0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #80 -: Март 26, 2009, 21:49:32 pm »
Наде, ние борим вродена хидронефроза :(
Иначе си запази час и за двете места, аз лично не съм очарована от нито едното и не бих могла да се доверя безрезервно без второ мнение, това имах предвид.

Аз съм със вродена хидронефроза.Така съм се родила-вродена аномалия на уретера.Всичко се разбра когато бях на 19год.Последва операция.Обиколихме всички болници в София вкл. и Пирогов.По тогавашно мнение на лекарите там са най-добрите.
*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #81 -: Март 26, 2009, 22:26:03 pm »
Да, в Пирогов са най-добрите оператори, но по принцип в повечето случаи вродената хидронефроза се израства и практиката в Европа е да се чака поне до 1г. преди да се оперира, но тук нашите лекари чакат да стане 5-6 кг. детето и режат.
Пими, а при теб пак добре че се е открила макар и много късно, защото като не е имало ехографи навремето понякога се е увреждал бъбрека безвъзвратно, което не е фатално защото другия поема функцията, но все пак да не се стига до там.
*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #82 -: Март 27, 2009, 02:59:27 am »
Наде, не мисля, че проблемът е дали Тонино ще се изпишка първо в колектора или направо в шишето. Много е вероятно да става въпрос за лабораторна грешка и много ви пожелавам да е така! Ние сме получавали безобразно грешни резултати от кварталната лаборатория. Това, което тотално ме спря да давам при тях (плюсът е, че са ни много близо), че "централата" е другаде.
Хубаво е, разбира се, урината да се занесе възможно най-бързо, но това не винаги е възможно.
*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #83 -: Март 27, 2009, 11:56:10 am »
Наде, ако ходите в Лина аз във форума вече няколко пъти съм споделяла моя горчив опит от миналото лято. Моето мнение е, че въобще не може да им се вярва.

Да ви кажа на мен уличните кучета на са ми чак толкова голям проблем на фона на боклука. Вярно, че има едно дето стои на пътя за естакадата за слизане и не мърда, а ако го приканиш да се размърда наддава вой все едно си ги ритнал или кой знае какво и всички съседите те поглеждат укорително. Обаче вчера виждам няколко жени да чистят покрай една от главните улици в квартала, че дори и кмета снощи в новините обясняваше как се чистели редовно големите пътни артерии. И какво ме ползва мен това като квартала ни заприлича на бунище!Не мога да карам количката без редовно да се чудя как да заобиколя някоя торбичка обаче да не настъпя друг боклук. Боклука ни след като не се вдигна цяла седмица, сега го вдигат на 2-3 дни по веднъж. Междувременно силния вятър, който беше през последните седмица две, разпиля болкука навсякъде. И даже да се навия да си изчистя кварталната градинка за да има къде да играят децата ми няма смисъл защото от невдигнати болкуци тя пак ще се замърси. А после пак ще обяви кмета съботници за почистване на града :x след като докато се разберат с концесионера си ни затънахме в боклуци.


*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #84 -: Март 27, 2009, 13:22:13 pm »
Боклука, както писах и по-назад, е другата ми "любима" тема :x Изгубила съм всякакви очаквания, че изобщо някога ще заживеем в бяла държава. Излизането на разходка с дете в количка е нещо като игра за печелене в сървайвър - по трасето се преборваш с различни изпитания - боклуци разпиляни, кучета озъбени, паркирани коли по тротоарите и следователно животозастрашаващи опити за лавиране м/у минаващите коли на пътя, препятствия всякакви - два метра буташ количката, вдигаш, пренасяш, пак малко буташ, пак вдигаш, пренасяш; ако пък се наложи градския транспорт да ползваш...
« Последна редакция: Март 27, 2009, 13:24:35 pm от tzvetenze »
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #85 -: Март 27, 2009, 13:48:35 pm »
Цвете и мен боклука направо ме подлудява.Тези дни като имаше вятър и цялата поляна стана в торбички,хартийки и какво ли не. :x
А за калищата и строежите и разбитите тротоари ,не ми се говори.Още на втората седмица ,от прибирането ни в БГ ,си счупихме едното колело на количката в изкопан тротоар. :x

Стефи,дано намерите най-добрите лекари за Ели !

