0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #360 -: Март 11, 2010, 13:17:57 pm »
Аз съм пила само Гинипрал по половин таблетка,но рядко само като ми се втвърди корема и веднага следваше лежане,пила съм го само него не със нещо друго,а иначе магнерот 3*2 до последно,но това не попречи бебетата да решат кога ще излизат.
С много почивка и пазене на леглото нещата се получават накрая.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #361 -: Март 11, 2010, 18:06:35 pm »
maxi, ще стискаме кълките до края на юни заедно значи  :wink: Аз пия Магнерот от към 12г.с.още ,тогава имах болки и ми се отразява добре за сега. Не съм имала контракции и болки ниско долу и централно за сега. Само странични , които са свързани с перисталтиката и разпъването на връзките. На мен мануален преглед на шийката на матката не ми е правен, но в края на месеца като съм на преглед , ще питам за това .Надяавам се да те отпуснат тези контранции и по-спокойно да изкараш последните месеци  :bighug:
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #362 -: Март 11, 2010, 18:07:48 pm »
От 23 г.с. д-р Сигридов ми изписа Гинипрал. Имах много на брой и ритмични безболезнени контракции. mari-al много добре е описала какво е усещането при така наречените подготвителни контракции. Докъм 28-29 г.с. трябва да са под 5 на ден, после се увеличават.
Магнеротът действа при натрупване т.е. не се пие еднократно при контракции. Обикновено като го започнеш и си го пиеш докрая, просто дозите се сменят според симптоматиката. Д-р Сигридов ми беше казал ако имам малко контракции да пия 3*1, ако се увеличат да мина на 3*2 докато се овладее ситуацията и после пак да го намаля, но да не го спирам. Схемата действаше няколко седмици, после вече престана и последните месеци бях на 3*2, което е максималната доза. Всъщност това е магнезий, който спомага за отпускане на гладката мускулатура. Не е болкоуспокояващо.
Гинипрал трябваше да пия, когато усетех, че коремът ми е напрегнат постоянно или контрахира често. Пиех по едно хапче през 8 часа ако беше много напечено или 3*1 за 2-3 дни и го спирах. Действаше безотказно. В по-големите седмици контракциите не изчезваха напълно, но отслабваха като сила. Повече от седмица интензивен прием не трябваше да правя. Всъщност само веднъж го пих цяла седмица - в 36 г.с. на записа на тонове засякоха много силни и редовни контракции, макар и безболезнени, но д-р Сигридов се притесни, че ще отключат родова дейност. Сърцебиене имах обикновено само при приема на първото хапче. Важното беше да не го пия на гладно. Много ми трепереха ръцете от него, но и на това му намерих цаката - нещо сладичко.  :D Виж на зверските киселини, които ми причиняваше, цяр не намерих.
  09.11.2007
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #363 -: Март 11, 2010, 23:49:30 pm »
Докато е още днес и дебатираме контракциите, да си кажа аз: обадих се на д-р Сигридов и той ми каза да пия сега 2-3 дена (интензивен курс) 3*2 но- шпа с 3*2 магнерот, после да остана само на магнерота 3*1. Добре, че тукашното АГ от ЖК ме стресира като ми наговори куп глупости относно серклажа, който "как съм направила, не са ли ми обяснили какви са последствията, как на една жена и се скъсала шийката въпреки зашиването и непоправимите последици, водещи нататък", но това което най- ми помогна да притесня Доктора е обяснението и как контракциите ми можели да напънат и сега дори матката така, че да се скъса шева и т.н. Държа ми малко( и малко още след това) влага филма, дето ме вкара тая ".....", и звъннах на Док, та това ми изписа той. 
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #364 -: Март 12, 2010, 10:17:43 am »
mari-al, въобще не се впечатлявай от приказките на ЖК-то, слушай си Сигридов, както правя и аз всъщност до постъпването ми в болницата. Аз бях и съм по същата схема, която е предписал и на теб. Досега не бих се оплакала. Последните два дни само малко се претоварих, затова вземам 3х1 табл. Гинипрал. Ама аз не се спрях...
Относно серклажа - действително много лекари го отричат, но в същото време водещи такива се връщат "към добрия стар серклаж". Сигридов беше дал един пример: не дай си боже при някоя от нас стане спукване на околоплодния мехур и изтичане на водите, то в такъв случай при определени обстоятелства- левкоцити в референтни граници или малко завишени, вливане на антибиотик, профилактика на дробчетата на бебетата... може да се удържи положението до две, даже и три седмици, до навлизане в сравнително подходяща за самостоятелен живот възраст на бебоците. Аз лично се чувствам по-спокойна след серклажа.
Прегръдки от мен.   
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #365 -: Март 12, 2010, 10:36:05 am »
Оооо, Цвети, аз само докато му чух гласа по телефона и напътствията, се успокоих от натоварването от ЖК-то. Смятам него да си слушам, разбира се, много спокойно ми е така, и всичко, което обяснява, е много логично за неразбиращи медицина като мен, което допълнително ми действа положително.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #366 -: Март 12, 2010, 18:42:29 pm »
mari-al , някои хора в стремежа си да се направят на по-велики, забравят че говорят с бременна жена. И че твоите страхове са многократно повече. Баси "специалистката"  osi_2.
Много ви се радвам на тройните мами и се надявам леко да износите бременността и да имате здрави, хубави бебенца!
Наскоро няколко пъти ми водят още едно детенце на нашата възраст да го гледам за няколко часа и е прекрасно! Тримата си играят с моите и като ги гледам от страни се разтапям.
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #367 -: Март 14, 2010, 14:07:26 pm »
Здравейте момичета!
Мисля, че и моят ред дойде да се включа в тази темичка. Много ме е страх и ще се радвам да си помагаме. Аз съм вече в 7 г.с. с три бебока. Не знам още какво ми се случва- да се радвам ли, да се притеснявам ли, какво ще става незнам.
Притеснението ми е с износването на бебетата и моите килограми (44,5).
Ще се включвам да ви казвам как вървят нещата  :wink:
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #368 -: Март 15, 2010, 14:23:23 pm »
Bambami, добре дошла в отбора на тризнаците.
Лично при мен нещата вървят добре, но с повече почивка.
Ако те интересува нещо, можеш да питаш на лични съобщения.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #369 -: Март 15, 2010, 15:07:48 pm »
Аз да се похваля след срещата с док. - явно си имам контракции, макар и безболезнени.
Пия Магнерич 3 х 1 или 2 т. в зависимост от ситуацията още от 14 г.с., а сега и Гинепрал 3 х 1/2 т. и вече издавам поста и няма да ходя на работа, а само ще лежа и ще лентяйствам. :D
Важното е, че нямам разкритие и всичко си е наред /не знам дали благодарение на серклажа или не/ и юнаците растат нормално.
Успех момичета!


Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #370 -: Март 15, 2010, 20:32:11 pm »
Bambami, добре дошла в темата. Стискаме палци да удържиш фронта.  osi_9 


Maxi, добри новини. Дано те слушат юнаците.  newsm05
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #371 -: Март 16, 2010, 11:29:35 am »
Аз още нямам никакви индикации за бремеността, освен обостреното обоняние и сутрешно гадене. Като ви гледам лентичките, вие сте към края и малко ви завиждам. Не мога да кажа, че не се притеснявам, но се надявам всичко и при мен да е ок. Интересно ми е как ще се развият нещата- килоглами, корем, дали ще продължат да се развиват и трите бебета и всичко останало. В интернет няма кой знае колко много писано, макар да е различно при всички, пак би ми помогнало. Стискам ви палци, всичко до края да мине гладко и леко :wink:!
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #372 -: Март 16, 2010, 15:57:55 pm »
bambami, добре дошла и от мен  :hello: Пожелавам ти , лека,спокойна и успешна бременност и накрая три здрави и хубави бебчета в обятията ти  :triplets:
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #373 -: Март 16, 2010, 18:00:48 pm »
bambami, добре дошла при тройните  мами и дано само с хубави новини се включваш!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #374 -: Март 16, 2010, 20:43:30 pm »
Благодаря ви момичета за топлото посрещане! Обещавам, че няма да предавам фронта и ще се държа геройски до край  :D!
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #375 -: Март 16, 2010, 22:50:27 pm »
bambami, добре дошла!

Да питам някой от препатилите - напоследък много ме сърби кожата на корема и като че ли има нещо като дребни пъпчици. Знам, че някъде това се коментираше като една от "Екстрите" на бременността, ама не мога да го намеря :oops:
На мен ми остават 2 седмици до планово секцио, та все ще издържа, но ако някой помогне...

*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #376 -: Март 17, 2010, 04:36:36 am »
Бора, моят корем започна да ме сърби 2 седмици преди раждането. И аз имах ситни пъпчици. 1 седмица преди раждането/имам чувството, че за една нощ/ми се появиха стрии под пъпа. Така, че мажи се!!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #377 -: Март 17, 2010, 17:57:59 pm »
Мен вече ме сърби корема и отстрани се разширява, и се чудя какъв крем да си взема. Разбрах, че на Мустела били хубави, ще помисля ден два, докато ми свърши моя лосион за тяло и ще си купя.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #378 -: Март 17, 2010, 19:17:19 pm »
Икаров го хвалят и аз съм го ползвала той е като олио,но ми миришеше гадно.
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #379 -: Март 17, 2010, 19:37:05 pm »
Аз си ползвам и сега през бременността медицинската козметика на Авен- лосиона за тяло си върши чудесна работа. Мен също ме сърби корема, не много често де.
.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам