0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: отстраняване на маточните тръби при инвитро
« Отговор #60 -: Май 18, 2013, 22:12:36 pm »
july27, ще е по-добре да изчакаш няколко месеца, все пак е имало кюртаж и е необходимо да се възстанови маточната лигавица.

Най-точен отговор би ти дал лекуващият лекар, докато чакаш може да пуснеш документи за финансиране на ин витро процедурата по програма ФАР.

Пожелавам ти успех!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: отстраняване на маточните тръби при инвитро
« Отговор #61 -: Май 19, 2013, 10:08:49 am »
Благодаря ви, момичета! Със сигурност ще питам лекуващия лекар, просто ми е трудно да изчакам още няколко дена до прегледа. Част от нещата вероятно сме ги говорили и след операцията, но тогава още не бях на себе си. Засега планът ми е такъв - подавам документите за фонда чрез първата клиника, за която имам час-успях да запиша за юни за д-р Владимиров. Обмислям и вариант аз да си финансирам преди това един опит с лека стимулация. При всички положения ще отида и за второ мнение, вероятно в Малинов. Имам час и за д-р Стаменов в Надежда, но както се досещате това е чак след година. Изчетох доста за клиниките от мненията на момичетата във форума (за което съм благодарна на всички, които споделят и на модераторите) и успях да придобия представа за това какво ме очаква или поне за основните стъпки, които трябва да премина. Ще изчакам колкото е необходимо според лекарите, за да започна някаква процедура, предполагам ще е най-рано есента. Тук идва ред и на логистичния ми проблем-по принцип трябваше в края на лятото да се преместим дългосрочно в САЩ. Сега обаче не смея да рискувам, защото там процедурата е доста по-скъпа, а ние няма да имаме осигурена работа в началото, да не говорим за здравни осигуровки и болнични... За сравнение тук ме осигуряват на максималната възможна сума, имам допълнително здравно осигуряване и т.н. Засега най-логичното решение ми се струва да отидем (за няколко седмици) да си активираме зелените карти и да се върнем да правим инвитро тук. Ако успеем от първи опит добре, ако не освен разочарованието, ще трябва да понесем и периодични разходи за пътуване до там (за да не си загубим правата). Стана дълга и сложна, но се чудех дали има много момичета, които правят процедурите тук, а после се връщат да бременеят и раждат в САЩ. Надявам се, че описанието ми не е станало много дълго и заплетено, просто обстоятелствата са такива....