0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #100 -: Април 06, 2010, 17:26:21 pm »
Благодаря за бързия отговор  :D :D :D
Аз ходя до Минчева вече 3 години, и тя ми е казала че преди да решим да правим опити трябва да премина на бромокриптин. Същото ме посъветва и Костова. Другият месец ще ходя пак до Минчева да си каже мнението, както и до гимеколога ми (Бабаков) и тогава ще реша какво да правя.
Между другото стархотно детенце имаш.
*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #101 -: Април 06, 2010, 17:35:36 pm »
Благодаря за милите думи, пожелавам ти скоро да се радваш на същото щастие  :)
Според д-р Мечкаров по време на бременност не е необходимо да се пие каквото и да е за пролактина, нито да се изследва, защото той естествено се качва многократно. Разбира се ти си направи консултациите и прецени как да постъпиш.

Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #102 -: Април 07, 2010, 14:05:11 pm »
здравейте на всички.
След дълчо чакане и опити за бебе ,вече мога и аз да се похваля с най-очакваната новина.Бременна съм в 5 седмица,за сега продължавам да си пия бромокриптина и се надявам всичко да бъде наред.Искам много да благодаря на Мари ,защото ми даде надежда и кураж , в най-трудния за мен период. Период на незнание и страх !Благодаря ти много !
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #103 -: Април 07, 2010, 22:08:19 pm »
Браво, много се радвам за теб!!!  :) :) :) :)
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #104 -: Юли 07, 2011, 16:46:48 pm »
и аз съм с аденом на хипофизата, когато го откриха, пролактина ми 2790, нямах цикъл.Лекувах се с бромокриптин и после достинекс, заради страничните ефекти на първия. Малко след това забременях и спрях лекарствата, докато кърмех. Имах безпроблемна бременност и кърмих бебока до 1 годинка. Сега отново трябва да ходя по лекари за продължаване на лечението, но вече живея в София и не знам към кого да се обърна, предишната ми ендокриноложка е в провинцията. Моля препоръчайте ми специалист!
*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #105 -: Декември 13, 2011, 09:40:33 am »
Да поизтупам малко темичката :)

Имам аденом около 5 мм и съм бременна в начлото на 4-ти месец ...по препоъка на д-р Начев ,вече от 2 месеца не приемам никакви лекарства за аденома и пролактина..
Искам да ви попитам четох тук там,че е задължително секцио,когато имаш аденом на хипофизата? Дали сте чували нещо повече?


Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #106 -: Декември 13, 2011, 10:38:57 am »
Не съм чувала само аденомът да е предпоставка за секцио. Аз до последно бях определена за естествено раждане. Родих със секцио, но по съвсем други причини.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #107 -: Декември 14, 2011, 23:53:26 pm »
И аз като Инке не знам аденомът да налага секцио. Поне при мен причините бяха други, не заради това.

И да споделя на контролния ЯМР на 3-тата година нямах изменение на аденома, а толкова се притеснявах че бременността ще повлия негативно. Това за успокоение на всички, ако на следващата контрола се е смалил веднага ще пиша :)

Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #108 -: Май 09, 2012, 09:01:08 am »
Здравейте. Незнам дали има някой тук и дали може да помогнете, но вчера се сблъсках с непознат досега за мен проблем. На племенника ми му откриха микроаденом на хипофизата. Той е само на 15, но е висок почти 2м и носи 49 номер обувки. Освен това от малък още страда от много силно главоболие, придружено с повръщане и безсъние. Казват, че това се казвало още хипофизен гигантизъм. Аденома е с размер 4.6 мм,но разбрах, че това било само горната част, а той растял надолу и вече е започнал да разяжда костта на "турското  седло". Чух, че  имало някакво експериментално хормонално лечение. Приложили са го в Щатите на най-високия човек в света, турчина Султан някакът си беше... и пише, че спрял да расте.Викали специялно някакъв доктор от Швеция. Много моля, ако някой може да даде малко повече инфо за лечението на това чудо, да помогне!
Предварително благодаря
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #109 -: Май 09, 2012, 11:26:24 am »
Здравейте, да споделя и при мен как беше.
Незнайно защо за моите доктори аденома си беше една от причините да искат секцио .Пих парлодел до раждане (спрях го три дни преди операцията).Кърмих две години и малко и след това на ЯМР-нямаше динамика в размера.Стойностите на пролактина бяха паднали почти до долна граница при активно кърмене .Онзи ден пуснах контролно пролактин и ми е 417 при горна граница 560.Обаче се звърна онова кошмарно главоболие,което помня от началото,когато бях с висок пролактин .Дали може да се дължи на аденома, при вас как е?
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #110 -: Август 29, 2012, 17:14:48 pm »
Здравейте,
ето и моята история.От няколко години имам главоболие, което се появяваше за няколко мееца, спираше за няколко месеца и т.н. Ходих при различни невролози, които ме лекуваха с разни хапчета и главоболието отминаваше по време на лечението. След спирането на лекарствата след известно време пак се връщаше. наскоро решихме да имаме бебе и си направих профилактични изследвания, као гинекологът ми препоръча пролактин и TSH. Oказа се, че пролактинът ми е визок, 1100 при горна граница 540. Отидох при ендокринолог и ми направиха още няколко такива изледвания за потвърждение, тъй като се съмняваха че лекарствата за главоболието са повлияли. Но всеки път изследванията бяха по-високи и сега ме пращат на ЯМР, след което лекарката ми каза че 6 месеца ще се лекуваме ако се потвърди аденома, но е по1ти сигурно че ще го имам. накрая може би ще излезе, че проблемът за главоболието е открит съвсем случайно.лекарката каза, че по време на лечението не трябва да правим опити за бебе.
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #111 -: Септември 12, 2012, 17:36:17 pm »
Здравейте,
направиха ми ЯМР и се оказа, че всичко е наред, нямам аденом на хипофизата, въпреки че ми правиха три пъти изледване на пролактина и все беше около 1100 1300. Лекарката каза, че според нея това е преходно.
*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #112 -: Септември 12, 2012, 18:01:27 pm »
Здравейте,
направиха ми ЯМР и се оказа, че всичко е наред, нямам аденом на хипофизата, въпреки че ми правиха три пъти изледване на пролактина и все беше около 1100 1300. Лекарката каза, че според нея това е преходно.
didoliniq много се зарадвах като ти прочетох поста, много хубаво е това,че нямаш проблем с хипофизата! Аз също съм преминала през този ад ЯМР особено когато има съмнение за нещо лошо,така че знам какво е и какво ти е било. Радвам се за теб! А пролактина ще се оправи. Успех!
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #113 -: Септември 13, 2012, 11:35:54 am »
Момичета,да ви разкажа нещо странно,което ме озадачава.
Имам аденом на хипофизата 3-4 мм,установен с ЯМР.Пиех бромокриптин и си го бях смъкнала дори под долната рефернтна граница.Но всичко тава се случваше преди 3 години.Поради лични причини бях преустановила ходенето по лекари,правенето на изследвания и пиенето на бромокриптина 3 години.Предполагах ,че както преди пролактине ще ми е скочил до небетето,случвало ми се е да е 2-3 пъти по-висок от горната рефирентна граница.
Поднових ходенето на лекар,за да продължим активно с борбата за детенце,съответно пуснах хормони и каква беше изненадата ми снощи(когато видях резултатите)-пролактина ми е в средата на рефернтните граници.Без прием на лекарства,без нищо.Имаше само 2 съществени разлики от преди-едната е коренната промяна в начина ми на живот и спътника в живота  :D , а другата е начинът ,по който ми направих изследването.Докторката,която ми го назначи искаше преди вземането на кръв да лежа поне един час в стационара на болницата,да ми сложат абокат и в интервал от 15 минути да ми вземат 2 пъти кръв.Изискванията бяха спазени и ето го резултата.
Щастлива съм от този резултат ,но съм втрещена и чак ми се струва невероятно.
Та така,исках просто да ви кажа за прецедента за самосвалилия се пролактин.  :lol:
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #114 -: Септември 21, 2012, 16:59:58 pm »
Искам да ви кажа какво поселдва при мен. Лсед като лекарката ми каза, че нямам аденом и ми каза да не рпавим опити за бебе ми изписа бромокриптин. Пих го около 8 дена, когато започнах да се съмнявам за настъпила бременност. Направих тест и се оказа +, направих и втори и той беше +. Не можех да повярвам, че се случва след като лекарите ми казаха, 4е няма как да настъпи бременоост. Тогава ендокриноложката ми каза да спра бромокриптина. След седмица направих трети тест и той беше +. Искам да ви кажа да не се отчайвате, защото понякога медицината не е толкова точна и при мен се случи. Успех на всички!
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #115 -: Октомври 31, 2012, 18:53:17 pm »
Zdraveite
Obru6tam se kum vas s molba za informazija.
Suvsem slu4aino, pri rutinen pregled se okaza, 4e njamam filikul na obulazija to4no v moment, v koito bi trjabvalo da imam..purvona4alno ne reagirah, no kogato 2 meseza sled tova otnovo se slu4i su6toto, napravih hormonalno izsledvane i se okaza, 4e prolaktinut e 860..pih edin mesez dostinex po stranna shema-2 hap4eta v 2 poredni dni, posle o6te 2 hap4eta-po edno na sedmiza..kogato otnovo izsledvah prolaktina (sled 1 mesez)be6e sus stoinost 1056..pratiha me na JMR i ustanoviha adenom na hipofizata..sega 3-ta sedmiza pija dostinex po 1 na sedmiza i sled 10 dni 6te proverjavam otnovo stoinostite..pritesnjava me, 4e otnovo njamam ovulazija, testut e otrizatelen ve4e 5 poredni dni..njakude tuk pro4etoh, 4e e vuzmozno zabremenjavane s tazi diagnoza..bihte li mi spodelili va6ija opit? Dostatu4en li e dostinex ili trjabva i ne6to dopulnitelno za stimulazija? Njamam nito glavobolie, nito stranno use6tane v gurdite, prosto ne razbiram kak stana taka..mnogo blagodarja za suvetite vi!Na vsi4ki vas zelaja uspeh!
*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #116 -: Ноември 05, 2012, 13:38:32 pm »
skarlet0612, разбира се, че е възможно забременяване с тази диагноза, имам две деца въпреки аденома и други разни препятствия, които само малко забавиха тази радост. Също нямах овулация, но достинекса беше достатъчен за да се регулират нещата, не съм пила допълнително нищо за стимулация. Изчакай контролата на пролактина да видиш как ще е, и ако трябва да се коригира дозата, на мен няколко пъти ми я променяха докато стане ясно коя е най-подходяща. Успех!

п.п.
Във форума се пише на кирилица, ако нямаш ползвай Кредор.

*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #117 -: Ноември 05, 2012, 22:07:51 pm »
момичета интересувам се какви са признаците на аденом на хирофизата, в смисъл като симптомни, по каво мога да разбера дали имам или не...
Знам че е свръзан със висок пролактин, аз по много причини не лекувам моя , завишен е от няколко месеца...
Имам доказана ПКЯ преди 7 години но с пролактина никога не съм имала проблеми... :?
*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #118 -: Януари 20, 2014, 14:51:54 pm »
Да пораздвижа темата  :)

Преди месец ми откриха микроаденом 4мм. Няма да обяснявам как се почувствах, всеки на мое място знае отлично. Важното е, че не е злокачествено, както се казва по-малкото зло.

Въпросът ми е при разклатени хормони, микроаденом и не много добра спермограма на мъжа ми дали да мислим за вариант инвитро или има макар и мъничка надежда след прием на необходимите лекарства да забременея. Ендокринологът ме посъветва за Достинекс и Парлодел, но гинекологът ми някак отначало имаше идея за инвитро (което честно казано не ми хареса). Та сега си мисля дали да не приемам лекарства за известно време и ако не забременея, тогава да обмислим вариант инвитро.

Ще се радвам, някой минал по този път да сподели yahoo_33
*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #119 -: Януари 20, 2014, 17:47:07 pm »
.... но гинекологът ми някак отначало имаше идея за инвитро (което честно казано не ми хареса). Та сега си мисля дали да не приемам лекарства за известно време и ако не забременея, тогава да обмислим вариант инвитро.

Ще се радвам, някой минал по този път да сподели yahoo_33

Инвитрото не е алтернатива на лечението с достинекс, ако доктора ти настоява за нещо такова, непременно иди за консултация другаде.

А защо въобще са ви насочили към инвитро?  Правили ли сте цветна снимка за проверка на тръбите?  Инвитро обикновено се налага при проблем с тръбите при жената или много тежък мъжки фактор.  При 'не много добра спермограма' и проходими тръби на жената обикновено първо се пробва с инсеминации.   Процедурата е много по-лека и евтина.