Здравейте и от мен.
И аз май вървя с бодри стъпки към лапароскопията. Нашият казус е лоша спермограма (но подобряваща се видимо всеки следващ месец след една шепа хапчета всеки ден
). При мен проблеми - никакви за сега - хормони в норма, редовен цикъл и овулация по учебник, без пропуск, щитовидна жлеза отличник, рН на влагалищната среда - перфектна, нямам кисти на яйчниците, никога не съм имала каквито и да било гинекологични възпаления и проблеми от този род. 4 инсета - неуспешни
Та в резултат на това моя лекар каза, че препоръчва да направим още 2-3 инсеминации и в случай, че резултат отново няма да направя диагностична лапароскопия, да видим случайно да не би да има някой иначе невидим проблем. Позапознах се аз що е то лапароскопията, прочетох от начало тази тема и общо взето разбрах за какво иде реч.
Само че, (понеже малко ме е страх - до сега не съм преживявала никаква операция и упойка не са ми слагали дори и на зъб) иска ми се да ви помоля да ми разкажете малко повече - как минава процедурата, в съзнание ли си въпреки упойката, каква е вероятността за усложнения, лежи ли се в болнични условия, боли ли след процедурата, възстановяването как минава и за колко време, реално разрезите големи ли са, бързо ли заздравяват и на последно място остават ли белези от тях (това не безкрайно важно)...
При мен е само с цел диагностика... ако се стигне до там без грам колебание ще го направя, и двамата всичко бихме направили, за да имаме бебе. Но все пак имам нужда да си поговоря с някой, на когото му се е случвало.
Благодаря ви, момичета.