0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Шейново или Тина Киркова
« -: Декември 23, 2008, 00:00:56 am »
Здравейте!Ще се радвам ако получа повече мнения информация и съвети кой от двата родилни дома да избера.И ако знаете конкрето за някоя добра акошерка доктор или екип.След няколко месеца живот и здраве ми предстои да родя и още немога да взема решение къде и при кой и има ли смисъл да си избирам!Знам че това е доста субективно зощото всички имаме различни критерии,но все пак.......Сестра ми роди преди две години в Шейново и не остана много доволна , но това незначи че там няма добри специалисти.Мисля че същото важи и за плащането.Някои си плащат за раждането но не остават доволни от отношенето което са получили.Незнам кое е по добре!Ще се радвам да ми дадете съвет.Благодаря!
« Последна редакция: Декември 23, 2008, 00:10:29 am от stefiart »
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #1 -: Декември 23, 2008, 19:35:29 pm »
И трите ми приятелки родиха в Тина Киркова,при д.р Панова,останаха много доволни. :)

*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #2 -: Декември 23, 2008, 20:29:24 pm »
А защо питаш тук?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #3 -: Декември 23, 2008, 22:04:04 pm »
А според теб къде да питам? Аз съм питала доста доктори, но никой не ми е отговорил нещо конкретно.Не съм чула доктор да говори нещо лошо за свой колега. Всички ми казват изборът и решението си е твое.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #4 -: Януари 07, 2009, 18:09:19 pm »
Родих 08.12.2008 в Шейново с избор на екип. Екипа беше само д-р Богословова.
Можех и анестезиолог да си избера, но упойка не се наложи, всичко стана много бързо, когато я поисках беше късно......... 6-7 см разкритие.

Останах доволна от докторката, беше до мен през цялото време. И незнам дали благодарение на нейния опит или на чист късмет раждането мина много бързо.
Като се има предвид че преносих 5 дни и беба неискаше да излиза. Сложиха ми някакво хапче вагинално в 9.30 и в 14.25 родих, като ме сложиха в 13.00 в предродилна зала.
Иначе от акушерките с малки изключения останах с лоши впечатления. Имаше много родилки и ме настаниха на 1 етаж, където не е правен ремонт и беше ужасна мизерия. Мъж ми искаше да ме прибере вечерта след раждането. Но както и да е това се забравя. За мен беше по важно че всичко мина бързо и без проблеми още първата вечер си седнах на д-то въпреки шевовете.

Аз също се чудех между ТК и Шейново и несъжалявам за избора си.
Цените май в 2-те болници са различни. На мен ми струваше 900лв избор екип официално платен на касата на болницата и 10лв хапчето платено неофициално и без документ.


