Мама винаги ми е казвала:"Не е трудно да сготвиш една манджа,трудно е да измислиш какво ще готвиш."
Моя мъж ...... е малко капризен не толкова какво ще готвя, а смисъл, че не яде вчерашно, нито пък 2 поредни дни едно и също.
И за да не съм безучастна, ще кажа какво беше снощи: ПИЛЕ ФРИКАСЕ.
Готвя го по обичайния начин, но поне два пъти съм чувала съпруга ми да прави забележка на майка си, че не го прави както трябва и да се научи от мен /ура! снахата надминава свекървата :lol:/
Аз днес ще правя говежди шницели. От лесно, по-лесно, пък и много вкусно. Взех пресни говежди шницели от Била (много са хубави, препоръчвам ви ги). Леко ги овалвам в брашно, за да не пръска и ги запържвам. Гарнитура от салата (китайско зеле и моркови) и задушени картофи с копър и чесън.Aelia, още сега ще отскоча да купя шницели, благодаря за идеята :balk_602:
Момичета дайте рецепта за домашни кори за баница, че моето съкровище реве за вита баница и ще трябва в скоро време да му направя...
Аз май сготвих най-лесно и бързо тази вечер :lol:. Свинско с кисело зеле. Свекърва ми го готви и го стерилизира в буркани. Аз само топля в микровълновата :lol:. Пхитруша си ти!!!! :lol: :lol: :lol:
Нещо с пилешко месце,картофки и гъбки :ask:Ще ти кажа как би ти отговорил моят мъж. Та значи, картофите ги пържиш, гъбите ги задушаваш с масло и после соев сос, а пък пилешкото си го готви както искаш :lol:. Просто той не яде пилешко. Но иначе аз съм правила предложения от Ади първи вариант. Става вкусно, но го ям сама.
Палачинките по принцип ги правя за вечеря, защото мъжа ми ги обича пълнени с кайма и запечени след това с кашкавал. Стават много вкусни.
Хайде от мен идея за вечеря :)
Довечера ще пека пилешки бутчета с гарнитурка ориз на фурна.
Бързо, лесно, вкусно :wink:
Закуска правя само в събота и неделя и аз. Обикновенно бутерки, пържени банички, пържени филийки или бухтички. Бутерките и баничките ги пълня с колбас, сирене, кашкавал и яйца. Рядко правим сандвичи на тостерчето, най-вече ако не ми се занимава с друго :wink:.
Правила съм няколко пъти и баница с хляб, ако имам останал сух хляб повече от половин. Много бързо става, ако искате да пробвате, ще ви напиша рецептата.
Палачинките по принцип ги правя за вечеря, защото мъжа ми ги обича пълнени с кайма и запечени след това с кашкавал. Стават много вкусни.
Пълнени палачинки:Мими, снощи ги приготвих за вечеря. Много са вкусни. Мерси за идеята :bighug: Облизахме си пръстите направо, страхотия. :eating: :eating: :eating:
Правя стандартни палачинки, които пълня със следната плънка:
запържвам около 1/2 кайма или колкото имам, 1 глава лук, 1 главичка чесън.....
Ели, а накрая запичаш ли всичко?
на грил тиган бе :Dдавай рецепта за тва пилешко с прясно зеле!!! :lol:,че иначе идвам на гости у вас!!! :lol: :lol: :lol:
аз тази вече пилшко със прясно зеле сготвих, утре пак ще ядем същото
Тези картофки съм ги правила-супер са!
И аз и аз :lol: Стават мн. хрупкави и вкусни
Ето ми салатката.Pesheck, какво е това розово-червеното отгоре? Нещо не успях да го разпозная :oops:
(http://images20.snimka.bg/004423870.jpg)
аз много обичам цвекло, само че прясно. Често си правя салатката на Happy. И сама си я ям де :)Каква е тази салатка? Може ли рецепта?
Незнам дали есъщата,сигорно не е. Но мога да напиша една която е страхотно мезе за водка или ракия. Сваряваш цвеклото с кората,белиш го и го рендосваш на едрото ренде,добавяш изтискан чесън на преса,солиш,добавяш черен пипер и майонеза и разбъркваш. Можеш да сервираш в стъклена или кристална купа.Изглежда добре,вкусно е ,а и е полезно.аз много обичам цвекло, само че прясно. Често си правя салатката на Happy. И сама си я ям де :)Каква е тази салатка? Може ли рецепта?
аз много обичам цвекло, само че прясно. Често си правя салатката на Happy. И сама си я ям де :)Каква е тази салатка? Може ли рецепта?
Тази вечер ще готвя шкембе-чорба.Тя е на голяма почит у нас.Даже още сега започвам,че докато се свари шкембетооо...ооо, ти ме подсети, че отдавна не съм правила пилешка шкембе чорба :D
Момичета, дайте ми идея за торта, искам да направя утре за именния ден на Михаил. По принцип си правя една-две торти, но ми се иска нещо ново да приготвя. Например мислех с бишкоти да е...имате ли някаква друга идея? Благодаря ви!
Тази вечер бяхме на гювечета с пушено месо, сиренце, пушено сирене, доматки, кашкавал и яйчице отгоре :lol:
Момичета, дайте ми идея за торта, искам да направя утре за именния ден на Михаил. По принцип си правя една-две торти, но ми се иска нещо ново да приготвя. Например мислех с бишкоти да е...имате ли някаква друга идея? Благодаря ви! [/b]
Моят мъж тази вечер се е развихрил пак в кухнята. Купил сафрид, направил няколко бурканчета маринован и сега ще пържи за вечеря. Вероятно ще мия чинии цяла вечер... :lol:
А за закуска - купих банички "Белла". Момичета, пробвали ли сте ги? Много са хубави. Има с различни плънки. Хайде, приятна вечеря!
Момичета, искам да сготвя пиле на грил тази вечер. Кажете ми, моля ви има ли нещо особено в приготвянято на пилето, преди да се сложи да се пече :help:
Майонеза и галета :wink:защото само с майонеза няма да стане коричката.
Плами, защо си мисля, че трябва да има и брашно в блата :ask:
Малко са ме изпреварили!Плами, защо си мисля, че трябва да има и брашно в блата :ask:
В тортата "Гараш" брашно няма - затова е така специална :)
пуканка я кажи какво е това солено кекс4е 4е много ме заинтригува
Момичета, да ви кажа как мина 1-то ми готвене, 1-та ми вечер като домакиня!!!!Еми блазети!
Ами не готвих, милото направи бъркани яйца, не ми дава аз да готвя, той щял да готви!!!
И така .... вадих рецепти, мислих, чудих се, но ..... имам вето над фурната :D
Момичета, да ви кажа как мина 1-то ми готвене, 1-та ми вечер като домакиня!!!!Еми блазети!
Ами не готвих, милото направи бъркани яйца, не ми дава аз да готвя, той щял да готви!!!
И така .... вадих рецепти, мислих, чудих се, но ..... имам вето над фурната :D
Денис, много вкусно изглежда пая. Дай насам рецептата.Това по скоро е от рода на чийзкейка.
Тази вечер готвя пилешки гърди със синьо сирене и бекон
Ами сърми със зелев лист,само че се правят голями и не се правят с кайма, а с месо предварително мариновано и накълцано, слага се много малко ориз. Свекървата ги прави леко лютиви.
tanj74, какви са тези влашки сърми :)?
Рецептата много ми хареса, скоро ще ги пробвам.
И едни много вкусни паржолки. Нареждам в йена 1 пласт паржоли - подправени, върху всяка слагам по едно парче сирене, засипвам с нарязани гъби, от горе следващ пласт паржоли... и пека във фурната. Паржолите добиват вкус на пушено месо. Много вкусно :)
Гане,а застройка нали правиш?
Жужка,влашките сърмички се правят като обикновенните с тази разлика,че каймата не се пържи,а се прибавя сурова към вече запържените лук,морков и ориз.Свиват се малки сърмички и се задушават покрити с чиния в тенджерка.После не се прави заливка.Аз редовно ги правя,защото са любими на милото и ги поднасям с кисело мляко.Явно са ни много различни рецептите. В нашия край никога не слагат кайма на влашките сърми и винаги са голями ,не се слага нито лук нито моркови. А за зелето си права- само с кисело. Другата седмица като ходя на село ще питам свекървата за подробности за маринатата за месото и ако искаш ще напиша.
р.р.Задължително зелевите листа са от кисело зеле.
Ориз с маслини. Вкусно и интересно :wink:
Аз пък просто обожавам фикса на Маги за картофен огретен и така веднъж месечно си го 'апваме с голямо удоволствие!
:lol:
Иначе за довечера още не съм решила.... :oops:
Предлагам още две постни ястия, подходящи за Коледните пости- праз с ориз и ориз със спанак. Да ви е сладко :D
салми със боб,зелеви сърми със ориз и картофи,
zlatulka,pukanka,много мерси..за идеята - ориз със спанак ,това не съм го готвила досега..ще пробвам!дано стане хубаво,че нали знаете..като е за първи път..
:oops: :oops: :oops: Само у дома ли не се пости? :oops: :oops: :oops:
:oops: :oops: :oops: Само у дома ли не се пости? :oops: :oops: :oops::balk_77: ... и у нас... :oops:
Слагаш ги върху дъска и започваш да ги мачкаш със стъклена бутилка (като точилка я търкаляш).и можеш да ги сложиш в пакетче- да не се разхвърчат.
:oops: :oops: :oops: Само у дома ли не се пости? :oops: :oops: :oops:
А някаква идея как да смеля орехи, но без мелничка, хаванче и тем подобни уреди, защото нямам?
малки количества си ги начупвам с пръсти, но сега искам да пробвам тортата гараш, та 2 1/2 чаши малко тръдно ще наситня :lol:
Ели, това ми хареса за Коледната трапеза.
Само нещо не ми стана ясно-абе това фолио не се ли маха преди да се сложи плънката в пил. филе? :oops: :oops: :oops:
За първи път виждам сайта и е много хубав, но поне снимки да бяха сложили!
Ама ти защо вместо да купонясваш пишеш тука? :lol:Поне тая вечер можеше да не се отчетеш. :wink:
Винаги слагам и девисил във супите, защото от скоро разбрах че той е нтайната на вкусните супи.
Мъжа ми донесе готови сръбски вешалици правени на дървени въглища и пърленки,аз направих една салатка от зеле и моркови.
Тази вечер ние ще хапваме гювечета :)
Баниците на Белла все още не съм ги пробвала. Намирам, но са от бутер тесто, а мъжлето не го харесва, затова търся от точени кори. Има само с ябълка и ванилов крем :?
