нужда от психическа подкрепа .
Например сега е момента да и се обадя,когато съм 6 и ден след имплантацията, :lol: но ме е срам заради нетърпението ми и предпочитам да си налягам парцалките пред ПС то  :brush:  :coffee:
Поздрави и приятен ден
Данчето
*
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #36 -: Март 30, 2006, 12:12:19 pm »
До Данчето,
изтрай още 6 дни и ни зарадвай с хубава новина. Повече разходки и по-малко тежки мисли, и всичко ще си дойде на мястото.
 Успех :D
*
Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #37 -: Март 31, 2006, 05:45:31 am »
dan4e благодаря за бързия отговор. На мен направо лудница ще ми трябва някой ден.
Re: Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #38 -: Юли 22, 2006, 06:07:19 am »
Здравеите ,мили моми4ета.Наскоро се регистрирах в ''за4атие'',и бързам да ви поздравя за 4удесния форум.Аз съм със съпруга си в Америка,но обмисляме ин-витро в Б-я,въпросите ми са много:колко време 6те ми отнеме,къкви са процедурите,към кои центрове или клиники да се обърна,въоб6те пи6ете вси4ко каквото знаете,6те съм ви много,много БЛАГОДАРНА.Извинете ме за може би обърканото ми писмо,но ми е за първи път.УСПЕХ на вси4ки.
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Здравейте, хора зад граница!
« Отговор #39 -: Септември 03, 2006, 22:21:19 pm »
Здравейте и от мен, Благодаря на Мели, За страхотната идея, аЗ ВИ пиШа от Германия. С удоволствие Ще помагам с каквото мога. До сега имам 1 неуспеШна инсеминация. Желая на вси4ки успех в бебеправенето.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."