*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #5 -: Януари 07, 2009, 21:48:15 pm »
Преди около 2 месеца родих в Тина Киркова с избор на лекар - д-р Колева. Изключително доволна съм от отношение, грижа, свършена работа и заплащане. Таксата за болницата е фиксирана - 500лв /а останалата сума си е договорка с конкретния лекар и не е лошо предварително да се разберете, за да не останеш изненадана/, но има и допълнителни изследвания /ПКК, урина и кръвна група/ и прегледи /анастезиолог и алерголог/, които се заплащат, ако раждаш с планирано секцио.
Бях в обикновена стая - условията са не лоши, даже останах приятно изненадана. Някои акушерки са милички, други не. От детско отделение нямам оплаквания.
Каквото и да решиш успех и леко раждане!
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 21:59:37 pm от elma »
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #6 -: Януари 09, 2009, 15:08:04 pm »
Тина Киркова с избор на екип д-р Маленов много съм доволна от отношението и загрижеността му .Аз съм със секцио и разреза ми е много малък и е лепен много бързо се въстанових и нямаше шевове които да ме дърпат.Моя приятелка двапати ражда нормално с същия екип и е очарована от екипа.Успех с избора.
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #7 -: Януари 09, 2009, 21:00:17 pm »
И аз бях в Тина Киркова при д-р Маленов. Нямам думи да опиша колко съм доволна.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #8 -: Януари 10, 2009, 09:27:19 am »
Аз относно условията не съм доволна от ТК.И отношението на персонала е отвратително.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #9 -: Януари 11, 2009, 16:48:08 pm »
Записвам се да следя темата. Засега ходя да ме следят в Тина Киркова, и по-точно д-р Гергов. Тъй като още не съм решила дали ще раждам там бих се радвала момичета, които са били при въпросния д-р да споделят мнение.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #10 -: Януари 11, 2009, 18:26:31 pm »
О,за Гергов каквото и да се каже малко ще е.На мен със проблемна бременост и болнични не искаше да ми даде каза да постъпя в болницата и тогава ще ми издадът.
Ходих там два пъти и приключих искаха ми само снимките от прегледите на д-р Стаменов,това означаваше да ходя в клиника Надежда,а на тях да им нося снимката на бебетата и листа от прегледа.Просто ужас.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #11 -: Януари 12, 2009, 19:24:34 pm »
Ох..Аси ти направо ме отчая! А къде ражда? За моя най-огромна радост досега не съм имала никакви проблеми с бременността, но достатъчен е факта колко дълго чакано е това бебе, за да се прецака нещо.. На мен засега доктора ми се вижда свестен, но болнични не ми се е налагало да ползвам. Аз все пак си набавям и още едно мнение с посещенията ми при д-р Владимиров. Естествено, ще се посъветвам и за раждането с него.  :oops: Май е рано още, но така ме е хванало шубето..все си мисля, че нещо пропускам да направя, хванала ме е е параноята явно
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #12 -: Януари 13, 2009, 08:41:55 am »
nunu,там раждах със секцио по спешност двете бебета решиха да излизат много преди определената дата.Благодаряние на д-р Стаменов ме чакаше завеждащата д-р Григорова с екип и веднага реагираха.д-р Игов беше анестезиолога страхотен човек той ме успокояваше и ми държеше ръката освен,че си свърши работата перфектно.
Имам негативно отношение само към д-р Гергов,но то е лично мое и кам персонала в отделението държаха се меко казано грубо.
Иначе д-р Стоичкова която е завеждаща на отделението за бебетата също е страхотен специалист и се грижи 16 дни за моите бебета.Така,че не се притеснявай може това да е верният избор за теб.
« Последна редакция: Януари 13, 2009, 08:45:00 am от asi73 »
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #13 -: Януари 13, 2009, 11:16:57 am »
Аз също съм за ТК.Препоръчвам д-р Григорова и д-р Игов.Секциото ми мина без никакви проблеми и се въстанових изключително бързо.А като условия в самата болница -във ВИП-а не е толкова лошо :)
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #14 -: Януари 13, 2009, 14:12:59 pm »
Аз също мисля да бъда с избор на екип, но още не сме говорили дали ще е нормално раждане или секцио. Аз лично искам секцио, но незнам ако не се налага по медицински причини дали изобщо ще се съгласят, макар че чета, че за избор на секцио пожелание цената е двойна :x Освен това си мислех, не е ли добре да раждам при доктора, който ми е следил бременността? Не че ме познава кой знае колко де, ама все пак?! Или пък да раждам при друг...
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #15 -: Януари 13, 2009, 14:59:51 pm »
Гергов изражда когато е едно бебе.Иначе секцио при близанци не прави,а дали изобщо прави секцио не знам.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #16 -: Януари 13, 2009, 15:05:07 pm »
Добре, че ми ги казвате тези работи...ама и аз се насадих на пачи яйца с тоя Гергов. При мен бебето е едно, но доста ме плаши нормалното раждане. Не искам да прозвуча като някоя лигла, но мисля, че пациента има право на избор как да ражда. Нищо, следващия път направо ще го питам, пък и вече ще съм в 7-мия месец, дано не му се стори много рано! Благодаря за отговорите, момичета!
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #17 -: Януари 13, 2009, 19:16:51 pm »
Аз родих в ТК, при Константин Ташков. Страхотен доктор. Невероятно отношение. Много съм доволна. Условията в болницата не са добри, но това е друг въпрос  :?

lb2f
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #18 -: Януари 14, 2009, 11:18:39 am »
Д-р Гергов ми причини много страдания по време на бременността. Отказваше да ми пуска допълнителни изследвания, пазеше ги за платените си жк. От 4-ти месец бях на поддържаща терапия, назначена ми от д-р Стаменов поради непрестанни контракции и лоши кръвни показатели. Последните месеци съм била и на системи. Въпреки това Гергов отказваше да ми даде болничен. Веднъж припаднах от болки пред кабинета, той ме обвини, че се преструвам и че съм му създавала излишни грижи и притеснения. На един от прегледите ми каза, че не е сигурен, че бебето е живо, представете си как съм бързала след това за спешен преглед при д-р Стаменов... Забелязах коренно различно отношение към момичетата, които го бяха избрали за водещ на раждането.
Аз родих при екип д-р Стаменов, д-р Григорова и д-р Игов. Изключително съм доволна!


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #19 -: Януари 14, 2009, 13:49:36 pm »
Родих с планирано секцио при д-р Богословова в Шейново. За съжаление след Нова година щеше да напуска и не знам дали ще сключи договор с болницата за да продължи да води раждания там. Избора на екип ми струваше 800 лв, платени на касата на болницата. Платих и 160 лв(40 на вечер) за ВИП стая, в която си имах климатик (раждах в средата на август), хладилник и легло за таткото. Изключително съм доволна от персонала, може би защото бях във ВИП стая. В отделението за родилките наистина е голяма мизерия, то е последната част от болницата, която не е ремонтирана. Бях в него преди две години. Издържа се, но наистина не е приятно. И тогава бях доволна от персонала, особено от този в реанимацията и предродилното отделение.


*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #20 -: Януари 14, 2009, 17:17:55 pm »
Абсолютно същото отношение към мен от д-р Гергов от това което ultra е описала.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #21 -: Януари 30, 2009, 20:35:30 pm »
Здравейте отново! Когато пуснах тази тема невярвах че толкова много мами ще се включат!Приятно съм изненадана и БЛАГОДАРЯ на всички за мненията и впечатленията които сте споделили.Остават ми още два месеца до финала и мисля че почти съм взела решение - къде? Но както казват всички мои раждали приятелки късмет и каквото ти е писано......... :wink:Пожелавам на тези които им предстои да раждат леко и успешно, а на тези които са родили да се радват на бебоците и много здраве :ballons: :ballons: :balk_7: :balk_7: :balk_7:
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #22 -: Януари 31, 2009, 09:14:00 am »
А ще споделиш ли какво реши? :D Като гледам и моят термин е някъде там, така че нищо чудно да се засечем по болниците. Само дето аз ще не мога да реша при кого и как ще раждам :oops:
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #23 -: Януари 31, 2009, 11:43:50 am »
Да, ще ти отговория.Мися да раждам в Тина Киркова.За Шейново имам преки наблюдения.По изборите винаги ме пращаха  да съв в коисия там , е естествено не съм раждала , но съм имала възможност да видя обстановката , родилките  лекари и акошери.Мисля ,че болницата, лекари , обстановка и апаратурата с която разполагат е на много добро ниво.Но сестра ме преди време ражда там....... и не мисля че остана много доволна .Тя има алергия към пеницилин казала им го, а те и дали какви тестове правят незнам ама щяха да я убият! Естествено с това не искам да кажа нераждайте ТАМ защото това може да се случи навсякъде!Един е доволен от едно място друг от друго.Хубавото е че сега имаме право да избираме къде и при кой.В Тина Киркова никога не съм ходила не съм виждала и влизала в болницата , но съм чувала прекрасни неща.Тъй като съм зодия везни а ние винаги се колебаем между две неща неможех да взема решение къде да родя.Исках да прочета възможно най много впечатления и мнения.Мисля че съм ги получила и съм си отговорила на въпросите.За сега мисля да раждам без избор на лекар , казвам за сега....... !Моята лекарка която ми води бременноста ме посъветва да не се ангажирам с лекари,бременноста ми протича нормално без никакви проблеми. Каза ми че там в Тина Киркова има много добри специалисти и все ще поподна на някой добър!
Кой знае може да се засечем там по болниците терминът горе долу ни е там някъде.Желая ти успех и леко амам много леко раждане!
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #24 -: Януари 31, 2009, 13:20:12 pm »
Благодаря, леко раждане и на тебе! :D Аз пък, обратно, нямам много наблюдения в/у Шейново, но пък д-ра, който ми прави лапароскопията е там и си мисля евентуално да се обърна към него за секцио! Засега си мисля, независимо къде ще раждам /и аз първо бях твърдо решена за Тина Киркова/ да е с избор на екип, но и това не е сигурно на 100%, с тая финансова криза, дето ни е подгонила.. Ха-ха, относно зодията - и аз съм везни и обикновено бързо взимам решения, ама накрая пак ще взема да стрелям напосоки в последния момент :wink: Благодаря ти за бързия отговор и леко оставащо бременеене!
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #25 -: Февруари 02, 2009, 19:13:27 pm »
 моето мнение за д-р Гергов е повече от ужасно, никакво внимание или терес към пациентките,минава се като на конвейр. Процедурата е следната-гледа те за 2 мин. на монитора, нищо не ти се обяснява за състоянието ти или как е бебето, не те питат за оплаквания или нещо подобно.После следва дългото писане на сестрите и вялия интерес към пациента.(между другото нито те мерият, нито те теглят-нищо)Била съм при други гинеколози, но такова отнишение не съм виждала, нали все пак сме хора поне малко човещина. :(
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #26 -: Февруари 02, 2009, 20:05:35 pm »
То това е ясно, но ако му кажа, че ще раждам при него дали няма да си пробени отношението, ха-ха??? :x
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #27 -: Февруари 03, 2009, 15:34:53 pm »
Немога да разбера всичко ли е пари да му се невиди? Знам отговорът е ДА.Защо трябва да ни се обръща внимание само тогава когато си плащаме.!?!А понякога си и плащаш и пак не си вършат работата.А погледнато ние си и плащаме та нали ни удържат всеки месец от заплатите за здравно.Аз от години не съм ползвала здравни услуги , е сега ми се налага.Защо един доктор е заинтересован от нас само тогава когато ще му платиш!Е разбира се има и изключеня дай боже да са повече
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #28 -: Февруари 06, 2009, 16:57:28 pm »
Здравейте! :D
Аз също съм се насочила към Тина Киркова, въпреки че време има доста, за да реша.
И аз смятам да не плащам за избор на екип, тъй като от много родили вече разбирам, че това не е критерий за добро отношение. Един доктор, ако е добър като специалист и като човек, то в такъв случай не би трябвало да има разлика в отношението и работата му, независимо дали плащаш или не. Или работи както трябва или не. Така поне трябва да бъде. И е истина, че достатъчно сме си плащали данъци и са ни удтржали от заплатите, за което заслужаваме нормално отношение и професионализъм. Това с плащането го направиха една регламентирана корупция.

Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #29 -: Май 10, 2009, 00:08:49 am »
Аз родих в Шейново при д-р Николова. Много съм доволна, въпреки, че си исках Мишел!
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #30 -: Май 10, 2009, 11:52:40 am »
Имам бебе на няколко месеца и ми се налага да си общувам с майки да други бебета.
Нищо против болницата, но всички родени в Шейново са с бактерии и постоянно запушени носнове. Много далеч съм от мисълта, че това не може да се случи и ТК, напротив, случва се постоянно.
Така че не забравяйте защо сте там - вие ли да се чувствате комфортно или да излезете със здраво бебе. Това когато отивате да раждате.
За бременността - аз нямах проблеми за болничен в Тина Киркова. Уплътних си всичките 180 дни. Гергов разписваше без даже да погледне какво разписва. Д-р Шишенкова го четеше, поправяше, нагласяше и наистина до 14 дни ми ги изплащаха. И за да не останете с грешно впечатление - аз наистина имах основание за болничния. И наистина не бях с направление от НЗОК там, а платено, абонамент или не знам какво баш се води.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #31 -: Май 10, 2009, 12:25:11 pm »
Тамара, аз родих на 10,04, в Тина Киркова, ама за здраво бебе незнам какво да кажа... Много съм доволна от екипа, който ме изражда, обаче не мога да кажа същото за неонатолозите. По безкрупулни и безсърдечни същества не съм виждала! :x И как може тези хора да се занимават с деца незнам.. Все си мисля, че си трябва малко сърце за тая работа. Дара ми се роди мъничка - 2,350, роди се 20 дена преди термин, след раждането без много да ми се дават обянения ме питаха дали съм имала някакъв проблем със влагалищния секрет, бактерии или нещо подобно и аз им отговорих, че съм имала стрептококи, които сме лекували, но нямаше време за контрола, та незнаех дали съм се излекувала и на базата само на това назначиха на малкото съкровище антибиотици, без да ми дават много обяснения какво що... На въпросите на майките относно бебетата, кърмене и т.н.. се отговаряше "Ами вие не четете ли в интернет?!" 8O За съжаление трябваше да търпя 7  дни безобразното им отношение. Е, имаше и свесни, ама бяха много малко, пък и знаеш ли кого ще улучиш на смяна, и дали няма да ти се озъби, ако се осмелиш да питаш нещо за детето си! Сори за спама, ама като се се сетя и побеснявам :oops:
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #32 -: Май 11, 2009, 03:45:00 am »
О, това с бактериите явно им е коронен номер. И на моите момчета назначиха антибиотик, защото били заченати ин витро, и защото съм имала бактерии в урината. Д-р Стаменов побесня тогава.  8)


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #33 -: Май 11, 2009, 13:09:07 pm »
На въпросите на майките относно бебетата, кърмене и т.н.. се отговаряше "Ами вие не четете ли в интернет?!" 8O За съжаление трябваше да търпя 7  дни безобразното им отношение. Е, имаше и свесни, ама бяха много малко
Да и аз раждах веднъж в Тина Киркова и веднъж в частна болница. Няма място за сравнение.
В Тина Киркова има много малко неонатолози и това е проблем. Аз също имах сблъсък с едни такива "неонатоложки", които ги мързеше да гледат, а камо ли да говорят. Оказаха се сестри. За разговор с лекар имаше само по половин час на ден на етаж. Тя ни казваше какво да правим, а после сестрите си правеха каквото си искат. Хранеха си децата между кърменията, взимаха си ги когато си решат, зарязваха ги по коридорите... бе гадна работа. И чак един ден преди изписването, когато лекарката дойде да ни се кара, защо не правим каквото ни е казано, се разбра какво е станало. Не че им направиха забележка на "ония". Просто на нас ни казаха да не ги пускаме в стаята.
Така че ако не сте ме разбрали правилно, аз вече не съм за нито една от двете болници. В Тина Киркова имаше доста случаи с бактерии... А това за шейново го написах само като отговор на
Аз родих в Шейново при д-р Николова. Много съм доволна, въпреки, че си исках Мишел!
Видях какво може (а според мен и трябва) да представлява една болница. Не е само до това, че болниците са стари. Има си значение и хората които работят там и дисциплина и... всичко.
Не съжалявам за нито една стотинка дадена в частната болница. И там си имат косури, но... друго си е.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #34 -: Май 11, 2009, 14:02:32 pm »
...
Нищо против болницата, но всички родени в Шейново са с бактерии и постоянно запушени носнове. ..

Тамара, много крайно изказване. Два пъти съм раждала в Шейново и по случайност се оказвах заедно със съседки от квартала. Ами нашите деца не са с бактерии и постоянно запушен нос.


*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #35 -: Май 11, 2009, 16:28:47 pm »
...
Нищо против болницата, но всички родени в Шейново са с бактерии и постоянно запушени носнове. ..

Тамара, много крайно изказване. Два пъти съм раждала в Шейново и по случайност се оказвах заедно със съседки от квартала. Ами нашите деца не са с бактерии и постоянно запушен нос.
Както и моето дете няма бактерии и запушен нос.
Тамара, това твърдение е безпочвено и интригантско.


*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #36 -: Май 11, 2009, 16:30:12 pm »
Момичета а какво ще кажете за МД там при кой е добре да се ражда секцио?
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #37 -: Май 11, 2009, 19:57:08 pm »
Не съжалявам за нито една стотинка дадена в частната болница. И там си имат косури, но... друго си е.
Ами за съжаление нямах възможността да раждам в частна болница!
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #38 -: Май 11, 2009, 20:43:49 pm »
...
Нищо против болницата, но всички родени в Шейново са с бактерии и постоянно запушени носнове. ..

Тамара, много крайно изказване. Два пъти съм раждала в Шейново и по случайност се оказвах заедно със съседки от квартала. Ами нашите деца не са с бактерии и постоянно запушен нос.
Както и моето дете няма бактерии и запушен нос.
Тамара, това твърдение е безпочвено и интригантско.

И моето дете е родено в Шейново и няма бактерии и запушено носле.
Знаех за мизерията в Болницата и друг път съм пребивавала там за неособено приятни случаи, лапароскопия и за задържане. И ако имам още едно детенце пак там бих родила най вече заради някой доктори, благодарение на които си имам живо и здраво детенце. Мизерията в банята и тоалетните за 3 дни се преживяват даже много бързо се забравя.


