0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #40 -: Май 08, 2008, 16:56:09 pm »
  Мери и аз имам парене,което е много неприятно като сухота във влагалището,но в същото време си имам едно хууубаво течение  :x .Аз имам една опаковка Гиналгин,но не знам да ги слагам ли,защото ще правя цветна снимка скоро(тоест запланувала съм да я направя,но всеизлизат разни гадости,а нали влагалището трябва да е изолирано от бактерии и гъби).И искам да не протакам с неправилно лечение на бактерии и тем подобни. Ще си карам май с подмиването със содена вода  :? .Имам и Трихлобоктер.
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #41 -: Май 08, 2008, 17:42:20 pm »
При песачинки в бъбреците ми помага Чай за камъни в бъбреците и корени брош.Смесвам двата пакета и приготвям по начина описан на етикета. Заедно с това пия чай от шипка, подсладен с мед или неподсладен. Добре ми е действал и чай от полски хвощ.
Чувала съм , че  помага и чай от листата на червена боровинка, но лично не съм го пробвала.
« Последна редакция: Май 08, 2008, 17:44:48 pm от green apple »
*
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #42 -: Май 08, 2008, 19:44:30 pm »
  Мери и аз имам парене,което е много неприятно като сухота във влагалището,но в същото време си имам едно хууубаво течение  :x .

Е да, това е и при мен. Течението е едно бяло кремо-слузесто при мен сега не е много обилно, но усещанията отдолу направо ме изнервят. :x
Перошинке, аз имам много натрупан опит от пиене на лекарства. Вече знам кое ми действа и кое не / не мога сама да се лекувам, мога само да си облекча състоянието и толкоз/. Всички изпити или пъхани влагалищно химии са ми били изписвани от лекари. И понеже доста години се боря с едни и същи проблеми, затова вече ги познавам. Мен Гиналгина ме облекчава доста бързо. Тази нощ съм си сложила първата таблетка и днес съм по-спокойна, по-добре ми е. Ще се въздържа да ти го препоръчам, защото не съм достатъчно компетентна и не желая да ти се отрази на цветната снимка. Аз действам така с лекарства, които познавам и знам как отреагирвам. Иначе не си позволявам да експериментирам нови лекарства, препоръчани ми от приятелки например.
Хлебната сода на мен не ми помага въобще, облекчава ме само за момента докато се мия. Триколбактера е по- добрия вариант, но нищо не пречи да ги редуваш със содата.
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #43 -: Май 08, 2008, 21:00:41 pm »
  За вечеря изпих половин бира и сега ще ме скъса от пробождания в уретера.Това е единствената алкохолна напитка която пия с удоволствие,но явно трябва да престана.Във вторник изпих една бира и после получих кризата.Обаче тоя Кидни чай явно май върши нещо,защото го пих 2 дни и пробожданията бяха спрели до тази вечер.  :?
  Мери и аз не смятам да слагам Гиналгина преди да ме е видяла докторката.А ти правила ли си микробиологично изследване на урната?
*
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #44 -: Май 09, 2008, 01:23:54 am »
Перошинка, ами то стерилната урина е всъщност микробиология на урината. От тази урина се прави посявка в хранит. среда и се оставя при определени условия за 2дни /мисля че беше/ за да се изолират патогените /бактериите/.
 Бира пии колкото можеш /без да се напиваш/, защото тя те прочиства и "измива" бъбреците! Най-добре е да се чистят тези песъчинки. Защото оставайки в бъбреците, те благоприятстват развитието на инфекциите и възпалителните процеси. Аз изхвърлих 9 мм. камък с остри шипове- приличаше на бодил, точно с такова "измиване" на бъбреците, но не с бира, а с минерална вода Хисар /тогава бях на Санаториум в Хисар, това беше преди 10г./ Метода е наливане с минерална вода по цял ден, ама до подуване! Започваха да ме "тормозят" с тая вода от 6.00ч. рано сутрин. После на обяд ми правеха някакви парафинови нагревки и пак вода - пиене, киснене във вана с гореща вода и пак пиене до 10.00ч. вечерта. Бирата действа също толкова очистително- казвали са ми го нефролози, само трябва да се внимава заради това, че се напиваш с нея, аз съм много доволна от ефекта й - редовно изхвърлям песъчинки с нея.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #45 -: Май 09, 2008, 18:50:03 pm »
момичета с бъбреци шега не бива,трябва да се лекуват навреме!!!!!!Аз преди години не ги лекувах когато трябваше,търпях си болката .......и накрая хроничен пионефрит.Трябваше ми много месеци за да го овладея.(да не говорим колко камъни и песечинки имах)

