0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #40 -: Октомври 22, 2008, 21:31:03 pm »
Успех на всички ученици, да е леко и безаварийно адаптирането им към новите условия.
Хубава и слънчева седмица от нас.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #41 -: Октомври 22, 2008, 23:15:35 pm »
Мише,дано избият вече тия зъбки и ви оставят на мира.
 И при нас е подобна ситуация-даже откога се мъча да напиша нещо,но вече няколко пъти ходя,че реве.При него е за минута -две,но аз не заспивам веднага и като ставам по няколко пъти. :?
Фокси,дано намериш някоя добра,че направо изтръпнах - как така е изпуснала Дари,ужас.
<br />
*
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #42 -: Октомври 23, 2008, 00:22:49 am »
Фокси, според мен тази детегледачка не я е изпуснала, а по-скоро я е оставила сама и тя е паднала, почти съм сигурна, че така е станало, иначе егати изпускането на 9 месечно бебе, хайде моля ви се, лъже те.

Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #43 -: Октомври 23, 2008, 00:31:33 am »
Каси, щом си намерила ботушки, 100% ще намериш и обувки за дебели краченца. Даже очудващо си намерила ботушки, което по принцип е по-трудно. А пък Андрея с нейното сравнително нормално краче, даже са й тясни някои модели на КиК.

Наде, да кажа за изолатора, не от личен опит, но от споделен. Та това чудо се използвало, когато има болно дете в групата, докато го вземат или плачещо по време на обедния сън, за да не буди останалите. Само звучи страшно - изолатор, биваше да измислят някоя по-мека дума.

Фоксче, не искам да оправдавам детегледачката ти. Но си мисля, че докато човек се нагоди към привичките и действията на едно бебе се иска малко време. Макар че незнам как бих реагирала, ако ставаше дума за моето дете, сигурно щях да се ядосам много.
Иначе аз така на кумувете детето преди няколко години като беше бебе щях да го пребия за норматив. Първо държа го в скута ми. Тръгна да се навежда, но аз от къде да се усетя, че няма да се спре преди да стигне ръба на масата (да не говорим, че майчински инстинтк никакъв нямах), после гледайки че й дават зрънчо, питах баща й дали й дават чипс (на 8 месеца) и той каза Да. Аз й дадох, но голямо парче естествено  :oops: и тя се задави с него. По късно същия ден седнахме в едно барче и тя изведнъж се протегна към врялото ми кафе, което обърна и си попари ръцете. На следващия ден пък детето си удари главичката в моите зъби... Е верно аз не съм детегледачка все пак.
Сега ако ми се наложи да държа чуждо дете обикновено не мога да отреагирам бързо и адекватно на действията му. Макар че съм майка. А може пък изобщо да нямам майчински инстинкт или той е само към собственото ти дете.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #44 -: Октомври 23, 2008, 08:48:32 am »
Каси, щом си намерила ботушки, 100% ще намериш и обувки за дебели краченца. Даже очудващо си намерила ботушки, което по принцип е по-трудно. А пък Андрея с нейното сравнително нормално краче, даже са й тясни някои модели на КиК.

Е, не намерих в КК нещо, което да му става, а сама с двамата нямам възможност да обикалям, да н говорим че ботушите им струват 130лв. на двамата. Ботушите са с ципове до долу, затова някакси успявам да ги обуя, но освен че му е пълно стъпалото, той свива пръстите и не иска да се обуе. Все още ползваме обувките за ядене и игра.  :?

Фоксче, много е трудно с бавачките, нямам позната, която да ти препоръчам, защото при мен пък само като чуят близнаци и бягат надалеч.  :lol: Дано намериш добра жена, която да се грижи за сладурите и да няма повече инциденти с Дара.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #45 -: Октомври 23, 2008, 11:49:59 am »
Здравейте мами!
Честито на всички,отпразнували годинката на бебоците!
Ние с Андреа направихме първото пътуване с гостуване за месец в провинцията.Понесе й добре.Обаче се върнахме болнички-нещо вирусно с кашлица и сополи.педиатърът каза,че гърдите й са чисти,че кашля от секретите.Предписа антибиотик,който аз не дадох.Но вече шести ден сополите и кашлицата не минават.Посъветвайте ме -да удържа ли още без антибиотик и какво ще рискувам ако не го дам?
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #46 -: Октомври 23, 2008, 14:16:13 pm »
Фокси, дано само Дара е добре! Аз преди 2г намерих нашата детегледачка (даже не ми звучи добре тази дума за нея, тя е много грижовна жена и вече ни е по-скоро член на семейството) чрез агенция БоБокей. Пусни google, излизат телефоните им, както и мнения на други техни клиенти. Не всички мнения са положителни, затова прецени сама. Аз бях много доволна от услугите им и явно уцелихме някакъв джакпот с нашата леличка, но пък това беше преди цели 2г, не знам как са сега.

