0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Цитат
Бламираха ин-витро фонда
16 декември 2008 / News.dir.bg
НДСВ напусна пленарната зала, след като депутатите отхвърлиха предложението в Бюджет' 2009 да се заложи създаването на фонд, който да финансира процедурите ин-витро.
Шест гласа не достигнаха предложението, направено от Антония Първанова (НДСВ), да бъде прието, 96 от народните представители гласуваха „въздържал се”, съобщи Фокус.
От бюджетната комисия на парламента са направили друго предложение - 10–те млн. лева от излишъка от 2008 година, предназначени за ин-витро програмата, да се прехвърлят за 2009 година. Според това предложение Министерството на здравеопазването трябва да отпусне други средства до 10 млн. лева по същата програма.
Председателят на ПГ на НДСВ Пламен Моллов обясни напускането на жълтите депутати с думите, че гласуването е било опорочено и поиска проверка на кворума. Депутатите от опозицията също напуснаха залата.
По-рано днес председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с представители на сдружение "Зачатие" и фондация "Искам бебе" по повод предложението. Пирински посочи, че представителите на неправителствените организации са били скептично настроени по отношение на понятието програма, без да има структура, която да насочва тези средства там, където са необходими. Председателят на парламента каза още, че е поел ангажимент в първите дни на януари в началото на новата пленарна сесия Комисията по труда и социалната политика да обсъди законопроекта, който предвижда създаването на фонда.


Източник dir.bg
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Мили хора , сега е момента да станем като един.Предлагам и се наемам да участвам в организирането на голям протест пред народното събрание.Нека поканим , полицаите , такситата и всички които имат здрави и силни организации.Ние сме техни жени , сестри , роднини или просто познати.Трябва да започнем здраво да се трудим за един голям протест.Никоя от нас не заслужава такова унижение!
*
Здравейте момичета,

както разбрахте, аз съм Дани, а приятелката ми е Даря, с която бяхме във ВМА. Казвам бяхме, тъй като днес поискахме да ни изпишат по наше съгласие, а иначе трябваше да оставаме там 3 нощи. Тъй като обаче Даря започна да се възстановява (до снощи  въобще не приказваше), а днес е по-добре, решихме да си остане вкъщи. Тази вече вуючо й ще е при нея, утре аз ще спя при нея.

Дарилка,радвам се,че Даря е по-добре.Всички много се притеснявахме за нея.Бързо да се възстановява вкъщи!

Не мога още да повярвам на това,което се случва!!!Не мога,не искам!Това не са хора!
нямам думи просто...
Протест!!!
<a
*
Колко наивна съм била, бях убедена, че ще гласуват в полза на фонда, след всички усилия, които се положиха.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Не знам какво да кажа. Просто не знам. Редят се ужасни думи в главата ми..

И не мога да разбера как така гласуваш ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ?? За какво са там да се въздържат. Да се въздържат вкъщи. Срам и позор за слугите ни, тези, които реално ние сме изпратили там, да спят, да псуват, обиждат, но не и да вършат работа.

Няма да се примирим, нали?


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Няма да се примирим, нали?

Не, няма:)
*
Еййй, ненаситиха се значи!!!! :x И сега какво?!? Трябва да продължим да се борим....
Колко наивна съм била, бях убедена, че ще гласуват в полза на фонда, след всички усилия, които се положиха.
не си само ти.
Аз също вярвах, научила съм се че колкото и черни да изглеждат нещата все има някакво решение за по-добро.
Продължавам да вярвам и няма да спра.

Дарилка, радвам се, че Даря е по-добре! Желая и бързо възстановяване.

Чем больше бумаги, тем чище задница - девиз бухгальтеров
Щом няма да се примирим , нека направим план за действие .Нека видим за колко време ще се организираме и този път наистина да бъдем много с празни колички , плакати и свирки.Нека не мълчим като снощи.Знам че сме интелигентни млади хора и не ни се иска да крещим , но май дойде момента вместо да подсмърчаме пред банковите чиновници за кредити да викнем дружно!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
96 човека въздържали се... Защо, какво им пречи??? Те деца дали имат???

Нека всеки един от тях като се прибере днес, да погледне детето си и да му се помоли да му прости за греха - за мълчанието, за страха, за подлизурството...
Тъжна съм... Нещастна съм... Това не е бъдещето, заради което скачах на барикадите преди години...
Боли ме и плача от безсилие заради това... И ме е срам, че съм българка :(
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
МОМИЧЕТА,НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ - НИЩО НЕ Е ЗАГУБЕНО, ТОВА Е ПРОСТО ПОРЕДНАТА ТРУДНОСТ, ВИЕ СТЕ СИЛНИ И БОРБЕНИ И АЗ ЗНАМ, ЧЕ В КРАЙНА СМЕТКА С ПОДКРЕПАТА НА БУДНИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ УСПЕЕТЕ ДА ПОСТИГНЕТЕ ПОБЕДА!!!
ПРОДЪЛЖАВАМЕ С ПРОТЕСТИТЕ!
*
В сайта на Бтв е новина номер едно! Дано им разкаже играта Слави довечера.
Честно ви казвам, снощи бях изпълнена със смирение и надежда, днес съм бяс и хуна.
http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=123107
Те хората заседавали извънредно днес , и ей така прогласували и нашия Фонд  :balk_153: Разработили се та пушек се вдига !
*
Момичета,

Трябва да протестираме! Хайде да се организираме. Някой ще ходи ли тази вечер пред БТВ?
Мацки, много емоции сме натрупали - ясно.
Много ни се е събрало - ясно е и това.

Какво се прави от тук нататък? Моля някой от доста изтормозените активисти да даде знак. Седим тук и да, наистина сме армия - тази енергия трябва да се канализира.

Аз започвам да мисля, ама ми трябва цел. Моля някой да я постави.
За съжаление очаквах такъв развой. Обезверена съм. Срамувам се, че живея в такава тъпа държава с такива дебелокожи политици!
време е за ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ - те се ГАВРЯТ с всички българи по този начин
*
Мда  :( :x неисках да мисля за този вариант, но гарван, гарано око не вади.
Не губете сили и кураж хора, не се предавайте, борете се. Протести, писма, каквото е нужно, но не трябва да се предаваме.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Предлагам да се пусне нова тема със план за действие за общо национален протест пред парламента,трябва да дойде подкрепа отвсякъде,таксиметрови шофьори,полицаи,изобщо от всики сфери на обществото.Много добре си спомням какво беше през зимата на 96/97 год.май на там отиват нещата.Време е тези некъдърници да се осъзнаят и да спре тази гавра и подигравка със хората.