0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #280 -: Януари 24, 2010, 12:33:01 pm »
Зависи от децата, но определено те съветвам да ги приспиваш на лек шум. А и с времето ще си изградят режим и ще зпочнат да заспиват по горе-долу едно и също време.
Мойте, едното заспива за пет-десет минути и с топ не можеш да го събудиш, а другото доста мрънка докато заспи и като коте е, вечно са му наперени ушите за всякакъв шум, сакън да не изпусне купон някъде... :wink:
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #281 -: Януари 24, 2010, 12:40:58 pm »
Бора, на моята дъщеря обиколката на главата уж изоставаше с 2 седмици при меренето, а се роди с обиколка 36,5 см,/границите са 32-38 см/ което е към горната граница. В деня преди раждането ми правиха ултразвук в болницата и излезе, че обиколката й е 33 см. Винаги има допустими отклонения, така че не се притеснявай предварително.
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #282 -: Януари 24, 2010, 13:03:26 pm »
Бора, наистина не се притеснявай за главичката на бебето. Все пак ехографа е базиран на измервания, като взема някакви средни стойности. Чувала съм, че в напреднала бременност не винаги е точен. Както Fifa в предния пост е посочила- 3.5 см разминаване!!! Не се притеснявай, всичко ще е ок.

Лисе, Лисееее... :) :) :) Започна се! На мен отстрани ми стана забавно, като ти прочетох поста, ама на теб не ти е сигурно.  :D . Започнах да си представям милата картинка /както ти си написала "ама силно реве"/. Съвет не мога да дам, но ще чета написаното от момичетата. Дано и до моята глава да дойде!  osi_9
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #283 -: Януари 24, 2010, 19:05:58 pm »
Лиско, в началото не се будеха една друга. Сега едната да смрънка насън и другата вече е будна, че и глас надига от недоволство. Резултатът е две будни и кисели бебета. Едната спи по-малко и все я дундуркаме и я пазим да не кряка за да може сестра й да поспи.
  09.11.2007
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #284 -: Януари 24, 2010, 21:55:06 pm »
Лиско, наистина в един момент почват да се чува и става страшно. Интересното е че при нас не се реагира на произволен шум, но чуе ли се сестричката и др. веднага се буди и става. И при нас едната спи повече от другата и я буди - решението - на обяд спят в различни стаи, че да не си пречат.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #285 -: Януари 24, 2010, 22:04:55 pm »
:)Благодаря ви момичета:)
Да са здрави и усмихнати дечицата.

Аз така или инъче, сега не ги оставям да спят на пълна тишина, но плача е наистина друго нещо. Докато спят и започват да пищят и да плачат:))))Затова и ми е странно, че все още другите двама не реагират веднага или изобщо:) Ще ги разнасям из стаите, няма как:)))))))
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #286 -: Януари 25, 2010, 10:00:56 am »
Имам приятелка с тризнаци на възрастта на моите кокони. Наскоро гледах снимка, на която и тримата спят натъркаляни плътно един до друг на спалнята. Та явно е възможно все пак.  :wink:
  09.11.2007
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #287 -: Януари 25, 2010, 13:13:27 pm »
Имам приятелка с тризнаци на възрастта на моите кокони. Наскоро гледах снимка, на която и тримата спят натъркаляни плътно един до друг на спалнята. Та явно е възможно все пак.  :wink:
Олеее, мила картинка! :lol: :lol: :lol:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #288 -: Януари 25, 2010, 20:05:34 pm »
Лис, в началото до към 5ти месец въобще не си обръщаха внимание, после до годинката от дишането на другия направо се будиха, сега вече лъвски рев да има от съседното легло, другия спи. Ако продължи повечко време, тогава започва да се пробужда и другия.
Като се сетя за теб, пред очите са ми трите кошарки, пълни с любов  :bighug:
*

    megsun

  • *
  • 32
  • Impossible is Nothing
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #289 -: Януари 26, 2010, 11:41:53 am »
Голямо приключение си е, а  :D Сигурно е върховно щастие да ги наблюдаваш как спят...

Целувки и поздрави на всички мамчета  :grouphug2:
*

    elist

  • **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #290 -: Януари 26, 2010, 19:50:10 pm »
Лелеееее !!!
аз откога не съм влизала,ама тя темата гъмжи от тризнаци  :D :D :D
Лиско ти май провлачи крака. :lol:
Момичета пожелавам ви всичко най,лека бременност и успешен финал!!! Да гушкате  най-сладките и здрави бебчета !!!!