Мише, весел празник и по-мъничко плачкане, то е ясно, че няма да се разминете без хич!

Ние заминаваме за Пловдив, ще правим имен ден и прощъпулник на Диманчето в неделя, ще докладвам каква ще става по професия :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #47 -: Октомври 23, 2008, 15:03:36 pm »
:hug2:Фокси, как е Дари днес!?
Дано успееш да намериш точната Жена, да я гледа!
Стискам палци!

:(Миташа е много неспокоен, вече не само нощем!
Сега спи от 13 ч, а вече три пъти се буди със силен плач! :?
Венеца горе поддут много, зъб обаче още не пробива!
Зори, Дели, на един хал сме!  :hug2:

Мормотче, весела прощъпулка на Димана!
Ще избере тя, я някоя книга или нещо което с ръце се прави, много е ловка.
Пъргавелка е тя, кога се отпусна самичка?
Ние ходим като Мече и сме далече от този ритуал....поне още месец ще сме за ръчичка!

Fia , обещавам да разкажа в понеделник, как е минало в Кръщенето!Но все повече си мисля, че ще плаче.
И да го мисля, ще мине и замине...
Бори, Цвете, благодаря за пожеланията, дано всичко мине спокойно!
 
 :PПриятен следобед на всички!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #48 -: Октомври 23, 2008, 15:19:48 pm »
Фоксче, направо нямам думи как може да остави децата без надзор тази жена. Дано малката да се размине само с цицината.
Ние днес бяхме на консултация и резултата е Криси 6600гр; 63,5 см, а Дани 6700 гр; 63см. Биха ни и ваксини и сега сме много криви, от сутринта чак сега заспаха, да видим колко ще спят. педиатърът каза че ще се захранваме на 5м, заради предразположеността им към алергии и атопичен дерматит (таткото ни е с такъв). Много съм доволна от нея, много е адекватна спрямо всяко дете, а не по книга. На моя приятелка и казали да дава сок от ябълки и моркови на бебе на 2м  8O Направо останах като трясната. Аман от "лекари".
« Последна редакция: Октомври 23, 2008, 15:34:47 pm от mimi26 »
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #49 -: Октомври 23, 2008, 15:47:15 pm »
В понеделник си прибрах девойката от яслата с 38 и отгоре температура. Факт е обаче, че никой не е и разбрал 8O, а лелята я беше гушнала защото тя много плачеше. Бяха на терасата, защо там а не на парзалките и люлките като имат страхотен двор незнам. Сигурно ги е страх с толкова малки дечица. Беше навън в жегата с шапка и закопчано дебело яке. Милата направо вреше и кипеше. Направо си ги попитах добре ли са. Ще сварят децата. Преди 5 минути казаха, че майка е направила скандал защо нейното е без шапка и им сложили и капелите 8O.
Та сме на антибиотик и капки в уши,нос и сто сиропа. В къщи стана аптека направо :(.
Както и да е, вече уж е по добре, но наистина не ги разбирам тез родители. Е как в тая жега ще ги навличат така  8O

Дано Мартин и Тони свикнат бързичко и не плачкат много. Моята девойка влиза вътре с обувки и кански рев. Опита се персонала в понеделник да и обуе пантофите и тя им ги взе най-демонстративно и ги запрати по тях за мой ужас :oops:.
Хич не я харесва тая градина  :(

Напоследък нямам много време, но ви чета когато си открадна някоя минутка.
Бързо оздравяване на болните дечица, приятно изкарване и много здраве и усмивки на празнуващите. Много положителни тестове и здрави бебета  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #50 -: Октомври 23, 2008, 16:09:40 pm »
lidia, ти се радвай, че ги извеждат. при нас не се излиза навън в това разкошно време.
вече 4 дни на ясла, при това само за по 2 часа на ден. резултат - стресирано дете, което не смее да остане само без майка си и за 1 минута. буди се от сън и повтаря - "мама, мама", при положение, че никога не ме е търсил и в детските клубове го оставям спокойно за по два часа. не мога да си обясня - какво ТОЛКОВА стресиращо намери в тая ясла и то толкова бързо...