Днес смятам да правя телешко по една рецепта от мамата. Винаги съм се страхувала да го готвя това месо, щото нали било по-жилаво, но по този рецепта става чудесно.
не зная има ли такава оригинална рецепта, не обичам да готвя по рецепти, сама си измислям, само ако нещо ми хареса на някой тогава :oops:Има такава рецепта и се казва точно пилешка дробсърма.Дори я правиш като по рецептата с изключение на моркова. :P :wink:Между другото е не по-малко вкусно от агнешката дроб сърма,която е много мазна обикновенно.
Междувпрочем защо никой не ме взе насериозно и не ми давате рецепта за Коледна питка (не постна де)
Биете омесеното тество 100 пъти. Оставяте 15 мин. да втаса. После пак месите и пак биете.Мммм, въпрос 10 или 100 пъти бой? :lol: :lol: :lol:
100 е 100 :lol:Биете омесеното тество 100 пъти. Оставяте 15 мин. да втаса. После пак месите и пак биете.Мммм, въпрос 10 или 100 пъти бой? :lol: :lol: :lol:
Ааа, това със 100-те пъти бой ... не мерси :lol: ще получа мускулна треска :lol: :lol: :lol:АА Рали,тъкму няма да имаш нужда от фитнес,знаеш ли какви бицепси ще изкараш??? :lol: :lol: :lol:
И аз ги пробвах баничките на Белла. Само бе с шунка и кашкавал. Наистина стават бързо и са много вкусни. Ама не са спиралки :( а правоъгълни и са 6. Малко трудно ми се събраха в тавата. Днес смятам да правя телешко по една рецепта от мамата. Винаги съм се страхувала да го готвя това месо, щото нали било по-жилаво, но по този рецепта става чудесно. Ако не ми свърши газта ще опържа и картофки или ще пробвам печени във фолио и после ще докладвам.Ти си правила от бутер баничките им.Другите са хубавите и всички са завити на кравайчета.
Благодаря ти,Пуканка! :flower:Моят съпруг настояваше,че трябва да ги сваря,преди да ги панирам.Аз никога не съм ги приготвяла,но пък си мислех,че варенето е излишно.Е,оказах се права.Това ще е менюто за утре,а тази вечер сме на мусака.
Що се отнася до големите вити баници на "Белла",купувам ги от Метро и сме очаровани.Много сполучлива рецепта.
То има една такава порода, дето за 40 дни стават 3 кила, ама не й знам името.
Аз пък направих имам баялдъ :lol:
Аз пък направих имам баялдъ :lol:
това какво беше много ми е познато но не се сещам какво представлява
днес сме на спагети, че сега влизам :wink:Ехооо, кой те е пуснал толкоз рано от работа :lol: :lol: :lol:
Пилешки бутчета с масло и бира.
Ади, много бързо, лесно, вкусно :wink:Пилешки бутчета с масло и бира.
ей това ми звучи много интересно! :lol:Мари я драсни някой ред,да видим как ги приготвяш? :wink:
Обмислям някаква вариация на постен ориз довечера.Давайте предложения,моля!
Някой може ли да ми даде рецепта за катми?Ама да стават пухкави и да са с мая а не като палачинки.Не съм я правила още, но ми хареса като продукти :wink:
Ами сварени,после се запържват със зеленчуци и пилешко месо.Китайска кухня.
С най-голямо удоволствие!Обаче е малко притеснителна срещата на Цанко с Тедка,като се има предвид,че Цанко тежи 5,300кг,а Тедка и толкова фина... :DАми сварени,после се запържват със зеленчуци и пилешко месо.Китайска кухня.
Откриха Китайския в Разград през 2000г, от тогава всеки път като ходим си поръчвам Номер 29-пържени спагети с три вида месо.Мога да ги ям всяка вечер, просто ги обожавам!!!!Жекова, що не казваш, че можеш да ги приготвяш?Аааааа.....Май ще запознаваме Цанко с Тедка, на такова ми намирисва! :wink:
Съдейки по себе си, на Тедка и трябват 2 месеца на тези спагети, за да стигне Цанко Дебеланко по килца! :oops::lol: :lol: :lol:Хайде стига,че оспамихме темата!
Ние хапнахме гювеч по овчарски :)Ще ми кажеш ли как го правиш този гювеч ,че ми звучи вкусни4ко. аз тази ве4ер сам на пилешка супичка. :eating:
Ние хапнахме гювеч по овчарски :)Ще ми кажеш ли как го правиш този гювеч ,че ми звучи вкусни4ко. аз тази ве4ер сам на пилешка супичка. :eating:
А аз си помислих, че като е по овчарски ще има и месце.
Може ли да се сложат вътре и някакви мръвчици, че моето момче без месце не може да се нахрани.
Иначе ми звучи много вкусно! :)
А аз си помислих, че като е по овчарски ще има и месце.
Може ли да се сложат вътре и някакви мръвчици, че моето момче без месце не може да се нахрани.
Иначе ми звучи много вкусно! :)
galli, месце може да се добави. Дори според мен ще стане по- вкусно :)
Аз тази вечер няма да готвя. Много съм тъжна и нямам желание за нищо.И аз така.
аууу че вкусно звучи - приемаш ли гости ... :wink:заповядайте :D
Аз като се прибера, ще пържа яйца :( За друго нямам нито сили, нито време :D
Аз като се прибера, ще пържа яйца :( За друго нямам нито сили, нито време :D
пиле с картофки :D
запеканка "венеция" :hungry:
Сварени картофки,кисели крастави4ки,царевица от консерва,някакав колбас.Вси4ко се нарязва на куб4ета и се обарква с доматено пюре, подправки на вкус.Разпределя се в гювечета ,отгоре се слага малко масло и настърган кашкавал и се запи4а в микровълнова или във фурната.Аз си го кръстих 'Венеция'.запеканка "венеция" :hungry:
Какво е това???
Добре че милото не протестира срещу липсата ми на кулинарен ентусиазъм :lol: :lol: :lol:
: За довечера имам прясно свинско,но още не съм го измислила.Който има идеи,да казва.ами за ве4еря имам свинско с зеле,или пак може да направиш пържолки в фурната или на скара по избор.С картофена салатка и готова ве4еря.
Леле Мини, направо докато чета и вече ми е вкусно.. Май много са ми се дояли сладки :oops: Ще споделиш ли дали си намерила такива вафлени кори тук и ако не, колко кокос сложи вместо тях?преди със сигурност имаше в Билла, но вече явно не зареждат, или поне не в Сз вафлени кори, аз направих само с кокос- едно пакетче стърготини сложих вътре и пакетче и половина замина за овалването на бонбоните
Пилешка супа с варена застройка.
Пилешка супа с варена застройка.как се прави тази засройка и не се ли пресича :?
"Пилешки къс4ета с гъби и сметана ".Как ги приготвяш? Звучи ми много вкусно :eat:
И при нас спагети."Пилешки къс4ета с гъби и сметана ".Как ги приготвяш? Звучи ми много вкусно :eat:
Пиле с майонеза и кашкавал за тази вечер. По-късно може и снимков материал :wink:Напиши и рецептата със снимката. :wink:
kapka_lubov, правя нещо много лесно и вкусно. В големите магазини продават охладени сварени скариди - вземам 200-300 гр. от тях, две яблки (по-добре е да са леко киселки), майонеза, перата на 1 зелен лук, малко лимонов сок, магданоз и копър.Наситняваш почистените скариди и всичко останало, разбъркваш и сервираш. :D
Я кажете една хубава рецепта за фрикасе!Запържвам в олио много наситно кромид добавям 4-5 лъжици брашно, разбъркваш енергично до златисто. След това добавяш предварително направена смес от кис. мляко + 1 яйце + сол. Като я добавиш разбъркваш няколко минути ако е гъсто добавяш от бульон на пилето. Аз накъсвам предварително свареното пиле на ситно и го добавям накрая.
Купих хек, че шарана мноооооооооого скъп пущината. Сега съм в процес на размразяване и обмисляне на рецепта. Ще поровя в интернет да видя нещо.Правила съм хек по една рецепта по различна и ни хареса - сваряваш леко картофи на къргчета нарязан и ги нареждаш стъпаловидно в подмазнена тавичка. Отгоре нареждаш парчетата хек и заливаш с майонеза. Завиваш с фолио и задушаваш.
Малииииии, днес к`во готвене падна, направо не е за разправяне. :D Вместо само едно малко шаранче, пълних и един голям, ама много голям шаран. И така вместо един, два пълнени шарана, торта, руска салата и питка.Браво Мари, добра домакиня си ти. :D
Даже немах време да влезна във форума, толкова бях заета. :lol:
ЕЕЕ благодаря! Мини, Мари и Кит Кат, събрах рецепти за три вида фрикасе. Ще ги пробвам и трите. Имам една хубва пуика от свекито и снощи я размразих и сварих, днес само ще го забъркам. Ще стане: да си оближеш пръстите!!!
фрикаселюбимото ми:
аз го правя с бялото месо.свареното в подсолена вода месо се накъсва на ситно.
в тенджерка слагам олио+масло(аз го правя с повечко масалце).в сгорещената мазнина добавям брашното(3-4 с.л.)и запържвам до златисто,разреждам с горещия булйон-добавяш месото и оставяш да поври малко за да се сгъсти.
докато ври разбиваш в купа 1 яйце +4-5 л.кисело млеко и застройваш(като за супите)взимаш от фрикасето и с непрекъснато бъркане добавяш към застройката,после връщаш всичко
ЕЕЕ благодаря! Мини, Мари и Кит Кат, събрах рецепти за три вида фрикасе. Ще ги пробвам и трите. Имам една хубва пуика от свекито и снощи я размразих и сварих, днес само ще го забъркам. Ще стане: да си оближеш пръстите!!!
Счукан чесън обезателно. :D
Какво е торта за водка?
Чили кон карне :lol:
И на мен ми изглежда интересно бих го пробвала!!! :wink:Чили кон карне :lol:
Дай рецепта на това екзотичното. :wink:
Чили кон карне :lol:
Дай рецепта на това екзотичното. :wink:
Чили кон карне :lol:
Дай рецепта на това екзотичното. :wink:
Chile Con Carne
Продукти:
- 1 голяма глава лук
- половинка кайма
- 1 консерва царевица
- 1 консерва червен боб
- 4-5 чушки (аз специално, за по-бързо и лесно ползвам на мама бурканчетата с готови запържени чушки :wink:)
- сол, черен пипер, табаско (или лют червен пипер), млян кимион (задължително), и там каквато друга мерудия лютивичка се сетите за мръвка
- Дълбок тиган
Приготовление:
- Чушките се нарязват на средношироки ленти и се запържват в тигана
- Вадят се да се отцедят, и на тяхно място се слага нарязанаия на кубчета лук
- Като поомекне лука, се слага и каймата и се запържва.
- След като каймата е почти запържена, се връщат чушките, добавят се царевицата и боба, подправките, оставя се още 5-10 минутки да покъкри и се похапва :lol: :lol:
Момичета, помагайте :) свекито ми даде заешко месо. То хубаво, но аз никога не съм готвила такова нещо :oops: Някоя от вас може ли да ми помогне с рецепта :oops:
Абе кви са тия торти? :D
Торта за водка, сега пък торта от кайма. 8O
Душеее, каква е таз картофена пица????/ 8O
но ако не ме домързи ще си направя малка картофена пица.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Еганева :)Аз съм на боб"Жеко" :lol: :lol: :lol:
Точно тематично ;)
Аз днес съм на леща "Розе" :lol:
Бързо, лесно, вкусно .
И ние ще сме на бобец. :DБоб по Ганевски :lol:
В интерес на истината, боб по капански. :lol: :lol: :lol:Къв е тоз боб бе Жени, сега го чувам.
В интерес на истината, боб по капански. :lol: :lol: :lol:A-а-а-а, знам я тая рецепта, по-точно мъжа ми я знае :lol: ;) :D
Момичета, помагайте :) свекито ми даде заешко месо. То хубаво, но аз никога не съм готвила такова нещо :oops: Някоя от вас може ли да ми помогне с рецепта :oops:Аз го пека с много лук, малко доматено пюре и дафинов лист.Пека го бавно, за около 3 часа на температура 170 градуса за да стане крехък.Подсети ме че имам зайче във фризера така че утре и ние ще сме на заек.А тази вечер се отчетох с печени пилешки бонфиленца, с гарнитура от картофено пюре и краставички.
В интерес на истината, боб по капански. :lol: :lol: :lol:A-а-а-а, знам я тая рецепта, по-точно мъжа ми я знае :lol: ;) :D
И аз не мога да докарам боба както баба го прави (по плевенски :) )
Но нищо не ни пречи да опитвам Жени, всеки ден до победата :lol: :lol: :lol:
Добре престраших се и аз да напиша една рецепта, макар че мен за вечеря ме очаква нещ съвсем различно: :wink:
-незнам на всяка от вас какви ще и бъдат реакциите, даже едно момиче от форума я беше опитало и се оказа сполучлива при нея. Ето я нея и дано ви хареса :lol:
Картофени палачинки:
-1 кг едрички картофи, подправки-чесън,най-добре на скилидки, кой колкото обича , кимион, червен пипер, брашно, подправките са по ваш избор кой каквито обича. Малко вода.
-Ето приготвянето:-Картофите се обелват, нарзяват се на едро и ситно ренде, смесено, червен пипер повече, може и лют, но най-добре сладък, чесън нарзян на ного ситно , подправките. Вода се слага колкото да я поемат картофите, но не много,а и брашно също повече. Всичко това се обърква с лъжица хубаво, а през това време сте сложили тиган с олио на котлона. С лъжица се гребва от сместа и се слага в тигана и хубаво се опържва от двете страни. Стават за ядене и без гарнитура.
Добър апетит...
Душе, ако картофките са предварително сварени дали ще бъде вкусна пицата :?Ама каква е тази картофена пица? Защо аз не виждам рецептата? :(
На предишната страница е!Душе, ако картофките са предварително сварени дали ще бъде вкусна пицата :?Ама каква е тази картофена пица? Защо аз не виждам рецептата? :(
"Абе давай кюфтетата тука, умряхме от глад. Поне бирата да беше ни донесла,..". Умряхме си от смях. [/i]
Ааааааа, отивам да си правя класически палачинки.
:eat: :eating:
Днес готвих боб за мен ,и мусака за милото.За десерт тиквеник.Много го глезиш милото да му готвиш отделно :wink:.Той боб не яде ли? Ако не яде, я на рибни консерви да го дресираш. При мене няма такива работи.Като не му се яде квото съм сготвила има дежурни консерви и кроасани.Ако не му се ядат и те, глад.
Аз да се похваля :oops: :oops: :oops: Снощи сготвих заешкото по рецептата на eli_v и Ganka. Стана перфектно! Обрах точките благодарение на вас момичета
mmery - мойто дзвер е още по-добре дресиран от Пуканския :lol: Иначе казано - няма не искам, няма недей, яде това, което аз съм готвила, а то обикновено е постно :wink:поздравления! :D само че как?, момичета, как? ... :wink:
:D
Pukanka :D дай рецепта за дресировката ...
Хихихииккк... моята рецепта е по-гадна... С две думи: забранено му е да припарва до кухнята, защото е тотално скаран с готвенето (само за инфо, според него като се варят спагети те се слагат в тенджерата, добавя се вода, и това се чака да заври и.... без коментар :wink:). Тааа, в началото, като се събрахме под един покрив, му бях обяснила, че на който не му харесва, да ходи да яде при мама :wink: И дотам :lol: :lol: :lol::D
Pukanka :D дай рецепта за дресировката ...
