0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #120 -: Януари 20, 2014, 20:26:01 pm »
или има макар и мъничка надежда след прием на необходимите лекарства да забременея.

Ако тръбите са проходими и няма други проблеми, вероятността за спонтанно забременяване е голяма след регулиране на пролактина (според мен по-добре с достинекс). Аз съм с една тръба, аденом и тиреоидит и забременях спонтанно 2 пъти. Резултатите са вече на 3 и 5 години :)  Желая и на теб тази радост!

*
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #121 -: Януари 20, 2014, 20:51:59 pm »
Благодаря ви, момичета, за бързия отговор! :thankyousign:

Когато отидох на преглед и споменахме за нередовен цикъл и недобра спермограма, гинекологът веднага ни предложи цветна снимка и инвитро. Като преди това трябваше да направя хормонални изследвания и съответно ЯМР (по предложение на ендокринологът). Сега трябва да отида с всичките резултати при гинекологът, за да предприемем следваща крачка. Но аз очаквам, че той ще ни насочи към инвитро.
Мислим и убеждавам съпруга ми първо да взема лекарства за няколко месеца и ако не забременея тогава да мислим за инсеминация или инвитро. Просто исках да попитам дали има възможност за забременяване дори и с лоша спермограма, но при нормални хормони. И вашите отговори и линийки  :) го потвърждават. Т.е. ще настоявам да взимам лекарства и след това ще решаваме какво да правим. Не споменах, че аз съм на 27, а мъжа ми е на 42 и вероятно това е причината гинеколога да предлага инвитро... Но аз вярвам, че може и да се получи.

Благодаря ви за обнадеждаващите отговори! Бъдете здрави и се радвайте на слънчицата си!  :)
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #122 -: Май 16, 2014, 15:59:31 pm »
Здравейте,
За първи път пиша в такъв вид форуми,но се зачетох доста за възможните проблеми с хипофизната жлеза.
Аз съм на 24 години и от 3 години нямам редовен цикъл.Под нередовен имам предвид,че за 3 години съм имала такъв общо 5-6 пъти и то само с предизвикан с лекарства като дуфастон,фемистон и противозачатъчни.
Историйката е доста дълга,но ще я разкажа накратко с надеждата,че някой може да даде съвет,породен от личен опит.
Преди 3 години ми дойде 2 пъти за период от 1 месец и от тогава всичко "замръзна".Гинекологът ми ми предписа оргаметрил,който пих за доста кратък период от време.След това 4-5 месеца,никакъв цикъл.Започнах да качвам килограми...След тези няколко месеца пак отидох на гинеколог,който ми каза,че левият ми яйчник бил леко ленив,но нищо ми нямало.Предписа ми дуфастон за 6-7 месеца и каза,че след от него всичко ще се нормализира.Обаче не стана така.Започнах да тренирам доста и да се храня доста по-малко,защото качвах килограми от нищото,а никога не съм имала такива проблеми,преди цялото объркване на хормоните ми си хапвах каквото си поисках и си стоях 50кг.,а съм висока 166см.
Лабораторните изследвания още в началото ми показваха само нисък прогестерон.След 6 месечния прием на дуфастон,прогесторона ми влезе в норма,но всичко останало се обърка.
Започнах да пия фемистон,но и от него както и от дуфастон се чувствах ужасно.
След около 1 година реших,че ще спра с всички изкуствени хормони и ще се опитам да си дам почивка на организма с идеята,че нещата ще се нормализират.Познайте какво стана... !?
След това реших да пробвам с хомеопатия и около 6 месеца приемах хомеопатични лекарства,от които за съжаление нямаше никакъв ефект.
През последните 7 месеца пия противозачатъчни,изписани от друг гинеколог.От тях ту имам цикъл,ту не,но лабораторните изследвания са много лоши.Много ниски нива на ЛХ,ФСХ,Естрадиол и Пролактин.
Преди 2 месеца ходих на гинеколог,за да проверя дали нямам кисти по яйчниците или матката,но лекаря ми каза,че нямам нищо.Даже е било абсурдно да се образуват подобни кисти,при условие,че нито ячниците,нито матката ми функционират по някакъв начин.Директно бях изпратена на  ЯМР на главата,за да отхвърлят аденоми или др.образувания. В крайна сметка неврохирургът,който ми разчете ЯМР ми каза,че нямам нищо и трябва да съм спокойна,цикълът ми щял да се нормализира като забременея/но как ли ще стане това/,идеята е,че аз все още не искам да имам деца.
От както хормоните ми са толкова объркани се чувствам 1 ден добре и 6 дни изключително зле,имам главоболия,отпадналост,някои дни съм много гладна,през други не мога да погледна храна.
Тренирам от доста време различни неща,ходя да бягам,карам колело,йога,пилатес и т.н.Храня се здравословно и си качвам килограми като луда.
Както и да е... След последния преглед,който беше преди 1 седмица ендокринолог ми каза,че със сигурност имам проблеми с хипофизата,но не може да разбере от какво могат да бъдат породени тези проблеми.
На 05.06.2014г. постъпвам в Майчин дом в института по ендокринология,за да ми направят изследвания и да разберат какво се случва.
Ако някой е в подобна ситуация.с подобни проблеми и симптоми,моля нека да пише,защото наистина съм много притеснена и ми се иска да чуя нещо не толкова страшно като операция и т.н.

Благодаря,че имахте търпение да изчетете този "роман".
Re: Аденом на хипофизата
« Отговор #123 -: Май 22, 2014, 18:43:07 pm »
kk23 , Съжалявам мила, разбирам те, аз имам почти същите проблеми като теб. На мен днес ми диагностицираха аденом на хипофизата и леко уголемена лява надбъбречна жлеза.
Ти при кой лекар се лекуваш?
п.п. Надявам се бързичко да намерят проблема при теб и да ти помогнат да се чувстваш по-добре!