*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #39 -: Май 11, 2009, 21:06:33 pm »
Здравеите моми4ета ще се вклю4а и аз към вашата теми4ка само 4е с вапроси и търсеща савети!Бременна сам с тризнаци в 26гс,от Варна сам и моя док ме насо4ва да ходя да раждам в София,моля помогнете  шейново или Маи4ин дом мисалта ми каде е по добра базата с ковиоз4етата ? моля за съвети! Благодаря ви предварително!
:)
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #40 -: Май 11, 2009, 21:25:22 pm »
Здравейте момичета,скоро бях в Шейново и там в коридорите на едни големи LSD екрани показваха ремонтираните родилни зали и стаи и да ви кажа изглеждаха на ниво.А и във едно мартенско или априлско издание на 9месеца четох,че са правили ремонтна родилните зали.Също така пишеше,че са получили и нови кувиози.
Надявам се да съм ви била полезна.Успех!!!!!
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #41 -: Май 16, 2009, 18:37:47 pm »
Здравейте отново на всички.Преди време пуснах тази тема защото ми тредстоеше.Е вече мога да кажа и как е минало родих на 09.04.2009.в Тина Киркова.Сега имам син родих го нормално 52см.3900кг.Ще ви пиша всичко как е минало по подробно за  екип ,  доктори и т.н.Сега трябва да излизам но най късно утре ще пиша за моето раждане в ТК.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #42 -: Май 16, 2009, 20:51:32 pm »
Хей, Стефи, сещаш ли се преди си бяхме говорили, че термините са ни долу-горе по едно и също време и нищо чудно да се засечем в ТК. Ами аз родих на 10.04. само че нашето съкровище се роди 20 дни преди термин и беше с недотам завидните 2,350 кг. и 47 см. :oops: Сигурно сме се засякли, макар че ако ми кажеш подробности може повече да се сетя коя си :D
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #43 -: Май 17, 2009, 01:01:57 am »
Няма начин да не сме се засякли по коридорите някъде.Аз бях в 230 стая ако не се лъжа.В болницата постъпих на 09.04 в 1 часа през ноща и родих след  13 часа.Там бях четири дена.Ти  в кой квартал живееш?
От екипа останах страшно доволна ,е не че нямаше и темерути.Ама аз имах късмет падна ми се страхотен екип osi_9.Бях при доктор Белкин, а акушерка ми беше Росица Найденова.Страхотни професионалисти.При това голямо бебе имам само един вътрешен шев и една малка епизотомия с три външни.Възтанових се много бързо.Самото раждане не беше тажко и страшно.Зорът ми беше преди това три дена имах страхотни контракции не постояни през 10, 15 , 8 минути и само 1 см. разкритие.Ходих до болницата четири пъти и все ме връщаха накрая ме приеха и ми сложиха система пет часа нямах и сантиметър разкритие направо трагедия, но изведнъж всичко тръгна бързо и добре ,просто късмет.В болницата ме прие една патка много надута и злобна ,на сутринта смяната която дойде не беше лоша и на обяд се появи и този доктор ,който се оказа страхотен.Обеща ми всичко да мине бързо и възможно най-леко(с най малко разкъсвания ако го слушам и изпълнявам кога какво да правя) то и така стана. :balk_81: :balk_602: :balk_81:.Доволна съм.Иначе не бих казала че обстановката е ОК даже е зле.В пред родилна имаха само един ехограв който го местиха от легло на легло и не измервал кога са контракциите само тоновете на бебето.Клизмата ми я направиха със студена вода :balk_161: :balk_88: :balk_150:.Като изключим и други неща които не ми харесаха горе долу става.Все пак аз държах да попадна на къдърен доктор и екип който си разбира от работата.Не държа на лукса.За раждането толкова,но от педиатърките на бебетата :balk_163:ужас нямам думи.Там вече съм бясна.Не останах доволна.Ох нямам думи още съм бясна. :balk_161:.Незнам от къде да започна.?!?Изваждат бебетата на студеният коридор.Блъскат количките като ги вадят все едно са къртофи.Всеки ден дават сведения за бебетата по обяд там става лудница,единият ден чаках и какво ми казаха в колко часа съм родила колко кг.