0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравей, Анита _Мил :) На първо място - надявам се този последен лекар, за когото говориш да е репродуктивен специалист, а не "квартален гинеколог". Къде ли не ходих и аз, докато не започнах да ходя в репродуктивна клиника, до тогава си е било чиста загуба на време и пари... По въпроса за фоликулите - принципно яйчниците се редуват - един месец овулира единият, друг месец -другият. Така че не се притеснявай, че имаш доминанетн фоликул само в единия яйчник. По отношение на овулацията - аз съм твърдо за проследяване чрез ултразвук, а не просто да се пускат хормони( предполагам че на 7ми ден след О ти е назначил да изследваш прогестерон?). Методите съчетано заедно дават най-добър резултат, но само хормони - не е достатъчно според мен. Аз лично бих настоявала да ходя , докато не се види, че се е спукал фоликулът. За съжаление, чета, че е честа практика това да не се прави и не мога да си обясня защо...Стискам палци нещата да се наредят бързо при теб :)  :bighug:
Ами да си кажа честно мисля,че е общо практикуващ специалист, но ми го препоръчаха горещо. Доста хубави неща прочетох в нета за него. Ето  линкче, http://www.maichindom.com/bg/team/view/25/  - казва се Елиан Рачев,честно казано ми вдъхва доверие.
Назначи ми след 7-10 дни след предпологаемата Ову - Prog,PM,E2 (поне това мога да различа,доста е грозно написано :Д). Мислех да ходя в клиника на д-р Щерев, при д-р Ганева, но както казах препоръчаха ми този доктор, а иначе братовчедка ми ( тя е от Пловдив) горещо препоръчва д-р Даскалов, така че ако има някой от Пловдив и не знае към кого да се обърне, може да погледне д-р Даскалов, бил е страхотен.

Благодаря ти  и аз много се надявам да се получи, мн съм притеснена, даже бих казала дори изплашена.
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #62 -: Октомври 18, 2015, 17:50:38 pm »
Здравейте ще бъда много благодарна на всеки един от вас за съвет .Правих фоликуметрия два поредни месеца , първия път на ултразвук се видя задържан фоликул , втори път на 13 ден от цикъла се видя фоликул с размери 20 мм ,ендометриум 8.7 мм , на 15 ден от цикъла нямаше и следа от фоликула 20 мм но се видя фоликул 12 мм с неправилен размер и форма. Д-р каза че този с 12 мм може да е бил зад този 20 мм и затова да не го е видял , но това не ме успокои , може ли фоликула да е дегенерирал и какво би означавало това? Борим се за бебе . :lol:
*
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #63 -: Октомври 18, 2015, 22:52:10 pm »
Здравей, buba1,
според мен е възможно това, което е видял лекарят да е било жълтото тяло. Може би знаеш, след овулация на мястото на спукания фоликул се оформя капсулка (така нареченото жълто тяло). А освен проследяването на фоликулите, правени ли са хормонални изследвания (FSH, LH, E2)? За допълнително уточняване дали е настъпила О. и дали функционира добре жълтото тяло, е добре да бъде изследван Прогестерон след овулация (на 7 ден след О.).