0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #40 -: Юли 08, 2008, 18:04:06 pm »
shushy, съжалявам миличка :bighug: :bighug: :bighug:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #41 -: Юли 09, 2008, 00:52:52 am »
shushy  много съжалявам мила....знам как се чувстваш и знам че думите няма да те успокоят ...моят случай е съвсем пресен ....случи се на 21.06(спонтанен аборт)когато отидох в болницата беше останало само част от плцентата,плода го бях изхвърлила преди това....знам че по принцип кюртажа се прави с пълна упойка но нямаше анестизиолог и мен ме чистха с месна упойка,да ти кажа просто беше неприятно и съвсем за малко усещах болка,всичко мина за около 5-10 минути.....аз си мислих че като ме отпусне упойката ще боли но не ме боля въобще даже настоявах да си тръгна....чувствах се добре(доколкото може да се каже)....и това е,сега още съм в болничен ,кървях седмица след кюртажа,хубаво е да вземаш антибиотици и това е....не се ПРЕДАВАЙ гелдай напред!!!!
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #42 -: Юли 09, 2008, 13:27:41 pm »
        Благодаря ви за хубавите думи момичета , дано скоро да сме заедно в нова тема за бременни , а до тогава трябва да сме силни и да вярваме , че и при нас ще доиде щастието!  :bighug:
*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #43 -: Юли 09, 2008, 14:55:16 pm »
дано скоро да сме заедно в нова тема за бременни , а до тогава трябва да сме силни и да вярваме , че и при нас ще доиде щастието!  :bighug:

[/quote]
дано миличка.........
*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #44 -: Юли 10, 2008, 14:36:56 pm »
        Благодаря ви за хубавите думи момичета , дано скоро да сме заедно в нова тема за бременни , а до тогава трябва да сме силни и да вярваме , че и при нас ще доиде щастието!  :bighug:
ще дойде разбира се
*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #45 -: Юли 11, 2008, 18:00:20 pm »
Чудих се къде и за това реших да попитам в тази темичка-при условие че аборта ми беше без кюртаж долу горе след колко време трябва да ми дойде цикъла?При това положение трябва ли да се чака или още следващия месец може да се започне с опитите?
*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #46 -: Юли 12, 2008, 14:37:57 pm »
Последния ми аборт беше без кюретаж и цикъла ми дойде на 40 ден.Аз предпочетох да изчакам два цикъла преди да пробвам пак.

*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #47 -: Юли 12, 2008, 15:39:43 pm »
Пими, и моя последен аборт беше без кюртаж. Сега погледнах в графиката ми, дошло ми е след 40дни, аз съм с 35 дневен цикъл, значи нормално.
А що се отнася до опитите, когато се почувстваш готова, на мен ми отне 1.5 год.
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #48 -: Юли 12, 2008, 20:09:07 pm »
Здравейте.Реших и аз да разкажа моята история,въпреки че ми е много трудно да говоря за това.Миналата год.направих спонтанен аборт-разминах се без кюретаж.След 4 месеца пак бях бременна,но за съжаление прокървих в 7 г.с.и ме оставиха в болница за задържане.7 дни ме мъчиха с инжекции и какво ли още не,но получих силен кръвоизлив и трябваше да ми направят кюретаж.Исках пълна упойка,защото съм чувала,че много боли,но лекарите започнаха да ми обясняват,че нямало време за това,защото губя много кръв,че било рискована и какво ли още не.Говореха ми как нямало да ме боли ,бременността била малка и за 2 минути ще ме изчистят.Аз се съгласих...Ужасът беше огромен!Който го е изпитал знае за какво говоря-без никаква упойка!Болките са ужасни и нетърпими!Някой ако ми беше казал,че след такива болки се оцелява нямаше да му повярвам.Около 10-15 мин.те дерат на живо.Това е ненормална работа,та ти си жив човек.Лекарите бяха ужасни
и само ми викаха да си затворя устата,че много съм пищяла.Няма да мина в тази болница.Още не мога да забравя тези кошмарни болки и това,което изживях...
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #49 -: Юли 13, 2008, 11:42:56 am »
svetla83_petrova  миличка кажи каде ти причиниха това , за да се предпазят евентуално други момичета!!! Много съжалявам , че си преживяла това дано скоро забравиш ужаса ....
   Аз претърпях кюретаж в петък с пълна упоика и освен че е кофти излизането от упойката друга физическа травма нямам!

   Желая ти успех и питай , ако нещо те интересува момичетата винаги помагат тук .

  Целувки от мен и се дръж много скоро ще си направим всички ние нови темички за очаквани бебчета  :)
*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #50 -: Юли 13, 2008, 17:26:30 pm »
Тини,Мари благодя ви за отговорите.Значи тука до 10 дена трябва лелката да ме посети.За инсе ще си изчакам до есента това съм го решила но до тагава мисля да се пробвам естествено пък каквото стане.
*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #51 -: Юли 22, 2008, 09:13:25 am »
Здравейте на мен Конова ми каза ,че 3 цикъла са достатъчни ,и след това могат да се правят нови опити ,като се има   в  предвид , че моят аборт беше в края на 5 месец,но пък гинеколозите държат да минат 6 месеца!Аз съм решила да изчакам 6 месеца за да мога да се възтановя поне психически.
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #52 -: Ноември 09, 2008, 22:02:39 pm »
Моля, ако някой има представа да ми отговори - колко време след кюртаж поради спонтанен аборт в 6 г.с., е нормално да се кърви? При мен продължава вече 2-ра седмица и не само, че не спира, но и от 2 дни се засили, като нормален цикъл.
*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #53 -: Ноември 10, 2008, 13:28:37 pm »
Мила по-добре се консултирай с лекар .При мен кървенето не е било повече от 3-4 дни. :?
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #54 -: Ноември 10, 2008, 14:38:57 pm »
 :hello2:И аз съм го претърпяла даже два пъти и нормално е до 10 дена,така че ако продължава консултирай се с лекар!

