0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #60 -: Септември 27, 2008, 07:17:08 am »
Всичко ще е наред,Вили,ето моя пролактин се таврандяса,продължавам с Достинекса,но какво да се прави,ще го пия докато е необходимо.Успех миличка.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #61 -: Септември 27, 2008, 08:50:28 am »

Вилили честита придобивка, и моето бижу е 4 мм .Пролактина не ми беше висок, ама бая вреди беше нанесъл.Сега ще започнеш  лечение ,което бързо ще свали пролактина .Аз вече толкова много свикнах с идеята, че си го имам , че чак забравям за него. Чела , съм момичета че дори и аденома да изчезне след няколко годишно лечение хапчетата не се спират, а продължават като поддържаща терапия.В моя случай, док не беше съгласен за достинекс, защото  работехме за бебе .Приемах парлодел и за няколко месеца цикъла ми се нормализира , появи се овулация и резултата не закъсня .Стискам ВИ палци момичета да имате моя късмет. :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #62 -: Септември 28, 2008, 11:03:26 am »
Благодаря ти Мари.Ще видим аз какво ще пия.При мен цикълът си е съвсем нормален,най-вероятно пречи на овулацията.Може и на нещо друго ,но не знам какво.Аз веднъж съм го сваляла пролактина с Бромокриптин,така че мисля,че отново ще го смъкна.И после се надявам и аз на твоя резултат.
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #63 -: Септември 28, 2008, 13:20:47 pm »

Желая ти го от все сърце Вилили.Но не спирайте да се надявате ,че чудото и Вас ще застигне момичета.При мен то дойде тогава ,когато напълно се бях отчаяла  :bighug:
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #64 -: Октомври 03, 2008, 13:38:11 pm »
Здравейте момичета, и аз съм с макроаденом на хипофизата.Сега  на 13.10 ще постъпвам пак в ендокринологията в София за протокол на Достинекс .VESI71 искам да те питам нещо, предварително ти се извинявам ,но по написаното ми се струва ,че се познаваме.
Преди година и половина когато бях в клиниката по ендокрин. в София се  запознахме с едно момиче от Видин , казваше се Веселина и беше с доста голям аденом.Аз съм от Сливен, ако си ти пиши ми.
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #65 -: Октомври 03, 2008, 13:43:38 pm »
И така,моето лечение ще е с Бромокриптин.Започвам от 1/2 таблетка и постепенно трябва да стигна до 3 на ден.Малко височка ми се вижда дозата,но се надявам така пролактина и аденома да отидат там където им е мястото-в миналото! :DСлед месец и половина док иска да ида при него и най-вероятно тогава ще направим контролни изследвания,така че за сега това е от мен,като има някакво развитие по въпроса ще ви държа в течение.Успех на всички!!!!
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #66 -: Октомври 03, 2008, 14:11:22 pm »

Вилили , може и да си писала ама да съм пропуснала -колко ти е пролактина сега?И на мен ми се виждат малко множко трички хапченца
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #67 -: Октомври 03, 2008, 15:21:20 pm »
Ами миналия месец го изследвах последно и беше 1300 при горна граница 590.Нещо такова са цифрите.
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #68 -: Октомври 03, 2008, 21:08:24 pm »
Ами миналия месец го изследвах последно и беше 1300 при горна граница 590.Нещо такова са цифрите.

Е тогава трички са ти добре.Моя беше 626 при горна граница 580 и пиех по две на ден.Мисля, че няма да имаш проблем още първия месец да го вкараш в норма  :bighug:
*

    деси1

Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #69 -: Април 15, 2009, 10:59:37 am »
Здравейте искам да споделя и моята болка откреха ми аденом около 2 см .като чета вс форуми моя е огромен не съм пила за сега лекарства защото чакаме ЯМР да ми разрешат и чак тогава ще решават.дали има шанс да мина без операция/само с лекарства/ защото много ме е страх,незнам какви са страничните ефекти от нея.Пропуснах да кажа че от 1 месец явно имам отклонение в едното око.ами това е.Моля за помощ.
*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #70 -: Април 15, 2009, 12:22:43 pm »
Деси, незная как да помогна, мисля че док ще прецени най-добре какво е нужно в твоя случай да се направи. Но стискам палци за успешно лечение, дори да се наложи то да е оперативно! А как ти откриха аденома щом тепърва ще правиш ЯМР?

Вилили, не искам да те разочаровам, но доколкото на мен ми е известно с хапчета не може да се стопи аденома. По-скоро това е поддържаща терапия, нормализира се пролактина и се възстановява овулацията, а резултата при мен е налице, пожелавам на всички скоро да се похвалите със същото. Но след 2 години и половини на контролния ЯМР декември се видя, че аденома си е същия, което мисля е добра новина, поне не се е увеличил :D Иначе и на мен в заключението пише "тип дарк", според ендокринолога ми не е проблем това.

Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #71 -: Април 15, 2009, 12:37:10 pm »
При мен след петгодишен прием на лекарства,държащи Пролактина в норма,аденомът ми е намалял с 1мм.Като за него разбрах едва миналата година,което означава,че преди 5 години е възможно да е бил по-голям.Познавам и друго момиче,на което аденома всяка година намаляше,а тази година вече не се вижда.Така че не е задължително да не се повлиява от лекарствата.
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #72 -: Април 15, 2009, 15:55:13 pm »
Момичета и аз пия от 2г.бромокриптин,и съм вкарала в норма пролактина,но досега никой даже последно при д-р Тодорова не ме е насочил за ЯМР.По едно време дозата ми беше 1/2т.сутрин и вечер и беше под норма.Сега съм по 1/2т.вечер и е ок.Дали да настоявам за това изследване?
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #73 -: Април 15, 2009, 16:45:10 pm »
Радост,аз го направих на своя глава и за жалост се оказа,че имам аденом.На твое място бих го направила.
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #74 -: Април 15, 2009, 18:39:49 pm »
Но дори и да имам аденом,/а явно имам/нали правя лечение и вкарвам в норма пролактина?Лечението със или без него ще си е същото.Все пак ще си "назнача"това изследване.Цеци благодаря ти, а ти след като ти го откриха промениха ли по някакъв начин лечението ти?
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #75 -: Април 15, 2009, 19:55:00 pm »
Здравейте момичета!
За да помогна на тези които искат да направят ЯМР с направление,ще ви кажа ние как го направихме.Щото така лесно не ги дават,нали?
Тъй като ендокринолога неможа да ми даде,то на база на високия пролактин,който е причина също за безплодие,мисля че беше диагноза №97,поради това че подтиска овуто,гинеколога ми даде направление за ЯМР,и така нищо не платих.Също така гинеколога може да изписва парлодел с рецептурна книжка/и цената е доста по ниска/ по препоръка на еднокринолога.Като го казах това на ендокринолога,той онемя, 8Oтой дори не знаеше.Така че мили момичета търсете си правата,търсете вратички където можете! :)
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #76 -: Април 15, 2009, 21:53:04 pm »
Но дори и да имам аденом,/а явно имам/нали правя лечение и вкарвам в норма пролактина?Лечението със или без него ще си е същото.Все пак ще си "назнача"това изследване.Цеци благодаря ти, а ти след като ти го откриха промениха ли по някакъв начин лечението ти?

Да,увеличиха ми дозата.От Бромокриптин минах на Достинекс.Пролактинът ми започна да стои на долната,а и дори под долната граница,което явно даде резултат.Целта на ендокринолога беше Пролактина да падне под долната граница,но за сметка на това обаче гинекологът ми искаше да е на горна.Малко трудно взех решение кой да слушам,но в крайна сметка за сега се радвам,че намаля аденомът.
*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #77 -: Април 16, 2009, 01:12:03 am »
Цеци, даде ми надеждица и на мен. Може би трябва да мине повече време с лечение за да се повлияе аденома, щом при теб след 5г, значи имам шанс и аз :D
Кофтито е че не съм пила достинекс повече от година, вероятно това не помага. Засега пролактина ми е в норма без да пия нищо, което е малко странно защото още кърмех като правих изследването, май ще взема да си пусна пак другия месец да видя какво се случва.

*

    desidesi

Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #78 -: Април 16, 2009, 14:27:11 pm »
момичета искренно се надявам да видят нещо по различно на МЯР и да мога да ви се похваля,но за сега само чакам да видим онези които тр да се намъдруват дали ще преценят че за мен може да се изхарчи някой лев от касата.като слушам ендокриноложката на нея и се иска директно да ме прати на операция без дори да пробваме за лекарства,а ако има шанс защо да го правя като дори не съм опитала.ако на някой му е правена такава операция мола нека да сподили как е и после какво става какви са страничните ефекти.мнвого ли е опасна.разбрах че се прави през носа...мола помагайте с инфо.
*

    desidesi

Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #79 -: Април 16, 2009, 14:36:20 pm »
имам проблеми с регистрацията нещо не ме пуска да му се невиди затова пиша като гост