Момичета,направо съм се разтреперила.Моята хуна преди малко ни затвори с баща му на терасата . Излизаме двамата да простираме и Жоро затвори врата с дръжката.Е направо ми прилоша ви казвам.Той първо ни се смееше,после взе да плаче и аз се разплаках и изобщо беше ужасно.Аз гледах за съседи по терасите ,а мъжът ми намери една пръчка и с триста зора успя да помръдне дръжката през отвореното малко прозорче над вратата,добре че беше отворено,защото не знам иначе как щяхме да се оправяме.
Егаси и хлапето,как му дойде на ум да ни скрои този номер.
<br />
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #86 -: Март 27, 2009, 14:21:11 pm »
тоя номер със затварянето на дръжката го правят много малки деца. чела съм доста такива истории. трябва да се обмислят тия вероятности и да се вземат мерки да не се допускат. никак не е невероятно да се случи такова нещо. е, от нашите Cygnus може да разкаже такава случка.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #87 -: Март 27, 2009, 14:42:42 pm »
Абе Пердето беше разказвала, и аз още тогава много се чудех как става този номер - явно при нас дограмата е някаква по - нестандартна, защото дръжката е доста на високо и абсурд Симона скоро да успее да затвори. Зори, има едно такива гумени приспособления по 2-3лв, дето не позволяват вратата да се затвори плътно, освен да държиш едно такова на близо и като излизаш да простираш да го поставяш по нависочко - за да не го стигне Жорко и махне.
*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #88 -: Март 27, 2009, 15:03:12 pm »
Зори,тази попара и аз съм сърбала.Излязох да простирам и Ива ме затвори.Незнам от къде извадих тази сила да разбия вратата.В противен случай щеше да се разбива входната врата,че ключа ми беше слошен и мъжа ми нямаше как да влезе.От тогава когато излизах да простирам си вземах в джоба мобилния и вадех ключа от вратата!
*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #89 -: Март 27, 2009, 15:15:57 pm »
Перденце, направо тук ще ти напиша впечатления от Пирогов.
Обстановка - отвратителна, лекари - апатични и претупващи (поне това срещнах аз), липса на всякакъв интерес към пациента и новостите.  :x
Ние бяхме пратени при д-р Докова (педиатър) от едно от светилата в коремната хирургия на детското отделение. Лични приятели сме със сина му.
Г-жата ни погледна изследванията, отдели 5 мин., изписа антибиотик, начерта план за влизане при тях за урография и ме смъмри, че не съм *забелвала*.
Такова недоверие ми вдъхна, че не ми се иска да се налага да имям досег отново с тях.
Накрая чак си отвори саморъчно джобчето на престилката, за да й сложим паричките.
Ходихме преди това в Токуда при доц. Лилова. И тя за забелването се хвана... Иначе го гледа на ехограф, но не можа да ме убеди в правотата си.
Последно отидохме по препоръка на д-р Кацаров при доц. Буева в 3 градска (частен кабинет). Тя работи в Педиатрията и се спряга за едно от имената в тази област. Изключително мила и внимателна, изчерпателна, убедителна.
Днес пуснахме поредна урина след промивки със смрадлика и чакаме в понеделник резултат. Тя отхвърли възможността за вътрешна инфекция след обстоен УЗ.
За мен това беше най-резултатната среща. Като рових из нета за инфо за нея, повечето мами с проблеми бяха минали през всички тези доктори и накрая именно доц. Буева беше помогнала.
Дано не се налага да стигаме до услугите й.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #90 -: Март 27, 2009, 15:54:29 pm »
Много благодаря за изчерпателният отговор. Щом стоят така нещата, ще отидем при доц.Буева. Дано не се наложи, но не вярвам вече. Координати ще ми драснеш ли, моля те. Иначе пакостите на Антоан са от най малка възраст, започнаха с плонш от кошарата на 10 месеца, само и само да не стои вътре. Аз бях до тоалетна...
И ме е заключвал на тераста, че и стъклото се строши при това от блъскането, абе кво да ви говоря, много, много палаво дете. Днес пък, по точно перди малко, докато си свалям обувките, той отива в кухнята и излива 10 литрово шише с минерална вода на земята... Та така при нас винаги е "весело" при това всеки ден.

Днес взех урина и веднага я занесохме в централната лаборатория, а в понеделник ще занеса и в друга. После на УЗИ и ако там е наред всичко, ще предприема хомеопатичен курс на лечение за 1 месец.

П.П. Добре де тва със забелването не е ли ясно, че не трябва да се прави. За какво мъмрят, немога да разбера.
« Последна редакция: Март 27, 2009, 15:58:20 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #91 -: Март 27, 2009, 17:38:48 pm »
Как успявате да простирате заедно с децата?! Аз с Мия не мога да свърша подобна дейност и простирам винаги само по нощите, след като си е легнала.
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #92 -: Март 27, 2009, 17:44:17 pm »
meshko106, Ели ми е голяма помощничка, подавами щипките, а когато простирам на баща и чорапите и позволявам тя да ми ги подава, щото принципно някой път ги изтърва по земята. А ако не е в настроение да помага, търчи наоколо и ми се мотае в краката.

Я кажете за това "забелване", че и нашата докторка каза да го правим това упражнение. Мисълта ми е до какво води ако се прави и до какво ако не се прави?


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #93 -: Март 27, 2009, 19:43:32 pm »
Гери, ето ти статия по въпроса:
http://www.bg-mamma.com/articles/full/966
И тук:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=144112.0


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #94 -: Март 27, 2009, 19:52:03 pm »
Не знам дали някой гледа току-що "Часът на Милен Цветков", аз съм потресена и ужасена. Нямам думи... Горката жена. Дано да намери възмездие за своето детенце...
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #95 -: Март 27, 2009, 23:27:02 pm »
Мами, извинявайте, че се намесвам в темата ви, но дискутирате нещо, което е доста наболяла тема за мен...

По темата за кучетата само мога да кажа, че ми е много тъжно как у нас ни заставят да изпитваме омраза към животните, към кучетата. Колко години не се реши проблема с кучетата, кой знае колко пари се изкрадоха, а сега се принуждаваме да търсим начин да се "отървем" от безспорно оасните улични кучета. Много обичам жвотните и ми е жал...
Прави ми впечатление, че дори повече инциденти стават с домшни кучета, вчера пак даваха по новините, което напълно доказва тезата ми, че масово хората са безотговорни към дом. любимци и трябва да има закони и да се прилагат строго към такива "грижовни" стопани.
Аз имам и куче, и котка, и папагали и Кристина си играе с тях.
Цветенце, закони има, ама няма кой да следи за тяхното спазване, това е най-голямата трагедия :? Ето го закона, всичко е регламентирано вътре.

Знате, бебок нямам, ама си имам четрилап разбойник, който е на 10 месеца. За тези десет месеца се нагледах на какви ли не неща, от които на мен ми побеляха косите, образно казано... От сорта на:
- несъбиране на екскременти от собственици на домашни любимци (това е най-малкото)
- разхождане на домашни любимци ранно сутрешно на детска площадка, пуснати! Дарки се разхожда на повод (така е по закон), и в този аспект получих сто хиляди препоръки как да не го разхождам на повод, а да го пускам, че така да се научел да ходи с мен :x
- разхвърляне на храна в междублоковите пространства, за която е е ясно каква й е целта - или са хора, които хранят безстопанствените животни, или са хора, които искат да ги отровят... Като говоря за разхвърляне на храна, говоря за това, че човек не може да мине един метър, без да се натъкне на нещо ядивно за четрилап другар. Съответно за чистотата няма да говоря, за миризмата още по-малко, защото можете да си представите как "ухаят" кокали в топло време...
- Глутници безстопанствени кучета, които ходят по нас... Пазят си територията или сме им интересни? Ако си пазят територията - ние дали ще оцелеем без да ни нахапят?
- и т.н. и т.пр.

