0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #280 -: Октомври 19, 2010, 11:52:24 am »
Аз се възстанових още на следващият ден не е толкова страшно колкото звучи,а и когато медицинския персонал е винаги усмихнат и приветлив това те успокоява .Бих го направила отново !! :D
*
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #281 -: Октомври 19, 2010, 17:15:53 pm »
Дано има повече момичета като теб Плами :balk_5:
*
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #282 -: Октомври 20, 2010, 12:48:54 pm »
Плами, благодаря ти още веднъж! :balk_5: yahoo_17
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #283 -: Октомври 30, 2010, 15:20:52 pm »
forum.bg-mamma.com/index.php?topic=302344.new#new
Момичета вижте предложението на Морганчето.
 :P
*
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #284 -: Октомври 31, 2010, 17:10:06 pm »
Здравейте на всички семейства,
Преди време съм поствала във форума, но не съм от активните. Т.е аз съм от активно четящите. Искам да споделя с вас нашият опит и да се помъча да ви предпазя от грешките, които ние направихме. За нас ще кажа, че сме младо семейство, което е с шанс да си има дете само с донорска яйцеклетка. Започнахме да търсим донор в началото на годината. Свързахме във форума на сайта с жена, която се съгласи да ни стане донор. Всичко уговорихме с нея и с докторката. Но бих желала да се спра само на отношенията с донорката. Оказа се изключително сериозна жена. Прие процедурата присърце. Държеше ни в течение за всичко по време на процедурата. Но поради известни обстоятелства бе аспирирана една яйцеклетка. Жената бе много разстроена (както и ние) и не искаше да се подлага на следваща процедура. Въпроса със заплащането го уредихме помежду си. Без намесата на клиниката. Помогнахме на момичето финансово, винаги когато тя ни поиска пари ние се отзовахме. Тя получи сума много по-голяма от тази, която ни казаха, че се заплаща в клиниката. Не бих желала да коментирам каква.
След неуспешният опит писахме на момичето още няколко пъти и в последствие тя се съгласи на още един опит, при същите финансови условия. Изпратихме и предварително част от сумата, тъй като тя беше в много затруднено положение. Когато наближи времето за процедурата се оказа, че от нея няма ни вест. Телефонът и е изключен и така ние останахме излъгани.
Пиша това, не защото искам да навредя на момичето, а защото искам да дам на всички Вас един приятелски съвет. Оставете всички финансови въпроси в ръцете на клиниката, недейте да мислите, че ние ще се справим по-добре от тях. Те са отъпкали пътя, по който ние тръгваме.
Не мога да разбера, как може да има хора, които изиграват надеждата на хора като нас?! Естествено, че аз няма да търся повече тази жена, надали ще си получим парите, а  вече ние не искаме такъв неискрен човек да ни става донор.
Мога да напиша името на момичето, но каква е гаранцията че то няма да се регистрира под друго име и да излъже и друга двойка.

Модератор: Постът е редактиран по желание на потребителя.
« Последна редакция: Октомври 31, 2010, 23:49:05 pm от Елфи »
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #285 -: Октомври 31, 2010, 18:20:34 pm »
Ria, да кажа че съжалявам това не е достатъчно за болката която изпитваш.
Може би защото попаднах в подходящата клиника, никога не ми е минавало през ум да си търся донор от форум.
Даже си търсих клиника която да извършва цялата процедура без да вземам участие в намирането на донор.
Аз лично предпочитам да не познавам донорката.
Довери се на лекарите си и ще видиш, че ще дишаш по-леко.
Дано е успешен следващият ти опит. Много късмет от мен :D
*
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #286 -: Октомври 31, 2010, 23:36:00 pm »
Ние също посещаваме клиника, в която поемат цялата процедура по намирането на донор, но първият път решихме, че можем и сами да си помогнем. Водени от максимата, че "Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се" опитахме сами. Да, ама не! Както бих казала-затворихме тази страница. Но единственият съвет към всички, които се сблъскват с търсенето на донор е, дори и да намерят някой, да го помолят да се свърже с тяхната клиника и така да започнат процедурата. С нас са се свързвали и други жени от форума, но вече не бих започнала още едни такива "преговори"
Сега ние сме в началото на втора процедура, с донор намерен от клиниката.   
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #287 -: Октомври 31, 2010, 23:38:28 pm »
Спазването на закона винаги е по-добър вариант от нарушаването му. Донорът на яйцеклетки трябва да е анонимен според сега действащото законодателство, освен в случаите на родствени дарители.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #288 -: Ноември 01, 2010, 10:58:44 am »
Ria, много съжалявам за това, което си преживяла и благодаря, че сподели!
Пожелавам ти успех от сърце в процедурата, която започваш!  :crossfingers:
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #289 -: Ноември 01, 2010, 21:43:18 pm »
Ria предполагам какъв шок е било това за теб и семейството ти наистина е било не човешка постъпка.Надявам се да имате късмет :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:Наистина е най-добре да оставите нещата в ръцете на избраната от вас клиника :bighug:

Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #290 -: Ноември 03, 2010, 09:44:00 am »
Риа,
Много достойна постъпка е че споделяш за да ни предпазиш , въпреки че така отново  го преживявяш. Дано споделяйки , виждайки нашата подкрепа ти олекне. А на момичето нека му тежи на съвестта. Животът и нея ше я поочука и някой ден ше направи равносметка на постъпките си. Тогава съвестта и като бумеранг ше отвърне на удара. Сигурна съм това, казвам го не за да те успокоя. Защото това не е обикновенно печелене на пари, а заиграване със свети чувства.
 И тук е мястото да кажа че не всички клиники са  утъпкали процедурите с донорско ин витро. Достатъчно е да кажат че има много чакащи и не се ангажират със срок. Естетствено е давещите се да се опитат да се измъкнат по-бързо. А някои лекари направо казват ние ше ви направим процедура, но  намерете си донорка и както се уговорите.
 Затова споделянето на информация тук много помага.
Слънчева седмица
« Последна редакция: Ноември 03, 2010, 09:47:45 am от swetlina »
*
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #291 -: Ноември 04, 2010, 11:23:21 am »
Благодаря на всички Вас за подкрепата!

