0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #40 -: Септември 06, 2011, 19:23:21 pm »
Разбрах те, мерси  :bighug: и се извинявам за спама!


*
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #41 -: Септември 07, 2011, 19:25:33 pm »
При мен често се случва следната ситуация - установена едновременно с фоликулометрия и хормони:
LH в началото на цикъла е нормално; тръгват 2 доминантни фоликула и растат доста бързо - с по 2 мм на ден, но единият е по-голям. Естрадиола тръгва и той висок - като за 2 фоликула. Това явно предизвиква LH да скочи по-рано и пука обикновено по-големия фоликул и то по-рано от нужното. Но яйцеклетката може би не е узряла и на практика нищо не се получава, т.е. не забременявам спонтанно. Малкия фоликул лутеинизира.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #42 -: Септември 09, 2011, 13:03:58 pm »
Мира, а обсъждали ли сте вариант при който да противодействате на преждевременния пик на ЛХ-то с лекарства и след това поставяне на Прегнил?
В смисъл както при инвитрото, следят ЛХ-то и при нужда слагат инжекции (така и не им запомних името), не знам до колко при един нормален цикъл без друга медикаментозна намеса това е основателно, но все е вариант.

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #43 -: Септември 14, 2011, 19:35:45 pm »
Днес след фоликулометрия - задържан фоликул 1.6 см. Предният цикъл пак същото, да отбележа, че пих Дуфасто от 16 ден за 12 дни 2*1. Тъй като размера на фоликулите не е голям, док.смята, че е възможно да започват да се образуват по-рано. Как да го разбирам това, че започват да се образуват преди да е настъпил новият цикъл ли? С риск да ми се смеете на въпроса, но аз ли не разбрах правилно  :ask: . Решихме да ги наблюдаваме този месец фоликулите, и паралелно с тях и цветна снимка. Ще съм благодарна на всяка от вас, която може да ме просветли по темата. Хайде, че стана дълго. :wink:
*
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #44 -: Септември 16, 2011, 17:05:59 pm »
Здравейте :DОт този месец съм на стимулация с клостилбегит от 5ти до 9ти ден по една таблетка.Днес-10 ти ден бях на лекар,в левия яйчник имаше два доминантни фоликула,като единия беше 15мм,а другия-14мм.В десния яйчник имаше един но той беше 12.5мм.Лекарката каза,че очаква овулация към понеделник (по принцип съм с нередовен цикъл и ПКЯ,никога не съм могла да хвана кога точно ми е била овулацията,а и както един лекар се изрази и да имам овулация тя е "мижава"но около 18ти,19ти ден).В сряда ще ходя отново на преглед,каза,че ще следим тези двата в левия яйчник и да почваме наново опитите.Как мислите,нормален ли е размера им за този ден от цикъла?Може да задавам тъпи и вече задавани въпроси,за което ме извинете....




*
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #45 -: Септември 16, 2011, 19:31:54 pm »
Ами аз като си гледам снимките, моят на 11 ден е бил 22 мм., но пък цикъла ми е доста кратък 23 дни, а това е от значение.
*
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #46 -: Септември 20, 2011, 18:08:37 pm »
Еми моят цикъл е средно 34-35 дни,сега би трябвало да се съкрати ,поне така ми казаха.Утре ще видя колко са пораснали и дали пък не са се спукали.Мерси за отговора :D




Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #47 -: Ноември 17, 2011, 01:38:42 am »
Здравейте и от мен. Реших да проверя какво е положението с моите яйчници ,за които 2-3 доктори твърдяха ,че са поликистозни.предпоследният доктор ,при който ходих каза на 5тия ден от цикъла ,че яйчниците са ми като продупчени и за овулация и дума не може да става.при което след направени хормонални изследвания всичките хормони и съотношения излизаха наред. Тъй като вече мислим да почваме с опитите отидох на доктор отново - първо на 5тия ден от цикъла ,когато фоликулът е бил около 5мм, и после на 16тия ден,тъй като моят цикъл,90 % редовен,е на 30 дена. докторът ми каза ,че овулацията е минала,тоест фоликула се е спукал и в момента празното му сбръчкано място е 15.88мм,кажи речи 16мм и съм имала още 12-24ч за действие. сега след като чета тук написаното се чудя,дали отново не са ме заблудили ,тъй като навсякъде във форума се споменаваше минимална големина от 20мм за готовия фоликул.ще се радвам да чуя  мненията ви по въпроса :).
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #48 -: Ноември 17, 2011, 08:35:25 am »
neiasna, готовия да овулира фоликул наистина е с размери около и над 20мм, но когато той се спука размерите му отново намаляват. От обвивката която е останала от него (това което лекарят ти е измерил на 16ти ден) се образува жълто тяло, което започва да секретира прогестерон. Според мен това, което ти е обяснено след прегледите звучи достоверно.

Късмет с опитите :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #49 -: Ноември 17, 2011, 20:50:34 pm »
 :D благодаря много за отговора ! личи ми ,че още не сам навлязла навътре в темата. дано наистина всичко е наред след толкова противоречиви диагнози.
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #50 -: Ноември 23, 2011, 17:04:51 pm »
Здравейте момичета...много хубава тема:)Някой може ли да ми каже колко мм. е фоликула преди цикъл...Мериха ми ги два дена преди цикъл,единия беше 14мм,другия 15мм,това зле ли е?(става въпрос преди цикъл)Надявам се да не ви се стори смешен випроса ми :oops:...Благодаря ви:)
*
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #51 -: Ноември 23, 2011, 21:23:19 pm »
Доколкото съм запозната, преди цикъл трябва да са се спукали, и да започнат да се образуват нови, затова се наблюдават от 3-5 ден на цикъла. Най-добре си направи един цикъл с фоликулометрии още от самото начало и така ще разбереш как ти нарастват фоликулите. Аз ходя на 3-ти ден, после 9-10 ден, след това около 14-ти ден /когато класически е овулацията/, и 16-ти ден за да видим дали се е спукал.
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #52 -: Ноември 23, 2011, 21:28:35 pm »
Може ли някой да погледне графиката ми и да каже дали е възможно всичко това с растящите и изчезващите фоликули, да имам 3 фоликула в един цикъл по различно време растящи и като се спука фоликулът, той изчезва нали?  :?

