0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #320 -: Февруари 09, 2010, 12:53:22 pm »
Благодаря ви много момичета:).
Пожелавам с цялото си сърце и на вас скоро да слагате снимки в темата:)

Лека бременност:)
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #321 -: Февруари 12, 2010, 16:00:06 pm »
Здравейте на всички настоящи и бъдещи близнашки мами! Не помня вече откога не съм влизала в тази тема, но виждам,че Жабче е тук и се радвам,че срещам познати! Ох, вкъщи е истинска лудница, особено сега, когато не можем да излизаме заради лошото време....малките направо са полудяли!!! Изпоизядоха къщата хахаха- в буквален смисъл, някой да не си мисли,че се шегувам- у нас винаги е весело, никога не може да остане оправено за повече от 1 час, та дори и това е много и когато ни дойдат гости, милите се заливат от смях през цялото време! Моите малки мъже са страшно палави, не съм си представяла,че толкова малки могат да правят такива големи бели, но няма как и по зле ще става! :)))) Много сме жизнени, гледаме се тримцата сами, а като си дойде татето е като атракция за около час и край- пак се залепят за мен като маймунки. Въпреки всичко намирам време за всичко, е да само за себе си не, но съм го преживяла, сега са само -ТЕ! Много ще се радвам някой ден да се съберем да пощуреят заедно! Само да се оправи това кишаво време! Целувки на всички и не слушайте никой и за нищо! Всяка една двойна или тройна мама знае най-добре кое е на-доброто за децата й и всички останали коментари трябва само да ви минават покрай ушите! Горе главата бъдещи мами-ще се справите, да няма да ви е лесно, но повярвайте ми-ЗАСЛУЖАВА СИ! Целуваме ви!!!-Боби, Крис и Дани
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #322 -: Февруари 15, 2010, 15:15:42 pm »
Здравейте момичета:)
Имам въпрос.
С какво и как занимавате/хте деацата на 3 месеца. Ники, Алекс и Дани вече спят по- малко и между храненията плачат повече. Привличам вниманието им с играчки, шумолящи, дрънкащи, свирещи, но всичко е за съвсем кратко. Нямам възможност да ги държа на ръце постоянно а и не искам дори и само един или двама да са будни.
Като им пея песни ( първи куплет на Зайченцето бяло около 100 пъти:) ) понякога се заслушват но рядко.
Поздрави от нашата пълна къща и здрави да са ви дечицата.
*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #323 -: Февруари 15, 2010, 15:36:57 pm »
Здравей Лиско!
Най-"ценната" ми инвестиция беше активна гимнастика...Купих я когато бяха около 3 месеца...в началото само удряха по играчките, после почнаха да ги дърпат...сега са на 7 месеца и още откарват часове на нея...единия дърпа от едната страна, другия - от другата...местят я цялата и това още повече ги занимава...
Аз не вярвах, че с това ще се занимават и затова купих съвсем евтина...за около 40лв., а то се оказа най-добрата инвестиция...
От време на време сменям играчките на гимнастиката с други, които уж за количка и веселбата пак става голяма...
Изобщо не съжалявам...това бяха най-разумно похарчените ми пари.
Дано съм била полезна!
Поздрави и от нашата пълна къща! :D
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #324 -: Февруари 15, 2010, 20:05:06 pm »
Миним, много ти благодаря:)
Дано и нашата се окаже така добра инвестиция защото започнах тези дни да си мисля, че съм им купила май шарено одеало:)))) и аз им накачам играчки но още явно са мъници за да им дойде на ума да дърпат. Само на шумулящите платчета като им попадне ръчичката се радват:) Даже и дунапрен купих за да мога да ги слагам на ламината в хола и да ги виждам а не ми се иска да им духа от под вратите:) Дано...инъче аз ще си играя на гимнастиката:)
Понякога се притеснявам, че от бързане да ги нахраня, измия, сменя, приспя и пропускам нещо важно. На моменти чак изпитвам вина, че като се уригнат и хайде в леглото защото следващия реве:)))))))))))))
Но предполагам като заочнат сега да се заглеждат и занимават ще е различно:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #325 -: Февруари 16, 2010, 09:59:04 am »
Понякога се притеснявам, че от бързане да ги нахраня, измия, сменя, приспя и пропускам нещо важно. На моменти чак изпитвам вина, че като се уригнат и хайде в леглото защото следващия реве:)))))))))))))
Има го тоя момент, не се тревожи, сигурна съм че даваш максимално възможното на децата си.
*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #326 -: Февруари 16, 2010, 11:12:32 am »
До към третия месец почти не можех да им привлеча вниманието с нищо...след това обаче свикнаха да си играят...заглеждат се един с друг...сега започнаха да се дърпат, да делят играчки...и веселбата е голяма...имало е дни, в които по 2 часа лежат и дърпат гимнастиката...и ако аз не съм при тях, като че ли повече се заиграват...
Прави ми впечатление, че си играят повече не с играчки за по 10-15 лв., а например с шарено пакетче зрънчо...то е леко и те го мачкат, а то им шумка...играят си много с малки възгавнички...борят ги, мачкат ги..., играят си с празни кофички от кисело мляко...ей такива дреболии, дето иначе не бих им обърнала внимание...купихме едно влакче с батерии, което свири...и когато са нещо нервни, пускам влакчето по плочките, а тях - легнали по коремчета и те го следят с поглед, така имам време да приготвя млякото или пък пюретата...абе започва да им се задържа вниманието...но определено на моменти е трудничко...не се разминаваме и ние без плачене, мрънкане и т.н.
Успех с намирането на най-подходящата забавачка... :wink:
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #327 -: Февруари 16, 2010, 13:19:08 pm »
Бо, радвам се да те видя.  :D Тъкмо напоследък си мислех как миналата година по това време се окуражавахме как ще издържим до последно.  :lol:
Лиско, и аз като Миним съм с две ръце за активната гимнастика. Това е най-успешната ни покупка. Всъщност имахме две, защото ни дадоха и една за ползване, но с нея започнаха да се заиграват по-късно, защото им идваха високо играчките.
Ето тази им беше интересна още след втория месец, защото играчките бяха ниско и лесно стигаха до тях. Удряха ги да дрънкат, а калинката е с шумящи крилца. С тази играчка си играха докъм 8-9 месец, сега вече не им е интересна:
Това е другата, тя пък беше по-широка и ги слагах и двете:
А тази ми е любимата снимка, нарекла съм я "Чуждата кокошка - цяла гъска":
Също така имахме музикална играчка на леглото, пусках им я и те се заглеждаха по въртящите се играчки. Слагах в леглата меки играчки или ги закачах да висят, протягаха ръце и ги пипаха, Йоана все пееше на едно жирафче - лежи си, гледа го и припява нещо.

