www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Профилактика и грижа за репродуктивното здраве => Темата е започната от: pepsinka в Декември 02, 2008, 10:01:25 am

Титла: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: pepsinka в Декември 02, 2008, 10:01:25 am
Здравейте на всички,преди време бях пуснала тема за същия проблем,а именно вагинален сърбеж,който е само по външните полови органи и отива към венериня хълм и е от 2-3 месеца.Получих съвети и всички изпълних:нося вече само памучно бельо,което пера на ръка,не използвам никакви интимни гелове,дори и душ гела го спрях,сега се къпя само със сапун бебе и то само тялото,ползвахме ароматизирана тоалетна хартия-минах на обикновенна,ползваме само презарвативи.Хигиената ми е стриктна-сутрин-вечер и пак този сърбеж.....Ходих на гинеколког,имах микоплазма,лекувахме се аз и мъжът ми.При повторен преглед-нямаме и двамата микоплазма,от вагиналния секрет-нямам гъбички,нямам абсолютно никакво възпаление.Дадоха ни най-нарая зелена светлина да си правим бебенце,обаче аз толкова се притеснявам от този сърбеж,че не давам на мъжът ми да ме пипне без презарватив,да не го пипне и него.Сега си правя бани със смрадлика със сода-няма ефект,казаха ми калиев перманганат и вода и това ще пробвам,но се съмнявам да помогне.Просто се отчаях,как може да съм здрава,а да ме сърби и то само външно?Да поясня,че си изследвах и кръвната захар и там всичко е ОК.
 Някой в подобно положение да е бил,да ми даде съвет,защото се притеснявам ако забременея да не стане някоя беля,имам вече един аборт поради лекарска грешка,неискам да ми се случва отново.Благодаря!
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: Osiana в Декември 02, 2008, 10:06:22 am
Може да имаш алергия към нещо, може дори да е от презервативите. Защо не се консултираш с кожен лекар?
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: zayak3 в Декември 02, 2008, 10:09:12 am
Да, задължително отиди на дерматолог. Може да имаш някакъв дерматит.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: ognyana в Декември 02, 2008, 13:49:03 pm
С имунитета как си? Боледуваш ли често?
Опиши цвета на кожата.
Стои ли от време на време като лишей?
Не се мий с бебешки сапун, по-добре е с интимен гел, но от по-висок клас. Потърси в аптеките, например Лактацид Фемина е много добър.
Не е добре да се миеш често с разтвор на калиев перманганант.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: Osiana в Декември 02, 2008, 13:53:24 pm
А, също честото миене изсушава кожата. Може би трябва да ползваш друг сапун и някакъв крем или тоалетно мляко. Но според мен, наистина си за дерматолог.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: ivi4ka-k в Декември 04, 2008, 16:47:48 pm
Вземи си пастичка лоринден N и ще се оправиш!
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: mimi26 в Декември 07, 2008, 11:48:21 am
Защо не пробваш да се мажеш отвън с Лактофем и наистина спирай сапуна, а се мий с Лактацид.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: pgzenga в Декември 07, 2008, 16:54:04 pm
С имунитета как си? Боледуваш ли често?
Опиши цвета на кожата.
Стои ли от време на време като лишей?
Има ли връзка между горното и тези сърбежи? 8O
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: pepsinka в Декември 08, 2008, 14:51:19 pm
Здравейте отново,добре съм с имунната система,нямам лишей,отдолу изглеждам абсолютно нормално.Гинеколожката ми даже се учуди като и казах че имам сърбеж,нямам течение,нямам зачервяване,няма лющене или петна,пъпчици-нищо...Микробиолога с който контактувах през цялото време ми каза,че няма за какво да се хване заради тоя сърбеж,нямам нищо.Мазах се с лоринден н,флуцинар,клотримазол,дактакорт,клобедерм.Правих промивки със смрадлика и сода и нищо.Мислех и с калиев перманганат,но ми казаха че той е ако имаш нещо изразено външно,а не само за сърбеж.С едно огледалце само се зяпам и мъжът ми само ме базика,пита ме всеки път какво виждам и моят отговор е все един и същт-нищо!!!
 Сега ще ми идва цикъла,след като ми мине съм решила да си пусна една стерилна урина,но на друго място,кръвна къртина и кожен и ако всичко е наред,ще ходя на друг гинеколког.Лошото е,че се будя и през ноща от този сърбеж,тъкмо заспя и усещам все едно мравки ме лазят и докато не се почешам,немога да заспя.Незнам какво е това чудо,но е много неприятно :(
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: yours в Декември 09, 2008, 16:09:41 pm
здравей, все едно си писала за мен. имам същия проблем и направо се побърквам. видимо - нищо, но се събуждам нощем от срахотен сърбеж. при мен като че ли е на приливи и отливи т.е ето сега в момента съм на работа и нямам оплаквания, а довечера като се прибера - лудница. аз поне стигнах до извода че е алергична реакция нямам друго обяснение. ползвам интимниа гел на орифлейм.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: pepsinka в Декември 09, 2008, 22:09:45 pm
yours,така съм и аз.През деня на работа не го усещам,може би защото се движа,но вечер е страшно.Дори и да е алергична реакция,незнам от какво,защото всичко което ползвах -смених.Искам да имам дете,искам да започнем опити,а се притеснявам този сърбеж да не повлияе по някакъв начин.Ти как стигна до извода че е алергия?
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: anjela80 в Декември 09, 2008, 23:13:27 pm
Момичета,като се замисля щом след толкова иследвания ви казват ,че няма нищо и всичко е наред,много вероятно да е някаква алергия кьм нещо(препарат) :ask:
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: rowkaaa в Декември 19, 2008, 13:59:10 pm
Здравейте на всички искам да кажа че и аз имах такъв проблем със дърбежителМиех се всяка вечер със сода.Разтварях 2суп лъжици със вода и след като се изкъпех се измивах с тоя разтвор.Това продължи 1на седмица.След което ми мина напълно.От тогава се мия така профилактично.Пробвай пак.Успех
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: mimi7 в Декември 21, 2008, 16:13:30 pm
Може да имаш алергия към нещо, може дори да е от презервативите. Защо не се консултираш с кожен лекар?
Най-добре.Успех
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: jess в Януари 15, 2009, 00:25:36 am
Боже, радвам се, че не съм само аз!!! Почти бях готова се да се гръмна... Обожавам да  правя секс с мъжа си, а това направо ми съсипва сексуалния живот... Опитвам се да го свържа с нещо - около цикъл, определени превръзки, препарати за миене .... НИЩОООО /тук да сондирам дали фактора възраст има значение/ Нямаше го до преди 2 години - никога не ми се е случвало подобно нещо. Сега е трети месец подред. Миналата година почна по същото време /ноември 2007, след това ноември 2009 - в интерес на истината до сега е само през зимни месеци, когато има температурни аномалии/. Вагиналните ми секрети са СЪВСЕМ ЧИСТИ - няма бактериални инфекции... НИЩО! Сега съм се разбрала с кожен лекар - моят генеколог казва, че може да е проста алергия от нещо. Но освен това казва, че трябва да се пуснат и хормони. Освен това и "другарят" трябва да отиде на уролог. Всичко бихме направили като двойка, която е има много хубав сексуален живот. Сега ме е шубе дали ще се възпали, дали ще ми е неприятно... за първи път през живота си мисля само какво ше мие на мен, ама ако ме разбирате няма да ме вините...
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: jess в Януари 19, 2009, 23:46:44 pm
Моля да споделите кой каквото знае по въпроса, защото при мен от нищо не минава!!! Както казах, проблемът е вече втора година и то само в зимните месеци. Откакто започна преустанових всякакви интимни кърпички и пр. и сега използвам само интимен сапун, при това добра марка, при това не често - основно се мия обилно с вода, правя бани с лайка и прочее хигиенични процедури. Сърбежът се влияе от кортикостероиди (ползвам Елоком), което означава, че е алергия и докато мажа е горе-долу добре, но не минава - просто облекчава за известно време. Моля за съвет относно къде да направя алергичен тест ако някой е правил такъв?

П.С Само да кажа, че за проблемите с нощния сърбеж можете да пробвате: 1) миене, попиване с топла кърпа (баня с отвара от лайка е още по ОК / калиевият перманганат изсушава кожата, която при алергия така или иначе вече е изсушена / смрадликата със силно антисептично дейсвие, но изсушава оше повече; 2) мазане с кортикостероид (питайте лекаря си за подходящо за вас); 3) след около 20-30 мин. / когато кортикостероидът попие - мазане с крем Бочко - ВЪЛШЕБЕН КРЕМ Е!
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: malkata mama в Януари 20, 2009, 00:07:50 am
Здравейте и от мен незнам дали мога да помогна но няма и да навредя със сигурност.При мен се получи такъв сърбеж когато смених превръзките които обикновенно ползвам .Аз по принцип ползвам само памучни защото от копринените  се обривам страшно и този път/когато имах сърбеж/си взех пак памучни но не тези дето обикновенно си ги ползвам а други ароматизирани-реших да експериментирам-стана страшно ужасно.Не експериментирайте с нови неща освен ако не сте доволни от старите!Така че имай го в предвид и просто забележи да не би да става нещо такова при теб.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: jess в Януари 20, 2009, 00:33:23 am
Не съм сменяла превръзките. Лошото е, че ползвам ежедневни почти непрекъснато, но ги спрях, когато се появи проблемът миналата година. Явно не беше от тях. Ползвам и само памучно бельо. Да не говорим, че направо си отрязях главата с последните покупки - да е сигурно, че е памучно, да е качествено, да не са прашки, та да не дразнят .... По-скоро ме интересува дали някой от момичетата с такива проблеми ги е "връзвала" с нещо - при мен те са "сезонни", но нещо сезоните стават все по-продължителни???
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: an_manisto в Януари 20, 2009, 09:44:50 am
В аптеката се продава един сапун казва се KAPPUS викат му още ДОКТОРСКИ САПУН,с него съм се мила вместо с интимен ,струва някъде 2лв и си заслужава /а и за лицето е много хубав/но и има и глицеринов такъв-не той а нормалния.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: Starlet в Януари 21, 2009, 12:54:56 pm
По-скоро ме интересува дали някой от момичетата с такива проблеми ги е "връзвала" с нещо - при мен те са "сезонни", но нещо сезоните стават все по-продължителни???

Най-вероятно е някаква алергия щом отчиташ сезонност, но определено и двете няма да намерите отговорите тук във форума, затова момичета посетете добър ДЕРМАТОЛОГ!!!
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: valiac в Януари 27, 2009, 11:28:39 am
Здравейте и от мен,
аз също имам подобен проблем но сърбежа е на "д-то" . И при мен се активизира нощем.Денем нямам проблем. Има дни и нощи когато го няма въобще, но има случаи когато сърбежа е ужасен.Чувала съм от моята дерматоложка, когато ходих дотносно проблеми с кожат ана лицето, че мнгог момичета имат възпаление от носенето на прашки.И поради тази прична от години не нося.Но сърбежа си го има.И аз не знам на какво се дължи.Ще пробвам промивките със содата.И ще пиша какъв е резултата.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: Melody01 в Януари 27, 2009, 11:39:56 am
Имала ли си някога оплаквания от запек, може би имаш хемороиди . Сърбежът около ануса е много характерен при хемороиди. Но най-добре отиди на лекар да те прегледа. Ние можем само да гадаем. Пожелавам ти успех и ни се отчайвай за всичко има лек само потърси лекарско мнение.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: valiac в Януари 27, 2009, 12:51:22 pm
Не съм имала запек.Но за хемороиди не съм се замисляла.Трябва да се поровя  из нета да попрочета нещо, да се запозная.
Много благодаря за отговора :D
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: jess в Януари 30, 2009, 01:01:17 am
За сърбежа отзад съм почти категорична, че са хемороиди... Другият вариант е да са глисти- провери и за двете.
Както и да е, благодаря за идята с промивките - с лайка. Правила съм много пъти и вагинални и повърхностни, но + сода наистина има ефект - дано да е траен. И да препоръчам нешо, което при мен помогна много - Excilial крем - промивките изсушават така или иначе - това кремче е много добро за подобни медикаментозни интервенции.
За съжаление все още не знам от какво се получава проблемът, но благодаря за съветите!   
