0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #280 -: Юли 16, 2009, 17:28:57 pm »
Здравей Лъки,

Почти нищо не съм писала досега по форуми, въпреки че съм изчела всичко за азооспермията. Твоята история ме заинтригува и искам да ти вдъхна надежда.
Бременна съм след ICSI + TESE и диагноза vas deferens - пълна липса на семенни канали и азооспермия.
Пътят е дълъг, но трудностите се преодоляват. Едиственото, което е важно е да се обичате и да вярвате, че ще имате свои деца.

По-долу ти посочвам link към статия на английски.

http://www.medscape.com/viewarticle/488575_8

Ще се опитам да я преведа, ако не разбираш английски.

p.s. Сега видях, че линка не работи без регистрация. Може да я избегнеш като в Google зададеш за търсене: "inhibin b male value". Статията е първият резултат от търсенето.




« Последна редакция: Юли 16, 2009, 17:38:30 pm от cleo »
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #281 -: Юли 16, 2009, 20:58:52 pm »
Здравей cleo,
снощи  :balk_146: от отчаяние, тази вечер  :balk_145: от радост, че сте успели и че все пак надежда има! :balk_46:

Пожелавам ти спокойна и безпроблемна preggo и здраво, сладко :babyboy: и/или :sbabygirl: от цялото си :heartbeat:!

Прочетох статията и на английски и google в общи линии успя да ми я преведе на бг. На патагонски да беше пак щях да намеря превод!
При нас изследванията, с изключение на FSH се правят след биопсията, тя беше тип TESE (виж ми дневника) там описах всичко в дати.

Моля те пиши ми в кои клиники провеждахте лечение и процедури, дори и да са в чужбина веднага си записваме час и заминаваме! Така или иначе ни казаха, че при нисък инхибин Б спираме до там, а Къцаров е най-добрият в бг...

Мъжът ми не е успял сега да се види  с доктора - остана за края на другата седмица, но не мисля, че развоя на събитията ще е различен от предварително очертания.

Благодаря ти, че ми писа и очаквам с нетърпение отговора ти (ако искаш може лично съобщение само до мен да изпратиш - както прецениш)!
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 21:57:56 pm от Lucky »
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #282 -: Юли 20, 2009, 00:31:57 am »
Здравейте!За първи път пиша във форума,въпреки че проблемът при нас беше диагностициран още преди близо пет години :(След всички направени изследвания -спермограми,преглед при андролог,хормонални(където всъщност беше проблема-високи ФСХ и ЛХ),генетични,се установи,че моето момче е с НОА и с препоръки за ДОНОРСКА ИНСЕМИНАЦИЯ.Тогава си мислехме, че сме единствените на планетата с такъв проблем :(Последваха две мъчителни години,в които не коментирахме проблема,а бяхме и твърде млади...Трябваше му доста време на моя мъж да се оттърси,и след това отново започвахме -спермограми,изследвания,обикаляне от лекар на лекар,от клиника на клиника и навсякъде категоричното-ДОНОРСКА ИНСЕМИНАЦИЯ.Досега никога не не му е правена биопсия и едва тази година му направиха изследване на инхибин Б,и в момента чакаме резултата... :crossfingers:Пожелавам успех на всички в тази нелека битка и доскорощни :bfp:
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #283 -: Юли 20, 2009, 13:02:55 pm »
Здравей Теди и моя мъж е НОА, пътят ни до щастието не беше дълъг, само 3 години, но много, много мъчителен. Като се сетя, че хората говореха за смермограми с милиони сперматозоиди, а аз се молех да му открият в биопсията поне 10 броя :(
Сега имаме две прекрасни деца и се радвам, че не спряхме да опитваме, мъжа ми почти беше на ръба да се откаже след 2 неуспешен опит, където намериха само 9 броя, като моите яйцеклетки бяха 11, но благодаря на Бога, че и той и нашия Д-р се решиха на още един опит, който беше двойно успешен. При нас нещата стояха така: азооспермията му са я открили през 1999-2000г. тогава не е имало такива изследвания като всички сега правите FSH, тестостерон, инхибин Б и др. диагнозата е била крипторхизъм двустранен, биопсия му е правена по-късно, намерени са сперматозоиди и толкова, следваха само опитите. Дано сега има някаква възможност да се повлияе сперматогенезата, в което се съмнявам. Мисълта ми е, че при тези диагнози начина да се разбере дали има шанс за биологично дете, съответния мъж е да му се направи биопсия, това разбира се е мое мнение.
На всички вас пожелавам успех и до последно не се предавайте! Стискам ви палци! :D
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #284 -: Юли 20, 2009, 14:43:11 pm »
Теди,
ще се борим заедно с проблема! И на нас ни е много трудно, но дано постигнем резултата на st!  osi_9 :crossfingers: и дано скоро да достигнем до :bfp:!
Пиши като излязат резултатите за инхибин Б!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #285 -: Юли 20, 2009, 23:30:09 pm »
Клео,
при вас проблема е бил обструктивен, което в никакъв слу4ай не го прави по-маловажен, просто шансът ви е бил по-голям от този, който би имала Лъки.