и колко см. че това аз си го знам.А да ми кажат че имал лека температура пропуснали!!!!!!!!!!!!Аз си мисля че те ми го хранят като е при тях, а те си мислят че аз го храня като е при мен.Когато го взимах в определените часове то си спеше, какво да го будя а и кърма още нямах , а бебо голям почти 4 кг.Взел да спада доста с кг. вдигнал температура уж на границата и така от детското ни забавиха с изписването.Накрая подписах декларация за да ме пуснат на моя отговорност.Дойде една надута патка в стаята ми да ми каже ,че като изляза от болницата положението щяло да стане още по зле.Първият ден му чули някъкво шумче на сърцето имал температура спадал много на кг.Че те сливи ли имаха в устата да ми го кажат когато ходих за сведения които дават всеки ден за бебетата.Защо нищо не ми казаха.Добрече моята лична педиатърка е печена.Дойде веднага в къщи като ни изписаха каза че се е обезводнил и е умрял от глад все пак съм родила голямо бебе и няма как тази коластра да го засити ако не му се дава и добавка.Сега всичко е ОК добре сме за един месец сме порасли с 6см. и сме качили 1100кг. :Pи .И така ....................не съм доволна много, е това незначи че болницата нестава сигурно има и много доволни от педиатърките там.При мен нещата стоят так.Май доста дълго стана моето писание,ПРОСТЕТЕ ЗА КОЕТО - това беше маята история доволна съм 50/50 едното е за сметка на другото. :wink:Поне раж :wink:дането ми беше добро.Не беше зле бих родила пак!
« Последна редакция: Май 17, 2009, 01:03:46 am от stefiart »
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #44 -: Май 19, 2009, 13:26:51 pm »
Ох момичета аз се чуствам доста объркана и се двоумя къде да родя.
Ходя на консултация в Тина Киркова при Гергов и съм мнооооооого недоволна от отношението на този лекар и изобщо на персонала в болницата.
До сега съм ходила около 4 пъти на консултация при него и тои се държи отвратително с мен,и смърди на ракия от километри :x,постоянно ми пуска изследваня които аз зная че не се плащат,а тои ми вика че лимитът по здравната каса е изтекъл,както и да е,до тук всичко приех нормално,но преди няколко дни бях при него за да проверя едни изследваня(които се оказаха не добри),и чаках около 5 часа пред кабинета само за да разбера резултата защото по телефона никои не ми отговаря,на края се ядосах и влезнах в кабинета ,казах на доктора че идвам от Враца и че чакам от 5 часа някои да ми обърне внимание,а тои ми се развика и ми каза ми ти що не си остана във Враца,да си раждаш там ами идваш в столицата :x,един вид ей селянко,просто ме изкараха извън релси,мисля да си взема картончето сега като отида и да не ходя при него вече ,пък къде ще раждам все още не знам.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #45 -: Май 19, 2009, 15:09:33 pm »
Лорче, за съжаление такова е отношението на въпросния д-р. Аз лично също ходех на консултации при него, но не бих казала, че бях консултирана!!! Винаги имаше поне по 5 момичета и в кабинета беше като хан!!! Аз дори в началото като се записах бях решила, че ако ми хареса ще го избера и за раждането, но също като теб много се разочаровах. За ракията незнам - не съм го мирисала, но може и така да е! Докато ходех на консултации видях, че има момичета които са доволни от него, дори го избираха за раждането, явно има и такива.. Аз лично за раждането избрах д-р Константин Ташков от същата болница по препоръка на приятелки и съм много доволна, ако те интересува по-подробно пиши ми на лични :D Желая ти късмет!
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #46 -: Юни 10, 2009, 21:02:35 pm »
здравеите,аз съм при Д-р Стаменов и ходя на консултация в Тина Киркова.Предстойми секцио и ми каза,че трябва да платя 1000лв.като 500 са за екип на болницата ,а другите 500 незнам каде отиват.Можели някой да ми обисни.Мерси
*