Лиско аз нямам дълъг стаж ама и моите госпожици не се чуват в повечето случаи. И при нас както при таурус и Жабче едната е по поспалива от другата и съответно по будната е вече гевезанче свикнало да го разнасям.  :D Да ти кажа се чудя как се справяш.Дано да има кой да ти помага.На мен вече да гледаш едно бебе ми се вижда лесна работа,а на теб сигурно детска игра...
Ама то прекрасните мигове все още предстоят. Аз като ги преобличам им *изпърдявам* коремите и сега Рая се е научила и прави пррррр с устнички и е толкова смешна,а София като не и обръщам внимание ме вика с едно ъъъаааа... :D
 Ето ни и нас да ни видите,че бях обещала снимки  :oops:

   http://elist.snimka.bg/baby/tri-meseca.464835 

 А тук правим първи плахи стъпки в рисуването

   http://elist.snimka.bg/baby/p-rvite-ni-izyavi-v-hudojestvenoto-izkustvo.466921   
 
  Обещавам да пища по редовно
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #291 -: Януари 27, 2010, 11:11:32 am »
Момичета, аз имам едни размишления от известно време.
С първи братовчед на мъжа ми и жена му коментираме относно справянето с отглеждането на бебета. Те непрекъснато ми обясняват, че когато бебетата се появят няма да имаме време дори зъбите да си измием, да не говорим за нещо друго.
Всичко, което говорят звучи много отчайващо и депресиращо, а аз с нетърпение чакам да ме налегнат тези грижи.
Ще се радвам ако  вече станалите майчета  споделят наистина ли е толкова трудно и отнемащо времето да се грижиш за две/три бебета наведнъж?
Далеч съм от мисълта, че ще ми бъде лесно, но все пак това е нещото, което сме чакали толкова много години, а всички ми представят грижите за бъдещите бебета едва ли не като бреме....
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #292 -: Януари 27, 2010, 11:22:19 am »
KRISTI, я не се отчайвай, мила.
Винаги ще се намери някой от обкръжението, който да е мрънкащ, тъжен и недоволен от нещо... или както ти пишеш - да ти действа "отчайващо и депресиращо".
Бях чела някъде нещо от рода "Намирането на време зависи от начина на организация на времето".  
Така че ще свикнем и ще се справим, не сме първите, няма да сме и последните. Да погледнем от другата страна - уникални! А и всичко ще си дойде на мястото, ще е трудно в началото, но пък си представи три усмихнати човечета да се взират в теб!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #293 -: Януари 27, 2010, 11:44:03 am »
Елист, прекрасни сте:))))))))))))

Кристи, преди млако писах и в една друга тема по повод времето и гледането:) Наистина всичко е въпрос на добра организация но и много зависи от характера на децата.
Първия месец след катио се прибрахме, майка ми беше неотлъчно до мен и много, ама много ми помогна. От почти 1 месец съм сама и никак не е страшно. Изморително и притеснително е на моменти защото в началото като ревнеха и тримата и незнаех какво да направя по-напред. Сега като ревнат, двама реват (или поне един) а с третия се занимавам:))))Няма как:)
Мен също последния месец много ме ожалваха, даже повече отколкото ми се радваха:) Дори на моменти се ядосвах много, че ми се говори само колко трудно ще е. То никой не си и мисли, че ще е лесно, но смятам всеки си е преценил поне наполовина какво го очаква, останалата половина нямаш време да я осъзнаеш:)))))))))))
В началото като останах сама ме мъчеше безсънието, сега вече свикнах. Остава ми в най добрия случай по 1 час да дремна между храненията им. Нощем имам предвид. През деня понякога спят и по 4-5 часа но пък немога да спя денем:)))))
Аз и докато бях бременна си мислех сама да си ги гледам. Свекърва ми е много набклизо но повече ме изнервя отколкото да ми е в помощ и затова не искам да е тук постоянно. Майка ми идва събота и неделя когато може и така ме отменя поне за 1-2 нощи:) незнам как ще е занапред, но не ги гледам сама за да се правя на герой а защото засега успявам без това да ме изнервя и изтощава до безкрай. Винаги съм стррадала от безсъние преди да родя и вероятно организма ми е привикнал да "спи" по малко:) Мислила съм и за жена, която да ми помага, но не още. Никак немога да си представя все някой да е около мен и да немога да си ходя ако искам по гащи в нас:))))))))))))))))))))
За всичко се намира начин, стига да не е за сметка на здравето ви разбира се:)
Затова, наслаждавай се на растящите мъници в корема и не се тревожи отсега за после. Те децата ще ти покажат с кое как и дали сама ще се справяш.