При изследване на пациенти с двустратен крипторхизъм, НОА е открита 83.9% от слу4аите, при останалите 16.1% сперматогенезата е запазена въпреки крипторхизъма- такъв е слу4аят с розали (какво ли стана с нея, при която оба4е икси-то беше неуспешно, така 4е трябва и късмет, не само спермита  :? )
http://www.jpurol.com/article/S1477-5131(09)00162-4/abstract

Лъки,
разбирам как се 4увствате, аз съм в депресия ве4е 3та година, дори сега като се върнах в на4алото на тази тема и се 4удя как, въпреки това съм пост-вала толкова положителни съобщения, сега ве4е не мога, не мога нито да мисля, нито да се боря, дори не ми се влиза в форума.... :(

Така 4е както по-горе казах, не вси4ко е в откриването на спермита, по скоро е в нали4ието на такива по естествен на4ин, поне при мен е така.

Успех на вси4ки борещи се.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #286 -: Юли 22, 2009, 22:53:00 pm »
Лъки,прочетох постовете ти.Видях,че хормоналните изследвания на мъжа ти са идентични на нашите.Миналата седмица ходихме при проф.Филип Куманов,той е ендокринолог-андролог,завежда клиниката по ендокринно-полови заболявания в Майчин дом.Идния понеделник ще излезе инхибина и тогава ще ни каже какво да правим.Ще ти пиша как са :balk_64:
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #287 -: Юли 25, 2009, 05:06:12 am »
Ok. Успех! На нас шансовете са ни малки, но волята голяма! Ще упорстваме и ... дано се получи! :)

П.С. и на мен ми препоръчаха Куманов! Пиши моля те и дали ви е бил от полза. Между другото къде правихте изследването за инхибин б?
« Последна редакция: Юли 25, 2009, 05:19:18 am от Lucky »
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #288 -: Юли 27, 2009, 00:38:12 am »
Makiyaki, тук съм, чета ви, но няма с какво да се похваля :(
Направихме едно ИКСИ и три трансфера на замразени ембриони, все неуспешни. Сега чакаме одобрение от фонда и мислим да зпаочнем тначало. А от къде такава сила в мне и аз незнам. Явно желанието ни да станем майки е по-силно от всичко. Давам на милото всякакви добавки и витамини, за които съм прочела във форума и чакаме.
След последният трансфер НК клетките ми се пкачиха двойно- сега, след една година почивка направих контрола и резултатът е почти същия- 27 %  8O Определено първо трябва да смъкнем тях и после да продължаваме напред  :?
Пожелавам успех на всички и мнооого късмет  :bighug:
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #289 -: Юли 27, 2009, 02:24:08 am »
Rozaly успех! Имате шанс - смело напред! :crossfingers:, yahoo_17 и :bfp1:!

Makiyaki не се отчайвай! Обикновено хората казват, че времето лекува ... за нас е точно обратното, но Бог е свидетел, че правим всичко възможно!

Ние сме с много малък % на вероятна успеваемост за намиране на  :sperm2:, но решихме да продължим до край и да направим всичко възможно за наше бебе ...