14ти ден - доминантен фоликул в десен яйчник d=18 mm, в ляв яйчник - фоликул с d=11 mm,

18ти ден -  в дясно - фоликулът го няма (явно се е пукнал, нали?), но в ляво - не - d=16 мм...

21ви ден - фоликулът в ляво е изчезнал, в дясно - 4-5 фоликула, като най-големият е 13,5 мм. ???

Какво мислите, че се случва?
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 21:35:02 pm от rosefromstars »
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #53 -: Ноември 24, 2011, 18:43:01 pm »
Благодаря ти nel-iv:)Ти къде ходиш на фоликуметрия?Много ще съм благодарна ако ми препоръчате къде мога да отида :ask:
*
Re: Фоликуметрия- как и с колко мм нарастват фоликулите?
« Отговор #54 -: Ноември 26, 2011, 18:28:48 pm »
Мишелче, аз съм от Пловдив и ходя при Даскалов.
Здравейте, дами :)
Искам да се посъветвам с вас :)
Миналия месец след лека стимулация направих 3 фоликула в левия яйчник.
След ниуспех отидох на 2 ден от МЦ на преглед и имах 10мм фоликул в десния яйчник. малко ме притеснява размерът му за 2 ден, а от 3 ден ми започва стимулацията...
на вас случвало ли ви се е да правите подобен размер фоликул в началото на цикъла и как протече процедурата?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
Здравейте, дами! Не знам дали тук мога да попитам, но моя случай е следния:преди време се останови, че нямам О и доктора ми назначи стимулация с клостилбегит-с него тя беше на лице. Отложихме малко във времето бебеправенето и сега се оказва, че пак нямам О и наи-вероятно пак ще трябва стимулация. При преглед на 11ден имам в левия яйчник 3 фоликула, а в десния нищо. На 15 ден тези в левия са намаляли по размер, а в десния са се образували нови 2.

Та питането ми е: какво означава да намалеят по размер някои от фоликулите ( обратно развитие ), а други даже и да изчезнат!?Не ми се струват логични действията на моите прословути яйчници, определено доста ме притесняват....  newsm78  :?
*
 Lup искам да те попитам преди приема на Клостилбегит правена ли ти е цветна снимка за проходимост на тръбите както и спермограма на мъжа, защото Клостилбегит не се приема без тези направени изследвания, който са задължително. Второ питаш за фоликулите че търпят обратно развитие - това ме вди на мисълта че може би имаш ЛУФ синдром където фоликулите не се пукат, а търпят обратно развитие и се превръщат в жълто тяло.
*
Lup искам да те попитам преди приема на Клостилбегит правена ли ти е цветна снимка за проходимост на тръбите както и спермограма на мъжа, защото Клостилбегит не се приема без тези направени изследвания, който са задължително. Второ питаш за фоликулите че търпят обратно развитие - това ме вид на мисълта че може би имаш ЛУФ синдром където фоликулите не се пукат, а търпят обратно развитие и се превръщат в жълто тяло.
Ами при мен нито цветна снимка е правена, нито спермограма. Правени са ми пълни хормонални изледвания меналата година по това време пак и всичко беше наред. А относно ЛУФ-много ме е страх за не се окаже този змей  :( На 23 март съм на док., за да видим какво се случва на 25 ден. По принцип някой от вас има ли представа ЛУФ лекува ли се и дали задължително следва инвитро?  :( osi_8 :help1:
« Последна редакция: Март 16, 2015, 15:23:49 pm от Lup »
Здравейте момичета, и  аз имах и даже все още имам ходения по мъките... искам бебе от 2г., на 24г. и смених 4 гинеколога и най-накрая при 4тия се установи,че нямам Ову. Яйчниците ми изглеждаха добре и в продължение на 2г, никой лекар не ми направи фоликулуметрия,предполагаха че проблема е другаде! Но както и да е. Имам нередовен цикъл (през 33-37дни), всички хормони в ред, правих цветна снимка - тръбите проходими, само ОВУ я няма, установи се че имам множество фоликули около 10мм и нито един  доминантен! и така започнах от този месец прием на "Клостилбегит",днес бях на преглед -10ти ден от цикъла ми, установи се че имам 3 фоликула в ляв яйчник,като единия е 17мм, а в десния нямам, доктора каза че това е нормално понеже яйчниците се били редували и не е било проблем, че в десния няма фоликули???-това вярно ли е?
Също така ми каза че след 3-4дни ще ми настъпи най-вероятно ОВУ, като не е нужно пак да ходя да гледаме фоликулите а на 27ми този месец да направя кръвни изследвания на 3 хормона,които са щяли да покажат дали съм имала ОВУ????-това също ми се стори странно,възможно ли е.
Каза да отида след цикъл ако ми дойде, ако ли не, пак да отида, като се надява да ми каже добри новини.
Не съм приемала тези медикаменти,зачетох се из форумите,че били мн вредни, не знам вече съм толкова отчаяна, че не мога да се доверя на никои лекар. Надявам се да имам резултати, но някак си съм скептична,че ще се получи от първия път. Някоя от вас имала ли е положителен резултат след Клостилбегит.