    svetoslava

Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #47 -: Юни 18, 2009, 15:29:58 pm »
zdr,az rodih na 4.11.2008 v sheinovo ostanah dovolna ot ekipa ot lekari otnoshenieto na sichki beshe super.samo deto za higienata v toaletnite i banite e malko gadna ama tova si e ot nas rodilkite te ne podarjat chisto hvarliat si prevrazkite kadeto im padne napravo gnusna rabota :xsashto taka malko me podraznin tova che detcata kato kartofcheta ni gi noseha i gi zariazvaha na asansiorite ama karai nie si gi chakahme.az ne biah v vip staia no i v tazi koiato biah imashe 3momicheta plus mene v staiata beshe mnogo priatno remontirana s televizor,toplo niamam zabelejki,kakto tezi ot vipa kazvat che samo tehnite staia stavat gluposti.a pak i nie ne sme tam za luksa da gledame vajnoto e bebo da e dobre i taka.uspeh na mamitata kadeto she rajdat ne losho v sheinovo :lol:
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #48 -: Юни 18, 2009, 17:45:51 pm »
здравеите,аз съм при Д-р Стаменов и ходя на консултация в Тина Киркова.Предстойми секцио и ми каза,че трябва да платя 1000лв.като 500 са за екип на болницата ,а другите 500 незнам каде отиват.Можели някой да ми обисни.Мерси
8O-аз платих само 500 лв. за екип

*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #49 -: Юни 18, 2009, 20:46:05 pm »
здравеите,аз съм при Д-р Стаменов и ходя на консултация в Тина Киркова.Предстойми секцио и ми каза,че трябва да платя 1000лв.като 500 са за екип на болницата ,а другите 500 незнам каде отиват.Можели някой да ми обисни.Мерси
Аз бях чела, но непомня в кой форум, че някой доктори в ТК освен избор на екип искат още пари "под масата". Незнам дали е истина, аз и затова се спрях на Шейново. Платих 900лв за избор на екип на касата на болницата и 10 лв за едно хапче което ми сложиха за да предизвикат раждането. Тези 10 лв ги дадох в предродилна зала и нямам документ за тях. Но важното е че всичко мина бързо, бих родила още две деца  :D


*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #50 -: Юни 18, 2009, 23:11:00 pm »
В ТК се заплаща такса от 500лв за избор на екип на касата на болницата. В зависимост от това при кой лекар ще раждаш се уточняваш допълнително с него - някои лекари си имат "личен хонорар", който е извън тази сума.
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #51 -: Юни 29, 2009, 18:44:26 pm »
Аз платих 500 лв. за избор на екип, но бях при д-р Ташков. Чувала съм, че доктори, които не работят в самата болница, а имат договор с нея само да израждат там си имат външни екипи, за които е нормално да се плаща допълнително - както в случая с д-р Стаменов, д-р Динчо Георгиев и др. Една моя приятелка беше при Динчо Георгиев и плати 800 лв., та тя ми каза, че тези 300 лв. допълнително той ги искал за своя екип, който не бил от болницата. Парси, ти при кой д-р ражда?
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #52 -: Юни 29, 2009, 19:11:43 pm »
Нуну ,аз бях при д-р Николова.Тя работи в клиниката по стерилитет.Тя си ме лекува,благодарение на нея забременях :),тя ми проследи бременноста и накрая при нея родих.Страшно съм доволна :P

Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #53 -: Октомври 18, 2010, 11:27:33 am »
Лорче, за съжаление такова е отношението на въпросния д-р. Аз лично също ходех на консултации при него, но не бих казала, че бях консултирана!!! Винаги имаше поне по 5 момичета и в кабинета беше като хан!!! Аз дори в началото като се записах бях решила, че ако ми хареса ще го избера и за раждането, но също като теб много се разочаровах. За ракията незнам - не съм го мирисала, но може и така да е! Докато ходех на консултации видях, че има момичета които са доволни от него, дори го избираха за раждането, явно има и такива.. Аз лично за раждането избрах д-р Константин Ташков от същата болница по препоръка на приятелки и съм много доволна, ако те интересува по-подробно пиши ми на лични :D Желая ти късмет!


Здравейте! Аз също съм раждала при д-р Ташков и съм много доволна. Искам да попитам, дали приема в "Тина Киркова" със здравната каса или само в частния си кабинет. Ако някой го е посещавал в болницата, моля да сподели. Благодаря!
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #54 -: Януари 07, 2011, 19:45:32 pm »
А колко платихте, примерно за секцио по необходимост, имам предвид Тина Киркова?
*
Re: Шейново или Тина Киркова
« Отговор #55 -: Януари 07, 2011, 20:02:24 pm »
Аз платих 500лв. за избор на екип в Тина Киркова, като секциото ми беше по необходимост. Но това беше юли 2009г., доколкото разбрах (от една приятелка, която тези дни ще ражда там) сега вече е 900лв. За доктор препоръчвам с две ръце д-р Кирил Киров, но не знам дали проследява бременност - той е в хирургията.