0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Шейново или Тина Киркова
« -: Декември 23, 2008, 00:00:56 am »
Здравейте!Ще се радвам ако получа повече мнения информация и съвети кой от двата родилни дома да избера.И ако знаете конкрето за някоя добра акошерка доктор или екип.След няколко месеца живот и здраве ми предстои да родя и още немога да взема решение къде и при кой и има ли смисъл да си избирам!Знам че това е доста субективно зощото всички имаме различни критерии,но все пак.......Сестра ми роди преди две години в Шейново и не остана много доволна , но това незначи че там няма добри специалисти.Мисля че същото важи и за плащането.Някои си плащат за раждането но не остават доволни от отношенето което са получили.Незнам кое е по добре!Ще се радвам да ми дадете съвет.Благодаря!
« Последна редакция: Декември 23, 2008, 00:10:29 am от stefiart »
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #1 -: Декември 23, 2008, 19:35:29 pm »
И трите ми приятелки родиха в Тина Киркова,при д.р Панова,останаха много доволни. :)

*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #2 -: Декември 23, 2008, 20:29:24 pm »
А защо питаш тук?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #3 -: Декември 23, 2008, 22:04:04 pm »
А според теб къде да питам? Аз съм питала доста доктори, но никой не ми е отговорил нещо конкретно.Не съм чула доктор да говори нещо лошо за свой колега. Всички ми казват изборът и решението си е твое.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #4 -: Януари 07, 2009, 18:09:19 pm »
Родих 08.12.2008 в Шейново с избор на екип. Екипа беше само д-р Богословова.
Можех и анестезиолог да си избера, но упойка не се наложи, всичко стана много бързо, когато я поисках беше късно......... 6-7 см разкритие.

Останах доволна от докторката, беше до мен през цялото време. И незнам дали благодарение на нейния опит или на чист късмет раждането мина много бързо.
Като се има предвид че преносих 5 дни и беба неискаше да излиза. Сложиха ми някакво хапче вагинално в 9.30 и в 14.25 родих, като ме сложиха в 13.00 в предродилна зала.
Иначе от акушерките с малки изключения останах с лоши впечатления. Имаше много родилки и ме настаниха на 1 етаж, където не е правен ремонт и беше ужасна мизерия. Мъж ми искаше да ме прибере вечерта след раждането. Но както и да е това се забравя. За мен беше по важно че всичко мина бързо и без проблеми още първата вечер си седнах на д-то въпреки шевовете.

Аз също се чудех между ТК и Шейново и несъжалявам за избора си.
Цените май в 2-те болници са различни. На мен ми струваше 900лв избор екип официално платен на касата на болницата и 10лв хапчето платено неофициално и без документ.