Слагах ги в столчетата за кола и окачах играчка на дръжката, това ги занимаваше за известно време:
В количката окачах от дрънчащите играчки, но сгънати на две, за да са им близо до ръчичките. Йоана много бързо се научи да ги удря с ръка за да дрънкат:
Децата са различни, някои много рано започват да се заиграват с играчките, други закъсняват така да се каже. Моите са противоположности в това отношение - Йоана много рано започна да бута и пипа играчки, впоследствие да ги хваща и размята да дрънкат, даже първо се усмихна на играчка, че тогава на мен. Яна точно обратното - повече обича човешка играчка.  :lol:
Миним, и аз включвам в занимавките доста битови предмети. В момента актуални са следните: две метални лъжици, които удрят една в друга или с тях налагат мебели и играчки; пластмасови купички, леген, панер за дрехи; картонени кутии с капак, в които слагам разни дребни играчки и им показвам как се отварят и затварят; пластмасова купичка с няколко ореха вътре, които те вадят и слагат обратно; всякакви тубички от кремчета, шампоанчета и т.н.; пластмасова бутилка, колкото по-голяма, толкова по-добре; малка пластмасова бутилка с вода или боб и леща; пакета с мокри кърпички или пакет носни кърпички; кабел или въже; леко одеало или квадратен шал, с което си играят на криеница.

Олях се, ще ме прощавате.  :oops: Ама дребните са се заиграли с уолкъра, който откриха днес, че може и да се бута и ме оставиха свободна...
  09.11.2007
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #328 -: Февруари 16, 2010, 14:04:48 pm »
Много ви благодаря.:)Безценни сте:)
Жабче, страхотна си с нагледните примери:) Въоражавам се с търпение и смъквам играчките една идея по ниско:)))))))), че инъче трябва да се надигнат за да ги стигнат:)))))))))))))))))
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #329 -: Февруари 17, 2010, 09:48:18 am »
Здравейте момичета,
Чета ви редовно, но ето че се престраших да ви питам:
понеже съм бременна с близнаци, не са ми правили БХС, единствено сега по-обстоен преглед на 2Д - видяхме основните неща гръбнаците, сърчицата, някакви очертания на ръце и крака и два броя сини гащи :lol:. Аз обаче се притеснявам дали само това изследване е достатъчно? Според докторката това било фетална морфология, но....като чета при вас прегледи по час, а при мен всичко мина за около 20-30 мин.
Много ме е страх дали ще са здрави децата и все се вкарвам в едни филми, но не знам какво може да се направи.
И другото което ме интересува е как изкарахте последните месеци - на легло, нормално или......защото аз имам чувството, че корема ми расте с часове и не мога да си представя на финала как ще се движа. :D Все още ходя на работа, но към 28ма седмица ще правим профилактика на дробчетата и вече ще почивам..
Благодаря Ви предварително и успех!


Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #330 -: Февруари 17, 2010, 19:04:27 pm »
Maxi, честити ви сини гащи!
На многоплодните бременности БХС не се прави. В 11-13 седмица се прави ФМ, оглед и измерване на нухалната гънка на вратлето някъде беше, също и назалната кост. ФМ си е горе долу толкова около половин час.
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #331 -: Февруари 18, 2010, 09:18:39 am »
Макси, честити сини гащи на щъркела и от мен.  :D
Вера вече ти е казала, че БХС при близнаци не се прави. Аз правих ФМ в 12 г.с. и после още една, която се прави между 18-22 г.с. По принцип има и трета, но с близнаци вече трудно се провежда, защото бебетата си пречат и обикновено я правят ако са забелязали нещо нередно на втората. Аз не правих трета, но пролседяващият ме лекар оглеждаше всичко много внимателно на всеки преглед.
Важно е да се следи маточната шийка, защото бебетата натежават бързо и ако има скъсяване, да може да се реагира навреме.
Аз от 22-23 г.с. го ударих на лежане, защото имах много контракции. Последните 2 месеца и да исках не можех много да се движа, защото бях огромна и движението освен контракции ми причиняваше и болка.
  09.11.2007
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #332 -: Февруари 18, 2010, 09:25:01 am »
На мен само една ФМ ми правиха в 18 г.с. иначе ме гледат всеки път на видеозон, но не знам до колко са компетентни докторите и дали биха видели евентуален проблем.
Затова и питах дали не мога нещо друго да направя.
Иначе ми направиха профилактичен серклаж в 15 г.с. и скоро ще правя контролен преглед и микробиология. Дано всичко е наред.....
Жабче и аз се моля да изкарам поне до 25 гс в движение, но ме съмнява. Пия доста Магнерич 3х 2 и нямам болки или контракции, само огрооомен корем.
Благодаря за отговорите :bighug:


Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #333 -: Февруари 18, 2010, 09:56:11 am »
Че за какво е магнерича тогава?
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #334 -: Февруари 18, 2010, 10:03:41 am »
Аз също в началото на бременността не знаех, че БХС не се прави при многоплодна бременност и всеки път питах дали ще ми пускат такова изследване.
Иначе, не останахме особено доволни от феталната морфология. Доц. Димитрова каза след 1,5, 2 месеца да отидем за още една морфология, но аз мисля, че тогава вече ще съм под наблюдение в болница - къде ти ще се разкарвам нагоре-надолу.
Имаме дата този месец за по-обстоен преглед на сърчицата, но се чудим дали въобще да ходим, при положение, че доцентката ни каза, че всичко е ОК....
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #335 -: Февруари 18, 2010, 12:26:14 pm »
Маxi, добре дошла в темата. Толкова приятно съм изненадана, че си двойна мама! Ще повдигна "русенската среща" за да не спамя тук.

Виждам, че момичетата са ти отговорили вече за БХС и ФМ.

Поздрави на всички.


*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #336 -: Февруари 18, 2010, 13:52:54 pm »
Maxi, момичетата са ти писали, има три важни ФМ като втората е между 19-22г.с., но и си я направила. По това време се прави и фетална ехокардиография, гледат се сърцата на бебетата, но не всички я правят. Повечето бъдещи мами я правят ако има някакво притеснение или основание за това. Иначе в ЖК всеки месеци ми пускат кръв и урина, а тази седмица си пуснах и стерилна урина и микробиология. Следи хебоглобина, че при близнаци пада бързо. Проверявай и кръвното от време на време. Третата ФМ е между 28-31г.с.
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #337 -: Февруари 18, 2010, 14:46:39 pm »
Лиско, а Бари как реагира, когато за първи път се срещна с бебчовците?
Свикна ли с тях? Най-вече, когато те плачкат той как реагираше в началото и как реагира сега??? Интересно ми е, тъй като в случая на сестра ми (е, тя е само с едно бебче), кучето се хвърли към бебето да го души и да види какво е това нещо там...а като плачка беба, той лае (сигнализира ли, кара ли се...), иначе, лежи близо до бебка да я пази  :D
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #338 -: Февруари 18, 2010, 14:56:32 pm »
Бръмбарче, Бари все още много го е страх от бебетата. Страх го е дори когато не плачат , макар напоследък да посвикна. Когато съм с някое от тях му говоря, дори го викам да го види по отблизо и да разбере, че те не са опасност за него:) Когато плачат обаче, немога да го накарам по никакъв начин да доближи:) Ще свикне но му трябва още малко време. Сега го милвам и му говоря повече отпреди за да не се чувтва пренебрегнат. С нетърпение чакам мига в който четиримата ще се търкалят заедно по пода:))))))))))
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #339 -: Февруари 19, 2010, 10:52:26 am »
Олее, сладък куч той!!!! Сладурчо, да го е страх милият!!!

Голям е сладур!!! А със сигурност ще свикне с тях, но просто са много мънички, пък той нали си е голямо куче и сигурно затова. Браво и на теб, че така му говоирш!!!