Момичета дайте рецепта за домашни кори за баница, че моето съкровище реве за вита баница и ще трябва в скоро време да му направя...
Така, да си дойдем на думата значи - ама моите са теглени, не точени.
1/2 пакет брашно, 170 г хладка вода, 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио, 1 ч.л. сол.
Почваш това да го бъркаш в купа, после го пренасяш на плота, където ще месиш, ръсиш брашно от пакета, и месиш, месиш, биеш го 10 пъти да си пусне влагата, и пак ръсиш, месиш, биеш... И така, докато тестото не се усеща влажно под ръката ти.
Хващаш го, и го правиш на саламче, завиваш го в кърпа да втасва.
Стопяваш масло в канче. Хващаш саламчето, отрязваш един пръст от него, разточваш го на питка сравнително дебела, и намазваш отгоре с мазинаната.
Правиш 4 такива питки. (да не забравя, в стаята трябва да е топличко бая, за да може тестото да втасва).
И почваш - теглиш първата кора, слагаш и плънката, навиваш я във тавата. Режеш нова питка, мажеш я с мазнина (това е, за да не хване коричка отгоре), взимаш една от първите 4, разтегляш, плънка...
И така до победния финал