Рали май има повече напредък от моя,така че и аз очаквам да разкаже как го прави. Моята дресура е следната.Има едно предаване Перфектната вечеря по Джитиви.Та винаги го пускам и понеже там почти винаги участниците които готвят са мъже, почвам да ахкам и охкам,ето как на другите мъже им харесва да готвят, и как по-принцип мъжете са по-добри готвачи. Другото което правя е постоянно да врънкам как ми се ядат неговите палачинки, неговото кисело целе, неговия кебап , хваля го как той изкусно докарва подправките а аз немога и така го стимулирам да готви по-често. Протестния вариант е да не готвя аз и той ще неще почва да си готви. :wink: Между другото аз обожавам да готвя, но имам дни в които просто нямам настроение или време.За такива дни мъжете трябва да са дресирани и да знаят поне няколко рецепти. Ама тия от Перфектната вечеря кви рецепти въртят, направо ни засрамват жените.
Душе, ако картофките са предварително сварени дали ще бъде вкусна пицата :?Не знам, миличка, не съм пробвала така...но със сурови става бързо, лесно и вкусно...
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=808 (http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=808)
ПРОДУКТИ:
500 г кори за баница
2 кутийки локум
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч брашно
1/2 ч.ч. краве масло
за сиропа:
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
2 ванилии
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте яйцата със захарта, брашното и разтопеното масло за да се получи кексово тесто. Вземат се две кори, върху горната се разстила част от тестото. В единия край се поставя нарязан на ивици локум. Корите се завиват на руло и се поставят в предварително намазана с масло тава. Така докато свършат всички кори. Пече се в умерена фурна. След като се извади от фурната сладкиша се оставя да изстине напълно и се залива с горещ захарен сироп, приготвен от 2 ч.ч. захар и 3 ч.ч. вода и ванилията. Сладкишът трябва да престои поне 2 часа, за да поеме сиропа.
Таратор,картофени кюфтета и пържолки на фурна,заляти с малко бири4ка!Ти на работа не ходиш ли бе Виктория? отде толкова време за толкова манджи? :lol:Днес е още Четвъртък. Аз пък и утре и вдруги ден ще имам гости.Утре ще пръжна някакви полуфабрикати пилешки и шопска салата, а вдруги ден сме на гъши дроб, зелена салата, шопска салата, свинско някак си сготвено, мезета и много, много пиене. :drunk:Десерт още не съм измислила ама то и място май няма да остане за него.
Ами да ти кажа 4естно съм няколко дни болни4ни :oops: доста ми се гади и съм като парцал малко до обяд съм в ужасно състояние,но все пак това е да 4акаш дете и го пожелавам на всеки тук!!!За това сега си готвя пове4ко.... :lol:ина4е нямам време!Таратор,картофени кюфтета и пържолки на фурна,заляти с малко бири4ка!Ти на работа не ходиш ли бе Виктория? отде толкова време за толкова манджи? :lol:Днес е още Четвъртък. Аз пък и утре и вдруги ден ще имам гости.Утре ще пръжна някакви полуфабрикати пилешки и шопска салата, а вдруги ден сме на гъши дроб, зелена салата, шопска салата, свинско някак си сготвено, мезета и много, много пиене. :drunk:Десерт още не съм измислила ама то и място май няма да остане за него.
Ние бяхме на пилешки хапки и пържени картофки приготвени от мъжът ми :)
телешко винен кебапЩе кажеш ли как точно го правиш, че имам телешко във фризера.
Моля ви някой да даде рецепта за баница с късмети.Ама най-вкусната която е ял или правил.нареждам в тавата ред кори ред сирене(надробявам го) някъде като сложа половината кори нареждам късмет4етата след това пак ред кори,ред сирене като я наредя я нарязвам на квадтратни пар4ета като гледам да не срежа някое късмет4е-за всяко пар4е има късмет4е,загрявам олио на котлона (така да вземе да цвърка) и заливам баницата така 4е да има на всякъде и след това разбивам хубаво 4 яица и сипвам при тях една 4аша газирана вода и заливам баницата и я пека в загрята фурна!
Зелеви сърми със сметанов сос и кашкавал, запечени на фурна :lol:
Оси, намерихме в един от хранителните магазини готови зелеви сърми. Ама нещо не останах очарована, а така ми се ядеше :? Ако има турски магазини или гръцки при вас наоколо - там търси. Те имат.Зелеви сърми със сметанов сос и кашкавал, запечени на фурна :lol:
Гане, от къде намери кисело зеле на цели листи? Тук няма друго освен нарязано. :?
Оси, намерихме в един от хранителните магазини готови зелеви сърми. Ама нещо не останах очарована, а така ми се ядеше
Довечера ще експериментирам - ще правя джобчета с картофено пюре.
Ще трябва и да измисля някаква гарнитура.
Ако някой знае и рецепти с черен и червен хайвер ще му бъда също благодарна, защото купихме по едни 700 грамов буркан с такива а само на печени хапки ни писна да го ядем пък и не ми е особено вкусно така.