За нас тази случка е вече минало, но си извадихме поука, която споделих с Вас за да предпазя други двойки от нашата грешка.
Искам само да направя едно малко уточнение. Ние с тази жена не сме се виждали, "познаваме" се само от съобщенията във форума и сме се чували няколко пъти по телефона, тъй като по време на процедурата възникнаха някой усложнения.
В момента за донора получаваме информация само от лекаря.
Успех на всички, тръгнали по пътя на сбъдването на една мечта!!
Хубав ден!
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #292 -: Ноември 04, 2010, 22:00:23 pm »
ще ти дам линк на албума ми там има и мой снимки и на мъжо,а и на децата.по майчинство съм и си гледам бебето а каката ходи на градина,ще съм ти много благодарна ако ми вземеш час за петък тъй-като каката ни има рожден ден в неделя 18,04 а пък бебо на 21,04.В петък ще стане добре за да се разбереме с док за процедурите,защото ако е друг ден(от петък до сряда) няма да имам възможност,все пак малкият човек става на 1 г
Най-искренно ти благодаря защото ситуацията в която се намираме от финансова гледна точка не е за коментар просто.Дано успеем да помогнем на някого

Много ти благодаря миличка.Най-добре за следобяд така ще е по-удобно.Не се притеснявай аз ще отида със съпруга ми той познава София и не мисля че ще е проблем да намерим клиниката а ако имаш възможност да се срещнем там много бих се радвала да се запознаем.




Копирах част от корекспонденцията ми с въпросната жена.Казва се Миглена.Опитах се да я насоча към донорската програма на клиниката,която посещавам.После стана ясно,че аз не съм нуждаеща се за яйцеклетките и,и ще бъде анонимен донор...и нямаше да има кой да изнудва.Това е престъпление!пОСЛЕ МИ ПИСА,ЧЕ ЗАПОЧНАЛА ПРОЦЕДУРА В ДРУГА КЛИНИКА И щяла да дари на жена,с която се свързала в нета.Знам дори какви пари е взела...това е друга тема!Знам,че изобщо не си е правила труда да взима хормоналните препарати,защото били вредни...Нямаше кой да предупредя и къде.Поуката е:не се опитвайте да намерите тук Вашата донорка!Повярвайте ми,не е това начина!Става въпрос за много инфантилни хора....не искам да Ви разказвам с какво друго се сблъсках тук....и за каква генетична обремененост ставаше на въпрос.Аз просто останах потресена от начина ,по който си предлагаше генетичния материал.
И все пак:ако наистина попаднете на жена,която би дарила яйцеклетка,опитайте се да и дадете упътване къде да отиде,кой да попита...Аз не виждам нищо лошо в това да се дарят,има много стойностни хора,които са готови да го направят.
« Последна редакция: Ноември 04, 2010, 22:03:07 pm от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #293 -: Ноември 05, 2010, 00:06:57 am »
аз искам да ви помоля, ако сте станали обект на измама от страна на регистриран потребител на този сайт - свържете се с глобален модератор на сайта, за да се забрани достъпа на това лице.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #294 -: Ноември 08, 2010, 21:18:56 pm »
Това, което сте прочели тук важи с още по-голяма сила за жените, които въпреки сегашната законова забрана от отчаяние ли, от какво ли опитват участие в сурогатни програми.

Моля ви момичета мислете с главите си и не се доверявайте на лекари, които ви успокояват, че няма страшно да нарушите закона. Заради себе си - не го правете!!!

Днес отново консултирах жена от двойка, на ръба да ползва сурогатна майка, знам какво пиша.

Успех на всички
В очакване ....
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #295 -: Декември 01, 2010, 11:57:39 am »
здравейте отдавна не съм писала станах донор за втори път и много се радвам и донорката е доволно о  ria гадно е това което е направила твоята донорка  мен сaме намирали жени във форуми да им стана донорка давали са ми пари предварително но никоя не съм излъгала тази жена злепоставя всички донорки да си нямаме доверие донор и реципиенти успех на всиччки
« Последна редакция: Декември 01, 2010, 11:59:13 am от nini11 »
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #296 -: Декември 02, 2010, 10:20:55 am »
Поздравления и много радости и здраве !
*
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #297 -: Декември 02, 2010, 13:12:14 pm »
Nini11 - имаш и моите най-искрени поздравления и благодарности!
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #298 -: Януари 27, 2011, 18:32:40 pm »
Здравейте бих искала да стана донор на 22 год. съм дарявала съм но не в България ако някой иска да ми пише ето имейл velvet1988@abv.bg
Re: Донори и реципиенти-да си подадем ръка
« Отговор #299 -: Февруари 09, 2011, 19:18:00 pm »
elizabet, в коя страна си дарявала до сега?
Контактувала ли си с някоя клиника в България?

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.