0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: цветна снимка
« Отговор #60 -: Март 18, 2008, 20:04:21 pm »
Момичета, питах вече в подобна тема, но ще ви питам и вас, смятате ли, че силата на болката при цветна снимка има нещо общо с проходимостта на тръбите? Аз забелязвам, че момичетата, които имат някакъв проблем (силнонагънати, запушени или трудно пропускащи тръби) като че ли ги боли повече.. Споделете мения, моля. Аз иначе не мога да си обясня защо някои от нас ги боли много повече от други..

Re: цветна снимка
« Отговор #61 -: Март 18, 2008, 20:13:31 pm »
Мен ме болеше малко повече от болезнен цикъл (а моя е такъв първите два дена - само хапчета ме спасяват). Не е кой знае какво, понася се (особено като си с опит от менструацията си е направо нищо ново  :lol: )Болката беше по време на вкарване на контраста. Тръбите ми бяха проходими и не бяха нагънати.
« Последна редакция: Март 18, 2008, 20:15:56 pm от Black_rose »
Re: цветна снимка
« Отговор #62 -: Март 18, 2008, 20:39:09 pm »
здравейте  :)!
ето как е при мен-и двете тръби са нагънати,но дясната пропуска много малко(по тясна ли е..сраствания ли има..още незнам),ОБАЧЕ болката беше вляво..вдясно почти нищо неусетих,затова пък вляво болеше доста и накрая ме заболя изключително много централно ...някъде в средата на матката..8O,ще уточня и че съм с двурога матка,може и това да допринася за болката..особено тази накрая..незнам!
всички казват,че хидротубация и цветна снимка си приличат,но аз не съм съгласна,защото януари месец правих хидротубация и пак ме боля,но не колкото на цветаната снимка..иначе болката пак беше повече вляво!а и след хидротубацията бях ок  един час по-късно,а след ЦС - и в момента имам тежест в областа на левия яйчник и лека болка,както и зацапване..вече два дни!
интересно ми е как е било при другите? :)
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
Re: цветна снимка
« Отговор #63 -: Март 18, 2008, 22:23:08 pm »
Правих снимка преди два дена.Болеше ме при вкарване на контрастното вещество.Веднага след това вече не усещах абсолютно нищо и имах съвсем малко кървене.Но резултата не беше много добър.Имам запушване в едната тръба.Всичко май е според организма.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #64 -: Март 20, 2008, 11:29:34 am »
здравейте и от мен. аз също правих цс преди седмица ,правила сам и хидротубация два пъти и разлика при болката няма - болка  е силно казано -повече е неприятно гадното е че немогеш да си притиснеш корема с ръка немогеш да се пипаш ,а при хидротобацията го правиш.моят док. каза че това с цс е най неприятното нешто ,което трябва да изтърпим .после нещата не били толкова болезнени говоря за процедурите за инвитро.
успех момичета и стискам палци на вси4ки вас. :crossfingers:
Re: цветна снимка
« Отговор #65 -: Март 20, 2008, 16:53:25 pm »
Имам 2 цветни снимки направени при доц.Маркова едната през 98г. и при покойната
д-р Чернева през 2004г.Никога повече несмятам да се подложа на това нещо д-р Александров вече 3 пъте ме убеждава за 3-та такава но аз категорично отказвам.
Имам една лапароскопия през 2003г. и съм съгласна сега да ми направят още една лапароскопия но в никакъв случай цветна снимка.Имам няколко операции , но болката от цветната снимка немога да сръвня с нито едната от тях за мен тя е нещо ужасно немога да го опиша с думи дори.Изобщо се чудя как все още се практукува този метод за иследване на тръбите така ли неуспяха да намерят нещо по-разумно решение.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #66 -: Март 20, 2008, 20:00:10 pm »
не говори тъка при цс всичко минава за 10 минути даже няма и толкова , а лапаро всички знаем ,че минава много бавно възстановяването по не за мен е тъка. аз имам такъв въпрос закъснява ли ви мц след цс.аз лично се надявам да ме пропусне гадната лелка
*
Re: цветна снимка
« Отговор #67 -: Март 20, 2008, 21:17:05 pm »
аз обаче започвам да си мисля,че цветната снимка преди години е била нещо друго.Вече от няколко момичета,не само от форума, чувам че е било кошмарно преживяване....
  Д-р Стаменов каза,че според него боли като при хидротубацията...
*
Re: цветна снимка
« Отговор #68 -: Март 20, 2008, 22:26:51 pm »
правилно ти е казал ако си правила хидротубация болката е една и съща после забравяш за нея и мислиш за резултата
*
Re: цветна снимка
« Отговор #69 -: Март 21, 2008, 10:23:31 am »
камък ми падна от сърцето.Аз не съм от страхливите,обаче тези разкази от преди десет години за адската мъка и гърчене,направо ми изправят косата...
Re: цветна снимка
« Отговор #70 -: Март 21, 2008, 11:15:21 am »
аз обаче започвам да си мисля,че цветната снимка преди години е била нещо друго.Вече от няколко момичета,не само от форума, чувам че е било кошмарно преживяване....
  Д-р Стаменов каза,че според него боли като при хидротубацията...
ами при мен изобщо не беше същото!!правих хидротубация януари месец- и болка имаше,но търпима..тази седмица правих цветна снимка,точно в клиника "надежда" и болката беше доста по-силна отколкото при хидротубацията!!може би зависи и от това,че минаха доста часове и обезболяващите вероятно са спрели да действат..или пък просто др.владимиров е бил по-внимателен,когато ми прави хидротубацията,но е факт че на цветната снимка отидох без страх,защото си мислех че ще е същата болка както при хидротубацията,но не беше така!!
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: цветна снимка
« Отговор #71 -: Март 21, 2008, 11:17:59 am »
Ами аз точно затова пуснах запитване дали има връзка между запушени тръби и силната болка, но досега теорията ми по-скоро се опроявергава.  :D Явно си е до организъм. Аз само бих посъветвала момичетата, които знаят, че ги боли (вече са правили ЦС) да отидат на места, където за тази манипулация поставят упойка. Това е решението според мен. :D