*

    berry

  • *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #55 -: Ноември 12, 2008, 13:26:02 pm »
Здравейте, момичета! Присъединявам се към вас, аз го изгубих преди седмица в 8 г.с., имаше си и пулс и вече беше почнало с леките движения. До последно след прегледи на ехографа ме уверяваха, че всичко е наред,че сърчицето му тупка и т.н. Единственото притеснително беше слабото кафеникаво течение /в началото беше жълто/ и леките болки по-късно. Струва ми се, че имайки предвид състоянието на ембриона /ЖИВ/ трябваше да ми бият Прегнил, а лекарите все изчакваха.Това се случва в болницата, като видях зацапването веднага отидох и ме приеха по спешност, въпреки че спешни мерки от тяхна страна аз не видях. Пиех си Утрогестана и ми слагаха инжекции НоШпа 2 пъти на ден. Е това, дето го чакаха се случи - след 30-минутни болки го "изхвърлих". Последва на сутринта абразио. Все още не знам как са го направили, дали с вакуум, дали с кюрета /епикризата не е в мен, чакам да я напишат/. Подозирам, че е с вакуум, понеже го видях като легнах на масата. Взели са и материал за хистологично изследване, т.е. имало е и изстъргване с кюрета може би. След това кървях много слабо. Продължи една седмица. От ден-два съм с жълтеникаво течение. Изпих си предписаните антибиотици, пия и противозачатъчни, те са за 3 месеца.Чудя се дали противозачатъчните са ми предписани само заради контрацепцията, или имат и някакъв благоприятен ефект в/у матката. Въобще, толкова въпроси, при задаването на които лекарите не благоволяваха да отговорят, чак се ядосваха за това, че се интересувам. Изказванията им от рода "Еее, не си единствената, на която се случва" не бяха никак успокоителни. Както и да е, от тях не очаквах успокоение, моля се само да са си свършили работата, за която са компетенти.Ще изчакам първата менструация и тогава ще отида на преглед, разбира се ако всичко е наред дотогава.
adserenity , ти си била в ранна бременност, изчистена си, не би трябвало да кървиш толкова много. След кюретажа гледаха ли те на ехограф, за да установят дали си добре почистена? Ако не - иди при първа възможност да те погледнат!!! И се пази след това няколко месеца, мисля, че 6 месеца е добре /на мен ми казаха 3-4/. Матката ще е напълно възстановена дотогава, но нека организмът си възвърне всички необходими витамини, нека хормоните влезат в релси и най-важното - нека се успокоиш! Защото физ.болка минава бързо, емоционалната е по-упорита! Нека не губим вяра, всичко ще се нареди!!!!!! Прегръщам ви, момичета!
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #56 -: Ноември 12, 2008, 17:15:24 pm »
berry, много съжалявам :( За нещастие това се случва много често. Стискам палци да не го преживееш повече.
Противозачатъчните помагат на организма по-бързо да се възстанови.
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #57 -: Ноември 12, 2008, 18:19:58 pm »
И при мене се случи! Сега съм в 9-та седмица.Прокървях в края на 5-та седмица, дадоха ми куп лекарства и вчера на преглед се установи че му е спрял ръстежа и няма пулс. Сега се връщам от втора консултация на която се потвърди същото. В петък ще последва кюртаж. Съветват ме да изчакам 6 месеца защото това ми е 2-ри аборт в рамките на 4 месеца  :( За противозачатъчните незнам - лекарката каза че ако искам може да ги взимам като контрацепция през тези 6 месеца.
На всички пожелавам скорошно възстановяване и най-вече скоро да последва и успешна бременност!!!
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #58 -: Ноември 13, 2008, 11:32:54 am »
Здравейте момичета. И аз сьм вече една от вас. Правиха ми кюртаж вчера в 10.00ч вече се чувствам по-добре. Ако може да се каже така. Попрочетох вашите публикации относно вьзстановяването и мисля,че сте били доста изчерпателни. Дано скоро да си пишем за други темички :)Видях,че повечето от вас са направили спонтанен аборд след 6-7 седмица. На мен ми зацапа 5 дни след закьснението в продьлжение на 5-6 дни. Бях на преглед дори не се видя и сакче.единствено тестовете 3бр показаха + Започнах приема на дуфастон 2*1 и на 13-я ден обилно кьрвене.Все още незнам какво точно се е случило след 14 дни ще си взема епикризата и на док да си каже мнението.Дано на никоя от нас да не се случва вече. Желая ви много кьсмет от сьрце. :bighug:
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #59 -: Ноември 18, 2008, 17:52:36 pm »
Ами ходих. По лекари. В крайна сметка разбраха какво ми е - оказа се, че съм била все още бременна - извънматочно!!! Сега съм с една тръба, защото през всичкото това време, в което ми се обясняваше, че било нормално да кървя, тръбата ми е некротизирала.