Хайверът от каква риба е?Ганева, много си подробна бе :lol: Искаш да те черпят ли :wink:
Хайверът от каква риба е?Не е от сьомга. :lol:но пак да не казвам е почти отвратителен. Ми в Пикадили имаше два вида,вегетариански и от Капелин която за първи път чух .Та и черния и червения е Капелин. Не ми е ясно ако е от една риба що е в два цвята също ама айде. От сьомга хайвера го знам, той е доста едър а този е много ситен. Между другото съм яла скъпи хайвери а този ми направи впечатление че е към 45 лв. буркана. от 700 мл.Дали е фалшив нещо?
Между другото съм яла скъпи хайвери а този ми направи впечатление че е към 45 лв. буркана. от 700 мл.Дали е фалшив нещо?Не, просто е от риба отглеждана в развъдник специално за хайвер... и затова така :lol:
denis стархотни са тези бутчета дай рецептата. :DПълнени пилешки бутчета
а този е много ситен.
Панирах го и беше много вкусен.Ми дай рецептата ,де!
Довечера ще експериментирам - ще правя джобчета с картофено пюре.
Ще трябва и да измисля някаква гарнитура.
Как се правят тези джобчета,че ми звучи любопитно?
Жековааа, внимавай в картинката! :wink:
Няма нищо сложно.
Прави се кашичка от 2-3 яйца и брашно.
Количество (колкото за кюфтенце) от хайвера се
овалва в кашичката и се пържи в нагорещено масло.
Предполагам може и допълнително в галета да се
овалват.
Айде, приятен апетит. :D
само на печени хапки ни писна да го ядем пък и не ми е особено вкусно така.
само на печени хапки ни писна да го ядем пък и не ми е особено вкусно така.
А тези хапки не са ли нещо подобно?
Сори за спама, ама не се стърпях.И аз така :lol: :lol: :lol:
Пуканка, аватара ти е върха.
Ша са хваля: :lol: :lol: :lol:Евро, Евро, Евро :drunk: :kiss:
Пържих картофи и печени чушки. Свеки ми беше направила и доматен сос с празец. :wink:
mini, много вкусно звучи " Хек с плънка от лук във фолио и на фурната" :eating: Кажи ми, моля те как го приготвяш.Нищо специално- хека изчистен, нарязваш лук на кръгчета и ги нареждаш в рибата, затваряш с джоб от фолио, печеш като в тавичката слагаш бульон /аз използвах този от телешкото варено/
Мари, дай рецепта за това чудо. :DДавам, давам - подобно е на тутманик, но вкуса става по-скоро като на чурецити по пекарните :D
Ооооооооооооо, това ще се изпробва непременно. :wink:Оооооооооооо, а аз тъкмо се чудех какво да правя за вечеря - що да не се пробвам с това чудо на Мари. :lol: Уффф, май исках да започвам диета, че вече се търкалям.... :lol:
Благодаря!
Мацки, вие тази година да не сте решили да не готвите бе :lol:Аз започвам от днес с готвенето. Бях се престарала за новогодишната трапеза и тез дни нямах работа в кухнята :lol:
Разделни пилешки бутчета :D8O
но кавърмата е божественаНа мен пък кавърмата ми се трансформира във винен кебап.
И аз не съм готвила тая година :lol: :lol: :lol:
И аз не съм готвила тая година :lol: :lol: :lol:
ААААААА, виж ти. Не съм била сама. :lol:Сега се чувствам по-добре. :lol:
Сега ще пържа филийки,но за довечера ми се иска нещо с картофки да направя,ама постнички,някой ако има идейки да сподели :lol:
Аз сготвих лазаня. Обикновено я правя само с един сос(болонезе), но днес реших да направя и бешамел. Стана много хубава. Свекъра и свекървата се спукара да я хвалят. Предложих да и дам рецептата - тя вика: "не мерси, много сложна била..."Аааа и с двата соса и с двата. Става ммммммммм жестокоо! :lol: Много я тачим в нашто семейство :wink:
Утре ще правя пиле с грах, много го обичам :wink:
И на мен днес ми беше сефтето за тази година да готвя. Правих спагети, бутер банички, задушени картофи, а и свекито ни даде мусака, та май и утре шъ са разминавам с готварството.
п.п. Смених си ник-а от Котарана на Пепка ( почти както името ми ;) )
[/color]
Има си хас!!!
п.п. Смених си ник-а от Котарана на Пепка ( почти както името ми ;) )
[/color]
Ааааа, веднага те забелязах! :D
Довечера миш-маш.Това е добре идея. И ние ще сме на миш маш.От години не съм правила.Ти какво слагаш вътре Mari_Pz?
eganeva и rouzi-anna огън сте :balk_71: :balk_48: :balk_602:
Ние довечера ще сме на пилешка супичка, картофените топки по рецепта на Пуканка и някаква салатка, но още незнам каква :lol:
Ние купихме готови кюфтета и кебапчета. А аз направих една много вкусна измишлйотина с едни сушени плодове дето се чудех от месец кво да ги правя. Направих Монахинята ама с плодовете,като ги сварих преди това.И после със сиропа от плодовете я залях.И вече сладкиша се изяде. :D
Ние купихме готови кюфтета и кебапчета. А аз направих една много вкусна измишлйотина с едни сушени плодове дето се чудех от месец кво да ги правя. Направих Монахинята ама с плодовете,като ги сварих преди това.И после със сиропа от плодовете я залях.И вече сладкиша се изяде. :D
Пуканка, като ходихме на кръстник, кръстницата беше направила шахматна торта, обаче с кивита и банани между блатовете, направо си облизахме пръстите!!!!!
