0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« -: Декември 02, 2008, 10:01:25 am »
Здравейте на всички,преди време бях пуснала тема за същия проблем,а именно вагинален сърбеж,който е само по външните полови органи и отива към венериня хълм и е от 2-3 месеца.Получих съвети и всички изпълних:нося вече само памучно бельо,което пера на ръка,не използвам никакви интимни гелове,дори и душ гела го спрях,сега се къпя само със сапун бебе и то само тялото,ползвахме ароматизирана тоалетна хартия-минах на обикновенна,ползваме само презарвативи.Хигиената ми е стриктна-сутрин-вечер и пак този сърбеж.....Ходих на гинеколког,имах микоплазма,лекувахме се аз и мъжът ми.При повторен преглед-нямаме и двамата микоплазма,от вагиналния секрет-нямам гъбички,нямам абсолютно никакво възпаление.Дадоха ни най-нарая зелена светлина да си правим бебенце,обаче аз толкова се притеснявам от този сърбеж,че не давам на мъжът ми да ме пипне без презарватив,да не го пипне и него.Сега си правя бани със смрадлика със сода-няма ефект,казаха ми калиев перманганат и вода и това ще пробвам,но се съмнявам да помогне.Просто се отчаях,как може да съм здрава,а да ме сърби и то само външно?Да поясня,че си изследвах и кръвната захар и там всичко е ОК.
 Някой в подобно положение да е бил,да ми даде съвет,защото се притеснявам ако забременея да не стане някоя беля,имам вече един аборт поради лекарска грешка,неискам да ми се случва отново.Благодаря!
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #1 -: Декември 02, 2008, 10:06:22 am »
Може да имаш алергия към нещо, може дори да е от презервативите. Защо не се консултираш с кожен лекар?
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #2 -: Декември 02, 2008, 10:09:12 am »
Да, задължително отиди на дерматолог. Може да имаш някакъв дерматит.
*
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #3 -: Декември 02, 2008, 13:49:03 pm »
С имунитета как си? Боледуваш ли често?
Опиши цвета на кожата.
Стои ли от време на време като лишей?
Не се мий с бебешки сапун, по-добре е с интимен гел, но от по-висок клас. Потърси в аптеките, например Лактацид Фемина е много добър.
Не е добре да се миеш често с разтвор на калиев перманганант.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #4 -: Декември 02, 2008, 13:53:24 pm »
А, също честото миене изсушава кожата. Може би трябва да ползваш друг сапун и някакъв крем или тоалетно мляко. Но според мен, наистина си за дерматолог.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #5 -: Декември 04, 2008, 16:47:48 pm »
Вземи си пастичка лоринден N и ще се оправиш!
*
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #6 -: Декември 07, 2008, 11:48:21 am »
Защо не пробваш да се мажеш отвън с Лактофем и наистина спирай сапуна, а се мий с Лактацид.
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #7 -: Декември 07, 2008, 16:54:04 pm »
С имунитета как си? Боледуваш ли често?
Опиши цвета на кожата.
Стои ли от време на време като лишей?
Има ли връзка между горното и тези сърбежи? 8O
*
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #8 -: Декември 08, 2008, 14:51:19 pm »
Здравейте отново,добре съм с имунната система,нямам лишей,отдолу изглеждам абсолютно нормално.Гинеколожката ми даже се учуди като и казах че имам сърбеж,нямам течение,нямам зачервяване,няма лющене или петна,пъпчици-нищо...Микробиолога с който контактувах през цялото време ми каза,че няма за какво да се хване заради тоя сърбеж,нямам нищо.Мазах се с лоринден н,флуцинар,клотримазол,дактакорт,клобедерм.Правих промивки със смрадлика и сода и нищо.Мислех и с калиев перманганат,но ми казаха че той е ако имаш нещо изразено външно,а не само за сърбеж.С едно огледалце само се зяпам и мъжът ми само ме базика,пита ме всеки път какво виждам и моят отговор е все един и същт-нищо!!!
 Сега ще ми идва цикъла,след като ми мине съм решила да си пусна една стерилна урина,но на друго място,кръвна къртина и кожен и ако всичко е наред,ще ходя на друг гинеколког.Лошото е,че се будя и през ноща от този сърбеж,тъкмо заспя и усещам все едно мравки ме лазят и докато не се почешам,немога да заспя.Незнам какво е това чудо,но е много неприятно :(
*
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #9 -: Декември 09, 2008, 16:09:41 pm »
здравей, все едно си писала за мен. имам същия проблем и направо се побърквам. видимо - нищо, но се събуждам нощем от срахотен сърбеж. при мен като че ли е на приливи и отливи т.е ето сега в момента съм на работа и нямам оплаквания, а довечера като се прибера - лудница. аз поне стигнах до извода че е алергична реакция нямам друго обяснение. ползвам интимниа гел на орифлейм.
*
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #10 -: Декември 09, 2008, 22:09:45 pm »
yours,така съм и аз.През деня на работа не го усещам,може би защото се движа,но вечер е страшно.Дори и да е алергична реакция,незнам от какво,защото всичко което ползвах -смених.Искам да имам дете,искам да започнем опити,а се притеснявам този сърбеж да не повлияе по някакъв начин.Ти как стигна до извода че е алергия?
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #11 -: Декември 09, 2008, 23:13:27 pm »
Момичета,като се замисля щом след толкова иследвания ви казват ,че няма нищо и всичко е наред,много вероятно да е някаква алергия кьм нещо(препарат) :ask:
http:
*

    rowkaaa

Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #12 -: Декември 19, 2008, 13:59:10 pm »
Здравейте на всички искам да кажа че и аз имах такъв проблем със дърбежителМиех се всяка вечер със сода.Разтварях 2суп лъжици със вода и след като се изкъпех се измивах с тоя разтвор.Това продължи 1на седмица.След което ми мина напълно.От тогава се мия така профилактично.Пробвай пак.Успех
*
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #13 -: Декември 21, 2008, 16:13:30 pm »
Може да имаш алергия към нещо, може дори да е от презервативите. Защо не се консултираш с кожен лекар?
Най-добре.Успех
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #14 -: Януари 15, 2009, 00:25:36 am »
Боже, радвам се, че не съм само аз!!! Почти бях готова се да се гръмна... Обожавам да  правя секс с мъжа си, а това направо ми съсипва сексуалния живот... Опитвам се да го свържа с нещо - около цикъл, определени превръзки, препарати за миене .... НИЩОООО /тук да сондирам дали фактора възраст има значение/ Нямаше го до преди 2 години - никога не ми се е случвало подобно нещо. Сега е трети месец подред. Миналата година почна по същото време /ноември 2007, след това ноември 2009 - в интерес на истината до сега е само през зимни месеци, когато има температурни аномалии/. Вагиналните ми секрети са СЪВСЕМ ЧИСТИ - няма бактериални инфекции... НИЩО! Сега съм се разбрала с кожен лекар - моят генеколог казва, че може да е проста алергия от нещо. Но освен това казва, че трябва да се пуснат и хормони. Освен това и "другарят" трябва да отиде на уролог. Всичко бихме направили като двойка, която е има много хубав сексуален живот. Сега ме е шубе дали ще се възпали, дали ще ми е неприятно... за първи път през живота си мисля само какво ше мие на мен, ама ако ме разбирате няма да ме вините...
« Последна редакция: Януари 15, 2009, 00:47:10 am от jess »
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #15 -: Януари 19, 2009, 23:46:44 pm »
Моля да споделите кой каквото знае по въпроса, защото при мен от нищо не минава!!! Както казах, проблемът е вече втора година и то само в зимните месеци. Откакто започна преустанових всякакви интимни кърпички и пр. и сега използвам само интимен сапун, при това добра марка, при това не често - основно се мия обилно с вода, правя бани с лайка и прочее хигиенични процедури. Сърбежът се влияе от кортикостероиди (ползвам Елоком), което означава, че е алергия и докато мажа е горе-долу добре, но не минава - просто облекчава за известно време. Моля за съвет относно къде да направя алергичен тест ако някой е правил такъв?

П.С Само да кажа, че за проблемите с нощния сърбеж можете да пробвате: 1) миене, попиване с топла кърпа (баня с отвара от лайка е още по ОК / калиевият перманганат изсушава кожата, която при алергия така или иначе вече е изсушена / смрадликата със силно антисептично дейсвие, но изсушава оше повече; 2) мазане с кортикостероид (питайте лекаря си за подходящо за вас); 3) след около 20-30 мин. / когато кортикостероидът попие - мазане с крем Бочко - ВЪЛШЕБЕН КРЕМ Е!
« Последна редакция: Януари 20, 2009, 00:15:26 am от jess »
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #16 -: Януари 20, 2009, 00:07:50 am »
Здравейте и от мен незнам дали мога да помогна но няма и да навредя със сигурност.При мен се получи такъв сърбеж когато смених превръзките които обикновенно ползвам .Аз по принцип ползвам само памучни защото от копринените  се обривам страшно и този път/когато имах сърбеж/си взех пак памучни но не тези дето обикновенно си ги ползвам а други ароматизирани-реших да експериментирам-стана страшно ужасно.Не експериментирайте с нови неща освен ако не сте доволни от старите!Така че имай го в предвид и просто забележи да не би да става нещо такова при теб.
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #17 -: Януари 20, 2009, 00:33:23 am »
Не съм сменяла превръзките. Лошото е, че ползвам ежедневни почти непрекъснато, но ги спрях, когато се появи проблемът миналата година. Явно не беше от тях. Ползвам и само памучно бельо. Да не говорим, че направо си отрязях главата с последните покупки - да е сигурно, че е памучно, да е качествено, да не са прашки, та да не дразнят .... По-скоро ме интересува дали някой от момичетата с такива проблеми ги е "връзвала" с нещо - при мен те са "сезонни", но нещо сезоните стават все по-продължителни???
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #18 -: Януари 20, 2009, 09:44:50 am »
В аптеката се продава един сапун казва се KAPPUS викат му още ДОКТОРСКИ САПУН,с него съм се мила вместо с интимен ,струва някъде 2лв и си заслужава /а и за лицето е много хубав/но и има и глицеринов такъв-не той а нормалния.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Отчаяна съм - вагинален сърбеж
« Отговор #19 -: Януари 21, 2009, 12:54:56 pm »
По-скоро ме интересува дали някой от момичетата с такива проблеми ги е "връзвала" с нещо - при мен те са "сезонни", но нещо сезоните стават все по-продължителни???

Най-вероятно е някаква алергия щом отчиташ сезонност, но определено и двете няма да намерите отговорите тук във форума, затова момичета посетете добър ДЕРМАТОЛОГ!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!