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: valiac в Януари 30, 2009, 10:47:23 am
jess  Наистина може да са хемороиди, защото понякога съм имала кървене. Но възможно ли е да трае толкова време,мисля че е минала година.И ту се появява ту изчезва....Болки нямам никакви, тъй като моя приятел  е имал хемроиди,и знам че доста го боли.
А относно промивките,вариш лайка и слагаш сода ,или два отделни разтвора се правят.
Благодаря предварително. Хубав ден ви пожелавам
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: svetla83_petrova в Февруари 04, 2009, 10:55:21 am
Здравейте!Да се включа и аз-имам сърбежи по големите срамни устни.В момента съм така и се побърках от чешене!Вече и не ходя на гинеколог,защото видимо ми казва нямало нищо-все ми изписва паста клотримазол и едно хапче-Микомакс,но от тях ефект няма.Така съм от доста време -изчезва за около седмица и пак се пояявява!Не знам какво да правя вече и с какво да опитам да се мажа или да пия?Не знам...
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: nin4eto76 в Февруари 05, 2009, 08:55:20 am
Изчетох всичко написано дотук, аз имам същия проблем от много време и когато се мажа с крем добре, но след известно време пак има сърбеж, явно че така ще си я караме. Другия петък ще ходя на лекар - гинеколог и ще ви пиша какво ми е изписал, малко съмнително дали ще се оправя, но.... :oops:
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: titibar в Февруари 05, 2009, 21:39:14 pm
Здравейте момичета! Да ви кажа сега на скоро миналата седмица и аз имах подобен проблем,но при мен не беше точно вагинален сърбеж вътре,а някак си точно на входа на влагалището.И понеже това със содата го знам от одавна направо го приложих но не точно разтвор,а направо сода си сложих на ръката и с няколко капки вода я намокрих и така се незнам как да се изразя-мажех ли масажирах ли но усещах такова успокоение докато я правех тази процедура,че не за вярване.И това го правех на всяко пишкане.За 2-3дни ми мина всичко.Надявам се да съм била полезна.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: eveishan в Февруари 05, 2009, 22:29:42 pm
Момичета,аз също имах този проблем със сърбежа!Моята лекарка,при която ходех тогава ми каза да нося само памучно бельо,без никакви дантели и да се подмивам само вечер преди лягане и то само с вода!Също така докато отшуми се мажех само вечер с клотримазол-мехлем!Това ми помогна на мен!Откакто спрях дантелите и изкуствените материи на бельото си нямам проблем!Пробвайте не пречи!Успех и дано скоро се избавите от тези адски мъки!
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: anbb в Юни 12, 2009, 21:23:31 pm
tesni pantaloni koito te stiagat ot dolu biha mogli da pri4iniat mnogo ne6ta


Пиши на кирилица, моля!
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: subversive в Ноември 28, 2009, 14:29:00 pm
За метода със содата за хляб- потвърдено! Още от едно измиване, на следващата сутрин имаше подобрение.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: iva-nova28 в Февруари 19, 2010, 15:07:01 pm
az imah sashtoto,dermatologat mi kaza,4e e na stresova osnova imi predpisa hap4eta za alergiq i krem za mazane na sarbqshtite mesta.minava,no e vazmojno pri nova stresova sityasiq da se poqvi otnovo,togava le4enieto se povtarq.sega sam dobre,ve4e godina i polovina,a problema go imah nad 15  godini.ot 4esane mi se liyshteshe kojata.sorry za latinitsata,no nqmam kirilitsa na klaviatyrata.idi na dermatolog
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: kurabiika в Февруари 20, 2010, 19:12:16 pm
А мислили ли сте,че може да е от бръсненето?На мен понякога ми се случва при набождане на косъмчетата много да ме сърби.Както мъжете ги сърби понякога брадата.Или пък да се раздразва от пристъргване с бръснача.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: Leoparda в Юли 24, 2010, 22:19:56 pm
Здравейте,
искам да споделя и да попитам за съвет. Женена съм и правим опити за бебе от година и нещо. Прея януари забременях, но претърпях аборт в 5 гс. Иначе сега пак правим опити. След последния цикъл, ползвам тампон, но явно не го набутвам правилно навътре усетих силен дисконфорт и така 2 седмици. Усешам сърбеж имам итечение, но няма миризма, и няма парене само сърбеж. Дръгата седмица съм на лекар, но се притеснявам много силно и моля за събет и какво мислите по въпроса, дали е кандида или може да е и нешо друго. Правих си микробиология и цитонамазка преди 4 месеца, когато още бях све още бременна.  МОля за съвет. Правя промивки със смрадлика, но се безпокоя много!Очаквам отговор! и мнения!