Знам, че звучи наивно на всички вас (борите се от години,а ние сега започваме), но за мъжкия фактор е трудно да се установи причина и всичко изглежда непостижомо в определен момент, а след време става реалност! Трябва да сме упорити! Стягайте се момичета!
« Последна редакция: Юли 27, 2009, 02:31:35 am от Lucky »
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #290 -: Юли 28, 2009, 23:49:15 pm »
Здравейте!
За първи път пиша тук,искам първо да поздравя тези от вас, които не са се предали и са се преборили с проблема и да напомня на тези ,които все още се борят, че не бива да се отказваме.
На скоро бяхме потресени от диагнозата азооспермия и мисля, че нито аз нито партньорът ми сме я осъзнали напълно..
След като хормоналната картина се оказа перфектна, занесох спермограмите и изследванията на гинеколога ми,който директно ми препоръча да се насочим кум клиника в Солун,каза ,че там е единствената ни надежда, така и направих,сега чакам отговор .. Все още не сме се консултирали със специалист тук. Иска ми се ако можете да ме насочите към добър уролог в тази област, който да работи със здравната каса в София, ще съм ви страшно благодарна.
 :help1:
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #291 -: Юли 29, 2009, 23:19:11 pm »
 Лъки,излезна и нашия инхибин.Резултата е отчайващ - 10ng/l ,при референтни стойности 120-400.Още не сме се срещали с доктора,но според мен нямаме никакви шансове...
 Иначе изследването е правено в Бодимед,а след това се изпраща в Германия и се чака 10 дни,там ни изпрати Куманов. Доколкото прочетох в нета се правят и в клиниката на Стаменов.
 В петък имаме час при доктора.Надявам се да ни даде някаква надежда...Ще се борим за наше си бебче...
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #292 -: Юли 30, 2009, 19:52:33 pm »
Не се отчайвайте, мила! Знам, че е много тежко, но живота продължава! Да се надяваме, че ще успеем макар и шансът ни да е толкова малък! Но някъде бях чела, че и при нисък инхибин е възможно да бъдат открити спермита ...
Инхибина правихме при Владимиров, а часът ми за Стаменов е чак за края на септември. Ние също ще направим всичко възможно да си имаме наше бебче!
 yahoo_17 :crossfingers: yahoo_17
« Последна редакция: Юли 30, 2009, 19:56:23 pm от Lucky »
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #293 -: Август 02, 2009, 12:34:29 pm »
Теди,
как мина прегледа при д-р Стаменов? Какво ви препоръча - ще правите ли биопсия?
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #294 -: Август 02, 2009, 15:44:27 pm »
здравейте,момичета,много  се радвам,че между вас има такива,които са успели чрез ИКСИ-ПЕСА,ТЕСЕ да забременеят.На мен лично в момента ми е трети опит-утре съм на кръвен тест и ще видим дали има причина да се радваме.На моя мъж са му запушени каналчетата и в еякулата няма нито едно човече,след първата манипулация му намериха 20тина,замразиха ги и когато дойде време за ИКСИ-то имаше 2-3,втория опит протече по същия начин и на третия,д-р Бъчваров реши да правим биопсията и пункцията едновременно,като всички се молеха да намерят спермита,защото ние на този етап не мислим за донорство-в крайна сметка намериха хубави човечета и горе в операционната е било голяма радост-ембриолозите,лекарите,сестрите :D,сега си лежа,вече 12 дни и все се надявам,че от 4 върнати ембриона нещичко да се захване osi_9
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #295 -: Август 02, 2009, 16:17:33 pm »
Стискам ти палци, mi6oka, трябва да се получи, няма как!!!
Знам, че не ти е до това в момента, но би ли ми казала как установихте запушването на каналчета, кой ви даде тази диагноза и с каква манипулация стигнахте до получаването на тези 20 човеченца??? Просто съм страшно объркана и не знам вече какво да мисля...
Продължавам да стискам палци и очаквам с нетърпение добрите новини !!! :goodluck:
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #296 -: Август 02, 2009, 16:46:04 pm »
ами отидохме при д-р Бъчваров,в Щерев  след направени спермограми,в които нямаше никакви сперматозоиди,нито живи,нито неподвижни-нищичко.Направихме биопсия и там се видя,че има 20тина,обаче беше пълно с някакви бактерий,назначи лечение с антибиотици и веднага след това стимулация с инжекции Омнадрен и някакви други,с цел следващия път ако го отваря да има повече човечета.Тези 20 ги замразихме и с тях правихме първия опит,естествено не бяха 20 след размразяването.Втория път нямаше бактерии изадиха пак някакви спермита ама не бяха цифра,оказа ,че каналчетата са запушени от прекарана болест навремето-в смисъл такъв мъ.ж ми е бил болен примерно от грип и не е пил лекарства,не си е обърнал внимание и инфекцията е слязла надолу.Доктора побърза да ме успокои,че не е от венерическо заболяване,а от невзимане на лекарства или неправилно лечение,дори на най-обикновенна настинка,при него се е получило това нещо,което сега ни мъчи
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #297 -: Август 02, 2009, 18:07:41 pm »
zdraveite momicheta,molia vi za savet.minalata sedmica izliazaha rezultatite na sapruga mi ot spermogramata pri dr.Vladimirov-teratozoospermia.imame samo 2%spermatozoidi s normalna morfologia.predlojiha ni samo IKSI.imame li shansove izobshto s tezi rezultati.niama li lekarstva,koito pone malko da podobriat morfologiata mu.triabva li da hodim na urolog?
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #298 -: Август 02, 2009, 18:16:10 pm »
мери,

има щастливи майки, които са забременели при диагноза на съпрузите им азооспермия, и то необструктивна;

имате шансове, но до колкото знам посредством АРТ!!!

успех!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #299 -: Август 03, 2009, 01:09:35 am »
Mi6oка,
браво на вас! Успех!
yahoo_17 :crossfingers: yahoo_17