първо задължително се прави стерилна урина с антибиотикограма,след лечението отново стерилна урина и ако има пак бактерии,...отново лечене с антибиотик,лека диета,намаляш максимално солта,много течности....топличко ,пазиш се да от настинки  ,най-вече краката..........
след като изчистите бактерии,продължаваш няколко месеца лечение с билки.......има много добра комбинация от царевична коса,дръжки от вишни........в ммента не помня рецептата ,но в понеделник ...ще мога да ти я кажа. :D
Иначе по време на кризата,....много течности,топло....о най-много помага гореща бира колкото чай,колкото максимално топло можеш да пиеш..............горещата бира  разширява каналите и изхвърляш по-бързо и по-лесно камъчета и песечинки.

пикочополова система е свързана,и често от едно а друго се пренася,лично аз докато неоправих бъбреците,постояно развивах бактерии стрептококи
и друго когато лекуваш бъбреци в също време ттрябва да се лекуват и гъбички или тем подобни....иначе пак едно от друго се пренася

Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #46 -: Май 09, 2008, 19:03:49 pm »
Аз за това много се притеснявам за тази цжетна снимка която трябва да направя,а нефроложката не ми каза да си правя изследвания на урината.А урината първа за деня ли трябва да бъде,или не.Мисля да си самоназна4а изследвания.
*
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #47 -: Май 09, 2008, 20:01:13 pm »
Перошинка, за урокултура / демек стерилна урина /се дава първата сутришна урина. Но не цялата, а само средната струя. Значи почваш да уринираш - навън, после в стерилното контейнерче и накрая пак навън! Веднага като се събудиш, преди да се изчишкаш, задължително се подмиваш хубаво / даже съм чела в учебници по медицина, че трябва след тоалета, да чишкаш така, че да си отвориш хубаво външните срамни устни, за да излиза струйката без допълнително замърсяване отвън/.. До половин час трябва да си занесла пробата в лабораторията! Моят лекар ме съветва винаги да правя три последователни дни стерилна урина/ знам че вече съм го писала, но пак го пиша нарочно :wink:/. Така ако не се изолира патогенът при първата проба, то на следващата или на третата ще "лъсне".
Перошинка успоредно с урината пусни и кръв за изследване - на гладно пак за бъбреците.
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #48 -: Май 09, 2008, 21:26:44 pm »
  Благодаря ти Мери !   :P  Утре ще си купя няколко контейнера за урина и в понеделник ще занеса за изследване,а ако устискам може да свърша тази работа като отида направо в лабораторията.
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #49 -: Май 09, 2008, 21:43:47 pm »
Не знам дали вече не издребнявам,но като се замисля аз нощем ставам поне по 3 пъти да ходя до тоалетната и единия от които обикновено е на разсъмване към 5-6 часа.Дали това ще е такъв проблем за точните резултати,ако евентуално пак се събудя рано да пишкам и после си поспа още малко и да дам следващата урина.Не знам вече,но течението взе да добива ужасен парцалив вид.  :x
  И сега си измерих температурата и пак е 37.1 отчайвам се вече!!!   :(
« Последна редакция: Май 09, 2008, 23:11:12 pm от peroshinka »
*
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #50 -: Май 09, 2008, 23:54:36 pm »
Peroshinke, не е проблем, ако станеш посред нощ да чишкаш. Но трябва да стискаш, ако ти се ходи до тоалетната около 6.00ч. сутринта - тази се счита за първата урина и не може да дадеш за изследване следващата - ако примерно ти се чишка в 7.00ч..Правилото за първа урина е като се събудиш от сън  и веднага да ти се ходи до тоалетната, но преди 8.00ч..
Това течение дето вече казваш, че има парцелив вид - налага да си направиш веднага една микробиология на влаг. секрет, да последва лечение и едва тогава да се мисли за цветна снимка. Причината е, че колкото и стерилно и прецизно да ти се направи цветната снимка, има голям риск инфекцията отдолу да се качи нагоре към матка, яйчници, тръби и да стане голяма беля - обща тазово-възпалителна болест. Не искам въобще да те плаша! Но аз минах точно по такъв път, откакто имам проблеми с тия бъбреци - от тогава имам и парене и бактерии. Възпалението се разпостря по каналите и до пикочния мехур,  обхвана яйчниците и тръбите и..... после... беше много страшно...
Последното което трябва да ти спомена е, в момента никакъв секс! Гадините ще се намножат  и разнообразят многократно!
« Последна редакция: Май 10, 2008, 00:03:36 am от mery I »
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #51 -: Май 10, 2008, 14:48:33 pm »
 Снощи съм спала непробудно без да ставам нито веднъж да пишкам  :P и се събудих в 7.30 .Веднага хукнах към лабораторията и дадох кръв и урина за изследване.Кръвната картина е перфектна.Урея и Креатинин също.Белтък и захар са отрицателни.Седимент-ед левкоцити,епителни клетки и бактерии.СУЕ-то е 11мм при реф стойности 5-18 с което не мога да си обясня температурата от 37.1.Нали като има такава температура означава ,че има някакъв възпалителен процес в организма?!  8O  Някъде бях чела ,че симптомите при проблем с бъбреците са повишена температура,често уриниране и болки в кръстта,но как е възможно СУЕ-то да е в норма?Мога ли да имам температура без да има възпаление?
  Не можах да дам урокултура,защото микробиологията не работила през почивните дни и трябва да чакам до понеделник.
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #52 -: Май 10, 2008, 14:51:43 pm »
Мери,много съжалявам за това което ти се е случило  :(  .Надявам се скоро да се радваш на едно малко съкровище  :P
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #53 -: Май 11, 2008, 08:35:08 am »
Не знам дали вече не издребнявам,но като се замисля аз нощем ставам поне по 3 пъти да ходя до тоалетната и единия от които обикновено е на разсъмване към 5-6 часа.Дали това ще е такъв проблем за точните резултати,ако евентуално пак се събудя рано да пишкам и после си поспа още малко и да дам следващата урина.Не знам вече,но течението взе да добива ужасен парцалив вид.  :x
  И сега си измерих температурата и пак е 37.1 отчайвам се вече!!!   :(
перошинке......може СУЕ да ти е в норма,и да поддържаш температура малко над 37 от бъбреците
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #54 -: Май 11, 2008, 08:55:23 am »
  Ади  това означава ли ,че имам възпаление, или просто камъните в бъбреците предизвикват такава реакция,защото са там? Не знам дали въпроса ми е разбираем.  :P
*
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #55 -: Май 11, 2008, 11:44:19 am »
Мери,много съжалявам за това което ти се е случило  :(  .Надявам се скоро да се радваш на едно малко съкровище  :P
Благодаря за пожеланието! Аз също ти желая по-бързо да се избавиш от тия проблеми и да забременееш час по-скоро!
Peroshinka, СУЕ-то си е добре, ами колко са ти Левкоцитите? Тази твоя темп. от 37.1 за мен не е плашеща, предвид съсътоянието ти в момента. Но ако се задържи така или продължи да се качва е индикация за развиващо се възпаление. На този етап не се притеснявай! Виж как са левкоцитите, ако има нещо нередно - от тях ще проличи!
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #56 -: Май 11, 2008, 18:53:14 pm »
 WBC-4,9 реф.ст-3.5-10.5 -това мисля са левкоцитите.
 A тези са ми малко ниски
 RBC-3.92 реф.ст-3.9-5.9
 HGB-120 реф.ст-120-160
 HCT-0.359 реф.ст-0.37-0.47
 MXD% 0.088 реф.ст-0.130-0.259
- А тези май са така ,защото съм анемична,но пак не съм сигурна,дали бяха тези показателите за анемия.
 Мери ,тази ми температура е от февруари месец,или поне тогава я открих.А вчера се видях с една приятелка,която учи за фармацефт и ми каза,че в съвременната медицина 37 не се смятало за висока темп.,което мисля че не е вярно и ми се струва невъзможно  8O .
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #57 -: Май 11, 2008, 19:21:09 pm »
Перошинке, аз съм с такава температура от около година. Докато се усетя, че ми има нещо - виж колко време е минало. Освен нея имам и леко раздвижване в диференциалното на левкоцитите - % лимфоцити, гранулоцити и моноцити. При теб как са те? При мен се оказа пиелонефрит, но кога е бил остър, кога е хронифицирал - той си знае. Сега взимам неоренал и уростим, вече месец. Ще ги пия още два месеца и тогава ще мисля за по-нататък. Предписа ми ги джипито, но трябва да отида и на нефролог. Още не съм решила при кой, затова го отлагам. А, нямам бактерии в урината.

При теб има лека анемия, да. Фолиевата взимаш ли я? Месце хапваш ли?
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #58 -: Май 11, 2008, 19:46:41 pm »
  Фолиева пия от около 2 години,но месото изобщо не ми е любима храна.Ям окло 3 пъти в месеца и то колкото да не е без хич.
  WBC-4,9 реф.ст-3.5-10.5
  RBC-3.92 реф.ст-3.9-5.9
  HGB-120 реф.ст-120-160
  HCT-0.359 реф.ст-0.37-0.47
  MCV-91.6 реф.ст-86-110
  MCH-30.6 реф.ст-26-38
  MCHC-334 реф.ст-310-370
  PLT-199 реф.ст-150-450
  LYM%-0.419 реф.ст-0.150-0.458
  MXD%-0.088 реф.ст-0.130-0.259
  NEUT%-0.493 реф.ст-0.437-0.771
  RDW-CV-0.123 реф.ст-0.106-0.157
  RDW-sd-042.5 реф.ст-33.4-49.2
  PDW-14.1 реф.ст-9.4-18.1
  MPV-10.7 реф.ст-8.1-12.4
  P_LCR-0.314 реф.ст-0.107-0.450

 

 Написах всичко ,защото не ги знам кое какво е.А при теб как откриха накрая пиелонефрита?Просто изобщо не ми е ясно и много се притеснявам.То не бяха възпаления на яйчниците,то не бяха кисти,не бяха гъби и бактерии и това безплодие...само едно такова нещо като пиелонефрит ми липсва. Задължително отивай на специалис нефролог.Не се доверявай така на личния,колкото и да е добър.Ти си знаеш де,ама аз пак да кажа,че съм си патила.
« Последна редакция: Май 11, 2008, 19:49:05 pm от peroshinka »
Re: Момичета с проблемни бъбреци-как се справяте?
« Отговор #59 -: Май 11, 2008, 20:03:12 pm »
Нормално ти е диференциалното. 

Аз отидох на хематолог, точно заради левкоцитите. И той започва съвсем професионално. Първо ме успокои, че не е левкемия. Изпрати ме на ендокринолог (не му хареса щитовидната ми жлеза - просто е по-голяма, но нормална) и на ехограф, както и той лично ми гледа диференциалното. На ехото се видя възпаление на левия бъбрек и песъчинки и в двата. Хематологът ми предписа Бисептол, който аз не взех (не му е работа да изписва лекарства за заболявания извън неговата сфера - въпреки огромния му професионализъм иначе), джипито ме прати на стерилна урина и ми предписа Неоренал - за 10 дни 3*2 и после за 3 месеца 3*1, както и Уростим. От тогава се колебая при кой нефролог да се запътя. Защото тук изборът е много голям, пък аз съм с хиляда и триста претенции  :lol:

Перошинке, серумно желязо изследвано ли ти е? Като забременееш (пожелавам ти да стане скоро!!!), още ще ти падне хемоглобина, а това не е хубаво. Добре е да го овладееш преди това.