В екипа участва един лекар и един ординатор, доколкото знам.освен сестрите и анестезиолога разбира се. Но водещият хирург е един.
Препоръчвам ти да направиш лапароскопията при лекар, който се занимава с ин витро, за да си нямаш проблеми после. Не разчитай на приятели.... Аз така уж разчитах на много близък приятел на семейството ми, та се наложи после второ лапаро да правя...И нямам предвид, че човека е бил злонамерен. Просто толкова може.... Хубаво мисли.
Относно тръбите - имаш ли хидросалпинкс - категорично ги махай. Той не се лекува. Тонове информация има вее по този въпрос, статии, проучвания и т.н. Дори в момента да успеят да изрежат хидросалпинкса и да отпушат тръбите /което е пълен абсурд, дори да се твърди, че ги отпушват, това е нереално/, шанса този хидрос да рецидивира отново на същото място, при това съвсем скоро, е огромен. Да не говорим, ако се стартира ин витро - от стимулацията хидросалпинксът се активира наново... Направи си сметка.
Лично мнение - махай тръбите, казвам го от опит. Щом си от Варна, защо ще ходиш чак в София за лапаро, при условие, че във Варна е един от най-добрите оператори и специлст по ин витро?