Отде накъде от свекито бе??? 8O 8O 8O
Нали ти викам, че кръстницата я е правила като ходихме на кръстник на 2ри (те нашите са 'серийни крътници' -кумували са 3 пъти и от 1ви до 3ти у тях е весело!
:-)
Айде, почнах аз да готвя-за Нова Година си купих нов гювеч, вече по-голям и вече за 3ти път готвя в него.
Ще взема рецептата от крсътницата, тя ми е комшийка.Ама не мисля,че беше нещо специално-обикновена шахматна торта, като между блатовете беше наредила банани и кивита, ама по интересен начин-върху кафевите изрезки от блатовете бананите, а върху белите кивитата.Голяма играчка е било, ама си струваше!
А питам за рецептата, защото аз правя една шахматна ама блатовете не са вкусни от една страна и крема също.
Ще изпратя DHL/детето/до свеки,
тази вечер сме на картофен огретен и Маги ще помага :wink:
тази вечер сме на картофен огретен и Маги ще помага :wink:Любимото ми!!!!! :lol:
Ние довечера ще сме на пилешка супичка, картофените топки по рецепта на Пуканка и някаква салатка, но още незнам каква :lol:Пепка, пиши после топките как са и дали са ви харесали. имат вкус на картофени кюфтенца, но са по пухкави.
Бе като заговорихме за "Маги",и аз днес съм приготвила едно свинско да го правя на кавърма с фикс.Обаче,не знам как е при вас,на мен тоя фикс повече на винен кебап ми мяза.
Ние довечера ще сме на пилешка супичка, картофените топки по рецепта на Пуканка и някаква салатка, но още незнам каква :lol:Пепка, пиши после топките как са и дали са ви харесали. имат вкус на картофени кюфтенца, но са по пухкави.
Pukanka, много сполучливи тез топки :balk_46: станаха супер :balk_103:
Наистина наподобяват картофените кюфтета, но по твоята рецепта стават по- вкусни :eating:
Ние довечера ще сме на сирене по шопски, салатка от домати и краставици или туршийка и бисквитена торта :hungry:
бисквитена торта с маргарин.Става страхотно.
бисквитена торта с маргарин.Става страхотно.
Мммм, не вярваме докато не видим.
А думай сега рецептата! :lol:
Да фикса е с пилешо месо,ама е страхотен.Може би си го правила със свинско месо и затова така ти наподобява на винен кебап :DРоси,за пилешко и свинско е,сега проверих на опаковката.
Аз ще правя пиле с ориз.И бисквитена торта с маргарин.Става страхотно.
А картофа кога се пълни,преди или след печенето.Картофите се измива много добре защото се готвят с обелките (а някои дори ги хапват). Намаслява се тавичката - казват че с гъша мас ставали най-добре но аз не съм пробвала). Картофите могат да се разрежат по два начина. Могат да се разрежат на две (някои дори ги захлупват в тавата и така ги пекат) или само да се направи Х-овиден разрез само до 1/3 от дълбочината.
Аз имам един на д-р Йоткер, но нямам мляко, а само сметана Хопла. Мисълта ми е може ли ванилията на Йоткер да се разбие със сметана хопла? А утре ми е късно да го направя /тогава ще имам мляко/, щото ще имам гости и тази вечер съм решила да направя руло, а при мен задължително пренущуват. Чудя се с какво да направя рулото и не ми ражда акъла - приемам идеи.
А картофа кога се пълни,преди или след печенето.Картофите се измива много добре защото се готвят с обелките (а някои дори ги хапват). Намаслява се тавичката - казват че с гъша мас ставали най-добре но аз не съм пробвала). Картофите могат да се разрежат по два начина. Могат да се разрежат на две (някои дори ги захлупват в тавата и така ги пекат) или само да се направи Х-овиден разрез само до 1/3 от дълбочината.
Маслото или пълнежите се слагат когато се сервират.
Ще потърся после рецепти за пълнежи ако някои се интересува.
Ето и рецептата за бисквитената торта с маргарин.В първия момент може да ви се стори ,че ще е мазно ,но не е така.
Продукти:
2 пакета бисквити "Закуска"(може и други)По ефектно е ако 1 пакет са кафеви(какао) бисквитите а другия бели.
1маргарин от големите(без значение какъв)
Пудра захар на вкус(около половин пакет )
1-2 ванилии
1 буркан компот(може и с безалкохолно,сок)
Маргарина се смесва така както е в твърдо състояние с пудрата захар,слага се ванилията и се разбърква добре.Взема се съд в който ще е тортата .Топим бисквитите в компота ,но да не се вкашнат,редим 1 ред бисквити ,мажем с маргарина,пак ред бисквити топени в компота ,мажем с маргарин и т.н.докато свършат бисквитите.Отгоре вече може да експериментирате при украсата.Аз ръся шоколадови пръчици.Когато престои няколко часа става по сочна. Да ви е сладко.
А Рози,плодовете от компота не се ли използват?
Пържени пилешки бутчета и картофена салата със синьо сирене.
Аз днес чакам гости, та съм понаготвила, но това е моя шедьовър за вечерта (http://images23.snimka.bg/004921671-thumb.jpg) (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=91639&photo=55)....е има какво още да се желае, но се надявам и да е вкусно.Не знам дали е вкусно,но изглежда мммммм...невероятно!