0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Полипи в матката.
« Отговор #40 -: Август 27, 2008, 14:00:20 pm »
Момичета, разбирам притесненията ви около проблема с полипите и затова реших да споделя преживяното от мен. При извършване на изследване /хистеросалпингография - вкарване чрез малък катетър на специален разтвор в кухината на матката и оглед на повърхността и стените й с ехограф, което дава и известна информация за проходимост на тръбите/ през май т.г. ми откриха полип. Моят лекар ме насочи към негова колежка, която е специалист в областта на лапаро- и хистероскопиите. Лекарката ме прегледа на ехограф в първите дни след приключване на цикъла и също видя полипа на повърхността на стените на матката /самата тя уточни, че полипите не винаги се виждат на ехографски преглед/Определихме дата за хистероскопията в началото на юни, но цикъла ме изненада със закъснение /манипулацията се прави най-късно до 10 ден на МЦ. Това наложи отлагане с 1 седмица. Самата хистероскопия не е толкова страшна, колкото мисълта, че предстои оперативна намеса. Направиха ми я със спинална упойка.Манипулацията продължи около половин час. Впоследствие имах поносими болки /не съм ползвала болкоуспокояващи/ и леко кървене. Престоях в болницата през нощта и на другия ден ме изписаха.Хистологията показа, че полипа е доброкачествен и със жлезиста структура/второто не било особено добре, защото такива полипи били склонни към рецидив/. След операцията имах доста голямо закъснение на следващия МЦ - цели 40 дни, но после се регулира. Съветът на лекарката беше да се предпазвам от забременяване 2-3 месеца, за да се възстанови лигавицата на матката.
Дано съм била полезна с горната информация. Успех на всички!!!
Полипи в маточната кухина
« Отговор #41 -: Август 27, 2008, 21:34:58 pm »
  Здравейте момичета!
 Днес правих цветна снимка /при д-р Даскалов в Медикус алфа/ и резултата от нея е: проходими маточни тръби, обаче се видяха два полипа в маточната кухина  8O . Лекаря ми назначи за другия месец хистероскопия за премахването им. Въпросът ми към Вас обаче е дали сега този месец можем да продължим с опитите си за бебе или трябва да преустановим до премахване на полипите???? Питам Вас понеже сте доста наясно с многооооо неща, а и забравих да питам док  :?
Ще съм много благодарна ако ми дадете повечко разяснения по този въпрос!
Успех на всиччки Вас  :crossfingers:
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: Полипи в матката.
« Отговор #42 -: Август 28, 2008, 08:55:22 am »
bibka1 , радвам се, че всичко е минало успешно и си добре.
Моля, те сподели колко голям беше този полип и къде беше разположен.
И на мен ми предстои същата операция.  :(
Re: Полипи в маточната кухина
« Отговор #43 -: Август 28, 2008, 09:46:18 am »
Защо никой не ми отговаря ????   :balk_144:
Чакам Ви !  :help:
Re: Полипи в маточната кухина
« Отговор #44 -: Август 28, 2008, 12:02:45 pm »
След като е установено че имаш смятам четрябва да изчакаш тяхното махане.
По принцип те са проблем за самото забременяване и е възможно заради тях да не се получава.Но могат да бъдат проблем и за бременността.Желателно е да се махнат възможно по-скоро след откриването им, така че не отлагай.
Личи си че си доста притеснена , но проблема ще се реши .Пожелавам ти го от все сърце.Не се опитвай да си приписваш други диагнози като СПКЯ от другата ти тема.
Re: Полипи в маточната кухина
« Отговор #45 -: Август 28, 2008, 12:13:25 pm »
Благодаря за отговора!
За хистероскопията няма да отлагам още за следващия цикъл я планирам.
А по отношение на СПКЯ не си ги припесвам тия диагнози а доктора колкото пъти ме гледа на ехограф вижда множество фоликули до 5 мм и не се образува доминантен  :( Е това не е ли поликистоза? Минала съм и през ендокринолог и куп изследвания след които ми назначиха Сиофор.
Просто гинеколога не ми коментира съотношението и аз затова попитах как е.
Успех желая на всички  :balk_602:
Re: Полипи в маточната кухина
« Отговор #46 -: Август 28, 2008, 14:20:04 pm »
Синдрома на ПКЯ включва множество признаци, и точно един от които е множество малки фоликули -  типичната ехографска картинка на яйчника "като огърлица".Това че имаш един признак не означава че имаш синдрома,поне така ми е обяснено на мене.Аз също имам обикновенно по 6-7 малки фоликула на яйчник,но нямам нито един от другите признаци на синдрома и образувам доминантен фоликул спонтанно всеки месец.
Възможно е да имаш друга причина за липса на овулация,но съотношението на на двата ти хормона е добро.
« Последна редакция: Август 28, 2008, 14:23:40 pm от zonceto »
Re: Полипи в матката.
« Отговор #47 -: Август 29, 2008, 13:32:31 pm »
В протокола от операцията е записан размер 2 см/1 см.Полипа е ендометриален /така пише - обясниха ми, че е бил на стените на матката/
Желая ти бързо и успешно да преодолееш това препятствие. Не се впрягай повече от необходимото.
Успех!!!
Re: Полипи в маточната кухина
« Отговор #48 -: Август 29, 2008, 13:36:06 pm »
Моят съвет е също да изчакате с опитите за бебе до премахването на полипа. На мен лекаря ми го каза изрично. А след хистероскопията ми казаха 2-3 месеца отново да се въздържаме, за да се възстанови напълно лигавицата.
Желая ти успех!
*
Re: Полипи в матката.
« Отговор #49 -: Септември 19, 2008, 21:38:03 pm »
Здравейте момичета,за да не отварям нова тема,искам да ви попитам,колко време продължава кървенето след оперативна хистероскопия ? Че малко ми е притеснено,минаха десет дни,а още имам зацапване.Благодаря ви предварително. :)
Re: Полипи в матката.
« Отговор #50 -: Септември 19, 2008, 21:52:28 pm »
При мен продължи точно толкова - десетина дни. И аз се бях притеснила, но всичко беше наред.
*