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: evita1717 в Юли 26, 2010, 13:54:38 pm
Според мен са гъбички , но естествено лекар ще постави точната диагноза.Много са неприятни и трудно се излекуват !Лесно се отключват после ... Аз освен лекарства от лекар за мен и съпругът ми наблягах на грейпфрут и смятам , че много добре ми подейства и той.След микробиология ще се докаже точно.Не се шашкай толкова , но се лекувай и след края на лечението направи отново изследване , защото според мен тези проклети гъби при нелечение или самолечение , са един от причинителите на запушване на тръбите , а оттам знаеш какво следва!
Лекувай се !
Дори и симптомите да отшумят до другата седмица в никакъв случай не пропускай прегледът при лекаря ти!
Ще се оправиш бързо!
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: Leoparda в Юли 26, 2010, 21:35:54 pm
Да, така си е не смятам, че самолечението е полезно и нямам намерение да го прилагам. Страхлива съм си и това си е. Благодаря за успокоението и се надявам всичко да е нарес и скоео да си имаме и бебче :oops:
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: glezenka в Юли 27, 2010, 09:24:27 am
А мислили ли сте,че може да е от бръсненето?На мен понякога ми се случва при набождане на косъмчетата много да ме сърби.Както мъжете ги сърби понякога брадата.Или пък да се раздразва от пристъргване с бръснача.
На мен ми се случва, когато минат повече от 3-4 дни без да се обръсна, като започнат да растат и се търкат от бельото и когато самобръсначката ми е захабена.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: youaremyhero в Януари 15, 2014, 11:55:20 am
Здравейте на всички от 1 месец и аз имам такъв проблем. Страхотен сърбеж. Събуждам се вечер, и не знам от какво е. Ходих на изследвания, ходих и на кожен лекар. Там ми казаха че нищо ми няма и аз имам добре хигиена, не прекалявам с подмиването. Изписаха ми няколко мазила с които да се мажа (излязоха доста скъпо, но в името на здравето нямаше как) Единия крем ми препоръчаха Pevisone в началото ми помагаше после действието му отмина. Другият е на Avene (Cicalfate) от 1 седмица започнах да използвам и него и ми помага, но за минимално време. Ако сутрин го сложа през деня ми няма нищо и вечер към 6 часа отново започва.. Нямам обяснение. Лекарите твърдят че съм здрава, но аз не мисл
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: Starshine в Януари 15, 2014, 12:28:53 pm
youaremyhero, с какъв интимен сапун се миеш? Добрата хигиена според мен можеш да подобриш още повече като се миеш и мажеш с крем поне 2 пъти на ден.
Имаше период в който съм имала подобен сърбеж и всичките ми изследвания са били добри. Не искам да правя реклама, но от тогава насам се мия само с интимната емулсия на SebaMed (Sensitive) - без алкали PH 3.8. Пробвай с нея, дано да помогне и на теб. :wink: Аз лично от години ползвам само нея, проблемът не се е повторил. Освен това не съм се мазала с нищо. Успех!
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: marsi в Януари 15, 2014, 12:40:16 pm
Възможно е причината да е в PH и необходимостта да се регулира, както казва Starshine.
Иначе, задължитерните изследвания са микробиология и стерилна урина. Друга причина може да е хормонална недостатъчност, от което лигавицата на влагалището става по-тънка, чувствителността се променя и варира между сърбеж, парене, болка. За да се провери това е нужно да се проследят хормоните от 2-3 ден на МЦ до овулация.
Титла: ORGAMETRIL
Публикувано от: davidova911 в Януари 26, 2014, 21:26:56 pm
момичета исках да ви попитам нещо,на мен обикновено когато се сменят сезоните ми закъснява.тоест 4 пъти в годината,това е така от доста време.преди 4 години когато пак ми закъсня отидох на гинеколог защото ми закъсня повече от нормалното (по принцип ми закъснява около 18 20 дена) и той ми каза че е на стресова основа.от тогава винаги използвам 4 пъти в годината оргаметрил,но тая година когато ми закъсня М.Ц,го пих,започнах го към края на декември но и до сега не ми е дошло!интересуваме,ако знаете разбира се дали да го пия пак и евентуално ако не ми дойде пак да отида на лекар или да не рискувам.моля помогнете ако можете
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: blue_sky в Януари 26, 2014, 21:58:21 pm
Отиди на лекар! Не взимай повече лекарства без да са те прегледали. Правила ли си тест за бременност?
На мен ми е странно как така ти казват да взимаш такова нещо по няколко пъти в годината просто ей така. Да, нормално е да ти закъснее веднъж-два пъти, но това с всяка смяна на сезоните за пръв път го чувам. Ходила ли си при друг лекар за второ мнение?
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: Dodich в Януари 27, 2014, 10:53:28 am
Оргаметрилът е гестаген и докато го пиеш не би трябвало да ти дойде менструация. Тя се появява няколко дни след спиране. Не приемай хормони без лекарско наблюдение, това не са витамини. Задължително отиди на преглед и се консултирай. Възможно е да имаш задържани фоликули или други отклонения в овулацията, но това лекар трябва да го установи и да ти предпише адвекватно лечение.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: dani_8803 в Февруари 26, 2014, 09:29:07 am
И аз имах същия проблем, четох по форумите за содата ( аз го знаех отпреди) и веднага го приложих - за сега нямам оплаквания, но при мен мисля, че се получи от Лактацид, защото го използвам от много време. Та направих следното не съм разтопявала сода във водата, а направо се натрих с нея сутрин и вечер и проблема "уж" за сега изчезна. Смених си и интимния гел със този на Орифлейм и съм доволна. Другото за което се съмнявам е дали не може да се получи от дамските ежедневни превръзки???
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: amaru2 в Април 07, 2014, 20:10:08 pm
Охх момичета, като ви чета, все едно мен описвате  :balk_154:. Имам такъв външен сърбеж, по малките и големите устни и най-вече на входа на влагалището, вътре -не. Събежът е от около 2, 3 месеца, и по време на цикъл става страшно, когато сложа превръзки. Чак ме боли от сърбеж, усещам го като протрито, а няма причина за такова нещо. Външно привидно нямам проблем, но другата седмица съм на гинеколог. Мазах се с Дактакорт преди 2 седмици, имаше подобрение, но направихме грешка с мъжа ми, че не сложихме презерватив, защото той няма никакви оплаквания, а аз мислих че е просто нарушено PH или друг дразнител. Когато ми излезнат резултатите ще ви пиша.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: crazynelly в Август 13, 2014, 01:17:11 am
Дали вагиналния сърбеж,може да е и зареди гъбички?
 8O
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: цигу в Август 13, 2014, 02:17:47 am
Може да са гъби (Candida), може да са и бактерии. Трябва микробиологично изследване, за да се проведе после правилно лечение.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: Pesheck в Август 13, 2014, 08:52:15 am
Тантум роза, или както му е там новото име за промивки. Слаб разтвор от калиев перманганат или настойка от смрадлика (тетра). Всичко това за външно приложение (промивки) и просто за облекчаване на симптомите, докато отидете на лекар. Но на лекар и пускане на микробиология задължително.
И в никакъв случай пиене на лекарства ей така по свое усмотрение.
Титла: Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
Публикувано от: kikair в Февруари 23, 2015, 10:05:29 am
И аз имах същия проблем, четох по форумите за содата ( аз го знаех отпреди) и веднага го приложих - за сега нямам оплаквания, но при мен мисля, че се получи от Лактацид, защото го използвам от много време. Та направих следното не съм разтопявала сода във водата, а направо се натрих с нея сутрин и вечер и проблема "уж" за сега изчезна. Смених си и интимния гел със този на Орифлейм и съм доволна. Другото за което се съмнявам е дали не може да се получи от дамските ежедневни превръзки???
Някои дамски превръзки причиняват сърбеж.
Даже и ежедневките също .
Там отдолу не трябва да е нито много мокро нито много сухо. osi_16
И при мене имаше сърбеж но намалих дозата на праха за пране и изчезна сърбежа.