*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #5 -: Януари 07, 2009, 21:48:15 pm »
Преди около 2 месеца родих в Тина Киркова с избор на лекар - д-р Колева. Изключително доволна съм от отношение, грижа, свършена работа и заплащане. Таксата за болницата е фиксирана - 500лв /а останалата сума си е договорка с конкретния лекар и не е лошо предварително да се разберете, за да не останеш изненадана/, но има и допълнителни изследвания /ПКК, урина и кръвна група/ и прегледи /анастезиолог и алерголог/, които се заплащат, ако раждаш с планирано секцио.
Бях в обикновена стая - условията са не лоши, даже останах приятно изненадана. Някои акушерки са милички, други не. От детско отделение нямам оплаквания.
Каквото и да решиш успех и леко раждане!
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 21:59:37 pm от elma »
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #6 -: Януари 09, 2009, 15:08:04 pm »
Тина Киркова с избор на екип д-р Маленов много съм доволна от отношението и загрижеността му .Аз съм със секцио и разреза ми е много малък и е лепен много бързо се въстанових и нямаше шевове които да ме дърпат.Моя приятелка двапати ражда нормално с същия екип и е очарована от екипа.Успех с избора.
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #7 -: Януари 09, 2009, 21:00:17 pm »
И аз бях в Тина Киркова при д-р Маленов. Нямам думи да опиша колко съм доволна.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #8 -: Януари 10, 2009, 09:27:19 am »
Аз относно условията не съм доволна от ТК.И отношението на персонала е отвратително.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #9 -: Януари 11, 2009, 16:48:08 pm »
Записвам се да следя темата. Засега ходя да ме следят в Тина Киркова, и по-точно д-р Гергов. Тъй като още не съм решила дали ще раждам там бих се радвала момичета, които са били при въпросния д-р да споделят мнение.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #10 -: Януари 11, 2009, 18:26:31 pm »
О,за Гергов каквото и да се каже малко ще е.На мен със проблемна бременост и болнични не искаше да ми даде каза да постъпя в болницата и тогава ще ми издадът.
Ходих там два пъти и приключих искаха ми само снимките от прегледите на д-р Стаменов,това означаваше да ходя в клиника Надежда,а на тях да им нося снимката на бебетата и листа от прегледа.Просто ужас.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #11 -: Януари 12, 2009, 19:24:34 pm »
Ох..Аси ти направо ме отчая! А къде ражда? За моя най-огромна радост досега не съм имала никакви проблеми с бременността, но достатъчен е факта колко дълго чакано е това бебе, за да се прецака нещо.. На мен засега доктора ми се вижда свестен, но болнични не ми се е налагало да ползвам. Аз все пак си набавям и още едно мнение с посещенията ми при д-р Владимиров. Естествено, ще се посъветвам и за раждането с него.  :oops: Май е рано още, но така ме е хванало шубето..все си мисля, че нещо пропускам да направя, хванала ме е е параноята явно
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #12 -: Януари 13, 2009, 08:41:55 am »
nunu,там раждах със секцио по спешност двете бебета решиха да излизат много преди определената дата.Благодаряние на д-р Стаменов ме чакаше завеждащата д-р Григорова с екип и веднага реагираха.д-р Игов беше анестезиолога страхотен човек той ме успокояваше и ми държеше ръката освен,че си свърши работата перфектно.
Имам негативно отношение само към д-р Гергов,но то е лично мое и кам персонала в отделението държаха се меко казано грубо.
Иначе д-р Стоичкова която е завеждаща на отделението за бебетата също е страхотен специалист и се грижи 16 дни за моите бебета.Така,че не се притеснявай може това да е верният избор за теб.
« Последна редакция: Януари 13, 2009, 08:45:00 am от asi73 »
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #13 -: Януари 13, 2009, 11:16:57 am »
Аз също съм за ТК.Препоръчвам д-р Григорова и д-р Игов.Секциото ми мина без никакви проблеми и се въстанових изключително бързо.А като условия в самата болница -във ВИП-а не е толкова лошо :)
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #14 -: Януари 13, 2009, 14:12:59 pm »
Аз също мисля да бъда с избор на екип, но още не сме говорили дали ще е нормално раждане или секцио. Аз лично искам секцио, но незнам ако не се налага по медицински причини дали изобщо ще се съгласят, макар че чета, че за избор на секцио пожелание цената е двойна :x Освен това си мислех, не е ли добре да раждам при доктора, който ми е следил бременността? Не че ме познава кой знае колко де, ама все пак?! Или пък да раждам при друг...
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #15 -: Януари 13, 2009, 14:59:51 pm »
Гергов изражда когато е едно бебе.Иначе секцио при близанци не прави,а дали изобщо прави секцио не знам.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #16 -: Януари 13, 2009, 15:05:07 pm »
Добре, че ми ги казвате тези работи...ама и аз се насадих на пачи яйца с тоя Гергов. При мен бебето е едно, но доста ме плаши нормалното раждане. Не искам да прозвуча като някоя лигла, но мисля, че пациента има право на избор как да ражда. Нищо, следващия път направо ще го питам, пък и вече ще съм в 7-мия месец, дано не му се стори много рано! Благодаря за отговорите, момичета!
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #17 -: Януари 13, 2009, 19:16:51 pm »
Аз родих в ТК, при Константин Ташков. Страхотен доктор. Невероятно отношение. Много съм доволна. Условията в болницата не са добри, но това е друг въпрос  :?

lb2f
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #18 -: Януари 14, 2009, 11:18:39 am »
Д-р Гергов ми причини много страдания по време на бременността. Отказваше да ми пуска допълнителни изследвания, пазеше ги за платените си жк. От 4-ти месец бях на поддържаща терапия, назначена ми от д-р Стаменов поради непрестанни контракции и лоши кръвни показатели. Последните месеци съм била и на системи. Въпреки това Гергов отказваше да ми даде болничен. Веднъж припаднах от болки пред кабинета, той ме обвини, че се преструвам и че съм му създавала излишни грижи и притеснения. На един от прегледите ми каза, че не е сигурен, че бебето е живо, представете си как съм бързала след това за спешен преглед при д-р Стаменов... Забелязах коренно различно отношение към момичетата, които го бяха избрали за водещ на раждането.
Аз родих при екип д-р Стаменов, д-р Григорова и д-р Игов. Изключително съм доволна!


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #19 -: Януари 14, 2009, 13:49:36 pm »
Родих с планирано секцио при д-р Богословова в Шейново. За съжаление след Нова година щеше да напуска и не знам дали ще сключи договор с болницата за да продължи да води раждания там. Избора на екип ми струваше 800 лв, платени на касата на болницата. Платих и 160 лв(40 на вечер) за ВИП стая, в която си имах климатик (раждах в средата на август), хладилник и легло за таткото. Изключително съм доволна от персонала, може би защото бях във ВИП стая. В отделението за родилките наистина е голяма мизерия, то е последната част от болницата, която не е ремонтирана. Бях в него преди две години. Издържа се, но наистина не е приятно. И тогава бях доволна от персонала, особено от този в реанимацията и предродилното отделение.