Забравих:) Сутрин и вечер разхождам Бари:). Този ушатия от аватара ми:)
« Последна редакция: Януари 27, 2010, 12:50:59 pm от Lisko »
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #294 -: Януари 27, 2010, 13:31:41 pm »
KRISTI, и на мен всички ми казват колко трудно щяло да ми бъде, засега все още радостни и учудени от тройния факт, дано по- нататък не вземат да ми действат депресиращо(но няма да им се дам). Но нали това сме чакали толкова дълго време, защо сега да седна да си мисля как ще се справям, ще се наспивам ли, ще успявам ли с трите наведнъж и т.н. Като дойде момента- ще му мисля- сега съм щастлива с бременността си и не си вкарвам никакви отчайващи и стресиращи мисли. Дай, Боже, моментът, в който си мислят, че няма да се справяме, да дойде безпроблемно, пък тогава за всичко ще се намери решение!                                                                                                                               Лисе, това за разходката с Бари звучи малко като виц, но ти вярвам, че е в ежедневните ти събития и че се справяш и с това!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #295 -: Януари 27, 2010, 14:07:07 pm »
Лисе, това за разходката с Бари звучи малко като виц, но ти вярвам, че е в ежедневните ти събития и че се справяш и с това! [/color][/color]
:))))Виц, виц:))))
Е..., признавам разходките са много кратки в сравнение с преди:)

Така е момичета:)Ще ви се радват, ще ви съжаляват:))))И сега го правят като изляза на разходка с количката. Първата реакция е да се зарадват, но подминавайки се чува..."малеееее, как се оправя с три:)" наскоро разминавайки се с група майки в морската градина, едната с близнаци, се обърна и с много съчувствие в гласа ми каза "като знам какво е с 2, незнам какво ви е на вас с 3"
Усмихнах се и казах "Хубаво е":)
Мислете за хубавите неща. Сега ми се струва, че цял живот това съм правила а са само на 2 месеца още. Вярно, тепърва ми предстои да видя и усетя много неща, но всичко се преодолява. Няма лесно в този живот, но е от прекрасните трудности:)
Засега ми е малко трудно с къпането и то когато и тримата са будни и гладни:))))))) Тогава стоя в стаята и се чудя, да изкъпя един и да нахраня другите двама, да нахраня тримата и при следващото будене (което няма да е едновременно и при тримата) да ги къпя, да изкъпя и тримата и тогава да ги храня:)))))А когато пък съм изкъпала едно от децата и го храня, се моля другите да поспят още поне 10-15 мин. за да има време да се наяде споокойно:)
Ама като заспят, стоя над леглата им и се смея понякога с глас на муцунките , които правят докато се унасят или сънуват:) Тогава не усещам, че краката ми са мокри а аз изпотена от бързане и притеснение:))))
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #296 -: Януари 27, 2010, 14:30:06 pm »
.....ти си Лисица  :sunshine:......
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #297 -: Януари 27, 2010, 15:07:40 pm »
Лиско, както винаги с много изчерпателен отговор. :D
Честно казано изобщо не се бях замисляла за това как ще се оправяме с три бебета наведнъж, докато не започнаха да ми "предават" своя житейски опит разни познати.
Много време има още докато нашите мушмулки се появят, но  аз съм решила само  в началото да приема помощ от свекървата. Но определено искам с мъжа ми да си се справяме с всичко, а не някой непрекъснто да ми виси на главата. Защото и това е супер изнервящо.
Съдя по сегашната ситуация - сега гледам повече да лежа и не правя нищо у нас. Мъжа ми се занимава с всичко, но аз от време на време привиквам свекървата да го отмени в някое задължение. Та, после ме е яд, че изобщо е идвала... :wink:
Затова, по-добре сами и както можем, отколкото само да възникват спорни ситуации.....
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #298 -: Януари 27, 2010, 15:31:37 pm »
Размисли и страсти, страсти и размисли, много приятни неща...Усмивката ми не слиза от лицето като чета тук и особено днес.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #299 -: Януари 27, 2010, 15:40:20 pm »
Няма лъжа с две е трудно,а с три представям си.Аз не съм от хората които ще кажат ми толко желани и чакани,че нищо не ни плаши и си ги гледаме сами.Истината е ,че е денонощно обслужване и нямаш време и да се изкъпеш,че е приятно е безспорно все пак това си искал и желал затова и пишеш в този форум.