Отделно, има някои безумни разпоредби, които задължават Екоравновесие (или там както се казва агенцията, която отговаря за вашия регион), да събира глутниците кучета, да ги кастрира и да ги връща обратно откъдето ги е взела. Ако е така е сравнително добре. НО! положението се влошава още повече от факта, че тези въпросни господа събират определена глутница кучета, кастрира ги, но не! ги връща на същото място. Съответно мястото на въпросната глутница се заема от друга още по-агресивна глутница (защото се бори да се утвърди и да си запази територията), и нещата тотално излизат от контрол.

И на фона на тази "прекрасна" картинка се появяват и безотговорните стопани, на които не им пука дали мъжкаря им ще заплоди някоя кучка, и ще допринесат още повече за безстопанствените кучета; хора, които взимат животни под давлението на децата си, без да осъзнават какъв ангажимент е домашния любимец... и съответно популацията на безстопанствените се увеличава...

Тежко, болно, мъчно... И всичко това защо - защото за Н-ти пореден път в нашата държава законите не се спазват :(

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #96 -: Март 28, 2009, 01:09:09 am »
Я кажете за това "забелване", че и нашата докторка каза да го правим това упражнение. Мисълта ми е до какво води ако се прави и до какво ако не се прави?

Гери, нас като ни изписваха от болницата ни казаха да забелваме. То по-точно почистваме пишлето, но без да го насилваме при придърпването на кожичката. С времето започве само да се забелва. Мъжът ми лежа в урологията в Пловдив и доц.Дечев му казал, че много правилно сме процедирали с детето. Искахме да разберем кога трябва да направим профилактичен преглед при уролог за мъничето, но доктора казал, че при такова третиране преди да навърши 2г. няма смисъл.

*
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #97 -: Март 28, 2009, 02:08:25 am »
Ох, аз  с това забелване направо станах за смях. На такива чудесии се бях наслушала преди, че в момента в който си взехме Алекс, аз реших, че той ще мине без това упражнение. На комшийката детето беше пищене, викове, кървища, абе страшна работа. И така детето 2 седмици у дома, но аз не само, че не го барах, но и не давах никой да припари да направи забелването, направо скачах на бой.  Е убуу де, ама детето направи възпаление и се оказа, че трябва да му го правя. Вечерта се подготвих психически да видя нещо страшно, а то ко се оказа че кожичката самичка без трудност се забели изцяло. педиатърът каза, че не са му правили нищо в болницата, а така бил роден.

И да се оплача, ние направихме сефтето вече - имаме бронхит.  Пием АБ и сироп, надявам се да мине лекичко.
« Последна редакция: Март 28, 2009, 02:11:41 am от Mary »
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #98 -: Март 28, 2009, 02:25:34 am »
Уф, Мary, този дребосък сладък :( Да оздравява по-бързо!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмица - 23-29.03.2009г.
« Отговор #99 -: Март 28, 2009, 09:07:56 am »
Мери, много гушкане за моя приятел и бързо да оздравява!

За деликатната тема около мъжкото достойнство аз съм на следното мнение,
ако ситуацията и зоната позволява, леко и внимателно без сила- да.
Ако обаче детето страда видимо и го боли- не.Има време и лекари за тази дейност.
Тате се справи с това, мисля бяхме на около 6месеца.
Ние посещавахме няколко пъти уролог, поради достойнството Миташко
поради вродена хипоспадия която трябва да се следи, казаха добре сме се справили.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)