    Rib4o

  • ***
  • 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
Полип на матката
« Отговор #51 -: Октомври 03, 2008, 23:46:57 pm »
Здравейте, момичета! Ще ви бъда много благорана за малко инфо относно това как се диагностицира полип на матката. Възможно ли е това да стане само с видеозон, и то на 12-ти ден от цикъла? Последният ми преглед беше през май 2008. Нямах такова нещо. Сега ми откриха този полип и ми препоръчаха оперативна хистероскопия. Притеснява ме фактът, че доколкото се осведомих от споделен опит на други момичета, след 10-ия ден на цикъла тъканта на матката се променя и тези промени могат да се объркат с полип.
*
Re: Полипи в матката.
« Отговор #52 -: Октомври 04, 2008, 04:13:41 am »
Здравейте,
а бихте ли ми казали дали цикълът след хистероскопия идва по същото време, както всеки друг месец, и посещението при доктора е само консултативен за резултата от хистологичния анализ, или има и преглед. Питам, за да знам кога да запиша час и да съм подготвена.
Благодаря ви.

П.п Далиана, извинявай за неточното писмо на лични, което ти бях изпратила.
Re: Полип на матката
« Отговор #53 -: Октомври 04, 2008, 09:39:10 am »
Здравей!
Най-сигурният начин за откриване на полип мисля, че е чрез цветна снимка. Поне на мен така ми ги откриха. Никога до този момент не ми бяха казвали, че имам полипи въпреки множеството прегледи на ехограф, макар и той да е бил от типа 4Д. Така, че те съветвам да направиш ЦС за да си сигурна, че действително е полип. А относно оперативната хистероскопия не се притеснявай, нищо страшно няма, не боли и нищо не усещаш.
Успех!!!  :D
*

    Rib4o

  • ***
  • 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
Re: Полип на матката
« Отговор #54 -: Октомври 04, 2008, 10:42:42 am »
Благодаря, feiata8208, за бързия отговор. Аз в началото без малко да се вържа веднага, защото много се притесних. Имам направена хидротубация през ноември 2007 година. Но ще си направя и цветна снимка, за да съм сигурна. Стискам палци на всички и желая скорошен успех.
*
Re: Полипи в матката.
« Отговор #55 -: Октомври 29, 2008, 16:10:35 pm »
Много съм объркана.......
Вчера бях при Стаменов. Каза, че се съмнява за полип........
Минала съм през лапаро, цветна снимка, множество ехографски прегледи и до сега нищо такова не е установено. Трябваше да си взема час за 10-12 ден за преглед, за да провери и лигавицата. Взех си час, обаче се пада 12-ти ден и от прочетеното тук разбирам, че ще е късно за полипа. Така ли е? Няма как да си сменя часа, защото е съобразен и със спермограмата, и с ендокинолозите, а 10-ти ден е в събота и няма как да стане........ Незнам какво да правя............
Re: Полипи в матката.
« Отговор #56 -: Октомври 30, 2008, 14:28:15 pm »
Полипите се виждат само понякога, има такива, които се махат сами след изчистване на лигавицата на матката след менструация. Ако не се махне - те пречат на инплантирането и трябва да се махнат със хистероскопия-което си е честно казано като вид абразио или по-леко дори.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Re: Полипи в матката.
« Отговор #57 -: Октомври 30, 2008, 20:43:38 pm »
Моето притеснение е да не се наложи да отложи старта на инвитрото, за да види полипа следващия цикъл, защото сега ще съм там на 12-ти ден, а май тогава трудно се вижда :(
*
Re: Полипи в матката.
« Отговор #58 -: Октомври 31, 2008, 12:56:23 pm »
cream,не искам да те отчайвам,ама нашето инвитро се отложи заради полипи.Ние също сме при д-р Стаменов.Септември правихме хистероскопия,за премахване на вътрематочни полипи,и преди десетина дни на прегледа вместо да започнем процедура,ще правим нова хистероскопия за доизчистване.Защото "шанса за успех е много по-голям".Доктора си знае работата,по-добре да отложим с 1-2 месеца,отколкото да страдаме след неуспех.И аз бях много разочарована,объркана и нещастна,но сега си казвам,че това е за добро.Малко объркано стана,дано си ме разбрала.Желая ти успех и накрая положителен резултат.
*
Re: Полипи в матката.
« Отговор #59 -: Октомври 31, 2008, 20:25:48 pm »
Права си, daliana, но въпреки това не ми се чака повече. Всяко отлагане ме убива... Ставам все по-нетърпелива и напрегната, изнервям се много........ Но ти ме разбираш прекрасно.
Желая ти успех и дано скоро да се срещнем в темичката на мамите :wink:
Кога ще махате полипчетата?