*
Re: цветна снимка
« Отговор #72 -: Март 21, 2008, 12:37:57 pm »
моми4ета закъсня ли ви мц след цс или си дойде на датата ви
Re: цветна снимка
« Отговор #73 -: Март 21, 2008, 13:24:24 pm »
При мен дойде с един ден по-рано,
следващият с 3 по-късно и след това се нормализира.
Но тези промени може и да не са били в пряка
зависимост от снимката, не знам :)
*
Re: цветна снимка
« Отговор #74 -: Март 21, 2008, 22:24:34 pm »
добре,ако си поискаш упойка,няма ли да ти я сложат и в "Надежда"
Re: цветна снимка
« Отговор #75 -: Март 21, 2008, 22:48:31 pm »
Аз имам направени 2 цветни снимки и една хидротубация. Ами болката при цветната снимка според мен не е толкова страшна, просто това си е една неприятна процедура, която за щастие минава бързо и се забравя още по-бързо. При мен за съжаление резултатът не беше добър. За да имам детенце бих изтърпяла и още 20 цветни снимки. Кураж и не го мислете много, търпи се.


Re: цветна снимка
« Отговор #76 -: Март 22, 2008, 08:34:18 am »
добре,ако си поискаш упойка,няма ли да ти я сложат и в "Надежда"

Да, може, струва 90 лв. :wink:
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Re: цветна снимка
« Отговор #77 -: Юни 12, 2008, 20:30:15 pm »
И на мен ми предстои цветна снимка другата седмица.Доста съм уплашена,защото изобщо не нося на болка.Въобще не предполагах,че ще трябва да мина и през това,тъй като съм с две операции заради извънматочна бременност.Едната ми тръба е тотално премахната,а другата-тотално запушена.Всичко е описано в епикризите и ми е чудно кое налага да се прави снимка.Но щом доктор Стаменов така е преценил,ще го преживея.Дано мине леко и безпроблемно.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: цветна снимка
« Отговор #78 -: Юни 12, 2008, 23:12:39 pm »
gotina_2007, не се притеснявай. Аз лично имам две снимки, последната е в същата клиника. И при двете ми ЦС болките са били умерени, поносимо е. Предполагам съображенията на доктора са основателни.
Сутринта преди ЦС си сложих 1 свещичка тилкотил, а 30 минути преди ЦС пих 1 аулин.

Пожелавам ти всичко да мине безболезнено и скоро да кроите други планове!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: цветна снимка
« Отговор #79 -: Юни 12, 2008, 23:48:35 pm »
 Gotina и аз мисля , че няма за какво да се притесняваш. Да и аз мислех ,че няма да мога да издържа на болката , но се бях излъгала. Болеше ,но е търпимо. Неприятна манипулация ,но ако се налага пак бих направила ЦС  :bighug: