0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #20 -: Януари 27, 2009, 11:28:39 am »
Здравейте и от мен,
аз също имам подобен проблем но сърбежа е на "д-то" . И при мен се активизира нощем.Денем нямам проблем. Има дни и нощи когато го няма въобще, но има случаи когато сърбежа е ужасен.Чувала съм от моята дерматоложка, когато ходих дотносно проблеми с кожат ана лицето, че мнгог момичета имат възпаление от носенето на прашки.И поради тази прична от години не нося.Но сърбежа си го има.И аз не знам на какво се дължи.Ще пробвам промивките със содата.И ще пиша какъв е резултата.
*
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #21 -: Януари 27, 2009, 11:39:56 am »
Имала ли си някога оплаквания от запек, може би имаш хемороиди . Сърбежът около ануса е много характерен при хемороиди. Но най-добре отиди на лекар да те прегледа. Ние можем само да гадаем. Пожелавам ти успех и ни се отчайвай за всичко има лек само потърси лекарско мнение.
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #22 -: Януари 27, 2009, 12:51:22 pm »
Не съм имала запек.Но за хемороиди не съм се замисляла.Трябва да се поровя  из нета да попрочета нещо, да се запозная.
Много благодаря за отговора :D
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #23 -: Януари 30, 2009, 01:01:17 am »
За сърбежа отзад съм почти категорична, че са хемороиди... Другият вариант е да са глисти- провери и за двете.
Както и да е, благодаря за идята с промивките - с лайка. Правила съм много пъти и вагинални и повърхностни, но + сода наистина има ефект - дано да е траен. И да препоръчам нешо, което при мен помогна много - Excilial крем - промивките изсушават така или иначе - това кремче е много добро за подобни медикаментозни интервенции.
За съжаление все още не знам от какво се получава проблемът, но благодаря за съветите!   
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #24 -: Януари 30, 2009, 10:47:23 am »
jess Наистина може да са хемороиди, защото понякога съм имала кървене. Но възможно ли е да трае толкова време,мисля че е минала година.И ту се появява ту изчезва....Болки нямам никакви, тъй като моя приятел  е имал хемроиди,и знам че доста го боли.
А относно промивките,вариш лайка и слагаш сода ,или два отделни разтвора се правят.
Благодаря предварително. Хубав ден ви пожелавам
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #25 -: Февруари 04, 2009, 10:55:21 am »
Здравейте!Да се включа и аз-имам сърбежи по големите срамни устни.В момента съм така и се побърках от чешене!Вече и не ходя на гинеколог,защото видимо ми казва нямало нищо-все ми изписва паста клотримазол и едно хапче-Микомакс,но от тях ефект няма.Така съм от доста време -изчезва за около седмица и пак се пояявява!Не знам какво да правя вече и с какво да опитам да се мажа или да пия?Не знам...
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #26 -: Февруари 05, 2009, 08:55:20 am »
Изчетох всичко написано дотук, аз имам същия проблем от много време и когато се мажа с крем добре, но след известно време пак има сърбеж, явно че така ще си я караме. Другия петък ще ходя на лекар - гинеколог и ще ви пиша какво ми е изписал, малко съмнително дали ще се оправя, но.... :oops:

Моята енергия за живот!
*

    titibar

  • ****
  • 696
  • Няма невъзможни неща ако Бог реши да се случат!!!
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #27 -: Февруари 05, 2009, 21:39:14 pm »
Здравейте момичета! Да ви кажа сега на скоро миналата седмица и аз имах подобен проблем,но при мен не беше точно вагинален сърбеж вътре,а някак си точно на входа на влагалището.И понеже това със содата го знам от одавна направо го приложих но не точно разтвор,а направо сода си сложих на ръката и с няколко капки вода я намокрих и така се незнам как да се изразя-мажех ли масажирах ли но усещах такова успокоение докато я правех тази процедура,че не за вярване.И това го правех на всяко пишкане.За 2-3дни ми мина всичко.Надявам се да съм била полезна.
  <br />
*

    eveishan

  • ***
  • 373
  • Напред и нагоре!
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #28 -: Февруари 05, 2009, 22:29:42 pm »
Момичета,аз също имах този проблем със сърбежа!Моята лекарка,при която ходех тогава ми каза да нося само памучно бельо,без никакви дантели и да се подмивам само вечер преди лягане и то само с вода!Също така докато отшуми се мажех само вечер с клотримазол-мехлем!Това ми помогна на мен!Откакто спрях дантелите и изкуствените материи на бельото си нямам проблем!Пробвайте не пречи!Успех и дано скоро се избавите от тези адски мъки!
*
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #29 -: Юни 12, 2009, 21:23:31 pm »
tesni pantaloni koito te stiagat ot dolu biha mogli da pri4iniat mnogo ne6ta


Пиши на кирилица, моля!
« Последна редакция: Юни 14, 2009, 19:21:41 pm от Pesheck »
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #30 -: Ноември 28, 2009, 14:29:00 pm »
За метода със содата за хляб- потвърдено! Още от едно измиване, на следващата сутрин имаше подобрение.
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #31 -: Февруари 19, 2010, 15:07:01 pm »
az imah sashtoto,dermatologat mi kaza,4e e na stresova osnova imi predpisa hap4eta za alergiq i krem za mazane na sarbqshtite mesta.minava,no e vazmojno pri nova stresova sityasiq da se poqvi otnovo,togava le4enieto se povtarq.sega sam dobre,ve4e godina i polovina,a problema go imah nad 15  godini.ot 4esane mi se liyshteshe kojata.sorry za latinitsata,no nqmam kirilitsa na klaviatyrata.idi na dermatolog
*

    kurabiika

  • **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #32 -: Февруари 20, 2010, 19:12:16 pm »
А мислили ли сте,че може да е от бръсненето?На мен понякога ми се случва при набождане на косъмчетата много да ме сърби.Както мъжете ги сърби понякога брадата.Или пък да се раздразва от пристъргване с бръснача.
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #33 -: Юли 24, 2010, 22:19:56 pm »
Здравейте,
искам да споделя и да попитам за съвет. Женена съм и правим опити за бебе от година и нещо. Прея януари забременях, но претърпях аборт в 5 гс. Иначе сега пак правим опити. След последния цикъл, ползвам тампон, но явно не го набутвам правилно навътре усетих силен дисконфорт и така 2 седмици. Усешам сърбеж имам итечение, но няма миризма, и няма парене само сърбеж. Дръгата седмица съм на лекар, но се притеснявам много силно и моля за събет и какво мислите по въпроса, дали е кандида или може да е и нешо друго. Правих си микробиология и цитонамазка преди 4 месеца, когато още бях све още бременна.  МОля за съвет. Правя промивки със смрадлика, но се безпокоя много!Очаквам отговор! и мнения!
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #34 -: Юли 26, 2010, 13:54:38 pm »
Според мен са гъбички , но естествено лекар ще постави точната диагноза.Много са неприятни и трудно се излекуват !Лесно се отключват после ... Аз освен лекарства от лекар за мен и съпругът ми наблягах на грейпфрут и смятам , че много добре ми подейства и той.След микробиология ще се докаже точно.Не се шашкай толкова , но се лекувай и след края на лечението направи отново изследване , защото според мен тези проклети гъби при нелечение или самолечение , са един от причинителите на запушване на тръбите , а оттам знаеш какво следва!
Лекувай се !
Дори и симптомите да отшумят до другата седмица в никакъв случай не пропускай прегледът при лекаря ти!
Ще се оправиш бързо!
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #35 -: Юли 26, 2010, 21:35:54 pm »
Да, така си е не смятам, че самолечението е полезно и нямам намерение да го прилагам. Страхлива съм си и това си е. Благодаря за успокоението и се надявам всичко да е нарес и скоео да си имаме и бебче :oops:
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #36 -: Юли 27, 2010, 09:24:27 am »
А мислили ли сте,че може да е от бръсненето?На мен понякога ми се случва при набождане на косъмчетата много да ме сърби.Както мъжете ги сърби понякога брадата.Или пък да се раздразва от пристъргване с бръснача.
На мен ми се случва, когато минат повече от 3-4 дни без да се обръсна, като започнат да растат и се търкат от бельото и когато самобръсначката ми е захабена.

Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #37 -: Януари 15, 2014, 11:55:20 am »
Здравейте на всички от 1 месец и аз имам такъв проблем. Страхотен сърбеж. Събуждам се вечер, и не знам от какво е. Ходих на изследвания, ходих и на кожен лекар. Там ми казаха че нищо ми няма и аз имам добре хигиена, не прекалявам с подмиването. Изписаха ми няколко мазила с които да се мажа (излязоха доста скъпо, но в името на здравето нямаше как) Единия крем ми препоръчаха Pevisone в началото ми помагаше после действието му отмина. Другият е на Avene (Cicalfate) от 1 седмица започнах да използвам и него и ми помага, но за минимално време. Ако сутрин го сложа през деня ми няма нищо и вечер към 6 часа отново започва.. Нямам обяснение. Лекарите твърдят че съм здрава, но аз не мисл
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #38 -: Януари 15, 2014, 12:28:53 pm »
youaremyhero, с какъв интимен сапун се миеш? Добрата хигиена според мен можеш да подобриш още повече като се миеш и мажеш с крем поне 2 пъти на ден.
Имаше период в който съм имала подобен сърбеж и всичките ми изследвания са били добри. Не искам да правя реклама, но от тогава насам се мия само с интимната емулсия на SebaMed (Sensitive) - без алкали PH 3.8. Пробвай с нея, дано да помогне и на теб. :wink: Аз лично от години ползвам само нея, проблемът не се е повторил. Освен това не съм се мазала с нищо. Успех!




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #39 -: Януари 15, 2014, 12:40:16 pm »
Възможно е причината да е в PH и необходимостта да се регулира, както казва Starshine.
Иначе, задължитерните изследвания са микробиология и стерилна урина. Друга причина може да е хормонална недостатъчност, от което лигавицата на влагалището става по-тънка, чувствителността се променя и варира между сърбеж, парене, болка. За да се провери това е нужно да се проследят хормоните от 2-3 ден на МЦ до овулация.