аз се учудвам на Тони бой, дето уж бил глезен, своенравен и залепнал за майка си, пък колко бързо свикна. а Мартин, дето уж тарикат...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #51 -: Октомври 23, 2008, 16:30:45 pm »
Да ви кажа моето мнение, като човек, който само наблюдава. Децата и в най-перфектната ясла да попаднат, с най-перфектния персонал и грижи, пак може да се стресират. Тази среда за тях е нова и непозната, дори и при комфорт. Кристина, която е свикнала с много хора, когато дори и за малко я остава сама без мен на баба си и дядо си, които иначе обожава, започва да ме търси и майка ми казва, че погледът и ставал един такъв леко стреснат, търсещ. Гипсира се, въпреки, че привидно си играе. Просто промяната си е промяна и тя се отразва не едни деца стресиращо, на други стимулиращо.

Не разбирам защо не извеждат децата поне за малко на вън, ако е хубаво времето. Не ми се струва редно дете да се е наакало или напишкало и да не го сменят. Но честно казано, за да си преподавател/персонал в такова заведение, освен призание и умение за работа с деца се изискват и здрави нерви. Един се дразни що му било детето с шапка, друг що без шапка, трети що е с шал, четрвъти що е по блуза....Очевидно е, че децата не могат да бъдат гледани точно както ше ги гледа майка им у дома и не може да им се обръща внимание персонално, демек за всяко дете или на 2-3 да им човек..., поради липса на персонал, примерно. Много кофти е да се опъват нерви заради това. От друга страна могат да възникнат и опасни ситуации.
Естествено за това не са виновни нито майките, нито лелките.

Признавам си, че сега така казвам, щото гледам отстрани, сигурно и Кристина като тръгне на ясла, ще се чудя що не са и облекли яке или друго нещо, което аз бих направила. 
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #52 -: Октомври 23, 2008, 17:22:22 pm »
Фокси, дано само Дара е добре! Аз преди 2г намерих нашата детегледачка (даже не ми звучи добре тази дума за нея, тя е много грижовна жена и вече ни е по-скоро член на семейството) чрез агенция БоБокей.
Наистина ви е страхотна детегледачката, а майка ми даже дълго време смяташе, че е истинската баба на Дани. :)
Фоксче, късмет и ако приемеш съвет -оставай първата седмица заедно с детегледачката вкъщи. Мисля, че и за децата ще е по-лесно така да свикнат с нея.
Много работа имам напоследък и не ми остава време за форума, но поздравления на всички, които са имали празник и съм ги пропуснала!
За яслените неволи -много ви съчувствам и ми става адски мъчно всеки път като чета подобни разкази...Дано дечицата успеят все пак да се адаптират някакси.
<br />[link=http:
*
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #53 -: Октомври 23, 2008, 17:32:30 pm »
аз се учудвам на Тони бой, дето уж бил глезен, своенравен и залепнал за майка си, пък колко бързо свикна. а Мартин, дето уж тарикат...

Ей на това се чудим всички, днес даже въобще не е плакал и ми го похвалиха. Празнували са РД и Тони много се е забавлавал, яде по малко, но важното е че го прави. Същото е и положението с гърнето. У дома са капризи и прищявки за всичко, а гърнето е вечно зафучено на някъде.
Това с болестите мен много ме стресира, защото Тони когато е болен отказва и вода и АМ и всякаква храна и то не ден, два, става кожа и кости, та чак залита.
И нашите деца не се извеждат навън, макар и не чак толкова слънчево да е времето през последните дни, но факт е че не го правят.
Като цяло тази ясла се слави с много добро реноме, но си зависи и от детето. Докато тръгне Тони там съм ходила 5-6 пъти по различно време, е как не чух ни едно дете да плаче. Явно се стараят лелите и всичко заради директорката, която много ги държи изкъсо, а на мен лично тя много ми допада.

Аз все си мисля, че Тони още не се е усетил, това ще проличи идната седмица. Дано сме само здрави, че и РД идва.

П.П. И какъв е извода или съм омръзнала на дете си или аз не ставам за родител.
« Последна редакция: Октомври 23, 2008, 17:34:55 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #54 -: Октомври 23, 2008, 17:44:10 pm »
Ние пък с яслата не се знае как ще свикнем, постоянно се разболява. Първият път когато тръгна беше за 3 дни и след това 10 не ходи. След като се оправи ходи 8 дни и пак сме болни. :x Незнам вече какво да кажа.
Първите дни плачеше много, но се успокои, започна и да се храни, даже имаме и три дни през които е бил по цял ден. Това което за мен е необеснимо е че постоянно се напишква, а е научен, дори през ноща не слагаме памперс. Попитах леличките и те ми казаха че не си казвал/да вметна само че предварително сме си говорили като има "пиш" да казва на леличките и дори на мен е казвал като му се пишка "леличка пиш"/. Когато ги помолих да не го чакат да си каже, а да го слагат с другите , ми се троснаха че всички ги слагали периодично на гърне. Факт е обаче че след като обърнах внимание на това, не се беше изпускал.

*
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #55 -: Октомври 23, 2008, 18:09:39 pm »
абе като чета за преживяванията по яслите и май 400-те лв. дето ги давам за нашата направо ми се виждат като песен вече :lol:
ще свикнат децата, няма начин.
И Деси е малко болна от 2-3 дни, но е факт, че ходи почти 2 м. без отсъствие и днес като ходихме да вземем храната питах за други болни дечица-нямаше. Ние сме си го пипнали от Монката в неделя, че и още едно момиченце от гостенчетата :wink:
Незнам, явно много неща са от значение за адаптацията. Малката група в нашата ясла в момента е от 8 деца, като максимума им е 12, просто нямат креватчета за повече :wink:
Извеждат ги сутрин към 10-10.30 до 11.30 и след обед ги извеждат в 16.00 докато си ги вземем. Хубавото е че си имат двор, не е голям, но е достатъчен, разделен е на две - за малките и големите, с хубави нови играчки и е заслан с изкуствена трева. В понеделник носихме торта за РД и апарата, за да снимат, ами толкова весели дечица. И друг път са ми давали снимки, защото си ги снимат периодично и клипчета им правят, особено на бисерите на Деси :lol: Аз съм доста мнителна, все пак няма как да аранжираш постоянно и децата да са засмяни и да се забавляват само за снимките.
ПП. забравих, залаганията приключиха, който е заложил на момиченце печели, аз със сигурност, така че плащайте. Въпреки че на джам не й се вярва, ама не става за врачка :lol:
« Последна редакция: Октомври 23, 2008, 18:17:25 pm от StefiZ »
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #56 -: Октомври 23, 2008, 18:19:46 pm »
Коя е тази градина? :D
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #57 -: Октомври 23, 2008, 18:36:23 pm »
Стефу- видя ли, даде ми женско, върнах ти го такова  :P
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #58 -: Октомври 23, 2008, 18:41:55 pm »
А, Стефи, и аз не вярвам все още, твърдо съм за момче като Джам. Иначе подавам оставка, то ще излезе, че само на Мери и засега на Гането познах  :wink:.
Но няма лошо, ще имам богат избор за снахи.  :lol:

Аз вчера записах Християн официално на ясла, като специален случай, бясна съм  :x, след като беше приет оше на първо класиране. Аман от неграмотни директори, които управляват от Татово време без грам напредък в практиката си.
Но ще видим напролет как ще сме, засега съм положително настроена и съм оптимист :D. Иначе е абсолютно нормално да ги гледат през пръсти, след като в смяна са по две, а децата са 40  :x, защото е пълно със специални случаи уверих се вчера лично. Случайно да знаете децата на служителите на ОДЗ-ата влизат ли с предимство, защото в нашата май е пълно с такива, и как пък всички са с малки деца :lol:.



София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Седмицата 20.10 - 26.10. 08
« Отговор #59 -: Октомври 23, 2008, 18:43:27 pm »
Мими26,
според мен 5мес. е рано за зхранване, щом са предразположени към алергии и АД. Аз на твое място, бих изчакала до 6мес. Бърди по принцип препоръчва захранване на 5,5мес.
Аз също съм много доволна от нашата педиатърка, като цяло. Но по въпросите за захранването имаме разногласия. Но тя милата вече разбра, че си имам свои виждания относно храненето на детето и спря да ми дава насоки, защото разбра, че няма да ги следвам.

Джам,
извини ме за любопитството, а на колко точно е Марти? На 2 и...? Че така лесно се е адаптирал.

Бъдете добри и не губете кураж! :)